- 14 Ağustos 2024
- 442
- 1.254
- 33
- 38
Minicik bir evladiniz vardı, ve sırf elin adamı için işi mi bıraktınız?! O yavruyu da elaleme muhtaç ettiniz öyle mi?Ben calisiyordum kizim krese gidiyordu ama kres fiyatlarina cok zam geldi esimde calismami istemiyordu ama kizi bizimle degildi babaannesinde kaliyordu ben isi birakirken de iki cocuk yuku bindirmicem o babaannesinde devam eder arada gelir diyordu kizi yokken bu kadar sorunumuz da yoktu aslinda
Dediklerinize cok katiliyorum onun cocugu icin zor evet ama ben olmasam babaannesi ile buyuyecek suan buyudugu bizim ef ortamimiz bundan cok cok daha iyi cocuk icin odev vs herseyine yardimci oliyorum annesi sevmesine kizmiyorum da dogruyu yanlisi ayirt edebilecek zekaya sahip bir cocuk annesi gercekten cok kotu bir anne profili herseyini ben yaparken bize kotu olmasi zoruma gidiyor sadeceGenel olarak Türkiye'de kadınlar bir çeşit hizmetçi, bakıcı ve hemsire olarak görüldüğünden aslında size gelene kadar bir sürü kişinin alması gereken sorumluluk üstünüze kalmış. Sizin emeğiniz üzerinden eşiniz babalık yapmış oluyor işte, bunun başka bir versiyonu da kendi anne babasını karısına baktirip hayırlı evlat olmaktır.
Çocuğun annesini sevmesini kızmayın, bu biyolojimizin gereği. Siz dünyaları önüne bile serseniz annesini gecemezsiniz. Boşanmış bir ailede yaşamak, üvey anne ve kardesle büyümek, sevdiğini söyleyen ama her ihtiyacını üvey anneye postalayarak cozen bir baba ve ilgisiz bir anneyle büyümek kolay değil bu kadar küçük yaşta. Almak istediği ilgiyi istediği kişiden alamayınca çocuklar hircinlasiyor.
Bu anlamda eşiniz çok suçlu ve ikinci bir evlilik yapmanın getirdiği sorumluluklardan çok uzak. Başka birinin üzerinden babalık yapmak kolay tabii. Kendinizi ve kızınızı ezdirmeyin, evladınız düşünün. Eşiniz acaba sizin kızınıza ne kadar babalık yapıyor? Şimdi daha çok küçük ama psikolojisine derin yaralar açarsınız, kiziniz onu bir erkeğe tercih ettiğinizi düşünür. Sürekli üvey baba-uvey abla baskisi zaten çok kötü.
En büyük hayatı bu adamla evlenerek yapmışsın.Kendi evladının konforunu düşünmek yerine evleneceğin adamın kızının sorumluluğunu almışsın niye en melek,en düşünceli sensin.... Sanane anası babası hayatta çocuğu düşünmek sana mı kaldı, yaptında ne oldu madalya mı taktılar???? O tarafı ihya edeyim koca da koca derken kendi evladının geleceğini mahvettin.Sanki adam senin kızı başının üstünde gezdiriyor??? Kırıp dizini otursaydın.İlk evliliğinde hayırsız koca yı görmüşsün,çocuklu evlenip ayrılmış adamı koşa koşa kaptında ne oldu,birinin attığını beğenmediğini aldında ne oldu başın göğemi erdi?????Dediklerinize cok katiliyorum onun cocugu icin zor evet ama ben olmasam babaannesi ile buyuyecek suan buyudugu bizim ef ortamimiz bundan cok cok daha iyi cocuk icin odev vs herseyine yardimci oliyorum annesi sevmesine kizmiyorum da dogruyu yanlisi ayirt edebilecek zekaya sahip bir cocuk annesi gercekten cok kotu bir anne profili herseyini ben yaparken bize kotu olmasi zoruma gidiyor sadece
Para veriyor maddi sikintim yok dediginiz dernegi hic duymadim bakicam kizimi asla yanliz birakmiyorum onlarla birakmam da tesekkur ediyorumSizin kizinizin babasi nerde. Bu adam sizin kiziniza kotuluk yapmayacagi ne malum.tek basina birakmayin Allah korusun hersey olabilirm bide nasil para biriktiriuorsunuz veriyormu para. Yerinizde olsam ankara abisi derneginden yardim isterdim. Bu tarz dernekler senelik kira odeyip is imkani bulup adresinizi gizli tutuyor ve ev yeni esyalar duzenleniyor. Dusunun derim. Herseyden gectim o kiziniza cok uzuldum. Ayni yaslarda yegenim var. Gozunden bir damla yas aksa annesini bile bogasim geliyor oyle masumlar.
Ben cok bayilarak evlenmedim evet seviyordum ama sorunlarimiz vardi basta babamla kaliyordum evi var calisiyordum vardiyali isim kalan zamanlarda kizima babasi bakiyordu gayet guzel idare ediyordum sonra babam evlenicem ben bu evden gidin dedi bize kizimin babasi bakamayacagini soyledi ve birdaha kizimi arayip sormadi annem yok krese ver calis dersiniz kresler yasadigim yerde 20 bin civari e ev kirasi yeme icme kizima bakacak biri olsa bir maasla digerlerini yaparim ucu ucuna gecinirim yani bazi seyler mecburiyet oluyor bunu yasayan cok kadin var herkes kocasina sevdigi icin mi katlaniyor yapacak bisiyi destek olacak kimsesi olmadigi icin malesefEn büyük hayatı bu adamla evlenerek yapmışsın.Kendi evladının konforunu düşünmek yerine evleneceğin adamın kızının sorumluluğunu almışsın niye en melek,en düşünceli sensin.... Sanane anası babası hayatta çocuğu düşünmek sana mı kaldı, yaptında ne oldu madalya mı taktılar???? O tarafı ihya edeyim koca da koca derken kendi evladının geleceğini mahvettin.Sanki adam senin kızı başının üstünde gezdiriyor??? Kırıp dizini otursaydın.İlk evliliğinde hayırsız koca yı görmüşsün,çocuklu evlenip ayrılmış adamı koşa koşa kaptında ne oldu,birinin attığını beğenmediğini aldında ne oldu başın göğemi erdi?????
Yok dedigim gibi cocuga bilenmiyorum asla bir cocuga kotu davranacak laf edicek biri degilim kaldi ki benimde kizim var sadece bile isteye surekli kizima kotu davraniyor ki kizim onu gercekten seviyor gozunun icine bakiyor elinde ne varsa paylasiyor kizimi bu kotu duruma soktugum icin kendime kiziyorum cunku okulda vs biri kizima ters bisi soylese gider hakkini savunurum ayni evde baska bir cocugun surekli zorbalamasi agir geliyor banabu öylesine normal ki. Kendi kızınızı düşünün, ileride allah göstermesin bir durum olsa yavrunuz yine size düşkün olur. Ana aynı ana. Kimi çocuk şanssız oluyor işte öyle banyo yaptırmayan, ilgilenmeyen ailelere düşüyor. Bunu üzerinize alınmayın ve bu nedenle çocuğa bilenmeyin diye yazmak istedim.
Evet sifat olaraj uvey anneyim zaten ben dogurmadim sonucta esim evli degil bekardi kendimde cocuklu bir kadin oldugum icin cocuklu biri ile evlenmemin dogru olacagini beni daha iyi anlayacagini umdumTam bir úvey annesin.
Evde kalmamak icin evli cocuklu afmdamlari havadan kapiyirsuniz ondan sonrda durum bu rezillikler ist.
Ayrilda kurtulsun zavalli cocuk.
Evet şartlar zor kabul ediyorum ama şimdi iyi mi oldu? Kızın ve sen o evde sığıntı gibi yaşıyorsunuz.Kocanızın kızına köle oldunuz onun rahatı için kendinizden ve kızınızdan çalıyorsunuz.Evladınız şimdi küçük büyüdükçe bu çirkin adaletsiz ortamı gördükçe ya asi olacak ya içine kapanacak iyi mi yani? Adam yeri gelecek kızınızı azarlayacak kendi kızı için evladınızı ezecek.Bunlar iyi günleriniz adam gidemediğinizi biliyor ve daha kötü şeyler yapacak.Siz evladınızı düşünmediniz önce bunu idrak edin.....Ben cok bayilarak evlenmedim evet seviyordum ama sorunlarimiz vardi basta babamla kaliyordum evi var calisiyordum vardiyali isim kalan zamanlarda kizima babasi bakiyordu gayet guzel idare ediyordum sonra babam evlenicem ben bu evden gidin dedi bize kizimin babasi bakamayacagini soyledi ve birdaha kizimi arayip sormadi annem yok krese ver calis dersiniz kresler yasadigim yerde 20 bin civari e ev kirasi yeme icme kizima bakacak biri olsa bir maasla digerlerini yaparim ucu ucuna gecinirim yani bazi seyler mecburiyet oluyor bunu yasayan cok kadin var herkes kocasina sevdigi icin mi katlaniyor yapacak bisiyi destek olacak kimsesi olmadigi icin malesef
Aslinda sizin dediğiniz gibi ayiya dayi diyorum asil niyetimi belli etmeden para koymaya calisiyorum devlet kurumu sansim yok markette calisiyordum kolayca is bulurum ama hep vardiyali isler yasadigim yerde devlet kurumu olan okullar yarim gun tam gun olanlarin ucreti yuksek surekli farkli yollar dusunup arastiriyorumSizin bi mesleğiniz var mı? Daha önce çalışıyormuşsunuz, devlet kurumu şansınız var mı? Ne yapın ne edin boşayın bu adamı. Kızınıza söyledikleri inanılmaz,kabul edilemez. Para biriktirmeye devam edin. Onun kızınada bakın, biraz huyuna gidin köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyin. Kızınıza asla kötü davranmasına izin vermeyin ayrılmayın yanlarından.
4 yaşındaymış artık devlet okulları alır, mesela yarı devlet yarı özel gibi tam gün okullar var. Bizim burda ayda 5-8bin tl devlet okulları var tam gün bu tarz okullar vardır.
Iyi olmadi farkindayim ama bu kadar kotu olabilecegini de dusunmedim bir süredir tanidigim biriydi cunku psikolojik ilaclar kullandigini bilmiyordum mesela soylemedi hic gormedim de ofke kontrolu yok bunu bilmiyordum cok sonradan ogrendimEvet şartlar zor kabul ediyorum ama şimdi iyi mi oldu? Kızın ve sen o evde sığıntı gibi yaşıyorsunuz.Kocanızın kızına köle oldunuz onun rahatı için kendinizden ve kızınızdan çalıyorsunuz.Evladınız şimdi küçük büyüdükçe bu çirkin adaletsiz ortamı gördükçe ya asi olacak ya içine kapanacak iyi mi yani? Adam yeri gelecek kızınızı azarlayacak kendi kızı için evladınızı ezecek.Bunlar iyi günleriniz adam gidemediğinizi biliyor ve daha kötü şeyler yapacak.Siz evladınızı düşünmediniz önce bunu idrak edin.....
Adam rengini en başta belli etmiştir öfkesi, bencilliği.Siz babanıza inat olsun diye bak ben de buldum birini diye evlendiniz bile bile..."Ben çocuk olduğu halde kocadan ayrıldım eşim iyi olsa boşanmazdım" diyorsunuz peki evlendiğiniz adamı karısı çocuklu olduğu halde niye boşamış bunu hiç düşünmediniz mi? Hiç evlenmeden sorgulamak aklınıza gelmedi mi? Yaktınız kızınızın başını.Anasının hatalarının bedelini bu yavru çekiyor ,çekecek yazık gerçekten yazık......Iyi olmadi farkindayim ama bu kadar kotu olabilecegini de dusunmedim bir süredir tanidigim biriydi cunku psikolojik ilaclar kullandigini bilmiyordum mesela soylemedi hic gormedim de ofke kontrolu yok bunu bilmiyordum cok sonradan ogrendim
Bu lafa güvenmeniz en büyük hatanız. Evlenmeden önce sizi geçiştirmek için söylediği belli. Kaldı ki babaanne ölebilirdi ya da basitçe bakmak istemeyebilirdi. Bu çocuğun asıl sorumluluğu ebeveynlerinde. O sizin çocuğunuzla yaşarken kendi çocuğunu da eve getirmek istemesi çok doğal ve adil.
Eşinizle başka sorunlarınız var mı bilmiyorum ama çocuklar kan bağı olmasa da kardeş sayılırlar. Aynı evde olunca ve çalışmayınca çocuğun sorumluluğunun size kalması da iki kardeş arasında anlaşmazlık çıkması da çok doğal. Boş yere çocuğa bilinmeyin
Evet o lafa guvenmek hatam oldu ama cocuk istemiyor genelde bizimle durmakta istemiyor babasi birakip ise gidiyor ben cocuga bilenmiyorum zaten babasi ile baska sorunlarimiz var siddet uyguladi birkac kere bana ve kizima kotu davraniyorBu lafa güvenmeniz en büyük hatanız. Evlenmeden önce sizi geçiştirmek için söylediği belli. Kaldı ki babaanne ölebilirdi ya da basitçe bakmak istemeyebilirdi. Bu çocuğun asıl sorumluluğu ebeveynlerinde. O sizin çocuğunuzla yaşarken kendi çocuğunu da eve getirmek istemesi çok doğal ve adil.
Eşinizle başka sorunlarınız var mı bilmiyorum ama çocuklar kan bağı olmasa da kardeş sayılırlar. Aynı evde olunca ve çalışmayınca çocuğun sorumluluğunun size kalması da iki kardeş arasında anlaşmazlık çıkması da çok doğal. Boş yere çocuğa bilinmeyin.
Iste anlattim ya babamdan dolayi o zamanda kac kisi yapma etme cocuga yazik nereye gidecekler dedi babasina versin bakamiyorsa bana mi sordu demis halamlara bile annemi kaybetmemizin ustunden cok gecmemisti simdi belki daha iyi bir psikolojidedir diye babamin sevdigi birkac kisinin telefon numarasini bulup konusmalari icin rica edicem o zaman cok para derdim olmaz en azindan kira sorunum olmaz direk ayrilirim buradanKonularını hatırlıyorum, sana o evlicem konunda sayfalarca evlenme dedik daha evlenmeden dayak yiyodun bu adamdan bir de işten ayrıldın onun lafına. Yediğin dayaklar kendine de getirmiyor seni kusura bakma.
Adamdan 3 kuruş 5 kuruş kaçıra kaçıra 100 yılda anca biriktirirsin o parayı. İnşallah boşar bu adam seni tam pislik boşamayadabilir. Allah akıl fikir versin neler yaşatıyosunuz çocukcağızlara.
Bunu bende dusundum o yuzden uzulerek soyliyorum ki kiz kizima kotu davranmasin diye kizimi sevmiyorum opmuyorum bile kizin yanindaBence sizin anne kız ilişkinizi kıskandığı için kızınıza kötü davranıyor çocuk. Onu da anlamak lazım. Ama eşinizin hareketleri asla tahammül edilecek gibi değil
Erkek kardesim var babam ona ev almasi icin yardim etti hala ediyor ondan kardesim de ondan taraf oluyor babam evlendi mi bilmiyorum inanin o zamandan sonra gormedim kardesimle bazen gorusuyorum bu konuda konusmuyorEsinizde kız
Babaniz evlenmek istiyorum demis ya evlendi mi? Baska kardeşleriniz var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?