- Konu Sahibi aylaaysima
-
Tam olarak ne diyecegimi bilemedim ama yazmaya baslayayim. Öncelikle KK´ya hosgeldin :)
Sevgilinle bir sorunun olmadigini herseyin güzel gittigini söylüyorsun. Bu cok güzel bir sey. Ailesi ile de tanismissin, sen bu evin gelinisin bile deniyor ki onu 1.5 yildir taniyorsun dolayisiyla benim merak ettigim nokta su: sence seni oyaliyor mu? Ben sahsen o izlenimi almadim. Seni oyalayacak insan ailesi ile tanistirmazdi ve ailen ile de tanismaya gelmek istemezdi.
Dolayisiyla baska bir sorun var gibi. Maddi acidan daha güzel olur demis. Simdi burada senden öz elestiri yapmani isteyecegim. Yazdiklarindan cikardigim izlenim su:
Sevgilin seni seviyor, evlenmek de istiyor ama maddi olarak kendini bu yükün altina girmeye henüz hazir hissetmiyor, fakat sen evlenmek istediginden ve büyük ihitmalle bu konu konusulurken sergiledigin tavinla onu yalan söylemeye itiyorsun. Yanlis anlama, demek istedigim, senin istedigini gören es adayi seni sakinlestirmek icin " tamam nisan bu yaz olsun seneye evlenelim" tarzi anlik yalanlara basvuruyor. Yalan da demeyelim de ortami bozmak istemediginden öyle söylüyor. Acaba sen ona bu konuda yeterince anlayisli davraniyor musun?
Bence evlenmeyi cok istiyorsan ve aklinda süphelerin de varsa onunla kavga etmeden konusmayi dene ve de ki eger emin olmadigin seyler varsa, ne bileyim evlenmek icin en az 2 3 yil flört döneminden gecmeliyiz diyorsan ya da gercekten maddi problemleri düsünüyorsan, kavga etmeden birlikte evliligin getirebilecegi sorumluluklari düsünüp ortak bir tarihe karar verelim.
Öte yandan, aile ile tanismaya tek gelmesinde bir sorun görmedim. Benim esim de önce kendisi gelip tanismisti. Sadece tanismak amacli. Fakat adetlerimize uymaz dersen de bunu aciklamalisin ona, ya hic gelmesin ya da ailesi ile gelsin vs. Ama bu konulari konusurken, onu istemedigi bir seye ittirmeyin, yoksa siz zararli cikarsiniz.
Sizi sevdigine eminsiniz o zaman henüz hazir hissetmiyorsa bile, beklemelisiniz. Ya da nedenini anlayisla konusarak anlamaya calismalisiniz.
Bu hikayeye benzer öyle çok hikaye duydum ki...
Ne yazık ki biz kadınların biyolojik saati var. O saat geriye sayım yaptıkça endişeleniyoruz. Erkeklerde bu sıkıntı yok. Onlar "ne kadar geç evlenirsek, bu dünyanın zevklerinden(!) o kadar çok yararlanırız" düşüncesinde. Gerçi erkekler bekarken de her gece bar pavyon dolaşmıyorlar, her gece tek gecelik ilişkilerin koynunda uykuya dalmıyorlar ama evlenince birden bu eğlenceleri yaşama ihtimallerinin sıfırlanacağı korkusu onları evlilikten soğutuyor. İşte o ihtimal yüzünden ve ayrıca evlilik konusunda duydukları kötü hikayeler, evlendikleri kadının değişip baskıcı birine dönüşeceği korkusu, boyunlarına bir tasma takılarak özgürlüklerine veda edecekleri düşüncesi falan... Bir sürü saçma sapan düşünce sebebiyle evliliği erteledikçe erteliyorlar.
Ama kadınlarda erteleme lüksü yok. Kadının aklından şu düşünceler geçer: "Bu erkek arkadaşımla olmazsa, yeni birini bulmalı, tanımalı, sevmeli ve evliliği düşünecek kadar ciddi olup olmadığını görmeliyim; eğer o da ciddi olmazsa yeni biriyle tanışmalıyım..." Her tanıma aşaması aylar sürer, karşındakinin sana göre olmadığını anlama, ayrılık acısının azalması ve yeni bir başlangıç yapma süresi de öyle. Ee, kadınların 30 yaşına dek bir an önce evlenmeleri gerekiyor, zira 30 yaşından sonra yapılan evliliklerde çocuk planları zorlaşıyor. O yüzden karşılarındaki erkekten net bir cevap istiyorlar.
"Bir an önce söyle, benimle devam edecek misin, etmeyecek misin? Kararsız kalma. Bir an önce niyetini belli et. Yeter ki benim kıymetli zamanımı harcama, beni oyalama."
İşte erkeklere bu sıkıntımızı anlatmak istiyoruz ama bu kez de gururumuz engel oluyor. Erkeği koştura koştura nikah masasına oturtmuşuz gibi hissetmek istemiyoruz. Onun da bizi sevdiğinden emin olmak istiyoruz, onu zorlayarak istediğimizi elde etmek istemiyoruz.
Ben bu tür bir durumda net konuşurdum. "Bana bir süre ver, bir tarih. O tarihe dek bir ilerleme görmezsem, benimle ciddi olmadığını düşüneceğim. İkimizin de birbirimizi oyalamaya hakkı yok. Sevmiyor ve karşımızdaki ile bir gelecek düşünmüyorsak, ikimizin de vaktini harcamaya gerek yok."
Ancak erkeklerin bir bekleme sebebi de, ne yazık ki, evliliğin masraflı oluşu. Genellikle "Bu yıl değil, önümüzdeki yıl da değil, bir sonraki sene evleniriz." demelerinin sebebi, o masrafı kaldıramayacaklarını düşünmeleri ve korkmaları. Bu konuda da erkeğimizi rahatlatmak bize düşüyor. Mümkün olduğunca az masraflı, uygun fiyatlı, abartısız bir tören ve beli bükmeyecek taksitlerle alınmış ekonomik ev eşyaları seçeceğiniz konusunda onu rahatlatırsanız, belki süreç hızlanabilir.
hoşbuldumm ; bekliyorum zaten ama üzülüyorumdaa,üstüne gitmiyorum evet konuyu bile açmıyorm artik tanişmaya gelecek ailem icin sorun değil ama ailesi ile gelmesini isterdim evet ciddi bu konuda şüpem yok evlenmek istiyor ama acmıyor konuyu[/QU
merhaba. bence açık açık konuş hiçbişey saklama. ben sevdiğine inanıyorum bencede maddi açıdan hazır hissetmiyor. bi de evlilik ciddi bi sorumluluk. ondan da korkuyor olabilir. açıkca söyle içindekileri ve üzülüp kendini yıpratma kısmet bu işler =)
hoşbuldumm ; bekliyorum zaten ama üzülüyorumdaa,üstüne gitmiyorum evet konuyu bile açmıyorm artik tanişmaya gelecek ailem icin sorun değil ama ailesi ile gelmesini isterdim evet ciddi bu konuda şüpem yok evlenmek istiyor ama acmıyor konuyu[/QU
merhaba. bence açık açık konuş hiçbişey saklama. ben sevdiğine inanıyorum bencede maddi açıdan hazır hissetmiyor. bi de evlilik ciddi bi sorumluluk. ondan da korkuyor olabilir. açıkca söyle içindekileri ve üzülüp kendini yıpratma kısmet bu işler =)
yazmıştımya 3 ay önce açıldım söylemiştim içimdekileri ama yine yerimizde sayıyoruz ilerleyemedikk güya yaza dügün var o zamanki laflara göre ama konu açilmiyor bilmiyorum kendimi onu zorlamiş gibi hissetmek çok kötü ;(( bana evlenme teklifi edecegi günler gelmicek mi
bence boyle durumlari en iyi aileler gorur.
ablan guveniyorum dyosa bence canini skma, oyalama felan yok.
bencede evlilige dogru adimlar atmaya calisiyor, para konusnda felan.
aylaaysima sen çalışıyor musun.eğer çalışmıyorsan ikiniz için birikim yapmak adına senden süre istemiş olabilir.evlenmek,kira,faturalar epey tutuyor sen de biliyorsun.eğer çalışıyorsan ya da senin ailen evlilik masraflarına destek olacaksa aslında bunları ona söyleyebilirsin.gözünde belki çok büyütüyordur masrafları.anlattığın kadarıyla seni seviyor ve değer veriyor.yakında güzel gelişmeler olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?