bende de kayınvali de sorunu

o kadar haklısınız ki sinirden kafayı yiycem bugün bu konuşmayı yapcam hayatımı zindana ceviremem kendi ellerimle

siz nasıl becerdiniz bunu yapabilirmiyim bilmiyorum sabrım var mı bilmiyorum

Kendine yazık edeceksin. Benim kayınvalidemde aynı eşini uzun zaman önce kaybetmiş. Daha nişanlanmadan başlamıştı sorunlar çok zor oluyor. Arada mesafe olmak zorundaydı. Ki aynı evde yaşama fikri düşünemiyorum bile. Tamam o kadıncağız da kendi açısından haklı olabilir belki ama ben neden yıllarımı alttan alarak üzülerek içime atarak geçirip kendimi hasta edeyim? Hastalık kaza bela hariç konuşuyorum. Mesafe önemli. Aynı evde yaşama.

Reactions: anu
siz nasıl becerdiniz bunu yapabilirmiyim bilmiyorum sabrım var mı bilmiyorum
arkadaş herşeyi görme duyma konuşma sus diyorda neden haklıyken susacaksın herşeyi içine atıp biriktirip dert sahibi olacaksın hayatının yarısını hep mutsuz yaşayacaksınız yeterki başkalarının istediği olsun diye ...

Kayınvalideyle iki yıl oturacağıma iki yıl kendi evimde otururum bekar otururum, evlenince kendi evimi bilirim.
Baştan bunu kabul etmeniz yanlış İki sene sonra kadın hasta diyecek hiç ayrı eve çıkayacaksınız.
Ben olsam kusura bakma asla annenle oturamam der iki yıl bekleyelim derdim. Çok istiyorsa iki yıl önce ayrı ev için uğraşırdı.
Herkes kendi evini alıp evlenmiyor. Biz de kiradayız ama asla kayınvalideyle de anneyle de oturmak istemezdim.
Şimdi oğluna bu kadar düşkün aynı evde neler yaşayacaksınız farkında mısınız? Sürekli kıskanacak ve hep mızıldanacak, kocanıza sarılıp bir film bile izleyemeceksiniz mesela hep annesi olacak yanınızda.
Çok çok zor bir hayat bekliyor sizi üzgünüm. Evlenince bu kıskançlıkları daha da artacak ve aynı evde kaçamayacaksınız da. Sürekli dip dibe.
Özel hayat zaten yok.

nişanlımın fikri kirada oturup ev alamayız çok zorlar bizi malum kiralar biriktirir geri kalanı kredi çeker çıkarız dedi
Şimdi para biriktirin..Ev almaya hazır olduğunuzda evlenin.. Kirada oturmayayım diye kayınvalideyi yanına kabul edersen ne huzurun ne de bir ev almak isteği kalmayacak içinde.. Çok istiyorsa kayınvaliden sana çok yakın bir farklı bir evde otursun..

İki yıl boyunca para biriktirin evlenmeden.. Bu bence her şekilde kayınvalide ile iki yıl yaşamaktan evladır..

Evlilik ne zaman kuzum?ayni evde oturma konusunu bi kere daha dusun bence,hem cok olmadi zaten siz nisanlanali acele etme canim benim zira bu kv le cookk isin var gibi:/

O ev hic alinmayacak. Yani sen orda ömür boyu kalirsin. Orada es oldugunu bile anlamazsin, kv'denin hizmetcisi olursun. Öyle esim ile yaslanarak bir film izleyelim olmayacak. Canim yemek yapmak istemiyor, disardan siparis edeyim olmayacak. Kocan ile disariya cikmak istediginde kv'dende gelmek isteyecek. Evde istedigin yerde esini öpüp sarilamayacaksin. Sürekli tetikte olacaksin.

Kisacasi evlilik yasamazsin. Cok kisa sürede öyle yipranirsinki, 2 yil sonra ev alinsa bile ortada evlilik kalmaz.

Bu kadar anneci biri olmasaydi, kv'nin yakininda bir ev tutun derdim ancak bu kadin o zaman bile hayati zehir eder size. En iyisi nisani at. Hic arkana bakmadan kac. Emin ol, hayatini kurtarmis olursun.

Aynı evde yaşama diyorum sadece. Nişanlın da yavaştan aslında annesine bu mesajı vermeli ama anlaşılan o da önce annem dediğine göre sizin o 2 sene 20 sene olur.
Aynı evde yaşama ve ev alma konusunda mecburiyetin falan yok. Sana böyle hissettiren nişanlın.

Bak örnek vereyim resmi tatil olduğu gün hiç izlemem bir izdivaç programında kızın biri aileyle yaşama şartına 'o fedakarlığı yapamam' dedi diye tefe koydular 'hani her fedakarlığı yapardın?' diyenler tv lerde boy boy. Kadın 'ben kendi evimde olmak isterim' diyor adam 'ben aileme bakmak zorundayım şu anda ev alamam' diyor. Yani ben ev düzecek potansiyelde değilim demenin kıvırtılmış hali. Zaten oraya da para için geliyorlar ya neyse. Sunucu da 'onlar sizi büyüttü şimdi sıra sizde' diye saçma sapan cümleler kurdu.
İşte toplum hala bunlarla başedemezken sen genç yaşında henüz yeni evliyken kv nin nazını daha çok çekersin.
1-2 sene sonra evlen ama aynı evde yaşama. Net ol.

Resti çekeceksin başka yolu yok. Seviyorum ayrılamıyorum diyorsan eğer onun seni ne kadar sevdiğinden de emin olursun.
Gayet ciddi ve tavizsiz bir şekilde, ben evet dedim ama düşündükçe vazgeçiyorum. İlk senemizde ne rahat sarılıp bir film izleyebileceğiz, ne başbaşa bir romantik akşam yemeği yiyebileceğiz, sevişmelerimiz bile gizli saklı olacak. Ben böyle bir hayat istemiyorum. İlk iki sene bir daha gelmeyecek, ilk yıllarımı güzel yaşamak evden daha önemli. Ya iki sene evlenmeyelim para biriktirelim iki sene sonra evi alır evleniriz yine ayrı yaşarız, yada evlenelim ama ayrı eve çıkalım. Ben kesinlikle annenle oturamam de.
Eğer kabul etmezse de üzülmezsin. Seni sevmiyor demektir. Seninle bir yuvayı değil annesiyle oturmayı tercih etmiştir.
Bu durumda sen değil o karar vermiş olur için de rahat olur.
Ama geri adım atma
Cidden evliliğini yaşayamazsın, mutlu hiç olamazsın.
Benim kayınvalidem evime bir hafta geldi kaldı, aman oğluşum sever sen dur ben pişireyim dedi, sürekli televizyon bile izlerken beni kıskanıp sarılmaya kalktı. O bir haftayı bana dar etti. Ki seninki anneci benim eşim anneci değil, ben sinirlenip annen neden seni böyle bebek gibi seviyor dediğimde kibarca annesini uyardı kadın kendine çeki düzen verdi mesela. Ama ona rağmen, çok ilgili evladına düşkün bir anne senin dışarda kalmış hissetmene neden oluyor. Kendini o evde yapayalnız hissedebilirsin. İkisi aşk yaşarken sen ilk yılında uzakta sinirle izleyebilirsin, bu hisse değer mi kendi evini almak?
İnsanın kendi evinde rahat rahat uzanıp televizyon izleyememesi, kendi sevdiği yemeği pişirememesi, özel günlerde başbaşa romantik yemekler yiyememesi çok zor.
Ev alınır ama evliliğin ilk yılları geri gelmez.
Kesinlikle taviz verme. Gerekirse evlenme ama bu konuda taviz verme cidden aynı evde olmaz. Restini çek

2 evladı daha varmış sanırım onlarda 2 sene sonra ne gerek var ayrı. ev almaya alıştınız zaten beraber oturun deyip analarını başlarından atmış olursa siz asıl ozaman hiçbir şey yapamazsın kocanda anamdır sonuna kadar bizimle yaşayacak sen iste yada isteme hiç önemi yok derse ne yaparsın?

Çok iyi düşün bence daha yolun başında sayılırsın. Aynı evde yaşamakoolayı ise iyice karmasiklastirir işi, net olmalısınbu kkonuda. İki yıl çabuk geçer diye düşünme, aynı evdeyken gecmez o günler. Kendimden örnek vereyim, şuan hamileliğmn riskinden dolayı sağolsun kaynanam geldi bi suredir beraberiz. Önceden bi sıkıntı yaşamadık, iyi de anlasiriz. Fakat aynı yerde yaşadığımızdan beri bana afakanlar basiyo. Arada bazı şeyleri elestiriyo laf sokuyo falan sabretmeye çalışıyorum. Bide benimki geçicibi sure ssonra memleketine gidecek. Bide sen aynı evde yasayacaksin ve sıkıntılar şimdiden başlamış, gerekirse maddi zorluk yaşayın ama aynı evde kalmayın, bi sure sonra evliliğini de etkiler birbirimizi yipratirsiniz esinle.

Tamam ev almak birikim yapmak önemli ama evliliğin en güzel zamanlarını mutlu mesut geçirmek her şeyden daha önemli bence.
Misal en özel zamanlarınızı aman ses çıkmasın aman dikkatli olalım diye diken üstünde geçireceksiniz.
Koltukta eşinizle sarmaş dolaş film izlemeyeceksiniz.Sele serpe giyinip evinizde rahatça dolaşamayacaksınız.
Eşinizle en ufak bi tartışma bile belki büyüyecek kv belki üzülecek tartışmanızda belki oğlunu kayıracak sizi üzecek.
Hadi şuraya gidelim buraya gidelim deyince peşinizde hep birisi olacak.Kv gelmek istemese bu sefer eşinizin içi rahat etmeyecek yalnız bırakamayacak annesini.
Yani 2 sene daha nişanlı kalın ama beraber oturmayın.Ya da kiraya çıkın siz çalışmıyorsanız siz de çalışın el ele verin.
Aynı evin içinde 2 kadın olmaz.Çok iyi bi insan olsa bile olmaz yani devir o devir değil artık.
Gerekirse 2 yıl sonra değil de 4 yıl sonra ev alın ama rahat olun özgür olun.
2016 yılında bile isteye kv yanında oturan bi genç kız kendi elleriyle mutsuzluğu hayatına çağırıyor demektir.

2 yıl babanın evinde bekle ayrı evin düzenin olsun burda herkes aynı şeyi söylüyo sana. Kabul etmezsede yol ver gitsin böyle ana kuzusu adamın iyi bi koca olmasını bekleme.adam daha ayrı evin sorumluluğunu alamıyor

Katılıyorum bencede 2 sene aynı evi paylaşıp evlilikleri , karı-koca ilişkileri yıpranacağına 2 sene sabretsin ev alınıp öyle evlensin, bunu şart koşsun sonuçta ev ev üstüne olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…