ben yokmuşum gibi davranan elti

yok soramam o kadar yakin degiliz gorumce ile. hem gunun birinde gorumceyle aramizda bisey gecse benim agzimdan cikanlari gidip anlativerir falan.
Baci sende ayni yöntemle yaklas boswersene koca kadina neyin var nie böyle yapiyon olmaz biz kardesiz dicek halin yok sende ayni taviri takin

Bağışlayın beni ama ben eltinizi seviyeli eğitimli biri gibi analiz ettim. Siz ise iki aylık evlilikte sağa sola dikkat edip kötülük aramissiniz ev hanımı falan misiniz çok takmissiniz kafaya bunu. Çocuğunu sevmesi bile gözünüze batmış kendi evladımı da millet hasetlenicek diye sevemiyceksem...

Ne iticiymis eltiniz? Tamam mesafe koymak isteyebilir de yüzüne bakmadan konuşmak,yok saymak da mesafe değil terbiyesizlik.Benim de dayımın eşi böyle yaptı ,bir sorun yokken,ben su dagitirken dayima seslenip su isterdi, yok saydı beni,ya da hoşgeldin demeye gittigimde beni görüp yanındakiyle konuşmaya başlardı,daha neler neler10 seneyi geckin konusmuyoruz ,aynı ortamda bulunmuyoruz.kafalar rahat.
Siz de sakin dolup dolup yükselmeyi ,sonra bı bakmışsınız o haklı ,siz kötü olursunuz.Size davrandığı dan ne azı,ne çoğu olun.Yemege cagirirsaniz da aynı şekilde,kayninizla sohbet edin.
Ben de elti olunca nasıl olacak merak ediyorum kendimi böyle konuları okuyunca

Ciddi soruyorum konuda diğer herşeyi geçtim ama 3 kişi oturulan ortamda beni yok sayıp kişi ismi belirterek konuşma başlarsa ben kendimi kötü hissederim , sizde bu olmuyor mu? Benim en kötü hissetiğim durumdur bu birkere başıma gelmişti :110:
Ama beni ilgilendiren bir konu degilse bana neden hitap etsin ki? Konu sahibi daha cok yeni evli,ama digerleri daha uzun sureden beri tanisiyorlar,dolayisiyla paylasimlari daha cok. Yeni tanismaya basladigim insana ne anlatacagim,ne paylasacagim ki. Bana normal geldi.

Onların sizi davet etmesi gerekiyor.
Kv niz çok biliyorsa bu geleneği de bilmeli, sizin başınızın etini yediği gibi onların da yesin yemeğe davet edin desin.
Asla yemeğe çağırmayın onların sizi çağırması gerek, sanırım kv niz eşinizi bu konuda sık boğaz ediyor.
Mecbur kalıp çağırırsanızda lafını söyle sizin çağırmanız gerekiyordu ama napalım diye arada lafını sokuştur.
Sakın sakın taviz vermeyin.
Rahatsız olduğunu eşinize söyleyin.

Siz neden onun size davrandığı gibi davranıyorsunuz...

Evlenirken eş tarafından bir Allah'ın kulu oralı olmadı. Bı görümcemde bir yaraya melhem olmayacak şekilde bı kaç kere yazdı. Bı seferinde beni salak yerine koymaya çalıştılar.
Neyse evlendim bende hiç biri ile oralı olmadım, görüşmedim, bı görümceme de bana yapmaya çalıştığının daha da beteri şekilde davrandım.

Merhabalar. Evleneli 2 bucuk ay oldu. çozemedigim, degisik karaktere sahip bir eltim var ya da karaktersiz mi desem bilemiyorum. (39 yaşinda) 2 bucuk ay icinde 5-6 defa zorunluluktan bir araya geldik. kayinvalidemin sayesinde. her bir araya gelmemizde ben haric herkesle konusurken göz temasi kuruyor.(kendisi avukat bu arada) ilk basta bu durumu fark etmedim ama dikkatimi çekti sonradan. karşi karşiya geldigimizde bile ozellikle gozlerini baska tarafa ceviriyor. ilk basta herkese karsi oyle sandim ama sadece bana yapiyor. bir de elti, gorumce ve ben ayni ortamdaysak bu elti bir sey anlatmaya baslayacaginda gorumcemin ismini hitap ederek cumleye basliyor. yani ben orda yokmuşum gibi. yani su şekilde (gorumcemin ismi gizem olsun) "ay gizem biz kucukken... " diye devam edip gidiyor cumleleri. her cumleye basladiginda ozellikle benim disimdaki kisinin ismini zikrederek cumleye basliyor. ilk aile tanismasinda soguk tavirlari beni itmişti zaten. evlendigimizin ikinci haftasinda kayinvalidem, eşimin ve benim basimin etini yedi eltiye gitmemiz icin. cunku bu bahsettigim elti nin kocasi esimden 7 yaş buyuk. yani bizim buyugumuz oluyorlar. ziyaret etmemiz gerekiyormus. onlar bizi davet etmeden haber verip bi aksam çay icmeye gittik. evindeyken bile ikili muhabbet cok azdi. genelde bisey anlatirken ve bisey soyleyecekken eşimin ismini zikrederek konustu. bir de ayni arabada esim ben abisi ve elti15 dk yolculuk yaptik o sure zarfinda sanki bebegini hic gormemis gibi ful bebegini seviyor falan. esime soyluyorum bazi tavirlardan rahatsiz oldugumu ama anlamiyor. aramizda onun boyle sacma sapan hareketleri sergilemesine sebep olacak hicbir sey gecmedi aramizda. bu iki bucuk ay icinde gorumcelerim bizi yemege davet etti. ben de gorumceleri yemege davet ettim. eşim simdi de abimle yengemi yemege cagiralim diyor. ama hic istemiyorum kizlar.hem zaten onlar bizi hic cagirmadi, biz haber verip çay a gittik. zaten ikram olarak da bi onceki gunden kalan seyleri ikram etti bize. bundan sonra bir araya geldigimizde nasil bir tutum sergilemeliyim sizce? bir de yemege falan davet etmek istemiyorum ne yapmaliyim?

genç olmanızı çekemedi belliki :))
düğün töreninizde eşinizin ailesi size ayrıca bi jest ya da takı yapti ise onuda hazmedememis olabilir.
tavsiyem onun yaptığı gibi yap ve onunda bulunduğu ortamda hep neşeli ol..
hiç surat asma kimseyede onu şikayet edip önemsediğini gosterme hele ki kayinvalide ve gorumcene..
ve ona yenge degil abla diye hitap et..
karin ağrısı kendiliginden ortaya çıkar ki zaten mesafeyi o değil sen koru..

Habersiz gidince zaten bir gün önceki şeyleri ikram etmesi normal değil mi ?
Her neyse elti işte anlamak güç bende üç tane var daha birini çözemedim
Esin de zamanla anlar

Bazi insanlarin kisilerle degil de yasamla bir dertleri oluyor ,
sebepsiz yere , hic akla gelmeyecek durumlardan gelin guvey olup, tavir takinabiliyorlar..
dolayisla , ondan yana sezdiginiz olumsuz tavirlari size ozel olarak algilamayip, siz de onunla selam-sabah harici sohbete girmezsiniz , o yokmus gibi davranirsiniz; zaruri birlikte olunacak ortamlarda daha huzurlu olursunuz..
kolayliklar dilerim..

Merhabalar. Evleneli 2 bucuk ay oldu. çozemedigim, degisik karaktere sahip bir eltim var ya da karaktersiz mi desem bilemiyorum. (39 yaşinda) 2 bucuk ay icinde 5-6 defa zorunluluktan bir araya geldik. kayinvalidemin sayesinde. her bir araya gelmemizde ben haric herkesle konusurken göz temasi kuruyor.(kendisi avukat bu arada) ilk basta bu durumu fark etmedim ama dikkatimi çekti sonradan. karşi karşiya geldigimizde bile ozellikle gozlerini baska tarafa ceviriyor. ilk basta herkese karsi oyle sandim ama sadece bana yapiyor. bir de elti, gorumce ve ben ayni ortamdaysak bu elti bir sey anlatmaya baslayacaginda gorumcemin ismini hitap ederek cumleye basliyor. yani ben orda yokmuşum gibi. yani su şekilde (gorumcemin ismi gizem olsun) "ay gizem biz kucukken... " diye devam edip gidiyor cumleleri. her cumleye basladiginda ozellikle benim disimdaki kisinin ismini zikrederek cumleye basliyor. ilk aile tanismasinda soguk tavirlari beni itmişti zaten. evlendigimizin ikinci haftasinda kayinvalidem, eşimin ve benim basimin etini yedi eltiye gitmemiz icin. cunku bu bahsettigim elti nin kocasi esimden 7 yaş buyuk. yani bizim buyugumuz oluyorlar. ziyaret etmemiz gerekiyormus. onlar bizi davet etmeden haber verip bi aksam çay icmeye gittik. evindeyken bile ikili muhabbet cok azdi. genelde bisey anlatirken ve bisey soyleyecekken eşimin ismini zikrederek konustu. bir de ayni arabada esim ben abisi ve elti15 dk yolculuk yaptik o sure zarfinda sanki bebegini hic gormemis gibi ful bebegini seviyor falan. esime soyluyorum bazi tavirlardan rahatsiz oldugumu ama anlamiyor. aramizda onun boyle sacma sapan hareketleri sergilemesine sebep olacak hicbir sey gecmedi aramizda. bu iki bucuk ay icinde gorumcelerim bizi yemege davet etti. ben de gorumceleri yemege davet ettim. eşim simdi de abimle yengemi yemege cagiralim diyor. ama hic istemiyorum kizlar.hem zaten onlar bizi hic cagirmadi, biz haber verip çay a gittik. zaten ikram olarak da bi onceki gunden kalan seyleri ikram etti bize. bundan sonra bir araya geldigimizde nasil bir tutum sergilemeliyim sizce? bir de yemege falan davet etmek istemiyorum ne yapmaliyim?
Sizin oralarda corona yok mu? Çaylar yemeğe davet etmeler filan ne kadar rahatsınız. Pandemi kadar geçerli bir sebep olamaz maske mesafe diyin uzak durun. Yemeğe filan da çağırmayın. Elticilik oynamaya lüzum yok bence.

SİZDE ona mesafeli davranın kesinlikle yemeğe falan davet etmeyin kendini beğensin dursun eş gemişi yürümüş elti gemisi yürümemiş benimde var bi ukala

Siz de 2,5 ayda taka taka eltiye mi taktınız?
Bazı insanlar hitapla cümleye başlar, birini kurban seçip gözlerini üzerine dikerek konuşurlar. Onun da öyle bir alışkanlığı vardır. Siz aileye yeni girdiğiniz için size hitap etmek aklına gelmiyordur.

Davetsiz gittiğiniz yerde önünüze gelen şey için şikayet etmeye hakkınız yok. Evde bir şeyler varken çöpe döküp yenisini mi yapsaydı son anda?

Korona da bir bize var herhalde. İnsanlar anasını babasını o kadar çok görmüyor 2,5 ayda.
Yemeğe de alın bari. O da eksik kalmasın.

Benim takıldığım korona muhabbeti yüzünden ailemi özlediğim zaman gidip kapıda uzaktan görüyorum. Hem onları, hem kendimizi riske atmamak için. Ama bakıyorum hala burda oturmaya gittik, yemeğe alcaz muhabbetleri. Gercekten dünya bu haldeyken neden kimse dikkat etmiyor. Ne kadar dikkat ediyorum dense de aynı evin içinde 5_6 insan, aynı sofraya oturarak nasıl dikkat edebilir. Bir de elti bebeği varken nasıl risk alır. Ben mi çok katıyım bu konuda anlamadım

Sizde umursamayin ve zorla birseyler yapmayin. 2.5 aylik evli birine en büyük tavsiyem bu olabilir. Biri istiyor diye yada dilinden kurtulmak icin birseyler yapmayın sonra arkasi kesilmez.
Esin hayır diyemiyor ise ona eşlik etmeyerek tavrini ortaya koymalısin. Boylece zamanla o telefonlara esimle konusayim sana doneriz demeyi ogreniyorlar. Tecrübem bu yonde.

Ben insanların hissettiği duygusuna inanırım
Eltin seni duygusal olarak kötü hissetiyorsa öyledir , o elti ne yaptığının farkında

Tipik büyük elti klasiği. Sen evine davet et ama o hariç herkesle konus yani onun yaptığını yapmaya çalış o zaman gör bak birde

Ay allah yardımcın olsun mesafeni koru bence,benim de görümcem bana böyle davranıyor nişanlıyken kocama yazdığı msjları buldum hala inanamam nişanlıyken hiç görüşmediğim halde bana o kadar kötü düşünceyi nasıl besledi abisini nasıl dolduruşa getirmiş allahtan kocam mantıklı bir insan da en azından bir yerinden de olsa konuya müdahale etti beni ezdirmedi , ama hiç görüşmemek istememi kabul etmiyor olmaz öyle yapma diyor kızıyor bana yalnız kalırsın diyor, ya uzakta oturuyor asla görüşmedik, ben hasta oldum onun yüzünden ama hiç bahsetmedim bu konudan, görmek bile istemiyorum yüzünü ama zorla geliyor abisinin evi havalarına girmiş,beni asla aramıyor gelmek için, abisine güzel taktik uydurmuş abi karın rahatsız olur işi olduğunda söyleyemez diye seni arıyorum diyor abisi de aa ne düşünceli diye düşünüyor halbuki beni adam yerine koymamak sadece bu, ederken devamlı abisiyle konuşuyor oda, hiç sormadan gittiği yediği gezdiğini anlatıyor abisine ana eşimde akıllı bir adamdır o öyle deyince hemen bizim yaptıklarımızı anlatıyor ben hiş muhatap dahi olmak istemediğim için, be her geldiklerinde ya kızıyla kocasıyla tartışıyor yanımızda ya da ben elimi ayağımı yakıyorum döküyorum kırıyorum bu seferde halıya kızgın yap döküldü artık ne yapsam bilmiyorum, kaç kere kavga ettik hiç yoktan yere onun yüzünden adı geçse evimizin huzur kaçıyor ama şunu öğrendim 2 sene de 3. Şahıslar için kocanla kavga etmicem hanımefendinin umrunda mı ne olmuş diye çekip gidiyor ben kalıyorum kocamla kavgalı kavgalı geçiyor günler boşa

Kocama anlatma bazı kocalar ailesinin çöpünü bile ölümüne savunurlar o yuzden kocanla aram bozulmasin..eltiye laf sok çok istiyorsan canım bende burdayım merhaba diyebilirsiniz gülerek ben olsa takmam ona yokmuş gibi davranirdim o baska

evet elti ile mesafe en iyisidir
ama eltinizin yaptığı resmen yok sayma
ben olsam bende çok bozulurum
ama siz mesafe kurmak istedikçe eşiniz ve ailesi baskıya devam edecek
dik durun derim. İstemedikten sonra çağırmayın

Olabilir gorus farkidir, sonucta buraya yazma nedenimiz farkli goruslerden yararlanmak,yeri gelirse bakic acimizi degistirmek.
Bana garip geliyor,daha 2,5 aylik evlilikte hemen ne kadar gorusulebilir ki eltiyle gorumceyle de bu tarz bir konu acilir yani? Daha adamla cicim aylarindayim,ne isim var kapi kapi elti gorumce gezicem ya? Kv bana teklif etse bile nazikce geri ceviririm kimsenin de evine gitmek icin “alo biz size gelmek istiyoruz” diye kendimi kucultmem sahsen. Normalde de yapmam,korona doneminde hic yapmam. İgrenc bulurum,sokaktan gelecekler oraya buraya koyduklari totolari koltuklarima koyacaklar falan. Midem almaz. Daha 2,5 aylik evlilik ya,manasiz manasiz kapi kapi gezmenin anlami yok. Gezilmezse art niyetli insanlarla karsilasilmaz.

Konu sahibini bilemem,benim yasim 37. 30 yasinda evlendim. Eltim veya gorumcem karsima gecip sana bu takiyi almadilar mi hhmmmm dese buyuk ihtimal duymamis gibi yapardim. Duydugumu belli edersem kahkaha atarim cunku yuzune karsi ayip olur bana yakismaz. Boyle duzeysiz boyle garip seylerle ilgilenmeyecek kadar normal ,basit tipte dumduz bir insanim ben. Sagda solda elti gelin gorumce muhabbeti yapacak kadar sacmalayamam,anam babam beni yetistirirken yaptiklari masrafa pisman olurlar artik o derece :KK66:
Muhteşem... konuyu okurken aynı şeyleri düşündüm.

Back
X