• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benden daha ne istiyorsun diyen kocam

Allah herkese konu sahibinin bakıcısının şansından versin arkadaşlar 🤣🤣🤣 konu sahibi senin bakıcısı gün içinde çocuklar ne yapıyor Allah aşkına bana biraz anlatır mısın

Yapıyorum da yapsam bile bunu kendime iş olarak görmüyorum, yani bunu bile dert etmişsiniz acaba biraz tembel ruhlu musunuz?

Benim bakıcım da iş yapmıyordu, üstelik ben fiziksel bir işte çalışıyorum , 2 çocuğum var, eşim sıfır destek.. Yine de eşimle ev işi için hiç kavga etmişliğim yok. Bence siz çok büyütüyorsunuz, tek çocukla eş de yardımcıyken bu kadar dertlenmeniz bana anlamsız geldi. 10 aylık çocukla her şey yapılabilir. Benim çocuklarım da çok hareketli benim çocuklarım da kuduruk ama lavaboyu iki dk ciflerim yani ağzıma bile almam bunu yaptım diye
ağzınıza bile almazsınız çünkü size yük gelmiyor o :) bana çok yük geliyor gözümde büyüyor. o 10 dakika eziyet gibi geliyor yapamıyorum sevmiyorum. takıntım var çünkü pis şeylere dokunamıyorum elim pisleniyor gibi geliyor temizlik yaparken. daha önce bu konuda tedavi gördüm, eskiden asla yapamıyordum şimdi mecbur kalınca yapıyorum ama o süngere dokunmak, tezgahın ıslaklığı, lavobonun içi filan takıntılarımı tetikliyor :) yapamıyorum.
Allah herkese konu sahibinin bakıcısının şansından versin arkadaşlar 🤣🤣🤣 konu sahibi senin bakıcısı gün içinde çocuklar ne yapıyor Allah aşkına bana biraz anlatır mısın
oyuncak oynuyor şarkı söylüyor ne yapsın :))

ağzınıza bile almazsınız çünkü size yük gelmiyor o :) bana çok yük geliyor gözümde büyüyor. o 10 dakika eziyet gibi geliyor yapamıyorum sevmiyorum. takıntım var çünkü pis şeylere dokunamıyorum elim pisleniyor gibi geliyor temizlik yaparken. daha önce bu konuda tedavi gördüm, eskiden asla yapamıyordum şimdi mecbur kalınca yapıyorum ama o süngere dokunmak, tezgahın ıslaklığı, lavobonun içi filan takıntılarımı tetikliyor :) yapamıyorum.

10 aylık çocukla kaç dk oyuncak oynayacak Delireceğim Allah aşkına ya 🤣kadını yolla bana ona verdiğin maaşı ver hem temizlik yaparım hem çocuğa bakarım bu kadar olmaz aaaaaa

Ben sizi anladim. Malesef erkekler yaptiklari en ufak seyi bile goze sokmaya bayiliyorlar. Lutfetmis gibi yapiyorlar, surekli anlatiyorlar. Biz kadinlarsa gorev gibi yapiyoruz, surekli dile getirmiyoruz, mukafat beklemiyoruz. Onlarsa pohpohlanma bekliyorlar. Benim anladigim bu durum sizi ofkelendirmis.

Az önce kavga ettik. Uzun zamandır etmemiştik, çok da kırıcı konuştuk.

10 ay önce doğum yaptım ve sanırım lohusa depresyonum devam ediyor. 3 aylıktan beri çalışıyorum ve bir bakıcı geliyordu ama onu beğenmiyordum güzel davranmıyor bebeğime diye bayramda değiştirdik başkasını bulduk. Eski bakıcı ev işleri de yapıyordu ben arada bebeği oyalarken(ben evden çalışıyorum) ama yeni gelen bakıcıyla ev işi olmayacak diye anlaştık ve eskisine göre 20k daha fazla maaş veriyoruz sigorta vs dahil edince. bu da canımı sıktı evet bilerek kabul ettik ama başladıktan sonra hem çok para veriyoruz hem işler bize kalıyor vs.

Şimdi ev işleri bize kaldı bir yandan çocuk bir yandan kendi çalışma hayatım bana ağır geldi.
Eşim yardım ediyor ama gece bir iki kez mama yapmak için kalkıyor, sabahları mutfağı temizliyor, mümkün olduğunca evi toparlayıp işten gelince çocuğa bakıyor, fırsat olursa yemek yapıyor. Evet düşününce onun da hiç boş vakti olmuyor. Ama ben de çok yoruluyorum sürekli bir şeylerin stresi içindeyim yemek ev işi vs. Yetişemiyorum hiç bir şeye.

Bugün böyle dedi işte. Daha ne istiyorsun benden her şeyi yapıyorum yine de mutlu olmuyorsun, bakıcı değiştirmek istedin değiştirdik yine mutlu değilsin, seni tatmin etmek imkansız filan. Haklı mı bilmiyorum. Çünkü ne istiyorum da kocam yapmıyor cidden bilmiyorum. Ama neden mutsuzum? Yorgunum? Stresliyim. Neyin eksik olduğunu bilmiyorum. Uzamış lohusa depresyonu olabilir mi bu? Yoksa cidden kendime çok mu yükleniyorum?
Mesela bugün bağırdım kaç kez çocuğun kıyafetlerini dolaba yerleştirdin ki ben yapıyorum hep diye. O da tamam ben yaparım 3 parça için laf ediyorsun dedi. Mesela üç parça kıyafet değil aslında çok şey yapıyorum kimse görmüyor gibi. Kocam da aynı şeyi kendi için diyor çok şey yapıyorum mutsuzsun diyor ama ben ona teşekkür ediyorum. O bana edemiyor çünkü hiç bugün şu işleri yaptım diye sıralamıyorum.
Tek çocuk doğuran siz değilsiniz. Şımarık geldiniz bana. 1 çocuk, bakıcınız var, evden çalışıyorsunuz, kocanız yardımcı oluyor. Daha ne istiyorsunuz? Bağırmaya hakkınız yok bence

Bebek bakmak başlı başına pis eylemlerden geçen bir süreç ya bunlarda sıkıntı yaşamıyor musunuz? Lavaboyu her gün ciflemek zorunda değilsiniz ama bebeğinize mama veriyorsanız o kapları dezenfekte etseniz yeterli. Ocağı yalamıyordur bu çocuk sonuçta.

Dinleniyormuş kraliçe 😅 yahu zaten bebeğin anası evde, arada alıyordur eline. Bebek bu uyuyordur da gün içinde. Bu bebek baktırıp hic iş yaptırmayan insanları sadece bu sitede gördüm gerçekten. Boyle olsa hiçbir arkadaşım işe dönemezdi valla 50 bakiciya ver 10 15 temizliğe birini bul bilmem ne. Evi kırkla demiyordur kimse ama ortalığı toplayıp bir kap çorba yapmayan da çevremde hic duymadım. Kreş yaşına gelene kadar çok aşırı profesyonel 40 50 bin maaş alan bakiciya da ihtiyaç var mi bilemiyorum. Evde yalnız değiller sonuçta şöyle böyle yap denir kim gelse.
Ne güzel iş.. eğitimli demiş konunsahibi ama çocuk gelişimi mezunları özellerde asgari ücrete çalışıyor ballı hatunmuş. 🙈

Evinin yardımcısının işi kebapmış vala. Benim arkadaşımın evinde yardımcı var. İki çocuğu var. İkinci çocuğu şu an 3 aylık. Kadın evin her işine bakıyor. Düşün biz misafir gittik. Kadın çaylarımızı bile dolduruyor :)

her gün mutfağı çamaşır suyu filan yapmıyor musunuz? cif filan. :(
niye yapalim ya evde enderha mi var?
cocugunuza iyilik olsun, mikroplar ölsün diye heryeri her gun camasir suyuyla siliyorsunuz. hem doganin icinden geciyorsunuz hem bu kadar zehirli kimyasallara temas etmek ailenizi uzun vadede hasta ediyor . ustelik bu zehirlerin solunum yollarina zarar verdigi coktan kanıtlanmış. Bir de okumus etmis kadinsiniz gercekten hergun evi camasir suyuyla kirkladiginiza inanmak istemiyorum.
inan kendi pisliğinizde yasayin cocuguna ve dogaya daha büyük iyilik yapmis olursunuz.
Eşim yardım ediyor ama gece bir iki kez mama yapmak için kalkıyor, sabahları mutfağı temizliyor, mümkün olduğunca evi toparlayıp işten gelince çocuğa bakıyor, fırsat olursa yemek yapıyor.
ayrica sorun şu; eşin "mümkün olduğunca" iş yapiyor, "mümkün oldugunca" cocuga bakiyor, "firsat olursa" yemek yapıyor
oysa sen mümkün edip cocuga bakmak, firsat yaratip yemek yapmak zorundasin.
adamin yaptiklari alkis almis ama bir haftada adamin yaptığı is bir haftada senin yaptigin isin belki 10da 3ü, belki o bile degil.
bir de bu yüzden teşekkür etmissiniz.
kendi ogluna gece uyandığı icin, kendi evinde yemek hazırladığı icin...
onun toplumsal cinsiyet rollerine göre sizin olan ev isi bebek bakimi gibi seylere katkida bulunmasi yardim
peki sizin haftada bes gün bilgisayar karsisinda calisip toplumsal cinsiyet rollerine göre erkege zimmetli işte calisip eve para getirmeniz yardim mi?
siz niye tam zamanli calisip onunla eve ekmek getirme - errrkek isini yapma konusunda tam olarak yuzde yuz destek saglarken o neden temizlik,yemek, bebek gibi kadin isini yapma konusunda size yuzde otuz "yardim" ediyor?
bu düzen kadini cildirtmasin da ne yapsin?
çözüm olarak sizin yerinizde olsam ilk iş eşimi girtlaklardim:) ikincisi yapmasi gereken seyler icin - kendi bebegiyle ilgilendigi icin tesekkur etmezdim
üçüncüsü de evdeki günlük yapilan tüm isleri 1 haftalik olarak kagida dokerdim. chatgpt sana yardimci olabilir bu konuda. alisveristen yemege, salataya, sofra toplamaya, camasirla ilgilenmeye, utuye her seyi.
sonra eş kişisiyle adil bir iş bölümü yapardim. en azindan herkesin görevi kesin ve net olsun, senin de ustunden bir yük kalksin.
mesela temizlik sevmiyorsan camasir ütüyü al. ya da yemekleri sen yap mutfak temizligi masa serme falan hep onun olsun.
gibi gibi.
ayrica adam "cik bir hava al" dediginde de cik bir hava al. yürü, tatli ye, alisveris yap.
evde kafayi yiyip herkese terör estirince daha mi iyi?

Son düzenleme:
her gün mutfağı çamaşır suyu filan yapmıyor musunuz? cif filan. :(
Hergün mutfağı çamaşır suyu ve cif yapıyorum toplam 10 dk sürmüyor. Dök, sürt, yıka, sil bitti.
Lavobaları ve tuvaletleri, kullandıktan sonra hızlıca çamaşır suyla yıkıyorum 10 dk da o.
Gözünüzde büyütmeyin. Çocuğunuz daha 10 aylık. Bunun 2 yaşı var, 5 yaşı var, 10 yaşı var. Ömür boyu hiçbir şeye elinizi sürmeyecek misiniz?

niye yapalim ya evde enderha mi var?
cocugunuza iyilik olsun, mikroplar ölsün diye heryeri her gun camasir suyuyla siliyorsunuz. hem doganin icinden geciyorsunuz hem bu kadar zehirli kimyasallara temas etmek ailenizi uzun vadede hasta ediyor . ustelik bu zehirlerin solunum yollarina zarar verdigi coktan kanıtlanmış. Bir de okumus etmis kadinsiniz gercekten hergun evi camasir suyuyla kirkladiginiza inanmak istemiyorum.
inan kendi pisliğinizde yasayin cocuguna ve dogaya daha büyük iyilik yapmis olursunuz.

ayrica sorun şu. eşin "mümkün olduğunca" iş yapiyor, "mümkün oldugunca" cocuga bakiyor, "firsat olursa" yemek yapıyor
oysa sen mümkün edip cocuga bakmak, firsat yaratip yemek yapmak zorundasin.
adamin yaptiklari alkis almis ama bir haftada adamin yaptığı is bir haftada senin yaptigin isin belki 10da 3ü, belki o bile degil.
bir de bu yüzden teşekkür etmissiniz.
kendi ogluna gece uyandığı icin, kendi evinde yemek hazırladığı icin...
onun toplumsal cinsiyet rollerine göre sizin olan ev isi bebek bakimi gibi seylere katkida bulunmasi yardim
peki sizin haftada bes saat bilgisayar karsisinda calisip toplumsal cinsiyet rollerine göre erkege zimmetli işte calisip eve para getirmeniz yardim mi?
siz niye tam zamanli calisip onunla eve ekmek getirme - errrkek isini yapma konusunda tam olarak yuzde yuz destek saglarken o neden temizlik,yemek, bebek gibi kadin isini yapma konusunda size yuzde otuz "yardim" ediyor?
bu düzen kadini cildirtmasin da ne yapsin?
çözüm olarak sizin yerinizde olsam ilk iş eşimi girtlaklardim:) ikincisi yapmasi gereken seyler icin - kendi bebegiyle ilgilendigi icin tesekkur etmezdim
üçüncüsü de evdeki günlük yapilan tüm isleri 1 haftalik olarak kagida dokerdim. chatgpt sana yardimci olabilir bu konuda. alisveristen yemege, salataya, sofra toplamaya, camasirla ilgilenmeye, utuye her seyi.
sonra eş kişisiyle adil bir iş bölümü yapardim. en azindan herkesin görevi kesin ve net olsun, senin de ustunden bir yük kalksin.
mesela temizlik sevmiyorsan camasir ütüyü al. ya da yemekleri sen yap mutfak temizligi masa serme falan hep onun olsun.
gibi gibi.
ayrica adam "cik bir hava al" dediginde de cik bir hava al. yürü, tatli ye, alisveris yap.
evde kafayi yiyip herkese terör estirince daha mi iyi?
Şu mesajın (her iki kısmının )alnı olsa da öpsem☺️ bir an mutfağı her gün çamaşır suyu ile temizlemediğim için kendimi sorguladım ki uzmanlar çamaşır suyunun mutfağa hiç ama hiç girmemesi gerektiğini söyler.

Hem çalışan hem çocuk bakan hem de evine yardımcı almayan kadınlar var. Eşleri sorumluluk alan ve almayanlar var. Eminim bu kadınlar da zaman zaman bunalıyordur. Sizinki biraz değil baya bir şımarıklık. Az kaldı doğum yapacağım; yardımcım yok ve almayı düşünmüyorum. İşe geri döneceğim. Eşim ayın 7-10 günü yurtdışına gidiyor işi gereği. Evim temiz mi olur pis mi olur hiç düşünmüyorum. Tek isteğim çocuğuma iyi bir anne olmak.

Madem ev işi bu kadar bunaltıyor, parası neyse verin de haftada bir yardımcı alın eve. Gelsin temizlesin. Bakıcıya +20 bin verecek maddi gücünüz varsa, haftada bir temizlikçiye de verecek paranız vardır. Bu kadar ağlamanın alemi yok.

Psikolojik destek alın eşiniz de elinden geleni yapıyor onu da yormayın sonra çok pişman olursunuz. Ayrıca tek çocukla uğraşıyor kadın ve fazla maaş alıyor neden bunu yapıyorsunuz kendinize?

bunun adi yorgunluk ve bir sure bu sekilde devam edecek maalesef. Sizin kendinize ait bir iki gune ihtiyaciniz var.

Bence abartmissiniz biraz evden çalışmanız sizin için avantaj en azından yolda zaman kaybedip yorulmuyorsunuz.esiniz işten gelip yardım ediyormuş bu önemli bişey.siz başka şeylerden yorgun ve streslisiniz bunlari bahane etmişsiniz.bu konular dışında yakın zamanda stresli bı durum yaşadıniz mi

anneliği kaldıramamakla ne alakası var? ben ev işlerini kaldıramıyorum. çocuktan önce de ev işleri zor geliyordu hiç yapmıyordum şimdi yapmak zorunda olduklarım var onlar ağır geliyor. ayrıca evet mükemmel genlerimi aktarmam toplum açısından çok iyi.
nasıl yani?

siz çocuk tan önce ev işi yapmıyor muydunuz?
e kim yapıyodu bekarken, çocuksuz evliyken?

e sizin ev işlerini kocanız yapıyordu o zaman?
adam da çocuk bakıyor iş de yapabildiği kadar yapıyor demek sizin kocanız çocuk bakan iş yapan koca bu durumda daha ne yapsın?

ben bunu okuduğum noktaya kadar şey diyecektim
kadın işi bizzat yapmasa bile şunu yap, onu kaldır, bak o orada 2 gündür sen görmüyor musun onu illa demek mi lazım

diye diye diye ömrü çürüyor iş kafada hiç bitmior ki
diyecektim

valla bunu yazmaya gelmiştim, bambaşka bişeyle karşılaştım.
Oğlunun uyuduğu zamanlarda gayette yetişir aslında. 10 aylık bebek zaten gün içinde uyur. Benim bakıcı tecrübem olmadı, 1.5 sene kendim baktım sonra annem destek oldu. Temizlik vs için birini de almadım, çoğu kadın bu şekilde.
Ayrıca çocuğa tahammülü azalma diye bişey olabilir mi? Gün içinde saatlerce çalışıyoruz, sıkıntı yaşıyoruz kimlerle kimlerle muhattap oluyoruz. Tahammülümüz azalıyor diye triplenebiliyor muyuz? İs disiplini olmayan birileri ile çalışma zaten, kimse havadan para kazanmıyor
bizim beyaz yaka kadınlarımız hele hele bu sitedekiler bir alem

köylü kadına baktıracağıma eğitimli kadına baktırayım ama ev işi yapmasın kafasında (tamam köylü kadın çok kötü davranıyorsa elbette değiştir ama yine iş yapacak daha yol yordam bilen birini bulmaya çalışabilirsin) ne maharetli bi sürü kadın var

burada bakıcı konlarına bakın hepsinde "bakıcı bir bardağı bile oradan alıp makineye koymaz sadece ama sadece ama sadece bebek bakar hatta sen bakıcının yemeğini ayrı bebeğin yemeğini ayrı hazırlar tezgaha koyarsın o sadece alıp verir" kafası yaşıyorlar

çocuğum yok
ama kafalar böyle.

sorunumuz şu ki
konu sahibi ev işi hiç yapmamış şimdiye kadar neredeyse sevmiyor da
çocuk ya yapmış
e istiyor ki hem çocuğa istediği gibi bakacak biri olsun. hem ev işi yapmasın. hem kendi işine devam etsin. some hepsi bir arada nası olacak bacım problemss.

konu sahibi bir de ters bir mahallede yaşıyor
kendi evi mi bilmiyorum ama Ankara'da senelerce yaşadım o mahallede profil olarak orta düzeyde bir eğitimi olan, çocuk büyütmüş, ek gelir olsun aile bütçesine diye çocuk bakacak, genç kadın (40-45 yaş gibi) ,mesela, bulamaz. Çünkü o kadının sadece kocası çalışarak oralarda oturma şansı yok. o kadın 1-1.5 saat yol gidip neden bebek baksın, mesai çıkışı eskişehir yolu trafiği diye bir kavram varken artık ankarada üstelik?
yakınındaki çocuğa bakar, kendi çocuğunun okul çıkışına yetişir. hep diyoruz öğretmen çocuğu bakar saat 2-3te bırakır. hemşire çocuğu bakar 1 gün çalışır 1 gün çalışmaz kendi gününden gezmesinden eksik kalmaz. bu profil ablalar öyle yapıyor.

insanlar mesela merkezi mahallelerde bitişik nizam dairelerin küçük olduğu o apartmanlarda hala neden yaşıyor Ankarada ? işte böyle şeylerden dolayı
periferdeki mahalleler güzel evler geniş, site içi, bakımlı, apartmanlar dip dibe değil, ev planları mantıklı, balkonları vs vs güzel hep
ama oraya gelmeye makul ücretle kimseyi bulamıyorsun işte. madem anan baban da gelip bakmayacaksa (anne baba gelse o evler mantıklı ayrı oda verirsin) ne sanıyorsun mesela kim gelip bakcak oralarda?

tekrar ediyorum benim de çocuğum yok. ama çocuk doğrmadan önce dünyadan bu kadar uzakta pespembe yaşayıp birden kendimi bu gerçeklerin içinde bulmam söz konusu olmazdı yani. doğursam ne yaşarım iyi kötü biliyorum...

Back
X