Bende evlenmek istiyorum ama biz bunları konuşamıyoruz... ;( offf

aylaaysima

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
36
0
16
Eskişehir
Selamlar ben yeni üyeyim sizlerle kaynaşmak akıl danışmak istedim ben 26 yaşında genç kızım 1,5 yıllık ciddi bi ilişkim var sevgilimle aynı yaştayız seviyorum seviliyorum sorunsuz güzel bi ilişki diyebilirim çok şükür ilgilenir değer verir surekli arar sorar özel günleri unutmaz istedigim ihtiyacım ne varsa ablalarıma filan sorar öğrenir hepsini alır kırmaz beni üzmez,aileler biliyor annemlerede bi kaç ay önce öğrendiler iyi güzel herşey ancak evlilikle ilgili hiç konuşmaz…sadece evlilik laflarını beni tavlarken söylerdi seninle evlenicem ben seni bulana kadar hiç kimseyle ciddi olmadım evlenicem demedim derdi,yani işi var yaşımız da küçük değil ben dayanamadım 1 yıl evlilik konusu olmadı bundan 3 ay önce dedim hiç konuşmuyorz ne zaman evlenicez dedim ilk zamanlar 2 sene sonra derdi 2013 yazına geliyor..bu dedi 2013 yaz nişanlanırız seneyede evleniriz benim kafam attı baya trip attım ayrılmayı bile düşündüm o zaman gönlümü aldı maddi acıdan daha güzel olur herşey ondan öle dedim dedi iyi o zaman yaza yaparız dedi öyle bişey varki onda en istemediğim şeyi bile hiç kırmadan seve seve yaparım yani o huyuna hayranım zaten neyse 3 ay gecti evliligin ee sinden bahsetmez güya son koruşmaya göre düğün bu yaz ne nişan lafı var ne söz,onun o 3 ay önceki lafından sonra artık bende düğün 2014 olsun istiyorm cünkü öle yada böle istemedi başta bu yaz benim israrımla tamam dedi içime sinmedi istemiyorm yani bu yaz ama bundan haberi bile yokk beni evlilik delisi sanmasını istemiyorum oluruna bıraktım hiç konuyu açmıyorum artık bende ama içim içimi yiyiyooo,arkadaşlarım nişan ne zaman düğün ne zaman verebilecek cevabım bende bilmiyorumki içime atıyorum napcamıda bilmiyorm bazen bırak diyo şeytan ama çoook seviyorm hayat onunla güzel mutluyum ama belirsizlikler içerisindeyimmmm ;( ailem yeni öğrendiya tanışmaya gelcem dedi kendin mi gelcen dedim evet dedi ;( bu da bi gelişme ama nolur ailesi ile gelse ama diyemiyorm bunları kız olarak çekiniyorm yani düşünmekten deli olacam artık napcammm ben yaaaa ;( he birde onun ailesi en başından beri biliyor severler beni arada giderim bi ara bizde gelicez der annesi sevgilim sen bu evin gelinisin çekinme der annesinede anne dememi ister ama icraatttttttt yok işte ;( millet evleniyorm nişanlanıyorum dedikçe ağlarım hepp evlenme teklifi aldım şöle böle anlatıldıkça içten içe ağlarım napayım dayanamıyorm tamam hemen evlenmesekte bi planımız olsa konuşsak paylassakkk ,söz yapsak yeterki bişeyler yapsakkkkk…

Tam olarak ne diyecegimi bilemedim ama yazmaya baslayayim. Öncelikle KK´ya hosgeldin :)
Sevgilinle bir sorunun olmadigini herseyin güzel gittigini söylüyorsun. Bu cok güzel bir sey. Ailesi ile de tanismissin, sen bu evin gelinisin bile deniyor ki onu 1.5 yildir taniyorsun dolayisiyla benim merak ettigim nokta su: sence seni oyaliyor mu? Ben sahsen o izlenimi almadim. Seni oyalayacak insan ailesi ile tanistirmazdi ve ailen ile de tanismaya gelmek istemezdi.

Dolayisiyla baska bir sorun var gibi. Maddi acidan daha güzel olur demis. Simdi burada senden öz elestiri yapmani isteyecegim. Yazdiklarindan cikardigim izlenim su:
Sevgilin seni seviyor, evlenmek de istiyor ama maddi olarak kendini bu yükün altina girmeye henüz hazir hissetmiyor, fakat sen evlenmek istediginden ve büyük ihitmalle bu konu konusulurken sergiledigin tavinla onu yalan söylemeye itiyorsun. Yanlis anlama, demek istedigim, senin istedigini gören es adayi seni sakinlestirmek icin " tamam nisan bu yaz olsun seneye evlenelim" tarzi anlik yalanlara basvuruyor. Yalan da demeyelim de ortami bozmak istemediginden öyle söylüyor. Acaba sen ona bu konuda yeterince anlayisli davraniyor musun?

Bence evlenmeyi cok istiyorsan ve aklinda süphelerin de varsa onunla kavga etmeden konusmayi dene ve de ki eger emin olmadigin seyler varsa, ne bileyim evlenmek icin en az 2 3 yil flört döneminden gecmeliyiz diyorsan ya da gercekten maddi problemleri düsünüyorsan, kavga etmeden birlikte evliligin getirebilecegi sorumluluklari düsünüp ortak bir tarihe karar verelim.

Öte yandan, aile ile tanismaya tek gelmesinde bir sorun görmedim. Benim esim de önce kendisi gelip tanismisti. Sadece tanismak amacli. Fakat adetlerimize uymaz dersen de bunu aciklamalisin ona, ya hic gelmesin ya da ailesi ile gelsin vs. Ama bu konulari konusurken, onu istemedigi bir seye ittirmeyin, yoksa siz zararli cikarsiniz.

Sizi sevdigine eminsiniz o zaman henüz hazir hissetmiyorsa bile, beklemelisiniz. Ya da nedenini anlayisla konusarak anlamaya calismalisiniz.

1.5 sene evlilik için yeterli bir süre değil acele etmemekte fayda var

hoşbuldumm ; bekliyorum zaten ama üzülüyorumdaa,üstüne gitmiyorum evet konuyu bile açmıyorm artik tanişmaya gelecek ailem icin sorun değil ama ailesi ile gelmesini isterdim evet ciddi bu konuda şüpem yok evlenmek istiyor ama acmıyor konuyu

Bu hikayeye benzer öyle çok hikaye duydum ki...

Ne yazık ki biz kadınların biyolojik saati var. O saat geriye sayım yaptıkça endişeleniyoruz. Erkeklerde bu sıkıntı yok. Onlar "ne kadar geç evlenirsek, bu dünyanın zevklerinden(!) o kadar çok yararlanırız" düşüncesinde. Gerçi erkekler bekarken de her gece bar pavyon dolaşmıyorlar, her gece tek gecelik ilişkilerin koynunda uykuya dalmıyorlar ama evlenince birden bu eğlenceleri yaşama ihtimallerinin sıfırlanacağı korkusu onları evlilikten soğutuyor. İşte o ihtimal yüzünden ve ayrıca evlilik konusunda duydukları kötü hikayeler, evlendikleri kadının değişip baskıcı birine dönüşeceği korkusu, boyunlarına bir tasma takılarak özgürlüklerine veda edecekleri düşüncesi falan... Bir sürü saçma sapan düşünce sebebiyle evliliği erteledikçe erteliyorlar.

Ama kadınlarda erteleme lüksü yok. Kadının aklından şu düşünceler geçer: "Bu erkek arkadaşımla olmazsa, yeni birini bulmalı, tanımalı, sevmeli ve evliliği düşünecek kadar ciddi olup olmadığını görmeliyim; eğer o da ciddi olmazsa yeni biriyle tanışmalıyım..." Her tanıma aşaması aylar sürer, karşındakinin sana göre olmadığını anlama, ayrılık acısının azalması ve yeni bir başlangıç yapma süresi de öyle. Ee, kadınların 30 yaşına dek bir an önce evlenmeleri gerekiyor, zira 30 yaşından sonra yapılan evliliklerde çocuk planları zorlaşıyor. O yüzden karşılarındaki erkekten net bir cevap istiyorlar.

"Bir an önce söyle, benimle devam edecek misin, etmeyecek misin? Kararsız kalma. Bir an önce niyetini belli et. Yeter ki benim kıymetli zamanımı harcama, beni oyalama."

İşte erkeklere bu sıkıntımızı anlatmak istiyoruz ama bu kez de gururumuz engel oluyor. Erkeği koştura koştura nikah masasına oturtmuşuz gibi hissetmek istemiyoruz. Onun da bizi sevdiğinden emin olmak istiyoruz, onu zorlayarak istediğimizi elde etmek istemiyoruz.

Ben bu tür bir durumda net konuşurdum. "Bana bir süre ver, bir tarih. O tarihe dek bir ilerleme görmezsem, benimle ciddi olmadığını düşüneceğim. İkimizin de birbirimizi oyalamaya hakkı yok. Sevmiyor ve karşımızdaki ile bir gelecek düşünmüyorsak, ikimizin de vaktini harcamaya gerek yok."

Ancak erkeklerin bir bekleme sebebi de, ne yazık ki, evliliğin masraflı oluşu. Genellikle "Bu yıl değil, önümüzdeki yıl da değil, bir sonraki sene evleniriz." demelerinin sebebi, o masrafı kaldıramayacaklarını düşünmeleri ve korkmaları. Bu konuda da erkeğimizi rahatlatmak bize düşüyor. Mümkün olduğunca az masraflı, uygun fiyatlı, abartısız bir tören ve beli bükmeyecek taksitlerle alınmış ekonomik ev eşyaları seçeceğiniz konusunda onu rahatlatırsanız, belki süreç hızlanabilir.

çok güzel açıklamışsınız ama inanın hiç cesaretim kalmadı artk bu konuları konusmaya ;(

ama bu konuları açmasamda sanki hiç bişey olmucakk,kendi haline bırakıncada acaba ne zaman bu konuyu açar hiç açmaz gibi sır gibi

madem sız bısey dıyemıyorsunuz ozaman soyle dıceksınız.annemlle konustum aılesınıde tanımak ısterım dedı aılenle gelmen daha ıyı olurmus.bende bu konuyu sana soylemeye karar verdım.yanı cesaretınız yoksa annenızı ılerı surun.erkekler boyle seylerı bukadar ınce dusunemezler yapılarından dolayı.ben 5 yıl cıktım evlendım onuda belırteyım.ne ıstıyorsanız acıkca belırtın konusun.cıkın karsısına ben sozlenmek ıstıyorum nısanlanmak ıstıyorum su ay uygun olurmu senın ıcın falan deyın.bakalım ne dıcek ozaman.

1,5 yıl erken bence de.ben de hatırlıyorum çok çekinirdim evlilik konularını açmaya.pek açılmadan kendiliğinden oldu.şöyle oldu: biizm zamanımızda cep telefonla konuşmak lükstü.biz de farklı şehirlerdeydik.ev kirasından bile fazla fatura ödüyorduk, bir de gel git yollarda telef olacaktık.bu parayı kiraya verelim evlenelim dedik :)))))

hatta bir keresinde 350 gibi bir rakam gelmişti eşime.düşün yani 10 yıl önce.hem de ailesinin evine, herkes şaşırmış felan.şimdi düşünüyorum daa ohh havam olmuş.oğlu çok seviyormuş aramış

Neden evlenmek için bu kadar acele ediyorsunuz anlamadım... 26 yaşındasınız daha.
Bence ilişkilerde böyle konuları erkekler açmalı aksi erkekleri evlilikten soğutabilir, kadını evlilik delisi gibi gösterebilir yada erkeğin böyle bir niyeti yoksa kadını küçük düşürebilir.
Ama şu konuda da size katılıyorum insan geleceğini bilmeli belirsizlik içerisinde bir ilişki yürümez ben her ilişkimi ciddiye almışımdır sonu muhakkak evlilik olmalı diye düşünürüm zaten benden önce bunu karşımdaki söyler+ister... İlla şu zaman gelicem, hemen düğün yapalım demek zorunda değil ama en azından ne bileyim geleceğe yönelik hayaller kurabilir dahası sizinle paylaşabilir.
Atıyorum " seneye kadar birikim yaparız seneye nişan olur 2015 de evleniriz vs " zamanı önemli değil yeter ki niyeti olsun...
Sizin bu süreçten sonra yapacağınız tek şey madem açık açık konuşmuşsunuz bir daha karşınıza alın ve mantık çerçevesinde bir konuşma yapın " beni evlilik delisi bir kız gibi algılamanı istemem senden süre de istemiyorum, tarihte. Ben de daha gencim sen de ama en azından benimle niyetinin gelecekte ne olacağını sevgilin olarak bilmek isterim ilişkimiz bir belirsizlik içinde ilerlemesin biz de her normal çift gibi hayaller kuralım... ne zaman olduğunun bi önemi yok ben senin gelecekte yanımda olacağını bilmek istiyorum sadece " vs vs tabi bu sadece kabataslak bir örnek... aranızdaki diyaloğu bilemem umarım hakkınızda hayırlısı olur =)

bence boyle durumlari en iyi aileler gorur.
ablan guveniyorum dyosa bence canini skma, oyalama felan yok.
bencede evlilige dogru adimlar atmaya calisiyor, para konusnda felan.

bence boyle durumlari en iyi aileler gorur.
ablan guveniyorum dyosa bence canini skma, oyalama felan yok.
bencede evlilige dogru adimlar atmaya calisiyor, para konusnda felan.

birikim yapıyormu bilmiyorum önceden sorardım maaşımı kenara koyuyorum derdi ama arada bankadan para çekiyo bayadır sormadım birikim hakkında...çok savurgandır onun birikim yapacagına inanmiyorm babası yok ama iyi geliri var annesinin ama yinede kizkardeşine okul harçlıgını o verir eve bakar baba gibi yani birikim yapamazz

aylaaysima sen çalışıyor musun.eğer çalışmıyorsan ikiniz için birikim yapmak adına senden süre istemiş olabilir.evlenmek,kira,faturalar epey tutuyor sen de biliyorsun.eğer çalışıyorsan ya da senin ailen evlilik masraflarına destek olacaksa aslında bunları ona söyleyebilirsin.gözünde belki çok büyütüyordur masrafları.anlattığın kadarıyla seni seviyor ve değer veriyor.yakında güzel gelişmeler olacaktır.

çalışıyordum şu anda çalışmıyorum iş arıyorum ben üzerime düşeni yaparım ama evliliği konuşamadıkki çeyizi konuşalım kendisi lüksü sever iyi de kazanıyor pasta ustası ama para gelsede çok savuruyor çook harcıyor

1,5 yıl çokda bir süre değil biraz daha sabret baktın sözünde durmuyor ozaman üzülürsün

Taktiğin yanlış. Benim kardesimin kız arkadaşı gayet rahat görüşmelerine geç saatlere kadar birlikte takilabilmelerine rağmen; kardeşime sürekli " babam bilmiyor , zor durumda kalıyorum, evden çıkarken ona yalan söylemek istemiyorum, bla bla bla...." Diye diye cocuğu en azında soz olsun diye diretti. Evlilik acil dgl dedi. Soz yaptik. Yaza da düğünleri :)

Bazı kadınlar taktigi cok guzel uygular. Ki bnm kardeşim de sdc maddi nedenlerden dolayı istemiyordu.

Bence sizin erkek arkadasınız da sizi seviyor kendince nedenleri var. Acele etmeyin cok sık söylemeyiniz ama cok istiyor ve rahatsız oluyorsanız siz de ailenizi bahane edin. Babam ya da annem en azından arada ciddiyet olsun istiyor , bu yüzük takalım diyorlar , de.

Ama bence böyle seyler cok itici oluyor. Ben kardesimin nisablisini cok sevsem begensem de kiz boyle taktikle yapti diye sinir olmuyor degilim yani :)Ben senin yerinde olsam sevgililigin tadını çıkarırım. Kısmette varsa olur zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…