- 19 Ocak 2017
- 7.360
- 21.592
- 348
- 38
- Konu Sahibi komiklikyapma
-
Paranın bir kısmıyla erkek arkadaşınıza iş kursunlar bakalım oda gecsin işinin başına ilerlersin. Para kazanmaya başlasın. Siz zaten evlenirsiniz. Kendinizi varsayımlarla bir girdaba sokmayın. Evlilik hiiç aceleye gelmeyecek çok ciddi bir hayat arkadasligi. Size tavsiyem önce işinizi elinize alın.Yani aslında erkek arkadasimin ailesinin baya bir alacagi vardi, ev tapu meselelerinden suan ellerine 3 ev miktari para gecti, onlar da bu sayede ogullarina is ve evlilik icin maddi destek sunabiliyorlar, erkek arkadasim hep is kuracagi için özelde çok yönetici olmayi vs zorlamadi, kariyer pesinde koşmadı, ama bazi aksiliklerle anca alacaklarini simdi alabildiler. Bu maddi firsat varken evlendirmeye çalışıyorlar.
Yok asla hak yiyen biri değilim, öyle olsaydim erkek arkadaşıma bu kadar bile yapamayiz erken isterseniz kendiniz yapin herseyi derdim ama kimseye kıyamıyorum. Asla kardeşimin hakkıyla yasayamam zaten illaki ödemeyi planlıyorum ama öderken insallah zor durumda kalmam yada esim simdi böyle derken degismez. Neler neler okuyoruz çok taktım bunlara kafami da hayirlisi olsun diyorumKardeşin şuan sana yapar o evlenirkende sen ona yaparsın vicdan yapacağın birşey yok bence yani anladığım kadarıyla hak hukuk gözeten birisin o yüzden nankör olma ihtimalin yok.
Kpss'ye çalışmaya devam. Bebeğide ilk 2 yıl düşünmezsen kpss kazanamazsan bile iş bulursun çalışıp borcunu ödersin. Hem bebek içinde evliliğin oturmuş olur.
Çünkü burda görüyorum 3. ayda çocuk yapıp 9. ayda kocamı hiç tanımamışım hamile halimle tek başıma kaldım diyeni.
Tüm planını yapmış gibi hissettim bir an kendim evleniyor gibi. Güzel zamanlar bunlar çokta kafana takıp zehir etme kendine.
Yok lisans bölümüm, aslinda 3 farkli bölüm okudum Örgün,aciktan, ikinci univ kapsaminda Hepsi iyi atanan bolumler ama hangisinden ne tutarsa deniycem, heryer torpille is verir oldu ben 3 univ acikta kaldik tek çarem adam akıllı bölümlerin birinden atanmaya calismak.Ön lisanstan gireceksiniz sanırım ama çok zor ya yani bence şu an çok yanlış bir zaman seçmişsiniz işten ayrılmak için
Yok asla hak yiyen biri değilim, öyle olsaydim erkek arkadaşıma bu kadar bile yapamayiz erken isterseniz kendiniz yapin herseyi derdim ama kimseye kıyamıyorum. Asla kardeşimin hakkıyla yasayamam zaten illaki ödemeyi planlıyorum ama öderken insallah zor durumda kalmam yada esim simdi böyle derken degismez. Neler neler okuyoruz çok taktım bunlara kafami da hayirlisi olsun diyorumtesekkur ederim
Neden?Aynen sinav temmuzda biz eylul gibi düşünüyoruz dugunu direk is bulmayi planliyorum sınavdan sonra.
Bunu düşünüyorum aslında ama erkek arkadaşım riske atma gerekirse biz karsilayalim sizin almaniz gerekenleri de diyor bunu da kardesim kabul etmiyor çok ezilme diye, ikiside istemiyo bilmiyorum galiba is bakacağım.peki onca yil calismis iken niye hic birikim yapmadin? hele ailenin yaninda yasarken..
ders calisirken bir yandan part time calismaya devam edemez misin?
Babam konusunda haklısınız ama o da bazı sağlık sorunlari nedeniyle ve asgari ucretle 3 cocuk okuturken zorlanıyordu ve emekli oldu birikim yapamazdi zaten.Neden?
Kendinizi zora sokmak ve mutsuz olmak icin neden bu kadar istek duyuyorsunuz?
Aileler oyle istemiyor da boyle istemiyor da...pardon ama buna karismaya gerçekten haklari var mi? Onerilerini dinlersiniz ama nihai karar sizin olmali. Daha evlilik tarihi kadar önemli bir konuda bile ailenize laf söyleyemiyor ve kendi fikrinizi uygulayamiyorsunuz zaten o evlilikten bir cacik olmaz. Hem kadin icin hem erkek icin. BDV, ailesinin sözünden cikamayan insanlarin dram dolu evlilikleriyle kayniyor.
Hadi erkek tarafı belki de atanip ogullarini yetersiz gormenden korkuyor acele ediyor. Peki baban? Sirf laf soz olmasin diye mi bunca ısrari? Peki neden babana diyemiyorsun "hangi parayla??" Diye? Ki normal sartlar altinda cocuk sahibi olan bir turk ailesinin az cok bir plani olmali dugun zamani icin cunku inanilmaz masrafli bir süreç ve her yükün ailenin ustune yıkıldığı sacma bir sistem. Baba olarak bunca zaman bunu dusunmesi - kendince bir plan yapması lazimdi. Ben olsam yaza evlen diyen babama masraflar icin bir plani olup olmadigini sorardim.eger plani yoksa (abinin etinden sütünden yararlanmaktan baska) bir sene erteleme kararimi mantikli bulmasini saglayacak bir plan yapardim.
Abiye gelince... nedir su iyi insanlarin cektikleri... memur maasi ne ki? Adam uc kurus parayla kiz evlendiriyor. Yasim 27 diyorsun peki abinin yasi kac? Yarin evlenecegi zaman çooook hakli olarak kiz arkadasi demeyecek mi "30 yasini astin,yillardir isin var. Bir birikimin yok mu gerçekten" Diye?? O evlenirken ne yapacak?
Babanin zaten durumu yok. Sen desen, atanamazsan zar zor evi dondureceksin kiraydi suydu buydu...yardim edemezsin ki. Atansan bile hayat pahalliligi-belki ev krediis belki bebek masrafi...abine birkac maas degerinde mobilya alabilir misin mesela?
Bana hayal gibi geliyor.
Kaldi ki senin harik haril sınava calisacagin zamanlarin haril haril ev bakarak , haril haril davetiye listesi cikartarak,haril haril ceyiz mobilya secerek,haril haril nişan düğün telasi yaparak gececek. Zamanini da verimli kullanamayacaksin.
Hem sinav -gelecek stresi yüzünden su tatli telaslarin tadini cikaramayacaksin-
Hem abin zorlanacak-yillarca onu zora sokacak bir masrafin altina girecek, hem sen karakter olarak kimseye yuk olmak istemeyen birisin -bu iyiligin altinda ezileceksin . Hem gelecek kaygisiyla ve dugun telasiyla sinir stres sahibi olacaksin - hem stresin nişanlına yansiyacak vs vs vs...
Temmuza ne kaldi ki?
Birakin tum hazırlıkları, sinava calisin haril haril. Sınavdan sonra gecici bir ise girersiniz o ara nisan yaparsınız. Hem cocuk da para biriktirmis olur bu surecte. Atanma durumun ne zaman belli olur ama sonuçlar aciklaninca (iyi ya da kötü) bahar icin nikah gunu alirsiniz- atandiysaniz daha yuksek - hala normal çalışıyorsaniz daha dusuk miktarda da düğün kredisi ceker zamanla oder durursunuz.
o zamana kadar ailesi vaadettigi işi de kurar - kâr getirip getirmedigi belli olur.
En azindan önünüzü görüp evlenmis olursunuz.
Yani ha eylul ha nisan.
Arada var 7 ay.
7 ay daha bekleyemeyecek kadar mi geçiyor cidden yaşiniz?
Yada erteleyebilirim sinavdan sonra kredi çekip ceyizimi alirim duruma göre , hayirlisi olsun .Babam konusunda haklısınız ama o da bazı sağlık sorunlari nedeniyle ve asgari ucretle 3 cocuk okuturken zorlanıyordu ve emekli oldu birikim yapamazdi zaten.
Ben aslinda iliskinin adi koyulursa 2 seneye hazirlaniriz ceyizdir iştir hallederiz, baska seylere para vermek yerine azar azR hazirlanir diye düşündüm, maddi durum ortada. Ama babam sıkıntı yapiyor uzun süre nişanlı kalınırmı bizde ayıp diye sağlık sorunlari nedeniyle üzmek de istemiyorum.
karşı taraf ve nişanlımda aynı fikirde gerekirse tüm masrafi biz yapariz dediler kardesim de gurur yapti ezerler seni diye, öyle olunca olaylar o şekilde gelisti. Sanırım is bulacagim.
Cok saçma. Bir onceki sayfada paragraflarca yazdim ama bir daha sorayim, mahalle baskısı - elalemin senin icin "ayip ayip nisanli geziyor evlenmiyor" demesi cok mu onemli?Babam konusunda haklısınız ama o da bazı sağlık sorunlari nedeniyle ve asgari ucretle 3 cocuk okuturken zorlanıyordu ve emekli oldu birikim yapamazdi zaten.
Ben aslinda iliskinin adi koyulursa 2 seneye hazirlaniriz ceyizdir iştir hallederiz, baska seylere para vermek yerine azar azR hazirlanir diye düşündüm, maddi durum ortada. Ama babam sıkıntı yapiyor uzun süre nişanlı kalınırmı bizde ayıp diye sağlık sorunlari nedeniyle üzmek de istemiyorum.
karşı taraf ve nişanlımda aynı fikirde gerekirse tüm masrafi biz yapariz dediler kardesim de gurur yapti ezerler seni diye, öyle olunca olaylar o şekilde gelisti. Sanırım is bulacagim.
Zaten bana da mantıklı gelmedi, herkes böyle istiyor acaba ben mi çok cekiniyorum maddi yardimdan,hep boyleydim ben mi abartiyorum ailede kardes baba farketmez destek olunmasi gerekiyorsa olurlar diye düşünüyorum bir yandan, diger yandan içim kabul etmiyor zaten onun yardımını ki bu ikilem beni zaten bu konu karar vermeme yardimci olmasi için acildi.fikrim önemsenmiyor karar veremiyorum değil zaten karari verecek ben olduğum için karar aşamasında açılan bir konu. Öyle dusunduler karar verdiler kendilerince ama ben sanirim uymayacagim diye actim.karar vermeye calisiyorum.Cok saçma. Bir onceki sayfada paragraflarca yazdim ama bir daha sorayim, mahalle baskısı - elalemin senin icin "ayip ayip nisanli geziyor evlenmiyor" demesi cok mu onemli?
Kendin icin bu kadar onemli bir konuda bile senin fikrinin gerçekten hic degeri yok mu?
Evlilik hazirligi dipsiz derya,en issiz gucsuz insani bile yoran strese sokan zamanlar.
Sinava hazırlanman gereken o kiymetli zamanını ceyiz secerek harcayacaksin. Sonucta ne sinavin guzel gececek ne evlilik hazirligin.
Sana sunulan secenekler : ya abinden yardim al ona mahcup ol ya sevgilin sen kimsesizsin gibi herseyini -ceyizine kadar karsilasin onun ailesine mahcup ol.
Peki neden?
Mahalleli "ayip ayip nisanli geziyor" demesin diye.
Ben sunu anlayamiyorum, 3 univeriste bitirmis - ailesinden para almaktansa okurken bile calismis bir kadin gerçekten bu durumda mutlu olabilir mi?
Olamayacagi aşikar.
İnatla neden yanlis olan bu yoldan gidesin ki?
"2 yil sonra evleniriz" deme, "baharda evleniriz hele bir önümüzü görelim" de. Cooooooook mu zor yani?
Bu konuda bile babasına- nisanlisina- onun ailesine kendini dinletemeyecek bir kadin evliligini nasil idare edebilir? Ailelerin söylediği her mantiksiz sey "üzülmesinler" diye kabul edilmez ki.
Yani ben normalde haktir, adalettir, o sıkıntıya, bu üzüntüye girmesini çok düşünen biriyim, acaba abartiyor muyum diye düşündüm bu fikrimi sorguluyorum.Cok saçma. Bir onceki sayfada paragraflarca yazdim ama bir daha sorayim, mahalle baskısı - elalemin senin icin "ayip ayip nisanli geziyor evlenmiyor" demesi cok mu onemli?
Kendin icin bu kadar onemli bir konuda bile senin fikrinin gerçekten hic degeri yok mu?
Evlilik hazirligi dipsiz derya,en issiz gucsuz insani bile yoran strese sokan zamanlar.
Sinava hazırlanman gereken o kiymetli zamanını ceyiz secerek harcayacaksin. Sonucta ne sinavin guzel gececek ne evlilik hazirligin.
Sana sunulan secenekler : ya abinden yardim al ona mahcup ol ya sevgilin sen kimsesizsin gibi herseyini -ceyizine kadar karsilasin onun ailesine mahcup ol.
Peki neden?
Ben sunu anlayamiyorum, 3 univeriste bitirmis - ailesinden para almaktansa okurken bile calismis bir kadin gerçekten bu durumda mutlu olabilir mi?
Olamayacagi aşikar.
"2 yil sonra evleniriz" deme, "baharda evleniriz hele bir önümüzü görelim" de. Cooooooook mu zor yani?
Bu konuda bile babasına- nisanlisina- onun ailesine kendini dinletemeyecek bir kadin evliligini nasil idare edebilir? Ailelerin söylediği her mantiksiz sey "üzülmesinler" diye kabul edilmez ki.
Söyle de bir durum var ben univ okurken aldığım maasimin bir bölümünü bende eve ve kardeslerime harciyordum, hatta kardesim kpss için evde ders calisirken babama ben destek oldum ailem hep erkek kardesimin zaten kazanamayacagini dusunup calisip yardim etmesini beklerken, ben çalışma gerekirse daha fazla kısarız diye örgündeki univ bitince full calistigim donem de oldugu geçmiş bir dönemimizde var.Aslında hep aile birbirine bazi dönemlerde destek olduk. Bu yüzden karşılık olarak gibi de düşünmesin istiyorum biraz buda etkili.Cok saçma. Bir onceki sayfada paragraflarca yazdim ama bir daha sorayim, mahalle baskısı - elalemin senin icin "ayip ayip nisanli geziyor evlenmiyor" demesi cok mu onemli?
Peki neden?
Olamayacagi aşikar.
Tabii ki aileden destek alinir. Aile bu gunler icin var.Zaten bana da mantıklı gelmedi, herkes böyle istiyor acaba ben mi çok cekiniyorum maddi yardimdan,hep boyleydim ben mi abartiyorum ailede kardes baba farketmez destek olunmasi gerekiyorsa olurlar diye düşünüyorum bir yandan, diger yandan içim kabul etmiyor zaten onun yardımını ki bu ikilem beni zaten bu konu karar vermeme yardimci olmasi için acildi.fikrim önemsenmiyor karar veremiyorum değil zaten karari verecek ben olduğum için karar aşamasında açılan bir konu. Öyle dusunduler karar verdiler kendilerince ama ben sanirim uymayacagim diye actim.karar vermeye calisiyorum.
Bende şuan böyle düşünüyorum iyice netleştim teşekkür ederimTabii ki aileden destek alinir. Aile bu gunler icin var.
ama hamile degilseniz tam da hayatinizi etkileyecek sinav oncesi -neredeyse ayni tarihlerde evlilik karari almanin hicbir elle tutulur tarafi yok.
Etrafinizda bir aklibasinda insan da mi yok size bunu soyleyen? Ne diyorlar?
"Olsun,hele bir evlenin. Sen is ararsin evlenince. Cocuk da isinden ayrilir, yeni is kurar. O da ne olur ne olmaz,kâr mi getirir ,batar mi...Allah kerim. Uzulmeyin. Batarsaniz kayinbaba yardim eder size" falan mi diyorlar?
Ne bu acele?
siz sinavdan sonra bir ise girer kredi cekersiniz. Abiniz de elbette yardimda bulunur . Ama yardimci olur. Yardimci olmak var, bor de tum masraflari sirtlanmak -dugun bittikten aylar sonra bile hala belini bukecek taksit ödemeleri yapmak var.
Ikisi arasinda da cok fark var. Ben szin yerinizde olsam sinavima deli gibi calisir,dugunu baharda yapar , arada kredi ceker,kalani icin ailemden destek beklerdim. dugunumde takilan en kalin bilezigi de saklar,abimin dugununde geline takmak icin bir koseye ayirirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?