- 13 Ekim 2009
- 1.833
- 700
- 163
Yıllar önce dinlediğim bir psikolog, "erkekler pahalı hediyeler aldıkları, tabir caizse yatırım yaptıkları kadınlardan kolay vazgeçemezler. Bu yüzden sevgiliniz, kocanız size hediye aldığında"aman canım ne gerek vardı şimdi buna" demeyin." Demişti. Kulağıma küpedir; eğer bir gün pahalı hediyelere boğulacak olursam "bu da ne ki daha iyisine layığım" edasıyla kabul edeceğim.Cerebrum’cum haklısın canım. Benim çocuğum yok bu nedenle annelik duygusunu bilmiyorum ve bir şey diyemiyorum.
“Kendimizi yormadığımız hiçbir şeyin değeri olmuyor “ sözünün altına ben de imzamı atmak isterim. Sadece ilişkiler konusunda da değil her konu da bence böyle emek vermediğine değer vermiyorsun. Tabii özellikle de zamane ilişkilerinde bunun anlaşılmasının önemli olduğunu düşünüyorum.
Günümüzde her konuda bir kolaycılık var. Yemek yaparken bile çabuk hazırlanabilecek, hızlı tüketilebilecek yiyecekleri tercih ediyoruz. Midelerimiz doluyor ama besin alamıyoruz. Şimdinin ilişkileri de öyle sanki adı var kendi yok. Zaman geçirtiyor, anlık doyum sağlıyor ama ruhu doyurmuyor. Yoksa insanlar neden bu kadar çok başkalarına yönelsin ki.
Bu konuyu çok ciddiye alıyorum. Günümüz medyası ve teknik imkanları bizi sürekli yeni insanlar için güdülüyor ama kurulan ilişkilere yeterince emek verilemediği için tatmin sağlanamıyor. Sürümden kazanmak mantığı da bu konuda tutmuyor.:)
Ne yapmalı konusunda ise sanırım daha uzun konuşulabilir. Ama benim ilk aklıma gelen yalnız da kalabilmeyi öğrenmeli. Ve hayatımıza değen insanlara bizim dünyamızda yer edinmeleri için fırsat vereceksek eğer bırakalım onlar da biraz mücadele etsin.
Görüp göreceğim pahalı hediye psikologun verdiği küpe olmasın mesafeli?Yıllar önce dinlediğim bir psikolog, "erkekler pahalı hediyeler aldıkları, tabir caizse yatırım yaptıkları kadınlardan kolay vazgeçemezler. Bu yüzden sevgiliniz, kocanız size hediye aldığında"aman canım ne gerek vardı şimdi buna" demeyin." Demişti. Kulağıma küpedir; eğer bir gün pahalı hediyelere boğulacak olursam "bu da ne ki daha iyisine layığım" edasıyla kabul edeceğim.
Görüp göreceğim pahalı hediye psikologun verdiği küpe olmasın mesafeli?
Güzel dileğin beni çok duygulandırdı çok sağolasın. Haklısın erkekler kendilerine ihtiyaç duyan kadınların yanında olmayı tercih ediyorlar; bu bilinçli bir tercih olmayabilir tabii bunu antropologlar, psikologlar, sosyologlar ayrı ayrı kendi açılarından açıklasın işleri ne? :))) Hülasa , erkekle güç savaşına girmeyen, hem fiziksel hem ruhsal bakımdan çıtkırıldım, zayıflığını güç olarak kullanan kadınlar daha çekici geliyor adamlara. :))))Umarım öyle olmaz canım. Layık olduğun en güzel hediyeleri sana verecek kişinin yanında olmasını ve fakat sen onu bu hayattaki en değerli armağan olarak gördüğün için vereceklerinin sönük kalmasını dilerim.
Ama çooook önemli bir hayat öğüdü bu bence. Sürekli kulağımıza takılı gezsek yeridir. Günümüzde kadınlar olarak o kadar güçlendik ki artık neredeyse erkeklere ihtiyacımız kalmadı. Onlar da kendilerine gerek duyulmadığını düşündükçe giderek hareketsizleşip, eylem kabiliyetlerini bile kaybettiler. Oysa erkeğin kadını düşünmesi için eyleme geçmesi yani emek vermesi gerekiyor. Sen de zaten çok iyi biliyorsundur. Erkek kadını nereye götüreceğini düşünmeli, arabaya binerken kapıyı açmalı, hesabı o ödemeli. (Sömürüye girmedikçe elbette ve tabii sevgililikte)
Yani kadını mutlu etmek için birşeyler yapmalı. Erkeğin mutlu olması için kadını mutlu ettiğini görmesi gerekiyor. Ve kadını mutlu edebildiği sürece ona bağlanıyor.
Gelelim günümüz kadınlarına. Herşeyi biliyoruz, ayağımızı yere sağlam basıyoruz, tek taşımızı kendimiz alıyoruz. Tamam harikayız. Elbette güçlenmeliyiz. Ben de modern kadınım. Ama bu gücü erkekle savaşmak için kullandığımızda işte DBV bölümü yeni konularla dolup taşıyor.
Not: burada kullanılan erkek ifadesi "make from odu" cinsinden olmayanlar için elbette.
Umarım öyle olmaz canım. Layık olduğun en güzel hediyeleri sana verecek kişinin yanında olmasını ve fakat sen onu bu hayattaki en değerli armağan olarak gördüğün için vereceklerinin sönük kalmasını dilerim.
Ama çooook önemli bir hayat öğüdü bu bence. Sürekli kulağımıza takılı gezsek yeridir. Günümüzde kadınlar olarak o kadar güçlendik ki artık neredeyse erkeklere ihtiyacımız kalmadı. Onlar da kendilerine gerek duyulmadığını düşündükçe giderek hareketsizleşip, eylem kabiliyetlerini bile kaybettiler. Oysa erkeğin kadını düşünmesi için eyleme geçmesi yani emek vermesi gerekiyor. Sen de zaten çok iyi biliyorsundur. Erkek kadını nereye götüreceğini düşünmeli, arabaya binerken kapıyı açmalı, hesabı o ödemeli. (Sömürüye girmedikçe elbette ve tabii sevgililikte)
Yani kadını mutlu etmek için birşeyler yapmalı. Erkeğin mutlu olması için kadını mutlu ettiğini görmesi gerekiyor. Ve kadını mutlu edebildiği sürece ona bağlanıyor.
Gelelim günümüz kadınlarına. Herşeyi biliyoruz, ayağımızı yere sağlam basıyoruz, tek taşımızı kendimiz alıyoruz. Tamam harikayız. Elbette güçlenmeliyiz. Ben de modern kadınım. Ama bu gücü erkekle savaşmak için kullandığımızda işte DBV bölümü yeni konularla dolup taşıyor.
Not: burada kullanılan erkek ifadesi "make from odu" cinsinden olmayanlar için elbette.
Heh işte ama sonra da nasıl oluyor biliyor musun? O çıtkırıldımları ezip geçiyorlar. Çünkü sanıyorlar ki o her şeyi anlar, sorun çıkarmaz, sevgisi bitmez, asla terk etmez. Kendim yaşadığım için demiyorum bir arkadaş anlattıydı.Güzel dileğin beni çok duygulandırdı çok sağolasın. Haklısın erkekler kendilerine ihtiyaç duyan kadınların yanında olmayı tercih ediyorlar; bu bilinçli bir tercih olmayabilir tabii bunu antropologlar, psikologlar, sosyologlar ayrı ayrı kendi açılarından açıklasın işleri ne? :))) Hülasa , erkekle güç savaşına girmeyen, hem fiziksel hem ruhsal bakımdan çıtkırıldım, zayıflığını güç olarak kullanan kadınlar daha çekici geliyor adamlara. :))))
Ahahahaha:))))))))Heh işte ama sonra da nasıl oluyor biliyor musun? O çıtkırıldımları ezip geçiyorlar. Çünkü sanıyorlar ki o her şeyi anlar, sorun çıkarmaz, sevgisi bitmez, asla terk etmez. Kendim yaşadığım için demiyorum bir arkadaş anlattıydı.
Ah ne zarifsin:))) frangipalisin özelliği nedi4 biliyo4 musun? Karanlıkta ışık saçar. Arka plan yapacağım b7ňu.
Aslında evet biliyorum ve onun için gönderdim demek isterdim ama inan tesadüf. Sayende öğrenmiş oldum. Ben de arkaplan yapacağım bir süre. :)Ah ne zarifsin:))) frangipalisin özelliği nedi4 biliyo4 musun? Karanlıkta ışık saçar. Arka plan yapacağım b7ňu.
O zaman ders bir, çıtkırıldım ama azıcık da bencil olacağız. Bizi sorun çözme mercii ya da bir psikolog olara k görmelerine 8z8n vermeyeceği z.Heh işte ama sonra da nasıl oluyor biliyor musun? O çıtkırıldımları ezip geçiyorlar. Çünkü sanıyorlar ki o her şeyi anlar, sorun çıkarmaz, sevgisi bitmez, asla terk etmez. Kendim yaşadığım için demiyorum bir arkadaş anlattıydı.
Oh be telefonuma geçtim. Tablette iki satırı 10 dk da yazdım Allah seni inandırsın:)Aslında evet biliyorum ve onun için gönderdim demek isterdim ama inan tesadüf. Sayende öğrenmiş oldum. Ben de arkaplan yapacağım bir süre. :)
Ek: Yaptım. Tabii gerçeği gibi ışık saçamasa da güzel durdu.
O zaman ders bir, çıtkırıldım ama azıcık da bencil olacağız. Bizi sorun çözme mercii ya da bir psikolog olara k görmelerine 8z8n vermeyeceği z.
Aslında senin yazdıklarınla alakasız gibi durmuş cevabım ama bağlamak istediğim fakat bağlayamadığım nokta senin söylediklerine çıkacaktı. Niye çıkamadı bilmem kafamı toparlayamadım sanırım.:))))Dersin içeriğini izninle biraz açmak istiyorum.
Bencil olmak fikri kulağa hoş gelmiyor ya. Aslında ben senin demek istediğini pek tabii anlıyorum ama zihnime bunu kabullendirmek için şöyle söylüyorum kendime. İçinden gelmedikçe fazlasını vermek için kendini zorlama. Misal,konumuzla da bağlantılı olarak mail kutumda bekleyen zarif bey’in yazısına yanıt yazmadım. Sizin de katkılarınızla bunu başardım.
Niye? Kendimi çekeyim aklı başına gelsin falan diye de değil. Şu an içimden burada sohbet etmek geliyor. Hatta sitenin diğer alanlarına da sardım. İlk defa BDV dışına taştım. Yani gerçekten tek bir kişiye ya da olaya takılıp kalmak doğru değil, insanı köreltiyor. Ve herşeyi oradan bekleyince gerilip, sevimsizleşiyorsun. Bak mesela ben şimdi pammuk gibiyim. Mail gelse de olur, gelmese de amaaaaannn:)))))
Ama ne yalan söyleyeyim ben sorun çözmek kısmını seviyor gibiyim hani psikolog edasıyla yeter ki ucu bana dokunmasın. Bi de tabii beni ağlama duvarı sanmasın. Birlikte kikirdemek şart :)
İnan ben de bilemiyorum. Söylediğine katılıyorum. Hayatta sağlam duran, donanımlı, başarılı kadınları tercih ediyorlar ama onların kadınsı yumuşaklıklarını da korumasını istiyorlar. Aslında mantıklı bir istek gibi duruyor. Ancak kadın olarak hayatın tam merkezinde yer alıp mücadele etmek ama yıpranmamak, kabuk bağlamamak gerçekten zor. Katılaşıyorsun, tahammülsüzleşiyorsun. Ama içinde o dişil enerji asında hep mevcut. İşte bir zahmet onlar da gerçek bir erkek olup bu yönümüzü açığa çıkarıversinler.Valla kadın erkek ilişkileri o kadar karmaşık, o kadar kompleks ki ben artık şuna inanıyorum ki erkekler her konuda konuşabildikleri, dünyada olup bitenlere duyarlı, kendini geliştirmiş kadınlarla birşeyler paylaşmaktan hoşlansalar da; iş kadın erkek ilişkisine gelince sığ fakat dişil enerjisi yüksek olanları tercih ediyorlar. Çünkü bana göre birinci gruptaki kadınlar bir şekilde eril enerjiye bürünüyor adamların gözünde. Bir noktadan sonra seni asker arkadaşı gibi görebiliyor. Tamamen ilkel dürtüler bunlar; düşünülüp, planlanarak yapılan tercihler değil sanki.
Yok tam benim oraya çıktı. Ben uzun yazınca biraz kafa karıştırmış olabilirim.Aslında senin yazdıklarınla alakasız gibi durmuş cevabım ama bağlamak istediğim fakat bağlayamadığım nokta senin söylediklerine çıkacaktı. Niye çıkamadı bilmem kafamı toparlayamadım sanırım.:))))
Yaa dur bakayım.Ahaha bu kadar olur Bdv de birisi nişanlım asker arkadaşım oldu diye konu açmış. Pesss
Oldu oldu tam oldu:)))))))Yok tam benim oraya çıktı. Ben uzun yazınca biraz kafa karıştırmış olabilirim.
Arada özet yapalım bence.
Yani, kadın hayatta sağlam dursun, tamam kocasına da yumuşak olsun. Eyvallah. Ama ne olur erkekler de buna değecek adamlar olsun.
Bilmem oldu mu?:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?