- 13 Ekim 2009
- 1.834
- 702
- 163
Bir de fotoğrafımı gördüğünde " anlattığından daha neşeli görünüyorsun" demişti diye yazmıştın hatırlıyorum. Kelimeler en büyük silah değil mi zaten; kafasındaki düşünceleri şekillendirmek tamsmen kelimelerine bağlı.Vallahi aklımı meşgul eden konuyu nasıl da bildin. Gizemli olmanın yolları? Aslında bence eşlerde de merak uyandırabilir. Ancak söylediğin çok doğru bazı şeyleri içselleştrimek lazım. Yani gizemliymiş gibi olmaya çalışmak değil de gizemli olmak. İşte bütün mesele bu:)) Senin verdiğin örnekler tutar bence de. Aşık etmek taktikleri de gerçekten böyle anlatılıyor yani dengesiz davranacaksın. Mesela bir süre aynı saatta arayıp sonra birden keseceksin gibi. Sanırım amaç aklının hep sen de kalmasını sağlamak.
Tabii biz yaşımız gereği daha ince düşünülmüş fikirler üretmeliyiz. Mesela evli kadın eşinin merak duygusunu nasıl gıdıklar? Erkek her hafta sonu evi temizleyen, çocuklarla ilgilenen, kek pişiren harika bir ev hanımı bulmuş ama değerini bilmiyorsa o zaman hafta sonları farklı bir etkinliğe gidilir. Mesela kadın birden kendi fiziğine fazlaca özenmeye başlar. Spor salonuna gitmek ya da günlük yürüyüşler gibi. Birden saç rengini değiştirir ya da kıyafet tarzını. Hatta bence en çok merak uyandıracak konulardan biri, erkeğe uzun süredir kızdığı bir konuyu hiç umursamamaya başlar.
Yani adam elinin altında şeker. Adı konmuş bir ilşkiniz var. Sen daha şanslısın. Yanlış anlamazsan şaka olarak söylüyorum, senin kobayın var ve yakınında olduğu için gözlemleyebilirsin.
Ben ise kelimeler mahkum sanal bir dünya da kendimce hayallere dalmamak için beklentilerimi sıfırlamaya çalışıyorum. Sanırım benim yaratabileceğim en etkili gizem bir süre yazmamak ki onu yapmaya başladım. Bakalım ne sonuç verecek?
Aynı kobayı birden fazla deneyde kullanınca deneyin güvenilirliği düşebiliyor:)))
Canım çok doğru hatırlıyorsun. Demek ki kelimelerimle daha mutsuz bir ben betimlemişim. Onun yazdıklarıma nasıl tepki verdiğini göremiyorum. Yüz ifadelerini izleyemediğim için söylediklerimin tam etkilerini tahmin edemiyorum. Eğer beni gerçekten merak etseydi bu sürede çoktan tanışmak isterdi bırak böyle bir teklifte bulunmayı o bu fırsat varken bile değerlendirmedi. Tamam haklı nedenleri vardı da ne yani bir uçakla gidilecek mesafedeyiz.Bir de fotoğrafımı gördüğünde " anlattığından daha neşeli görünüyorsun" demişti diye yazmıştın hatırlıyorum. Kelimeler en büyük silah değil mi zaten; kafasındaki düşünceleri şekillendirmek tamsmen kelimelerine bağlı.
Yurtdışındakinin (R)nişanlısına.Arızaydı biraz.Facede gördüm kızı.İki yıl görüştüm onla.İşyerindeki iki ay..R gibi olamaz gönlümde tabi.Profilinde yazan "memnun musun" mesajı da bu cıvıl cıvıl kıza herhalde:)
Bence asıl önemli olan sen cıvl cıvıl olmak istiyor musun? Herkes aynı olmak durumunda değil ki? Senin de içinde cıvıldamak isteyen bir yön var demek ki. Eğer öyleyse bunu açığa çıkarmaya çalışabilirsin. Belki bugüne kadar olmamıştır, üzerine insanın efkar çöktü mü nasıl cıvıldasın, hayat bazen zorluyor. Ama bir rüzgar esip tüm o gamı kasveti dağıtıversin. Gönül ister ki bu bir aşk rüzgarı olsun ama kendi başlattığın bir meltem de olabilir. Hem bakarsın sen ışıldadıkça hayatınn erkeğini kendine çekebilirsin.
Sonuçta sen hang çiçeksen suladıkça o ortaya çıkacak. Papatya isen neden karanfil değilim diye üzülmenin anlamı yok bence. Ama bir gerçek var ki herkes taze çiçekleri daha güzel bulur önemli olan kendini soldurmamak yani hayata küsmemek, güzelikleri fark edebilmek. İnsan bunu yapmayı becerebildiğinde eski sevgiliymiş, onun yeni sevgilisiymiş çok da tınnn yani. Bunca romantizmin finali pek uygun olmadı gibi ya neyse[/QU
Ben neysem o şekilde sevilmek istiyorum.Özellikle hayatımın erkeği taraafından.Cıvıldamak da istiyorum.Fırsat kalırsa....Bşr de bu işyerindekinin (k) yeni sevgilisi kariyerli bir bölümde sprumluluk yapmış.Bu böyle populer ortamcı insanları sever.
Canım çok doğru hatırlıyorsun. Demek ki kelimelerimle daha mutsuz bir ben betimlemişim. Onun yazdıklarıma nasıl tepki verdiğini göremiyorum. Yüz ifadelerini izleyemediğim için söylediklerimin tam etkilerini tahmin edemiyorum. Eğer beni gerçekten merak etseydi bu sürede çoktan tanışmak isterdi bırak böyle bir teklifte bulunmayı o bu fırsat varken bile değerlendirmedi. Tamam haklı nedenleri vardı da ne yani bir uçakla gidilecek mesafedeyiz.
Benimle görüşmek istemesi için hangi kelimeleri kullanmalıyım bilmiyorum. Bence o beni kendine layık bulmuyor olabilir. Bu kendimi değersiz görmemden değil elbette. Ama ben göz önünde olacak büyük işler yapabilen biri değilim ki. Bak öyle olsa beni merak edebilirdi.
Burada aslında önemli olan sanırım insanın kendi hayatında her ne yapıyorsa onda başarılı olması. Yani vasatın dışına çıkmak. Herkes gibi yaşamamak. Olaylara farklı bakış açıları geliştirebilmek. Ben onu neden beğeniyorum. Çünkü sıradan erkekler gibi değil. O niye benimle yazışıyor ben de bir yere kadar sıradan değilim ama o yerde takılı kaldım. O seviyeyi aşamıyorum. Helllpppp:)))
Hmmm anlaşıldı sadece kelimelerle olmuyor; olsaydı olurdu diyorsun bunca zamandır haklı olarak. Sosyal medyayı kullanma alışkanlığın var mı emin değilim ama internet ortamında hiç fotoğrafın olmadığını yazdığını hatırlıyorum. Yani anlaşılan o ki paylaşım yapıyorsan bile bunlar yine kelimeler ekseninde dönüyor. O zaman seni biraz daha merak etmesini sağlayacak görsel paylaşımlarda bulunmaya ne dersin? Aslında sen bu adamı yanında, yakınında tutmaya değer bulmasaydın çekiver kuyruğunu derdim (her ne kadar birileri dedi diye çekilmeyeceğini bilsem de o kuyruğun) ama görüyorum ki hissettiklerin, azıcık kadınsal şeytanlıkların yardımını alıp meseleyi yönlendirme hakkını ve yetkisini veriyor sana:))))Canım çok doğru hatırlıyorsun. Demek ki kelimelerimle daha mutsuz bir ben betimlemişim. Onun yazdıklarıma nasıl tepki verdiğini göremiyorum. Yüz ifadelerini izleyemediğim için söylediklerimin tam etkilerini tahmin edemiyorum. Eğer beni gerçekten merak etseydi bu sürede çoktan tanışmak isterdi bırak böyle bir teklifte bulunmayı o bu fırsat varken bile değerlendirmedi. Tamam haklı nedenleri vardı da ne yani bir uçakla gidilecek mesafedeyiz.
Benimle görüşmek istemesi için hangi kelimeleri kullanmalıyım bilmiyorum. Bence o beni kendine layık bulmuyor olabilir. Bu kendimi değersiz görmemden değil elbette. Ama ben göz önünde olacak büyük işler yapabilen biri değilim ki. Bak öyle olsa beni merak edebilirdi.
Burada aslında önemli olan sanırım insanın kendi hayatında her ne yapıyorsa onda başarılı olması. Yani vasatın dışına çıkmak. Herkes gibi yaşamamak. Olaylara farklı bakış açıları geliştirebilmek. Ben onu neden beğeniyorum. Çünkü sıradan erkekler gibi değil. O niye benimle yazışıyor ben de bir yere kadar sıradan değilim ama o yerde takılı kaldım. O seviyeyi aşamıyorum. Helllpppp:)))
Mesafeli'ciğim aramıza mesafeler girdi. pek iyi bir hafta geçirmedim ben ; umarım seninki benden iyi geçmiştir.Canım çok doğru hatırlıyorsun. Demek ki kelimelerimle daha mutsuz bir ben betimlemişim. Onun yazdıklarıma nasıl tepki verdiğini göremiyorum. Yüz ifadelerini izleyemediğim için söylediklerimin tam etkilerini tahmin edemiyorum. Eğer beni gerçekten merak etseydi bu sürede çoktan tanışmak isterdi bırak böyle bir teklifte bulunmayı o bu fırsat varken bile değerlendirmedi. Tamam haklı nedenleri vardı da ne yani bir uçakla gidilecek mesafedeyiz.
Canım haftan neden iyi geçmedi, ne oldu? Paylaşmak ister misin? Buradan yazarsan hep birlikte düşünebiliriz ya da bana elbette özelden de ulaşabilirsin. Aslında benim de pek keyifli olduğum söylenemez. İşler diyeyim –genelleyerek- planladığım gibi gitmiyor. Ben de sabahları kalkar kalkmaz Funda A.’nın “Gamsız ” şarkısını açıyorum. Şakıdık şakıdık göbek atarak güne başlıyorum. İnan iyi geliyor. Hele “essin üstümüzde bir rüzgar, çalsın artık içimde uçan kuşlar, martılar kalksın üstümüzden bu efkar…coşsun içimde dalgalar” kısmında coşuyorum. Ne dersiniz güne dans ederek başlamaya? :)Mesafeli'ciğim aramıza mesafeler girdi. pek iyi bir hafta geçirmedim ben ; umarım seninki benden iyi geçmiştir.
Bazen dertleri dillendirmek onların olduğu yerde daha da ağırlaşmasından öte hiçbir işe yaramıyor; haklısın açtım gamsızı ben de göbek atmaya falan çalıştım:)))) çok güldüm kendime bu sırada. Her şey geçer sağlık olsun yeter ki. Ne demiştim hatırlıyor musun? Hayat bir sıkar, bir bırakır insanı.Canım haftan neden iyi geçmedi, ne oldu? Paylaşmak ister misin? Buradan yazarsan hep birlikte düşünebiliriz ya da bana elbette özelden de ulaşabilirsin. Aslında benim de pek keyifli olduğum söylenemez. İşler diyeyim –genelleyerek- planladığım gibi gitmiyor. Ben de sabahları kalkar kalkmaz Funda A.’nın “Gamsız ” şarkısını açıyorum. Şakıdık şakıdık göbek atarak güne başlıyorum. İnan iyi geliyor. Hele “essin üstümüzde bir rüzgar, çalsın artık içimde uçan kuşlar, martılar kalksın üstümüzden bu efkar…coşsun içimde dalgalar” kısmında coşuyorum. Ne dersiniz güne dans ederek başlamaya? :)tulipa sence nasıl fikir? Belki de siz zaten bunu yapıyorsunuzdur ya da başka bir öneriniz var mı güne mutlu başlamak için?
Cerebrum’cum inan senin yazdıkların hep aklımda. Kendimi tekrar etmekten endişe ettiğim için biraz düşünmek istedim. Yazacak çok şey birikti aslında. Yani bir gelişme yok ama tabii bol bol değerlendirme ve yorum mevcut kafamda. İstiyorum ki bunları genelleyeyim sadece benim özelimde kalmasın. İnşallah ilk fırsatta yazarım.
Ya da buna inandığım için mi sıkılıp sıkılıp bırakılmalarım tam karar veremiyorum.Bazen dertleri dillendirmek onların olduğu yerde daha da ağırlaşmasından öte hiçbir işe yaramıyor; haklısın açtım gamsızı ben de göbek atmaya falan çalıştım:)))) çok güldüm kendime bu sırada. Her şey geçer sağlık olsun yeter ki. Ne demiştim hatırlıyor musun? Hayat bir sıkar, bir bırakır insanı.
“Hayat bir sıkar bir bırakır insanı” ayetullah böyle dediğini elbette hatırlıyorum. Çok doğru ve yerinde bir söz. Sonsuz mutluluk cennette burada dertlerle yoğrulacağız ki ne olduğumuz, özümüz açığa çıksın.Bazen dertleri dillendirmek onların olduğu yerde daha da ağırlaşmasından öte hiçbir işe yaramıyor; haklısın açtım gamsızı ben de göbek atmaya falan çalıştım:)))) çok güldüm kendime bu sırada. Her şey geçer sağlık olsun yeter ki. Ne demiştim hatırlıyor musun? Hayat bir sıkar, bir bırakır insanı.
Yok hayatım herkes için aynı kanun geçerli bence de. Önemli olan sıkıldığında da, rahatladığında da inandığın doğrularla yola devam edebilmek diye düşünüyorum. Herşey geçici söylediğin gibi. Ama insanlık dünyayı gerçek tanımından çıkarıp cennetleştirmeye çalışıyor. Yaşlanmayalım, hayat film tadında olsun, dert çekmeyelim. O zaman plastikten olmamız gerekiyor sanırım. Dünya olsa olsa Çin malı cennete benzeyebilir çünkü. Asıl mutluluk sıkıntının içinden becerip kendini hırpalamadan çıkabilmekte. Zira bunu başarırsan büyük bir mutluluk dalgası geliyor. Ha o zaman da yine sınavdasın. Bu kez de fazla rahatlayıp, salmamak gerekyor ki bir sonraki dert geldiğinde maddi, manevi hazır olabilecek donanımını arttırmalısın. Derken böyle bir yükselip, bir düşerken hayat bitiverecek, hepimizin bildiği gibi.Ya da buna inandığım için mi sıkılıp sıkılıp bırakılmalarım tam karar veremiyorum.
Merhaba, evet konuyu hayli geliştirdik. Kadın-erkek ilişkileri genelinde konuşmaya başlayınca da laf lafı açar bilirsin. Çok sağolasın ben de yorum yapanların yazılarını çok hoşlanarak okuyorum.merhaba,konunun ilk sayfalarını okudum.
sonra bu kadar ilerlediğini meraktan son sayfalara bakayım dedim.
ben de yazmayı,okumayı çok severim.
son 5-6 sayfayı keyifle okudum.
konunun ilk sayfalarına göre yorum yapmaktı niyetim ama son yazılarınız hoşuma gitti.:)
bazen düşünen ,farklı bakan insan özlemi oluyor.
yazıştığın kişi bu duygusunu sen de yaşıyordur.
ve bu tanışmaktan,konuşmaktan daha fazla doyurucu gelir insana.
son olarak hala mailleşmeye devam ediyor mususnuz merak ettim.
Kesinlikle :)))) benimle beraber göbek attığın için teşekkür ederim. Mesele aynı mekanı paylaşmakla bitmiyor zaten sevgili mesafeli. Aynı odanın içinde olup da; ses geçirmez, ışık geçirmez, his geçirmez camdan bölmelerin ardında olmaktansa, kilometrelerce uzaktan sözlerimin, duygularımın dosdoğru anlaşılmasını tercih ederim.“Hayat bir sıkar bir bırakır insanı” ayetullah böyle dediğini elbette hatırlıyorum. Çok doğru ve yerinde bir söz. Sonsuz mutluluk cennette burada dertlerle yoğrulacağız ki ne olduğumuz, özümüz açığa çıksın.
Ve çok haklısın eğer bir çözüm alacağını düşünmüyorsan ya da anlatmak seni rahatlatmayacaksa dertleri yaymak iyi değil. Sürekli sıkıntıları hatırlamak insanın moralini kırıyor.
Elbette sağlık olmadan hiçbir şeyin anlamı yok. Ama işte o da ruh halimizle yakından ilgili. Kendimizi huzurlu hissettiğimiz sürece sağlıklı olmak daha kolay gibi. Bilgisayarda arka planda işleyen uygulama programlarının pili bitirmesi gibi bizim de beynimizde dönüp duran sıkıntılar yavaş yavaş enerjimizi tüketiyor.
O zaman sıkıntılarımızı anlatmasak bile, dostların varlığı çok rahatlatıyor. Mesela farklı yerlerde olsak bile ayı şarkıda bir odanın içinde karşılıklı göbek atmak bizi güldürüyorsa o zaman dertlerle boğuşacak enerjimiz mevcut demektir. İyiyiz yani.:)
Sinan Canan’ı biliyorsundur. Aslında ben kitaplarını henüz okumadım. Bazı görüşlerinin tam ayrıntılarını bilmiyorum ama bana ters gibi duruyor. Geçen gün bu sunumuna denk geldim.
yaklaşık 25 dakika. “Neden bir beynimiz var?”
Nick’inden dolayı aklıma sen geldin. Bence oldukça keyifli anlatmış. Hani göbeğimizi attık rahatladık, kahvaltıyla vücudumuzu besledik, beynimizi de doyuralım diye düşündüm. Eğer izlemediysen belki bir göz atmak istersin elbette vaktin olursa.
yazıştığın kişiyi anlattığına göre kendime benzettim sanki.Merhaba, evet konuyu hayli geliştirdik. Kadın-erkek ilişkileri genelinde konuşmaya başlayınca da laf lafı açar bilirsin. Çok sağolasın ben de yorum yapanların yazılarını çok hoşlanarak okuyorum.
Evet maiileşmeye devam ediyoruz eskisi kadar sık olmasa da ve belki de biz ömrümüz boyunca bunu yapmaya devam edeceğiz, öyle hissediyorum.:)
O kişinin aslında çevresinde çok insan var ama sanırım samimi ve dürüst insanlar bulmak kolay değil. Yani iş çevresinde büyük rekabet oluyor biliyorsun ve o zaman da içten olmak zorlaşıyordur. Ve söylediğin gibi, ben o çevrelerden uzakta olduğum için olaylara daha farklı bakıyor olabilirim. Onun kadar donanımlı, birikimli olmadığım halde sıkılmadan hala benle yazışıyor olmasını ben bunlara bağlıyorum ve tabii erkek olarak ona beğenilerini sunan bir kadının varlığından da hoşlanıyor olabilir. :)
Tulipa senin adına çok sevindim:)) Ne kadar aydınlık ve umut dolu bir mesaj. Umarım umut ettiğin her şeye en hayırlı şekliyle kavuşursun.Güne nasıl neşeli başlıyorumFazla mesailerle yoğunlukla mücadele ediyorum.Zihnim rahatlayamıyor buyüzden.Ocakta daha az mesai olacak.Ben de burasıyla rahatlıyorum şimdilik:)Kendi kendime yetmeyi öğreniyorum yeniden bu arada..Kendime bir dünya kuruyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?