Ben niye böyleyim ya

Cok hemde cok üzücü... yeminle hic bir halta yaramiyorum ben

Yurtdisindayim aslinda burda sartlar daha uygun yardim almaya ama kimsem yokki cocuklari birakip piskologa gidiyim. Su sigara illetini bir birakabilsem zaten, kendimle gurur duyacagim birsey yapmis olacagim ve büyük bir baslangic olacak.
Aaaa sen öyle de bize. Yurtdışındasın, yalnızsın.
Arkadaşın da mı yok, bi kaç saatliğine bırakabileceğin? Hiç olmadı eşin ayarlasın zamanını. Sonuçta sağlık bu.

Erteleme hastaligi var arastirin.

Ben yazardim ama sen bu kadar tembel olma. Bir yerden baslaman lazim degil mi.

Dipsiz not: Bu arada tembel oldugunu dusunmuyorum.

Haklisiniz bana cok kücükken boyumu asan sorumluluklar yüklendi... belkide simdi fazla yoruldum, cocuklarimin bile sorumlulugunu alamiyorum...bendeki sistem cökmüs gibi

Siz bu şekilde zarar görmüşsünüz, çocuklarınıza böyle yansıtıyorsunuz. Onları neden yaralıyorsunuz peki? Bu halleriniz onlara da başka şekilde yansıyacak. Yine söylüyorum destek alın. Belki çöktünüz belki gücünüz kalmadı.. Aşılamayacak hiçbir problem yok.

Aaaa sen öyle de bize. Yurtdışındasın, yalnızsın.
Arkadaşın da mı yok, bi kaç saatliğine bırakabileceğin? Hiç olmadı eşin ayarlasın zamanını. Sonuçta sağlık bu.
Yok maalesef... esim cok yogun calisiyor anca acil durumlar olunca zaman ayiriyor ama bir kac aya kücügüm ana okuluna baslayacak ozaman bir nebze daha fazla zamanim olur

Evet iste bunlari düsünerek bende kendime kiziyorum ama bir türlü harekete gecemiyorum. Evet destek almam lazim haklisiniz

Hepsini okumanızı tavsiye ederim ama şu kısım sizin için özellikle: Eğer skorunuz 5o'nin üstündeyse, bu depresyonunuzun ciddi, hatta çok fazla olduğunu gösterir. Bu yoğunlukta bir acı dayanılmaz olabilir.

Ertelemek, erteledikce pişman olmak, kendini suçlamak, böylece kötü hissetmek ve kötü hissettiğin icin yine her şeyi ertelemek. Bu bir kısır döngüdür. Dediğim gibi kendimden biliyorum. Ben bebek düşündüğüm için ilaç kullanamiyorum ama siz belki düşünebilirsiniz ilaç kullanmayı. İlaç dusunmuyorsaniz bu yazıyı aldığım kitap olan İyi Hissetmek kitabını okuyabilirsiniz. Ertelemeyle ilgili kısmı belki yardımcı olur. Deneyin derim.

Herhalde kucuklugunuzde cok sorumluluk yuklendiniz,basedemediniz,aileniz de sizi cok zorladi bu konularda ondan boylesiniz. Tembellik bir mizactir ama altinda baska yasanmisliklar da yatabilir yani bana oyle geldi. Telkin edin kendinizi, isleri gunlere hatta saatlere bolun.

Düşünmeyeceksin arkadasim şunu yapacam ya da yapmayacagim demeyeceksin sigara içmeyeceğim demeyeceksin mesela beynin onu yapmaya odaklanir o zaman.. cok düşünmekten oluyor vakti geldimi yapacaksin sadece ya da yapmayacksin olay bundan ibaret..neyi yapacagim ya da yapmayacağım dersen beynin onu yapmaya zorlar seni camasiri gordun mu mesela dusunmeden direkt makinaya koymaya odaklan ya da wc ye girdiğinde kendini ardindan duşa at atiyorum ama dusunurek degil refleks gibi yap. O zaman bak daha kolaylasir her sey

Cok cok tesekkür ederim. Gözümü actiniz diyebilirim. Demekki kendi basima basedebilecegim bir durum degil. Allah razi olsun...

Resmen üstüne bastiniz... boyumdan asan sorumluluklar üstlendim... fazla geliyor artik kaldiramiyorum

Evet herseyi cok cok fazla düsünüyorum, düsündükce yoruluyorum

Cok cok tesekkür ederim. Gözümü actiniz diyebilirim. Demekki kendi basima basedebilecegim bir durum degil. Allah razi olsun...
Amin, hepimizden inşallah. O ertelediğin için kendini kötü hissetmek, işe yaramaz hissetmek nasıl bir histir çok iyi bilirim. Bende ek olarak anksiyete de var. Eşime çok ağladım ben hiçbir işe yaramiyorum diye. Hep tam tersine ikna etmeye çalıştı beni. Ama işte beyinde bitiyor bu durum. Tüm dünya size dünyanın en becerikli en değerli insanı olduğunuzu haykirsa yine de bir anlam ifade etmez. En iyisi yardım almak. Ben de size bir şey sorabilir miyim? Gebeyken bu durum sizi çok zorladı mi?

Cok haklisiniz, yardim alarak baslamam lazim, tek basima bu isin icinden cikamayacgim. Gebeyken bu kadar kendimi suclamiyordum cünkü gecerli bir sebebim vardi. „Hamile halimle“ zaten ne kadar yapabilirdim ama tabiki bu sadece bir bahaneydi.

Anladi Anladım. Ben sizin toparlayacaginiza inanıyorum, siz de kendinize inanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…