Beni neden görmek istemedi ?

Sen de çok yaşa canım. Hepimiz çok mutlu yaşayalım inşallah. Bu arada yeni profil resmin çok hoş bir seçim olmuş seni yansıtmış bence. Kitap kurdu olmalısın, çok belli, yoksa bu derin anlamlı sözler insanın aklına kolay gelir mi?

Mesajı sabah göndermişsin bana neden hatırlatma maili gelmedi acaba? Güne mesajınla başlamak hoş oluyordu. Aslında çok şey yazmak istiyorum ama sana da çala kalavye yazılmıyor ki. Düşüncelerimi geliştirmek anlamlı şeyler söylemek istiyorum.

İlk aklıma gelen şu oldu. "Ne oluyorsa oluyor birileri birilerini hayatta parlatırken, birilerini köreltip geriletiyor." demişsin ya. Okuduğum bir kitapta, kadınlar mücevher olmalı ve erkek onu parlatmaya çalışmalı diyordu. Eğer tersi olursa yani kadın daha aktif ve verici konuma geçerse zamanla yorulur, verdiklerinin karşılığını yeterince alamadığı için öfkelenir ve bu öfkesini uygun dille ifade edemezse de erkekten soğur ve kendini çeker yazıyordu.

O zaman işte dışardan bakıldığında sorunsuz, tartışmasız, iletişimin zorunlu konuşmalarla sınırlı kaldığı, ahlaki/dini değerlerin yasaklamaları nedeniyle başkasından sakınılan, yeni bir aşkın hayalini kurmaktan korkulan bir beraberlik haline geliyor ilişkiler.

Dediğin gibi işin içine pek çok farklı etkiler giriyor. Konuşuruz nasılsa acelemiz yok. :)

Bu arada bence de aynen söylediğin gibi bilmekle idrak etmek çoook farklı şeyler. Bu devirde bilmediğimiz ne kaldı ki. Herşeyi bir tuşla öğrenebilir durumdayız ama hayatlarımız niye bu oranda ilerlemiyor. Hayata anlam vermek için bakabilenler bence idrak edebiliyor yoksa çoğunluğun idrak yolları tıkalı

Anladım canım renklendirdiğin paragraf üzerine sohbete devam ederiz o halde. Şimdilik kaçtım ben. Sevgilerimle.

Yanlışlıkla yollayıverdim yazmadan:) pembeyle işaretli yer geçen günkü konuşmamızı hatırlattı; demiştim ya azıcık bencil olmak mı gerek diye. İşte aslında tam olarak bunlardı aklımdan geçenler. İşlenmemiş bir değerli taş misali durup duran bütün kadınları parlatacak bir gevher-şinas dileyelim onlara, bizlere. :)) Ya da mevcut oduncu ustalarının dönüşmesini işte her neyse:))))

Ahahahahah ya ne olacaktı? özel yaşantımızı kamuya açık hale mi getirecektik?

İllaki toslarlar biryerde.Normalde erkek güçlü olması gerekir.Erkekler de kadın gibi oldu.Kadınların güçlü olması gerekmez oysaki.Dengeler bozuldu.Kadınq çok yüklee yüklendiç

Ben de. Ama daha ayrıntılı konuşmak lazım. Yani hem kadın güçlü olsun hem de erkek söz söyleyince sussun di mi.:) Diyorum ya açmak lazım:)))
Öyle istiylrlar ama öyle olmaz işte.O kadın alışmıştır baskın olmaya.Her iyi görülen şeyin hem olumlu hem olumsuz getirileri vardır.

Güçlü kadın deyince.Benim sondan bir önceki konumdaki bir erkek vardı.Şimdi bizim bölümden yeni gelen bir kızla çıkıyormuş.Kız da boşanmış ama çocuksuz .Benim aksine cıvıl cıvıl.Ama benim yerimde olsa o da cıvıl cıvıl olamazdı.Ben işte yeni hayatıma başladığımda hen ailemle ciddi sorun olnuştu.Hem de ayrılık yaşamıştım.Tabi adqm cıvıl cıvıl seviyor belli.Önceki kız arkadaşı da öyleyniş aynı işyerinde.Ama kız bunu bırakmış eaki eşinw dönmüş.Bu kız da fena.Herkes öyle diyor...Zoruma girmedi mi gitti..Ama iki yıl görüştüğüm jadar uzun etkilemedi..Aynı işyerinde kendini hatırlatacaklar ben de hissiz kalmaya çalışacam.

Profilinde yazan "memnun musun" mesajı da bu cıvıl cıvıl kıza herhalde:)

Bence asıl önemli olan sen cıvl cıvıl olmak istiyor musun? Herkes aynı olmak durumunda değil ki? Senin de içinde cıvıldamak isteyen bir yön var demek ki. Eğer öyleyse bunu açığa çıkarmaya çalışabilirsin. Belki bugüne kadar olmamıştır, üzerine insanın efkar çöktü mü nasıl cıvıldasın, hayat bazen zorluyor. Ama bir rüzgar esip tüm o gamı kasveti dağıtıversin. Gönül ister ki bu bir aşk rüzgarı olsun ama kendi başlattığın bir meltem de olabilir. Hem bakarsın sen ışıldadıkça hayatınn erkeğini kendine çekebilirsin.

Sonuçta sen hang çiçeksen suladıkça o ortaya çıkacak. Papatya isen neden karanfil değilim diye üzülmenin anlamı yok bence. Ama bir gerçek var ki herkes taze çiçekleri daha güzel bulur önemli olan kendini soldurmamak yani hayata küsmemek, güzelikleri fark edebilmek. İnsan bunu yapmayı becerebildiğinde eski sevgiliymiş, onun yeni sevgilisiymiş çok da tınnn yani. Bunca romantizmin finali pek uygun olmadı gibi ya neyse

Ahahahahah ya ne olacaktı? özel yaşantımızı kamuya açık hale mi getirecektik?
Daha önce de konuştuğumuz gibi uzun yazışmalarda mahremiyetimize girmeden ilerlemek zorlaşıyor. Sohbet havasında insan kendi hayatından örnekler vermeye başlıyor. Sen de hatta bundan endişe ettiğini söylemiştin ya. İşte bu durumlar için bir öneri de bulunmak istedim. Yani kişi kendiyle ilgili bir konu açıp soru sormadıkça, buradaki gibi sohbet tadında ilerlerken genelleme yapabiliriz. Mesela ben kıskanç bir kadınım demek yerine konu kadınların kıskançlığı olarak ele alınıp ilerleyebilir ve okuyanlar da kendi paylarına düşeni alabilirler. Valla kamuya açık hale gelmemek için dikkatli olmaya çalışıyorum zira paylaşmak da keyifli.

Umarım yıkıla yıkıla gülmelerimi yanlış anlamamışsındır. Ben gerçekten gülmüştüm o mesajı yazarken. Evet ben o konuşmamızı çok iyi hatırlıyorum; mahremiyeti korumakla ilgili olan. Ama "bir arkadaş" esprisiyle bunu yapamayacağımızı biliyoruz ya o bakımdan güldüm ve görüyorum ki bir yanlış anlaşılmaya sebep olmuşum. Yani benim kastettiğim bir başkasının üzerinden ciddi ciddi konuya değinmek değil de, bariz bir şekilde biz olduğumuzun belli olduğu konularda yaptığımız bir arkadaş esprisi idi. Yani şu ana kadar kamunun bilmesinde bir sakınca teşkil eden herhangi bir mesaj yazmamış olmamızın verdiği rahatlıkla kendimce komik bulduğum bir şeydi paylaştığım. Umarım yanlışlığı düzeltebilmişimdir.

Yok hiç öyle şey olur mu, ben seni şimdi daha iyi anladım, açıklaman için sağol ama ortada yanlış yok. Yani haklısın "bir arkadaş" anlattıydı diyerek gizlenmeye çalışmak gerçekten komik.

Ben senin mesajın vesilesiyle konuyu açmaya çalıştım ki eğer diğer arkadaşların da katılımıyla devam edeceksek fazla gevşeyip kendimizi ele vermeyelim diye. Hoş konuştuklarımız haber niteliği taşımıyor aslında:) ama fazla açık yazmaya elimizi alıştırmayalım diye dedim.

Birde cerebrum'cum birbirimizi bulmuşuz şu sanal dünyada olmadık şeylerden hiç kırılınır mı, ha yanlış anlama olur konuşulur sorun çözülür. Ancak ben sorgulanmaktan hoşlanmıyorum biliyorsun.(Kendi konuma gönderme:))

Biliyorum biliyorum:)))

Ama bazen sorguya çekilesi geliyor insanın:) Merak edilmek, çözülmeye çalışılmak ...
Aynen. Yani soru gelsin ki sen de kendini anlatabilesin sonra konu konuyu açsın bir yakınlık doğsun. Kendini ifade edebilmenin, karşındakinin seni dinlemesinin ve anlamasının huzurunu yaşayabil. Ama şekerim erkeklere bu niyetle yaklaştığında onlar hemen eleştirildiklerini düşünüp tepki veriyorlar. Zira kadının gözünde her zaman kahraman olmak istediklerinden en ufak bir beğenmezliğimizde bozuluyorlar.

Ben önce ne yani hiç olumsuz duygularımızı paylaşamayacak mıyız diye çok düşünürdüm. Ama sonra öğrendim ki erkek ne kadar seviyorsa eleştiriye o kadar ciddi tepki veriyormuş. Sevdiği kadının gözünden düşmek ona o kadar acı verdiği için. Tabii burada iş bize düşüyor onu kırmadan nasıl isteklerimizi söyleyebiliriz, sorgulamadan sorabiliriz.

Ama erkeğin içindeki kadını çözmek isteği nasıl uyandırılır bak işte bunla ilgili de okuduklarım var, hemen söyleyeyim. Kitapta şöyle dediğini hatırlıyorum.

Erkek hangi kadınları merak eder:

1. Fiziğini beğendiği ve dokunmak istediği kadınları.
2. Mutlu edebileceğini düşündüğü kadınları
3. Hatalarını affedebilecek kadınları

Ama sende de eğer farklı bilgiler varsa paylaşırsan sevinirim. Çünkü biliyorsun ben de fazla merak uyandırabilen bir kadın değilim. Yani gizem mi yaratmak lazım soru sorulması için bilemiyorum ki?Zira durduk yerde bak ben de şöyleyim-böyleyim diye anlatmaya başlasan olmuyor.:))

Gizem yaratmak mutlaka işe yarar ama tabii bunun için en baştan gizemli olmak mı gerekir acaba? Ben mesela kaç yıllık kocama ne kadar gizemli davranabilirim ki? Senin hala şansın var ama::)))) Peki kimleri gizemli buluruz? Hakkında pek fazla bilgiye kolaylıkla ulaşamadığımız insanları, tanıdığımızı sandığımız anda aslında öyle olmadığını farketmemiz, alışık olduğumuz rutinin dışına çıkması karşımızdakinin, bir görünüp bir kaybolması mesela. Belki küçük çelişkiler; kişilikle ilgili şüpheye düşürmeyecek kadarcığı:) Merak duygusunu gıdıklamak aslında önemli olan; çünkü insan sadece merak ettiğinin peşine düşüyor.

Vallahi aklımı meşgul eden konuyu nasıl da bildin. Gizemli olmanın yolları? Aslında bence eşlerde de merak uyandırabilir. Ancak söylediğin çok doğru bazı şeyleri içselleştrimek lazım. Yani gizemliymiş gibi olmaya çalışmak değil de gizemli olmak. İşte bütün mesele bu:)) Senin verdiğin örnekler tutar bence de. Aşık etmek taktikleri de gerçekten böyle anlatılıyor yani dengesiz davranacaksın. Mesela bir süre aynı saatta arayıp sonra birden keseceksin gibi. Sanırım amaç aklının hep sen de kalmasını sağlamak.

Tabii biz yaşımız gereği daha ince düşünülmüş fikirler üretmeliyiz. Mesela evli kadın eşinin merak duygusunu nasıl gıdıklar? Erkek her hafta sonu evi temizleyen, çocuklarla ilgilenen, kek pişiren harika bir ev hanımı bulmuş ama değerini bilmiyorsa o zaman hafta sonları farklı bir etkinliğe gidilir. Mesela kadın birden kendi fiziğine fazlaca özenmeye başlar. Spor salonuna gitmek ya da günlük yürüyüşler gibi. Birden saç rengini değiştirir ya da kıyafet tarzını. Hatta bence en çok merak uyandıracak konulardan biri, erkeğe uzun süredir kızdığı bir konuyu hiç umursamamaya başlar.

Yani adam elinin altında şeker. Adı konmuş bir ilşkiniz var. Sen daha şanslısın. Yanlış anlamazsan şaka olarak söylüyorum, senin kobayın var ve yakınında olduğu için gözlemleyebilirsin.

Ben ise kelimeler mahkum sanal bir dünya da kendimce hayallere dalmamak için beklentilerimi sıfırlamaya çalışıyorum. Sanırım benim yaratabileceğim en etkili gizem bir süre yazmamak ki onu yapmaya başladım. Bakalım ne sonuç verecek?

Aynı kobayı birden fazla deneyde kullanınca deneyin güvenilirliği düşebiliyor:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…