- 25 Ekim 2015
- 19.368
- 99.157
- 598
- 41
- Konu Sahibi Feslegen Kokulu Nane
-
KILIT CUMLE ; KONUYU KAPATTI.Işin garibi de ne biliyor musunuz o kumbarayi üçümüz dolduruyorduk. Amacımız da kendi biriktirdigi parayla almasini ogretmekti. Eşim kızıma hergün para veriyordu kumbaraya atsın diye. 80 tl birikmişti. Güzel bir bisiklet alınabilirdi o paraya ( bu senenin fiyatlar ilr düşünmeyin, üç katına çıktı nerdeyse) . Eşim parayı aldığını söyleyince şok oldum zaten. Böyle utana sıkıla da değil. Ne var ne olmuş aldıysam, babası zamanı gelince en güzelini, alır, zaten her şeyini ben karşılamıyor muyum, kızımın parasına tenezzül edecek değilim, dedi. Bu akşam ki gibi sesini yükselterek konuyu kapattı.
İnanın bir anlam veremedim.
Hatanız yanlış kişiyi koca diye seçmek 2 yıl dır çocuğa bisiklet almamak ne demek ya yazık değil mi o çocuğun canı yok mu kavganıza hiç girmiyorum Allah sizi ve çocukları korusunO kadar çok uykum olmasına rağmen gözüme uyku girmedi. Bana aynen bu cümleyi söyledi. Sebebini anlatayım. Benim iki kızım var. Yeni doğum yaptım. Büyüğü ilk okula gidecek bu sene. Büyük kızım iki senedir bisiklet istiyor. Eşim olacak insan almıyor. Iki senedir çocuğu oyalıyor. Hatta geçen sene para biriktirdik kumbarada, tam alacağız baktık ki para yok. Meğer babası kumbaradan parayı almış. Neden aldın diye sorunca parası bitmiş zaten anaokuluna gidecek sürmeye vakti olmayacak, seneye ben alırım dedi. Sinir oldum kızımla ama tamam dedik. Aradan bir sene geçti, okullar açılacak, adam hala çocuğa bisiklet almadı. Kızım da bisiklet görünce resmen saldırıyor. Hanı alacaktınız, niye almıyorsunuz diye. Babası alacağını söylüyor ama ortada bir şey yok.
Bu akşam güzel güzel konuşayım dedim. Çocuğu oyalama yaz bitiyor bisiklet al artık. Başladı nerede sürecek, bir sürü bahane saydı. Ben de dedim ki " bak küçücük çocuk, bisiklet görünce saldırıyor, birisi gel seni bisiklete bindireyim der alır götürür, kandırır çocuğu" ( bu arada kesinlikle kızımı tek başına bırakmam ama ilk okula başlayacak, sürekli yanında olamayacağım) . Ben böyle söyleyince bana " ne biçim konuşuyorsun ? Seni öldüreyim hapse gireyim çocuklar ortada mı kalsın istiyorsun " dedi. Asıl sen ne biçim konuşuyorsun? dedim. Tartışmaya başladık. Nasıl bağırdığını anlatamam. Şok oldum resmen. Benim söylediğimle onun soylediginin ne alakası var? Nerde yanlış yaptım?
Işin garibi de ne biliyor musunuz o kumbarayi üçümüz dolduruyorduk. Amacımız da kendi biriktirdigi parayla almasini ogretmekti. Eşim kızıma hergün para veriyordu kumbaraya atsın diye. 80 tl birikmişti. Güzel bir bisiklet alınabilirdi o paraya ( bu senenin fiyatlar ilr düşünmeyin, üç katına çıktı nerdeyse) . Eşim parayı aldığını söyleyince şok oldum zaten. Böyle utana sıkıla da değil. Ne var ne olmuş aldıysam, babası zamanı gelince en güzelini, alır, zaten her şeyini ben karşılamıyor muyum, kızımın parasına tenezzül edecek değilim, dedi. Bu akşam ki gibi sesini yükselterek konuyu kapattı.
İnanın bir anlam veremedim.
Yok kızımın yanında konuşmuyoruz bunları. Zaten o duymasın diye bu kadar alttan alıyorum. Bisikleti olmamasından daha kötü hisseder kendini.Hatanız yanlış kişiyi koca diye seçmek 2 yıl dır çocuğa bisiklet almamak ne demek ya yazık değil mi o çocuğun canı yok mu kavganıza hiç girmiyorum Allah sizi ve çocukları korusun
Kızım bunları duyup suçluluk hissetmesin diye alttan alıyorum zaten. Evlendigimizden beri eğer haksızsa bağırarak üste çıkıyor. Bende yeni yeni akıllandım maalesef. Artık önemsemiyorum bağırmasını.Oh ne ala, konuşmaktan aciz olup, bağırıp bağırıp konuyu kapatsın beyefendi...
Cünkü orman kanunları ile yaşıyoruz, en çok kim bağırırsa o haklı oluyor.
Madem öyle siz bağırın.
Gönderin çocuğu evden anneanne yada babaanneye. Duymasın yavru.
Baksin bakalım bağırmak nasıl oluyor.
Ses tellerinizin nota aralığını görsün bi.
Kızınız 2 yıldır güvensizlik ve kandırılmışlık hissiyle yaşıyor farkında mısınız?Kızım bunları duyup suçluluk hissetmesin diye alttan alıyorum zaten. Evlendigimizden beri eğer haksızsa bağırarak üste çıkıyor. Bende yeni yeni akıllandım maalesef. Artık önemsemiyorum bağırmasını.
İnternetten sipariş edin kızınızla beğenipTeşekkür ederim. Maddi sıkıntımız yok çok şükür. Yeni doğum yaptığım için çıkamıyorum su an. Anne baba olarak beraber alalim istiyorum. Ama anlam veremiyorum böyle yapmasına.
Aynen polisin birşey yaptığı yok kaç kadın öldürüldü uzaklaştırma bile vermek için kırk takla atılıyor Allah böyle adamların belasını versinBacım gercekci ol hangi polis oo sikayete geldi destek olalim diyor.
Yuva kolay yapilmiyor deyip yolluyorlar valla.
Kac kadin uzaklastirma cezasi olan kocasi tarafindan öldürüldü misal
Ben sözümü tuttum. Kızım da neyin ne olduğunun farkında.Kızınız 2 yıldır güvensizlik ve kandırılmışlık hissiyle yaşıyor farkında mısınız?
Sizin de kocanızdan farkınız yok.
Gerçekten kızını düşünen fedakar anne olsaydınız ne yapıp edip 2 sene önce sözünüzü tutar bisiklet alırdınız.
Sorun para değil ki. Psikopat eşimin zihniyeti sorun. Birisi onun ak dediğine kara desin gözlerinden ateş çıkıyor. Biz alsak gördüğü an bisikleti paramparça eder. O zaman kızım daha çok üzülmez mi?yokmu elden taksitli yerler çıkın yarim saatliğine gidin alin.cok zor değil yeni doğum yapsanizda en fazla kaç dakikanızı alır. eşinizde çok ayıp etmiş hele kumbarasindan para çalmak nedir ..bir daha babasına inanır mı o cocuk
Sonuçta sözünü tutmayan bencil anne baba var ortada. Kızınız anlasa nolur, daha küçük.Ben sözümü tuttum. Kızım da neyin ne olduğunun farkında.
O zaman o psikopat neden çocuklara para biriktirsin ki?Sorun para değil ki. Psikopat eşimin zihniyeti sorun. Birisi onun ak dediğine kara desin gözlerinden ateş çıkıyor. Biz alsak gördüğü an bisikleti paramparça eder. O zaman kızım daha çok üzülmez mi?
Yoksa ben neden almayayım?
Fazla dırdır yapıp adama cinnet getirttiniz ya suçlu sizsiniz.Allah korusun ama böyle bir şey olursa sorumlusu neden ben olayım ki? Kendisi olur.
Kesinlikle yok. Onun canı ne zaman ister keyfi ne zaman gelirse o zaman alır bisikleti. Bizim istediklerimizin bir önemi yok. Normalde iki senedir sırf konu kapansın beni susturmak icin gidip alırsın degil mi? Daha az efor sarfetmiş olursun. Ama yok.Bisiklet durduğu yerde eskiyen bir sey değil ve yazın bitmesine de var daha. Yeterki eşiniz kızınızı sevindirmek istesin. Bakın bu bisiklet olayına bile takılmasını ama eşinizin psikolojik sorunları var sizi öldürmekle tehdit etmesi kadar vahşi bir cümle var mıdır.
Nerde yanlış yaptım?
Fiziksel siddet görmüyorum ama psikolojik şiddet görüyorum. Çok basit bir cümle karşısında beni öldürmekten bahsediyor. Bisikleti alıp getirip konuyu kapatacakken seni öldürürüm diyor. Benim mi ne yaptığım belli değil yoksa onun mu?O zaman o psikopat neden çocuklara para biriktirsin ki?
Sizin de ne söylediğiniz, ne yaptığınız belli değil. Muhtemelen şiddet görüyorsunuz..
Yoksa hiçbir kadın bu kadar tırsmaz, hiçbir normal baba para çalmaz, bisikleti kırmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?