- 3 Ekim 2007
- 14.698
- 37.029
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi forevermorrenk
-
İyi de adam iki gün kalmış sanki 6 aydır sizde gibi anlatıyorsunuz.Hanım efendi gelip kalması dert değil. Derdim bunun tekrarlanması ve hizmetçi olarak görülüyor olmam. Anlatabildim umarım sıkıntıyı.
Aynı kişi babanız olsaydı ?
Bence sizin empati kurmaya ihtiyacınız var. Dünyanın sonu değil. Eşinizin babası o. Yabancı da değil. Biraz da böyle düşünün.
Ahahhaa ben bazen teklif ederim , beklenmedik durumlar olur, sonra da içimden dua ederim Allahım nolur gerek yok desin nolur gelmesin diyeDostum ama pek kıymetli yeni evli gelinimiz bir yandan da diyor ki, al getir dedim kocama dedim, o da aldı getirdi ben de ağladım diyor akşama kadar.
Ben aslında düşünmediği inceliği gösteriş için dile getirenlere alışkınım da, bunu açıkça söyleyip konu açana rastlamamıştım :))
Al eve getir diyen siz, alıp eve getirdiği için kızan yine siz. Eşinize karşı "iyi gelin, anlayışlı eş" imajı çizmek için sarf ettiğiniz sözler, samimi olmasa da ciddiye alınır ve uygulanır. Sonra da böyle dert edersiniz kendinize. Gelmesini istemiyor iseniz, istemiyorum deyin.
Bizimkiler hassas bu konuda gelip kalmazlar. Ayrıca arada geçen çok fazla şey var. Anlatamıyorum uzun diye.
Hanım efendi gelip kalması dert değil. Derdim bunun tekrarlanması ve hizmetçi olarak görülüyor olmam. Anlatabildim umarım sıkıntıyı.
?Haklısın ama sorun kp gelip kalması değil zaten, sorun eşimin bana danışmadan hareket etmesi.
Bence al getir derken tek amacı eşinin gözünde “ ay ne kadar da tatlı ne kadar düşünceli bi kadın, ne kadar da şanslı bi erkegim diye düşündürmekti.
Konu sahibi onun farkında değil işte, kibarlıktan(!) yapmış, kibarlıkla(!) karşılık bulacağını zannetmiş. :) Nedir bu da, işte "Gelin canım başımız üstüne, gelin çekinmeyin aaa" dersin; karşıdaki kişi de "Yok canım estağ. ben idare ediyorum siz hiç düzeninizi değiştirmeyin yavrularım" böyle tatlış tatlış olacak bitecek zannediyordu. Bu kalıp içinde kaldığı için de başı üstündeki yer hiç bozulmamış olacaktı, orada bir yer olacaktı elbette, ama oturulmamalıydı.
Sonuç işte ağlama krizi... Başındaki yere oturalım dediler, ağır geldi arkadaşa.
aynen is ciddiye binince sinir krizi gecirmis
Konuya gelmiş konu sahibi. Sorun kalması değil tekrar kalması diyor. Tekrar kalması teklifini siz sunmuşsunuz dedim henüz cevap vermedi. Bir arkadaşa "benim evim gerekirse on kere sorulacak" diyor. Yani eşi zeka yoksunu gibi davransın istiyor zannımca. Konuşulmuş ve bir kez söylenmiş olması yetmesin, karısının söylediği cümleyi anlamasın ve tekrar sorsun istiyor.
Ben mesela gelsin kalsın dedikten sonra işteyken eşim beni arayıp "gelsin mi" dese, "yahu algında problem mi var dün gelsin dedim ya niye kırk kere soruyorsun" derim. Ama konu sahibinin başının üstünde yer az olduğu için durum farklı. Olayı adeta bir Müge anlı edasıyla çözdük arkadaşım. Görevimiz tamamlandı.
Bunu ikinci gun icin soylemedin mi? Konudan oyle anlasiliyor. Sen de tekrar bir oku istersen.eşime de dedim ki babanı kontrol edersin bir şeye ihtiyacı olursa yardım et akşam da gelmek isterse al bize getir.
2. gün benim fikrim alınmadan hareket etmesi canımı sıktı.
Doktora gitmemişler miydi? Hani acile? Yanlış mı okudum bunu da?Gecenin bir saati beni evde yalnız bırakıp gitmeleri canımı sıktı.
İlk gün gelmesi konusunda hem fikirdik. 2. gün benim fikrim alınmadan hareket etmesi canımı sıktı. Gecenin bir saati beni evde yalnız bırakıp gitmeleri canımı sıktı. Yoksa kimseye iyi görünüp yaranma gibi bir niyetim yok. Dilim sivridir. Kimseye farklı görünmem asla. Beni tanısanız anlayışlı olduğumu bilirsiniz zaten. Bir konuda yargısız infaz ederiz anlayışsız, saygısız diye sıfatlandırmanız çok yanlış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?