• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben yokmuşum gibi davranan elti

Bunu da okuyunca aklıma gelen, keşke misafir geldiğinde kahvaltı hazırlamak yemek yapmak kadına yıkılmasa da, karı koca beraber hallediverseler şu misafir ağırlama olayını. Bu görevi sadece erkekler kadınlara değil kadınlar da kendilerine veriyor. Kahvaltı hazır olmayınca kadın kendini suçlu görüyor ve yalnızca kendi yetiştirmek zorunda gibi davranıyor, asla bu psikolojiden çıkamıyoruz.
İkisi ağırlasa idi böyle durumlar ortaya çıkmazdı o zaman, kimse kimseye de böyle sebeplerden ötürü kızmazdı.
İnşallah erkek eve bakmak para getirmek zorunda, kadın ev işi yapmak zorunda zihniyeti değişir de görevler istek ve adalet ile paylaşılır evlerde.
Allah’ım amin.
Çok haklısın , bana haberim yoktu dediğinde olsun ya 2 dk da hazırlarız sen bana ne yapcağımı söyle abla dedim ,yapcak bişey yok dünden kalanları yiceksiniz dedi o kadar kötü oldum ki ben dünden kalanları yerim benim için hiç sorun değil ama bunu söylemek var söylemek var yani zoruma giden bu olmuştu ve dediğin gibi iki eş ya biz geç kalktık uyanamadık ikimizde girdik mutfağa pozisyonunda olsaydı bizde sevgilimle girerdik yine iyi bir ortam olurdu ama sanki beni sokaktan eve getirip de zorla karnımı doyuruyomuş gibi davranması zoruma gitmişti

o hayiri iletmek cok buyuk problem bizde. soru sorarken dibini deliyorlar. esim babasinin telefonunu ilk caldirdiginda acmayinca bile sorunlar cikiyor. bir ay onceydi. esim telefonunu kapatti ben de sessize almistim, basbasa olalim kimse rahatsiz etmesin diye. aksam 9bucuk. telefonuma bir baktim ki kayinbaba arka arkaya aramis. bir de mesajlar atmis ulasamiyorum diye. esime ulasamadi kiyametleri kopardi. ya ayiptir yeni evliyiz sonucta, baskici bir aile.

Bnuların hepsinin sebebi tamamen kocan emin olabilirsin eğer bir ağırlığı olsaydı kimse ne böyle zorlamayla devamlı baskı kurardı ne de saygısızlık edebilirdi iş kocanda bitiyor...

Çok haklısın , bana haberim yoktu dediğinde olsun ya 2 dk da hazırlarız sen bana ne yapcağımı söyle abla dedim ,yapcak bişey yok dünden kalanları yiceksiniz dedi o kadar kötü oldum ki ben dünden kalanları yerim benim için hiç sorun değil ama bunu söylemek var söylemek var yani zoruma giden bu olmuştu ve dediğin gibi iki eş ya biz geç kalktık uyanamadık ikimizde girdik mutfağa pozisyonunda olsaydı bizde sevgilimle girerdik yine iyi bir ortam olurdu ama sanki beni sokaktan eve getirip de zorla karnımı doyuruyomuş gibi davranması zoruma gitmişti
Yapacak bişey yok dünden kalanları yiyeceksiniz cümlesi ayıp gerçekten, eşi ile ne geçmiş olursa olsun bunu orada misafir olan size yansıtmaması gerekir.
Dediğin gibi bir ortamın oluşması için önce karı koca ilişkisinin sağlıklı olması gerekiyor işte, geç kalınsa bile hep beraber halledilir öyle olsa, ama öyle bir ortamları yok demek ki kadın strese giriyor, ama tabiki yaptığı ayıp.

Benim cevremde yüzüme gulen ,gozlerimin icine bakarak konusan , evimde ağırladığım cok karakterli insanlar vardi. Sonra agır bir rahatsizlik gecirdim ve ben hastayken bazi karakterliler aramadilar bile. Hatta soğuk ve mesafeli oldugum,evine davet etmeyen ortamlarda benimle mesafeli olan 2 3 kişi hastaligim boyunca hatirimi sordular. İyilestikten sonrada ne oldu biliyormusun o arayip sormayan karakterliler bu sene tarhana yapip yapmadigimi sordular .cünku hersene onlarada veriyordum. yaniiiii anlatmak istedigim Daha evleneli 2.5 ay ,olmus belkide karsisindakine gec alışan bir yapiya sahiptir.
Bence karaktersiz diye etiketlemeniz yanlış olmuş.

Aynısından bende de var ama bizim öncesinde çok büyük tartismalarimiz olmuştu birbirimizi sevmedigimizi ikimizde biliyorduk o beni takmauonca bende ona eyvallah etmedim ..benimki de benden 7 yaş büyüktü ...artık hiç görüşmüyoruz bu duruma 10 sene tahammül ettim :/

Kendisi avukat dediniz acaba sizin mesleğiniz nedir? Sizi küçük mü görüyor diye düşündüm açıkçası

organizeyi alirim elime almasina ama esimi ikna etmek zor oluyor. cunku o gonullu oluyor. mesela kaynana "bu aksam yemege gelin" diyorsa tamam anne geliriz diyor. ben telefon acip gelemeyiz diye nasil diyebilirim ki? pat diye esimi ariyor, beni arasa bisey bulur soylerim.
Eğer size sormadan ya da siz hayır dediğiniz halde geliriz diyorsa gitmeyeceksiniz. "Madem tek başına gitme kararı alıyorsun, o zaman tek gideceksin" diyeceksiniz. Ama tartışıp tartışıp sonunda gene gidiyorsanız tartışmanın bir anlamı kalmaz. "Nasıl olsa tartışıp sonunda geliyor" diye düşünecek eşiniz. Önemli olan eylemleriniz.

Merhabalar. Evleneli 2 bucuk ay oldu. çozemedigim, degisik karaktere sahip bir eltim var ya da karaktersiz mi desem bilemiyorum. (39 yaşinda) 2 bucuk ay icinde 5-6 defa zorunluluktan bir araya geldik. kayinvalidemin sayesinde. her bir araya gelmemizde ben haric herkesle konusurken göz temasi kuruyor.(kendisi avukat bu arada) ilk basta bu durumu fark etmedim ama dikkatimi çekti sonradan. karşi karşiya geldigimizde bile ozellikle gozlerini baska tarafa ceviriyor. ilk basta herkese karsi oyle sandim ama sadece bana yapiyor. bir de elti, gorumce ve ben ayni ortamdaysak bu elti bir sey anlatmaya baslayacaginda gorumcemin ismini hitap ederek cumleye basliyor. yani ben orda yokmuşum gibi. yani su şekilde (gorumcemin ismi gizem olsun) "ay gizem biz kucukken... " diye devam edip gidiyor cumleleri. her cumleye basladiginda ozellikle benim disimdaki kisinin ismini zikrederek cumleye basliyor. ilk aile tanismasinda soguk tavirlari beni itmişti zaten. evlendigimizin ikinci haftasinda kayinvalidem, eşimin ve benim basimin etini yedi eltiye gitmemiz icin. cunku bu bahsettigim elti nin kocasi esimden 7 yaş buyuk. yani bizim buyugumuz oluyorlar. ziyaret etmemiz gerekiyormus. onlar bizi davet etmeden haber verip bi aksam çay icmeye gittik. evindeyken bile ikili muhabbet cok azdi. genelde bisey anlatirken ve bisey soyleyecekken eşimin ismini zikrederek konustu. bir de ayni arabada esim ben abisi ve elti15 dk yolculuk yaptik o sure zarfinda sanki bebegini hic gormemis gibi ful bebegini seviyor falan. esime soyluyorum bazi tavirlardan rahatsiz oldugumu ama anlamiyor. aramizda onun boyle sacma sapan hareketleri sergilemesine sebep olacak hicbir sey gecmedi aramizda. bu iki bucuk ay icinde gorumcelerim bizi yemege davet etti. ben de gorumceleri yemege davet ettim. eşim simdi de abimle yengemi yemege cagiralim diyor. ama hic istemiyorum kizlar.hem zaten onlar bizi hic cagirmadi, biz haber verip çay a gittik. zaten ikram olarak da bi onceki gunden kalan seyleri ikram etti bize. bundan sonra bir araya geldigimizde nasil bir tutum sergilemeliyim sizce? bir de yemege falan davet etmek istemiyorum ne yapmaliyim?
İki buçuk ayda beş altı kez görüşmek bana fazla geldi açıkçası. Nasıl başlarsa öyle gider. Aranıza mesafe koyun ve sizde onu görmezden gelin

Vallahi ben de sizin tam tersiniz düşünüyorum. Bu tavırların aynısını gözlerim başka bir olayda gördü. Suratına bakmadan anlatmalar, sen değil de yanındakinin ismini özellikle söyleyip konuya başlamalar. Bir de iş yerinde bi çalışma arkadaşım var elti gelecekmiş ona. Daha elti gelmeden evlenmeden ne planlar yaptığını bilemezsiniz. ''Ay şöyle diycem ay böyle diycem. Ay şunu giycem ımmm sana almadılar mı diycem''. Neler neler . Sahte takılar bile alıyor şimdiden kızla tanışınca göstermek için. Gelecek kızın ise bir şeyden haberi yok tanışmıyorlar bile.
Kalbini ne kadar kötü ve gereksiz şeylerle doldurduğunu bir farketse kendinden utanır da işte gereksiz bir yarışa giriyorlar bak hayatına işte gelen insan da hayırlısıyla gelsin de olması gerektiği gibi karşıla daha tanımadan ne bu kin ne bu yarış niye bu kıskançlık , ben nişanlandıktan sonra aileye başka gelinler de dahil oldu ben yaşlarımız yakın diye sevindim mesela ve hiç kıyaslamadım kendimi onlarla ,kv kime ne alınmış nerden alınmış konuşmayı sever gösteriş yapmayı ben kv eltimi herşeye çağırdığı için ve kına elbisesinde bana ayrım yapıp ayıp ettiği için biçok şeyi ona tavır yapıp aldırmadım mesela kendim aldım şimdi beni o yeni gelinlerle kıyaslıyor bak halan x kişiye şunu aldı sen bi çizme bile aldırmadın bana vs. diye bende aa ne güzel güle güle giysin inşallah diyorum ben şimdi bu yapıda olmasam birazda kıskanç biri olsam kv bu dedikleriyle benim onu kıskanmamı sağlıcak , ben pantolon ceket alıyorum mesela eltime gidip sende al diyo ondan sonra onun kanına ben girdim diyip gülüyo böyle patavatsız mantıksız şeyler işte

Napmis ki,ozel olarak hedef aldigi bir durum yok,kadin normal yasantisina devam ediyor. Fazla gorusmek ve konusmak istemiyor. Evlilik yoluyla akraba olundu diye beraber gorusulmesi,beraber cok mutlu olunmasi gerekmez ki. Kadin normal davraniyor bence
Benim bulunduğum ortamda beni hiçe sayan saygısızlık yapan yüzüme dahi bakmayan elti mi normal peki....

Aynısından bende de var ama bizim öncesinde çok büyük tartismalarimiz olmuştu birbirimizi sevmedigimizi ikimizde biliyorduk o beni takmauonca bende ona eyvallah etmedim ..benimki de benden 7 yaş büyüktü ...artık hiç görüşmüyoruz bu duruma 10 sene tahammül ettim :/
vay be 10 sene bordo bereliymişsin o zaman :KK48:

Bu arada 3 tane görümcem var. Evliligimin ilk yıllarında bana iftira attilar ve ben bunu duydum. Simdi bir ortamda karsilasirsam asla konuşurken suratlarina bakamiyorum içim almiyor.onlar utanmiyor ama ben onlarin yaptiklarindan utaniyorum. Belki eltinizde sizin daha once bir yanlis davranişınızı öğrenmiş ve bunlarda istem dışı tepkidir

seçenekler
bilmeden kırmış olabilirsiniz
kadın elticilik oynamak istemiyor olabilir bu nedenle samimi olmak istemiyordur.
yada kadın büyük elticilik oynamak istiyordur.
ne yapabilirsiniz siz de yok sayın. davet etseniz de sizde direkt muhattap olmayın.
Büyük elticilik oynamak nedir

konu sahibesinin talebi değil ki mevzu. eltinin tavrı.
ben büyük gelinim sen çömezsin sen kimsin ki tavrı değil mi bunlar?
büyük elti cilik (ayrı yazdım :olamaz: ) oynamak istiyor demek ki.
ben olsam davet eder muhattap olmam kaynımla konuşurum. mutfaktan çıkmam bulaşık çay vs derken oyalanır onu hiç bişe yerine koymadığımı gösteririm.
hımmm büyük eltiler küçüklerle muhattap olmuyo mu , böyle düşünen var mı cidden merak ettim ya ne kadar ayıp halbuki şey gibi ergenliğe yaklaşan çocukların küçük çocuklarla oynamak istememesi gibi yani

vay be 10 sene bordo bereliymişsin o zaman :KK48:
Eşimle çok tartıştık bu yüzden hep ben ben ben edalari ile geziyordu sonra pert oldu şimdi gelemiyor açık açık yazdım madem beni sevmiyorsun yemeğe çaya da gelme yazdım sana mi sorcam yazmış akıllı 🤷🏼‍♀️

Evet bana soracaksın benim evim dedim ...eşim için x davet etti de öyle geldim ben dedi seni davet eden yok sor kocana dedim ...eşim de istememişti ,abisine minik kabul ederse gelin demisti ama beni sayan yok ya çıktılar geldiler tabi sormadan ...yedi içti gitti ...sonra da bu msji haketti tabi yillarin intikamını acı acı çıkarttım ondan içimde ne varsa söyledim tabi sessizlik sonu. 😂

Sizde inadına onunla konuşun Kalabalık ortamda. Gözünün içine bakaaa baka.Başbaşayken elinize telefonunuzu alın telefon oynayın,o birşey Anlatırken görümceye mesela,lafa girip alakasız bir konu açın Dönüp görümceye anlatın,yada telden bir video açıp aayy çok komik baksana diyip görümceye izletin, lafı yarım kalsın. İsminin sonuna abla getire getire ayşemi adı ayşe abla ayşe abla diyin sinir olurlar😂Elti kimya kitabı benden Sorulur,tam 5 tane eltim var hepsi cinsi cins hepsinide ben sinir ederim😂kimisi zaman zaman durduk yere küser,kimisi arkamdan konuşur yüzüme güler. Uzmanlaştım bu konuda😂

Eşimle çok tartıştık bu yüzden hep ben ben ben edalari ile geziyordu sonra pert oldu şimdi gelemiyor açık açık yazdım madem beni sevmiyorsun yemeğe çaya da gelme yazdım sana mi sorcam yazmış akıllı 🤷🏼‍♀️

Evet bana soracaksın benim evim dedim ...eşim için x davet etti de öyle geldim ben dedi seni davet eden yok sor kocana dedim ...eşim de istememişti ,abisine minik kabul ederse gelin demisti ama beni sayan yok ya çıktılar geldiler tabi sormadan ...yedi içti gitti ...sonra da bu msji haketti tabi yillarin intikamını acı acı çıkarttım ondan içimde ne varsa söyledim tabi sessizlik sonu. 😂
bende böyle olmaktan korkuyorum ya hepsini paylarım çünkü hepsinin bi gıcıklığı oldu bana

Sizde inadına onunla konuşun Kalabalık ortamda. Gözünün içine bakaaa baka.Başbaşayken elinize telefonunuzu alın telefon oynayın,o birşey Anlatırken görümceye mesela,lafa girip alakasız bir konu açın Dönüp görümceye anlatın,yada telden bir video açıp aayy çok komik baksana diyip görümceye izletin, lafı yarım kalsın. İsminin sonuna abla getire getire ayşemi adı ayşe abla ayşe abla diyin sinir olurlar😂Elti kimya kitabı benden Sorulur,tam 5 tane eltim var hepsi cinsi cins hepsinide ben sinir ederim😂kimisi zaman zaman durduk yere küser,kimisi arkamdan konuşur yüzüme güler. Uzmanlaştım bu konuda😂
Harikasın ara ara bizimle tecrübelerini paylaş:halay:

Belkı sızde sevmedıgı bısey vardır. Benımde eltımle aramda hıc bısey olmafı ama bende onla konusmam hosgeldınız dısında, yanlızda kalmam, goz temasıda kurmam evınede gıtmem evımede cagırmam cunku bı huzursuzluk hıssedıyorum bı kacta hakkında kotu bıseyler duydum yaptıgı seyler daha dogrusu o yuzden muhattap olmak ıstemıyorum. Belkı oda oyledır konusma sende takılmada eltıyle kımse konusmak zorunda degıl

Back
X