Beni de kendilerine benzetiyorlar

filmgibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2014
5.536
10.158
248
Ilgilenmeyenlerin vakit kaybetmemeleri için; konumun bir gelin kaynana anlaşmazlığı olduğunu belirtmeyi borç bilirim

Evleneli 7 yılı geçti. Eşimle her ailede olabilecek cok küçük sorunlar dışında hic bir problemimiz yok. Her konuda çok düşünceli, anlayışlı bir insan. 3 yasında da bir çocuğumuz var.

Gel gelelim ailesi bizi bitirdi.. Buradaki baska konuları görünce öpüp başıma koyasim gelse de, olanlari bir turlu icime sindiremiyorum.

Ayni sehirde yaşıyoruz. Bekar gorumcem var benimle yaşıt, anne babasıyla yaşıyor. Arabaları var. Ama sürekli çocukla vakit geçirmeyi bahane ederek, bizde kalmak istiyorlar. Ben de sabah gelip aksam gitsinler istiyorum. Ayni sehirde kalmak neden? Onlar varken çocuğa elim bile degmez, oynatırlar, gezdirirler. Senin işin, gezmen, kuaförün varsa git derler. Bunlar iyi tarafı. Diğer yandan, bir sofra kurmaya bile yardim etmezler. Hani mutfağın önünden geçerler de, giderken bi bardak gotureyim demezler. (Huyum kurusun, ben de istemem isteyemem)

Bana çok ağrı veren bir sağlık problemim var, ameliyat olmak icin koronanin bitmesini bekliyorum. Gorumcemle yaklaşık 1 ay önce bu konuyu konuştum. 1 aydır ne kendisi, ne kv kp "hayırdır gecmis olsun" tarzi birsey demediler.

Gecen hafta bize gelip 2 gun kaldilar yine. Bana bir gecmis olsun dememeleri cok ağırıma gitti.

Kendi ailemle ayni sitede oturuyorum. Esim her konuda aileme cok saygılıdır, tabii ailem de onu maddi manevi el üstünde tutar. Allahima binlerce kez şükürler olsun, hayatim her anlamda dört dörtlük. Gerizekali filmgibi, onlar senin hastalığını sorsa ne olur, sormasa ne olur, sen mutlu hayatının tadını çıkar diyorum. Ama gerizekali oldugum icin, lafım kendime geçmiyor!

Evime gelip benden hizmet bekliyorlar ve bir gecmis olsunu cok goruyorlar, bu ağırıma gidiyor. Eşim her konuda destekcim, ev isi yapma yardimci abla cagir diyor, yemekleri disaridan hazır alalım diyor. Ama yok! Içim soğumuyor! Neden böyle oldum ben. Neden gün geçtikçe onlara benziyorum?

Mesela görümcemin işle ilgili üzücü bir konusu oldu. Normalde benim "hadi çocuğu götürelim halasiyla oynasin biraz havasi degisir" demem gerekir. Ama icimden oh olsun diyorum. Hatta arada bir, "cocuğa bunların sevgisini aşılamasam, zamanla araya mesafe girse ne guzel olur" diye planlarken buluyorum kendimi.

Ben bu değilim. Icime giren fesatliklardan, aklıma gelen hinliklerden tiksiniyorum. Ama her seferinde eşimle benim huzurumuzun bozulmasına sebep oluyorlar, buna dayanamıyorum

Onlara karsi ne zaman iyi niyetli bir adim atsam, mutlaka sonucunda bir probleme baglıyorlar

Bize maddi veya manevi bir yükleri yok. Esimle aralarinda cok samimi bir bağ da yok açıkçası. Herşeyin yerinde, takma kafana kendi hayatina bak, uzaktan uzaga idare et diyorum. Ama olmuyor, bunu nasil ifade edebilirim bilmiyorum. Dolup dolup patlıyorum. Bir hal hatir sormamalari, bir gecmis olsun dememeleri cok canimi sıkıyor. Çok iyi niyetli, bir yanagima tokat atilinca digerini ceviren bir insandim, beni fesatlik düşünen gelin konumuna getirdiler, bunu hazmedemiyorum
 
Evinize kabul etmeyin her dk. Neden ediyorsunuz
Aslinda her dk degil. Ama sadece esimin hatiri için. Tek torunlari benim oglum, ondan mahrum kalmasinlar diye. Bi de sanirim, icimdeki iyi niyeti yasatmak istiyorum

Anneme babama nasil bize gelmeyin diyeyim diyor esim. Hakli onu arada birakmak istemiyorum
 
Körle yatan şaşı kalkar diyesim geldi. Hak edene hakettiği gibi davranmak lazım. Onlar nasılsa sizde onlara karşı öylesiniz, çok normal.
 
Ozaman bilenmeyın
 
Neden açıkça söylemiyorsunuz ? İnsan bir geçmiş olsun der diyebilirsiniz. Evinize gelince de yardım etmelerini söyleyiniz, biraz rahat davranın onlar da rahatsız olup sürekli kalmasınlar.
Neden bu kadar icsellestirdigimi çözemiyorum. Insan bi gecmis olsun der demekte hic bir problem yok gercekten. Saygi sınırını asmadikca hersey konuşulmali. Ama herhalde cumlenin sonunu getiremeden hickirarak aglamaya baslarim.
Cunku esime anlatirken oyle oluyor off
 
Her insan dusunceli olamaz.
Esinizin ailesi de dusuncesiz insanlar.
Bir gecmis olsun diyemeyen, ayni sehirde yatili kalan..
Benim icin, es hatrina idare edilebilecek bir durum bu.
Kafama takmazdim.
Esiniz yardimci, sizi anlıyor, hayatinizi kolaylastirmaya çalışıyor.
Ailesinin de iyi yönlerine odaklanmaya calisin.
Mesela sizde kaldiklari aksam basbasa yemege cikin.
Yada birakin cocugu onlara, arkadaslarinizla bulusun
Aslinda buyuk nimet :)
 
Gecmis olsun demek icin düşünceli mi olmak gerekiyor anlayamıyorum. Kayinvalidem komsularinin kizina gelinine kadar hal hatir soran, dugunlerine bebeklerine hediyeler alan eski istanbul hanımefendisi bir insan. Ne yapiyorsa bilerek yapiyor. Bu daha da sinirimi bozuyor.

Sanırım kendi icimde cozmem lazim bunu. Dediginiz gibi olumlu taraflarını kullanarak
 
Bu kadar ince fikirli olma, kafayı yersin. Dua et kocan her türlü destek çıkıyor. Çok yüz göz olunmuş eş ailesiyle, biraz mesafe hayat kurtarır. Bir daha geldiklerinde özenli davranma, hizmeti beğenmeyince sık gelmezler.
 
Yedim galiba zaten surat asmayi, ozensiz olmayi da kendime yakıştıramıyorum
 

Esinize sormus, ondan haber almışlardır vs. Deseler ne demeleseler ne? Sizin hayatinizda ne degistirecek?
 
Ben olsam bir geçmiş olsun demek bu kadar zor mu diye sorarım içten içe kinleneceğime.

Onun haricinde iyi bir eş hatrina idare edilir şeyler yazdıklarıniz.
Bende eşimin ailesini pek sevmiyorum, ama eşimin hatri birçok şeyi mümkün kılıyor. Yanlarına gidiyoruz, gelip bizde kalıyorlar vs.
Arada büyük saygısızlıklar olmadığı sürece ki sizde de öyle birşey yok, kendinizi olumsuza degil olumluya yönlendirin.
Ne güzel çocukla ilgileniyorlarmıs, geldiklerinde dışarıda işlerinizi halledin, eşinizle gezin, birçok annenin ihtiyacıdır birileri çocukla ilgilense de o da kendine vakit ayirsa.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…