ben yokmuşum gibi davranan elti

Onun sizde onunla ortak hiç bir yönününüz yoksa sizde gereken positif enerjiyi almayışındandır, sevmediği iş arkadaşına nasıl davranıyorsa size de aynen o şekilde davranış biçimi sergiliyor , malesef yıldızınız uyuşmamış , fazlada zorlamayın ,
Her insanda insan sevgisi , vicdan, insanlar huzurlu bir ilişki içinde olmak isteyecek kadar olgunlukta değil

Ben olsam kayınvalidemlerle beraber onları da çağırır herşeyi tazecik yaptım tam ağzına göre anneciğim deyip bi de şappıdanak öperdim kv yi nispet değil mi kudursun dursun kıskanç şey :-)

Merhabalar. Evleneli 2 bucuk ay oldu. çozemedigim, degisik karaktere sahip bir eltim var ya da karaktersiz mi desem bilemiyorum. (39 yaşinda) 2 bucuk ay icinde 5-6 defa zorunluluktan bir araya geldik. kayinvalidemin sayesinde. her bir araya gelmemizde ben haric herkesle konusurken göz temasi kuruyor.(kendisi avukat bu arada) ilk basta bu durumu fark etmedim ama dikkatimi çekti sonradan. karşi karşiya geldigimizde bile ozellikle gozlerini baska tarafa ceviriyor. ilk basta herkese karsi oyle sandim ama sadece bana yapiyor. bir de elti, gorumce ve ben ayni ortamdaysak bu elti bir sey anlatmaya baslayacaginda gorumcemin ismini hitap ederek cumleye basliyor. yani ben orda yokmuşum gibi. yani su şekilde (gorumcemin ismi gizem olsun) "ay gizem biz kucukken... " diye devam edip gidiyor cumleleri. her cumleye basladiginda ozellikle benim disimdaki kisinin ismini zikrederek cumleye basliyor. ilk aile tanismasinda soguk tavirlari beni itmişti zaten. evlendigimizin ikinci haftasinda kayinvalidem, eşimin ve benim basimin etini yedi eltiye gitmemiz icin. cunku bu bahsettigim elti nin kocasi esimden 7 yaş buyuk. yani bizim buyugumuz oluyorlar. ziyaret etmemiz gerekiyormus. onlar bizi davet etmeden haber verip bi aksam çay icmeye gittik. evindeyken bile ikili muhabbet cok azdi. genelde bisey anlatirken ve bisey soyleyecekken eşimin ismini zikrederek konustu. bir de ayni arabada esim ben abisi ve elti15 dk yolculuk yaptik o sure zarfinda sanki bebegini hic gormemis gibi ful bebegini seviyor falan. esime soyluyorum bazi tavirlardan rahatsiz oldugumu ama anlamiyor. aramizda onun boyle sacma sapan hareketleri sergilemesine sebep olacak hicbir sey gecmedi aramizda. bu iki bucuk ay icinde gorumcelerim bizi yemege davet etti. ben de gorumceleri yemege davet ettim. eşim simdi de abimle yengemi yemege cagiralim diyor. ama hic istemiyorum kizlar.hem zaten onlar bizi hic cagirmadi, biz haber verip çay a gittik. zaten ikram olarak da bi onceki gunden kalan seyleri ikram etti bize. bundan sonra bir araya geldigimizde nasil bir tutum sergilemeliyim sizce? bir de yemege falan davet etmek istemiyorum ne yapmaliyim?
Mesafeli bir iliski yaşayabilirsiniz. Arada ayda yilda bir siz gidersiniz arada onlar gelirler en azindan kardesler arasinda irtibat kesilmemis olur. Siz size yakışır sekilde ağırlarsınız. Herkes gördüğünü uygular sonucta. Ama mesafeli ise sizde mesafeli yaklaşıp sorun etmezsiniz. Kafaniza takmayin. Eşinize de onlarla ilgili kötü konusmayin. Sonra gitmem dediginizde falan sorun olur. Gormezden gelmek en iyisi. Zaten eltinizin de size cok sık geleceğini düşünmüyorum.

Harikasın ara ara bizimle tecrübelerini paylaş:halay:
En küçükleri benim.Hakkımda hürrem diyormuş hepside o derece haklarından geldim😂Anlat anlat bitmez tecrübelerim oldu. Tek bildiğim iyi olursan eziliyorsun,söylersen kıymetlisin Ve asla kocan yokken görüşmeyeceksin.birde ben yeni evlenip geldğimde bu ülkeye hepsi plan yapıyormuş. Herkes kimsesiz ya oh onda çocukta yok çocukları bırakırız ona çıkarız diye Bende geldiğimde otururken çocukları ses yaptı,ay başım şişti,zaten çocuk yapmayı düşünmüyordum bu saatten sonra hiç düşünmem dedim hepsi bozuldu. Sonradan biri itiraf etti😂biz böyle düşünüyorduk, sen çemkirrsin diye teklif bile edemedik dedi hahahah🤣🤣

hımmm büyük eltiler küçüklerle muhattap olmuyo mu , böyle düşünen var mı cidden merak ettim ya ne kadar ayıp halbuki şey gibi ergenliğe yaklaşan çocukların küçük çocuklarla oynamak istememesi gibi yani

burada biri vardı kendi yaşı küçüktü ama eşi kardeşlerin büyüğü diye kaynının ve eltisinin elini öpmesi gerektiğini savunuyordu.

ben ozellikle dikkat etmedim buna. elti kendisi soyledi "dun yapmistim diye. yani karsi tarafin olumsuz ve itici tutumlari icinde gercekten sadece benim bu sekilde dusunmemi mi dusundunuz ?
Haklısın da bir gün de nasıl bayatlamış anlamadım?? Ben olsam bir kez cağırırım güzelcede agrılarım, eşin de kendi gözleriyle görsün hem sana nasıl davrandığını hak verir sana sonra bence. Nacizane bir tavsiye kimseyi hayatınıza karıştırtmayın bukadr kayınvalide bile olsa. Yetişkin insanlarsınız napıcagınızı zaten bilirsiniz.

En küçükleri benim.Hakkımda hürrem diyormuş hepside o derece haklarından geldim😂Anlat anlat bitmez tecrübelerim oldu. Tek bildiğim iyi olursan eziliyorsun,söylersen kıymetlisin Ve asla kocan yokken görüşmeyeceksin.birde ben yeni evlenip geldğimde bu ülkeye hepsi plan yapıyormuş. Herkes kimsesiz ya oh onda çocukta yok çocukları bırakırız ona çıkarız diye Bende geldiğimde otururken çocukları ses yaptı,ay başım şişti,zaten çocuk yapmayı düşünmüyordum bu saatten sonra hiç düşünmem dedim hepsi bozuldu. Sonradan biri itiraf etti😂biz böyle düşünüyorduk, sen çemkirrsin diye teklif bile edemedik dedi hahahah🤣🤣
Hürrem iyimiş ya :KK70:,yok artık sana güvenip mi yapmışlar ,benimki de bikaç kez yeltendi pelin yengesi bakar ilgilenir diye bende he he dedim sonra ilgilenirken baktım çocuklar durmuyo yaramaz benden bu kadar annesi babası baksın dedim ne zaman birinin düğünü doğum günü olsa çocuğu birine atma derdindedir o da bende hiç oralı olmam

Vallahi ben de sizin tam tersiniz düşünüyorum. Bu tavırların aynısını gözlerim başka bir olayda gördü. Suratına bakmadan anlatmalar, sen değil de yanındakinin ismini özellikle söyleyip konuya başlamalar. Bir de iş yerinde bi çalışma arkadaşım var elti gelecekmiş ona. Daha elti gelmeden evlenmeden ne planlar yaptığını bilemezsiniz. ''Ay şöyle diycem ay böyle diycem. Ay şunu giycem ımmm sana almadılar mı diycem''. Neler neler . Sahte takılar bile alıyor şimdiden kızla tanışınca göstermek için. Gelecek kızın ise bir şeyden haberi yok tanışmıyorlar bile.
Olabilir gorus farkidir, sonucta buraya yazma nedenimiz farkli goruslerden yararlanmak,yeri gelirse bakic acimizi degistirmek.
Bana garip geliyor,daha 2,5 aylik evlilikte hemen ne kadar gorusulebilir ki eltiyle gorumceyle de bu tarz bir konu acilir yani? Daha adamla cicim aylarindayim,ne isim var kapi kapi elti gorumce gezicem ya? Kv bana teklif etse bile nazikce geri ceviririm kimsenin de evine gitmek icin “alo biz size gelmek istiyoruz” diye kendimi kucultmem sahsen. Normalde de yapmam,korona doneminde hic yapmam. İgrenc bulurum,sokaktan gelecekler oraya buraya koyduklari totolari koltuklarima koyacaklar falan. Midem almaz. Daha 2,5 aylik evlilik ya,manasiz manasiz kapi kapi gezmenin anlami yok. Gezilmezse art niyetli insanlarla karsilasilmaz.

Konu sahibini bilemem,benim yasim 37. 30 yasinda evlendim. Eltim veya gorumcem karsima gecip sana bu takiyi almadilar mi hhmmmm dese buyuk ihtimal duymamis gibi yapardim. Duydugumu belli edersem kahkaha atarim cunku yuzune karsi ayip olur bana yakismaz. Boyle duzeysiz boyle garip seylerle ilgilenmeyecek kadar normal ,basit tipte dumduz bir insanim ben. Sagda solda elti gelin gorumce muhabbeti yapacak kadar sacmalayamam,anam babam beni yetistirirken yaptiklari masrafa pisman olurlar artik o derece ;)

Harikasın ara ara bizimle tecrübelerini paylaş:halay:
En küçükleri benim.Hakkımda hürrem diyormuş hepside o derece haklarından geldim😂Anlat anlat bitmez tecrübelerim oldu. Tek bildiğim iyi olursan eziliyorsun,söylersen kıymetlisin Ve asla kocan yokken görüşmeyeceksin,.birde ben yeni evlenip geldğimde bu ülkeye hepsi plan yapıyormuş. Herkes kimsesiz ya oh onda çocukta yok çocukları bırakırız ona çıkarız diye Bende geldiğimde otururken çocukları ses yaptı,ay başım şişti,zaten çocuk yapmayı düşünmüyordum bu saatten sonra hiç düşünmem dedim hepsi bozuldu. Sonradan biri itiraf etti😂biz böyle düşünüyorduk, sen çemkirrsin diye teklif bile edemedik dedi hahahah🤣🤣
Hürrem iyimiş ya :KK70:,yok artık sana güvenip mi yapmışlar ,benimki de bikaç kez yeltendi pelin yengesi bakar ilgilenir diye bende he he dedim sonra ilgilenirken baktım çocuklar durmuyo yaramaz benden bu kadar annesi babası baksın dedim ne zaman birinin düğünü doğum günü olsa çocuğu birine atma derdindedir o da bende hiç oralı olmam
ben hayatım boyunca hiç almadım Çocuklarının sorumluluğunu ama çocuğumuda hiç birine bırakmadım. O laftan sonra bırakmaya cesaret edemezlerdi onlar etse ben sorumluluklarını almazdım. Hastalık olur ölüm olur başım üstüne bakarım.ama keyfi kimseye hizmet etmem. 😂işte baştan ezilmemek gerek ve her gemi yürüyor elti gemisi yürümüyor. Sen istediğin kadar iyi ol, yada karşındakide iyi olsun bir soğukluk kıskançlık oluyor. En iyisi merhaba merhaba.

Benim bulunduğum ortamda beni hiçe sayan saygısızlık yapan yüzüme dahi bakmayan elti mi normal peki....
Saygisizlik derken,ben hic saygisizlik olarak algilamam. 2,5 aylik evli bir insan daha aileyle o kadar samimi olmaz ki,muhabbetin de icine giremez haliyle. Bir de ben olsam garip bulurdum daha 2,5 aylik evli insanla 5 kere de gorusulmesini. Bu niye her ortama geliyor diye onun hakkinda biraz dusunurdum acikcasi.

En küçükleri benim.Hakkımda hürrem diyormuş hepside o derece haklarından geldim😂Anlat anlat bitmez tecrübelerim oldu. Tek bildiğim iyi olursan eziliyorsun,söylersen kıymetlisin Ve asla kocan yokken görüşmeyeceksin,.birde ben yeni evlenip geldğimde bu ülkeye hepsi plan yapıyormuş. Herkes kimsesiz ya oh onda çocukta yok çocukları bırakırız ona çıkarız diye Bende geldiğimde otururken çocukları ses yaptı,ay başım şişti,zaten çocuk yapmayı düşünmüyordum bu saatten sonra hiç düşünmem dedim hepsi bozuldu. Sonradan biri itiraf etti😂biz böyle düşünüyorduk, sen çemkirrsin diye teklif bile edemedik dedi hahahah🤣🤣

ben hayatım boyunca hiç almadım Çocuklarının sorumluluğunu ama çocuğumuda hiç birine bırakmadım. O laftan sonra bırakmaya cesaret edemezlerdi onlar etse ben sorumluluklarını almazdım. Hastalık olur ölüm olur başım üstüne bakarım.ama keyfi kimseye hizmet etmem. 😂işte baştan ezilmemek gerek ve her gemi yürüyor elti gemisi yürümüyor. Sen istediğin kadar iyi ol, yada karşındakide iyi olsun bir soğukluk kıskançlık oluyor. En iyisi merhaba merhaba.
o kadar doğru ki illa bi kıskançlık oluyor soğukluk böyle karşıdan izlemeler falan, bazen kv nin bu durum hoşuna gittiğini bile düşünüyorum ona da mesafe koyuyorum kafa rahat , neyin var diye sorguluyo keyfim yok diye kestirip atıyorum ayrımcılık yapıyo eltimle aramızda bende artık beklentiyi kestim zaten beklenti değilde salak yerine konduğumu gördüm gülüyorum yaptıklarına böyle olunca üzülmüyosun bunu anladım çoğu şeyimi kendi paramla aldım ve almaya da devam edicem onların almasına müsade etmiyorum niye diye sorduklarında gerek yok ben halletim öyle denk geldi diyorum parasını verelim dediklerinde başka bişeyi de sen alırsın falan diyip geçiştiriyorum

Dünden kalmış yiyecekleri ikram etmesinde ne var yahu ben anlam veremedim size? Ve bebekli bir kadından bahsediyoruz. Siz bence kadının hareketlerini çok didikliyorsunuz samimi olmak istemiyor belli sizde mesafeli olun olsun bitsin

Eltiniz sizi net sevmiyor. Sevmediği ve yok sayarak sizi önemsemedigi çok belli. Nerden biliyorum çünkü aynı şeyi bende en sonunda eltime yaptım. Hep güler yüzlü cana yakın davrandım nişanlı iken, soru sorulunca cevap verdim kimsenin eltisine sutlusune karışmadım. Başlarda içe kapanık bir kişiliğe sahip olduğunu düşünüp beklentimi bende en aza indirdim, kendi hayat mesgalesi birde çocukları var benle oturup muhabbet edecek değil ya diye avuttum. Ki yanlış bir düşünce, 10 dk mubabbet etmekten zarar gelmez. Ilerleyen zamanlarda gıcık hareketleri oldu, bilmiş tabiri vs. Üstelik benden beklentileri vardi, neyi bekliyorsa. Gittiğimde adam yerine koyup konuşmazdı bile saatlerce mutfaktan çıkmazdi. Görümcem kv ve komşuları ile olan iletişimine baktım, bizimkinin tam zıttı. Buda üstüne tuz biber olunca burama kadar geldi. Madem sevmiyorsun o zaman beklentimi hased olma. Bende cabalamadim, konuşmaya çalışmadım, birisi ile konuşunca direk o kişiye bakarak eltimi "yok saydım" ama bunu onu küçük düşürerek yapmadım. Yüz göz olmak istemediğim için bu benim için tek çıkış kapısı, beni yok Sayani ama aynı vakitte pohpohlanma bekleyeni bende kibarca yok saydım.
Aranızda biseyler geçmiş olabilirmi? Zihninizi yoklasaniz? Belki yeni tanıştığı insanlara genel olarak öyledir, zamanla isinabilir. Ha yok derseniz, sizde mesafeli ama saygılı olun ki kimseye malzeme çıkmasın. Henüz çok taze evlisiniz, bu kadar çabuk nefret edecek ne olmuş olabilir ki, zamanla düzelir belki

Bir insanı sevmeye bilirsiniz ama onu yok saymak sen kimsin benim için yok hükmündesin hissi yaratmak psikolojik şiddettir.

Ben olsam onları yemeğe çağırır ama o gece kv kp görümceleri de çağırır öyle bir masa kurarım ki aklı kalır. Onu geldiğine gelmişine pişman eder bütün gece kv ve görümcelerle ilgilenir onu sap gibi bırakırım o ortamda.

:KK53::KK53::KK53:

Ben yerinizde olsam eşimin hatrina bir kez çağırırdim şimdi. Mümkün oldukça abiyle muhatap olurdum. İkram konusunda da herkes kendine yakışanı yapar, güzel ikramlar hazirlardim. Güler yüzümü eksik etmezdim kendi evimde. Eltiyle de kendisinin ekstra konuşma çabası yoksa yüzeysel muhabbetler, hal hatır sorma harici muhatap olmazdım.

Merhabalar. Evleneli 2 bucuk ay oldu. çozemedigim, degisik karaktere sahip bir eltim var ya da karaktersiz mi desem bilemiyorum. (39 yaşinda) 2 bucuk ay icinde 5-6 defa zorunluluktan bir araya geldik. kayinvalidemin sayesinde. her bir araya gelmemizde ben haric herkesle konusurken göz temasi kuruyor.(kendisi avukat bu arada) ilk basta bu durumu fark etmedim ama dikkatimi çekti sonradan. karşi karşiya geldigimizde bile ozellikle gozlerini baska tarafa ceviriyor. ilk basta herkese karsi oyle sandim ama sadece bana yapiyor. bir de elti, gorumce ve ben ayni ortamdaysak bu elti bir sey anlatmaya baslayacaginda gorumcemin ismini hitap ederek cumleye basliyor. yani ben orda yokmuşum gibi. yani su şekilde (gorumcemin ismi gizem olsun) "ay gizem biz kucukken... " diye devam edip gidiyor cumleleri. her cumleye basladiginda ozellikle benim disimdaki kisinin ismini zikrederek cumleye basliyor. ilk aile tanismasinda soguk tavirlari beni itmişti zaten. evlendigimizin ikinci haftasinda kayinvalidem, eşimin ve benim basimin etini yedi eltiye gitmemiz icin. cunku bu bahsettigim elti nin kocasi esimden 7 yaş buyuk. yani bizim buyugumuz oluyorlar. ziyaret etmemiz gerekiyormus. onlar bizi davet etmeden haber verip bi aksam çay icmeye gittik. evindeyken bile ikili muhabbet cok azdi. genelde bisey anlatirken ve bisey soyleyecekken eşimin ismini zikrederek konustu. bir de ayni arabada esim ben abisi ve elti15 dk yolculuk yaptik o sure zarfinda sanki bebegini hic gormemis gibi ful bebegini seviyor falan. esime soyluyorum bazi tavirlardan rahatsiz oldugumu ama anlamiyor. aramizda onun boyle sacma sapan hareketleri sergilemesine sebep olacak hicbir sey gecmedi aramizda. bu iki bucuk ay icinde gorumcelerim bizi yemege davet etti. ben de gorumceleri yemege davet ettim. eşim simdi de abimle yengemi yemege cagiralim diyor. ama hic istemiyorum kizlar.hem zaten onlar bizi hic cagirmadi, biz haber verip çay a gittik. zaten ikram olarak da bi onceki gunden kalan seyleri ikram etti bize. bundan sonra bir araya geldigimizde nasil bir tutum sergilemeliyim sizce? bir de yemege falan davet etmek istemiyorum ne yapmaliyim?
Belliki ettiniz sizinle kafasının uyuşmayacağına karar vermiş bile. Çünkü siz hariç başkalarıyla iletişim kurarken gözlerine bakması yada isimlerini telaffuz etmesi ve bunu size yapmaması samimiyet kurmak istemediğini gösteriyor.
Şimdi siz eltinizden daha çok abinizin yemeğe davet etmiş oluyorsunuz, Madem ilk defa olacak bence yemeğe davet ediniz ve elinizden geldiği kadarda hizmette hürmette bulunun, sonra gidişata bakarak ona göre devam edersiniz. (Hem bu durumda Eşinizi abisine karşı mahcup etmemiş olursunuz)

Napmis ki,ozel olarak hedef aldigi bir durum yok,kadin normal yasantisina devam ediyor. Fazla gorusmek ve konusmak istemiyor. Evlilik yoluyla akraba olundu diye beraber gorusulmesi,beraber cok mutlu olunmasi gerekmez ki. Kadin normal davraniyor bence
Ciddi soruyorum konuda diğer herşeyi geçtim ama 3 kişi oturulan ortamda beni yok sayıp kişi ismi belirterek konuşma başlarsa ben kendimi kötü hissederim , sizde bu olmuyor mu? Benim en kötü hissetiğim durumdur bu birkere başıma gelmişti :110:

Formalite icabı eşiniz kırılmasın diye çağırın eğer o sizi davet etmezsa sizde bir daha etmeyin eşinizede diyin o bizi davet etmiyor diye. Bir daha eşiniz size ısrarda bulunursa diyin. Geldiklerinde sizde mesafeli olun bence çokda samimiyete gerek yok.

Back
X