Beni öldürecekmiş, kendisi hapse ben mezara, çocuklar da ortada kalacakmış!!!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlamadım ki. Benim söylediğimle onun.söylediği şey arasında bağlantı kuramadım.
maddi durumunuz nasıl?
eğer zar zor geçiniyorsanız durumunuz yok ve eşiniz alamıyorsa
o sıkıntıyla böyle saçma konuşmuştur
bebeğiniz yokken çalışıyor muydunuz?

Oğlum 5 yaşına yeni girdi, o da bisiklet istedi bi kaç kere evim dar süremez, bahçede sürecek yer yok diye eşime hep ben erteletiyordum. O bana sizin verdiğiniz tepkiyi verse sanırım bağırıp, çağırmak yerine haklısın diye düşünürdüm. Ayrıca bugün ilk işim bisiklet almak olacak. Bazen bir zamanlar çocuk olduğumuzu ve makul isteklerimiz alınmadığında ki hayal kırıklıklarımızı unutuyoruz, birisi de ben oldum şimdi.

Çocuğunuza çok üzüldüm. Eşinizin çocuğu yalvartmasına mı, kaldırılmasına mı, güvenini sarsmasına mı üzüleceğimi bilemedim. En çok da kumbarasındaki parayı almasına. Orada kızınıza nasıl mesajlar verdi biliyor musunuz?

-hırsızlık çok da kötü bir şey değil!
-senin emeğinin hiçbir önemi yok!
-senin heveslerin, mutluluğun çok da önemli değil!
-sana para veriyorsam üzerinde her şeye hakkım var!(parayı ben koydum istediğim zaman alırım)
Ve daha bir sürü şey. Bir insan yavrusuna hayatı böyle mi öğretir. Kızınızın güvenini de özgüvenini de altüst etmiş bir baba var. İleri de size de kızacak kızınız beni savunmadın, karşı gelemedin babama diye. (Kendimden biliyorum. Mükemmel bize tapan bir annem vardı, ona rağmen hala kızgınım babamla aramıza girdiği için (tatsızlık olmasın, kavga çıkmasın diye arada hep tampon oldu) keşke girmeseydi, kavgaysa babamla kavga etseydik, 36 yaşındayım hala çocukluğumun izlerini taşırım.)

Alın lütfen.
Şu an migros'ta var indirimli.
Benim kızım da bisiklet istedi. Babası henüz maaş almadığı için erteliyorduk.
Baktım ki arkadaşları sürerken o ağlıyor, kimse bisikletini vermiyor. O gün gidip taksitle en güzel bisikleti aldım. Bu kez o bisikletini vermeyen arkadaşları kızıma yanaşıp "bisikletin çok güzelmiş, bir kez sürebilir miyim?" demeye başladılar. Kızım da bana sordu, hayır verme, herkes kendi bisikletini sürsün dedim.

Son düzenleme:
Benim de evin küçücük, bahçemiz yok. İstanbul’da öyle bir ara sokakta oturuyoruz bisiklet kullanacak hiçbir yerimiz yok. Ama oğluma yine de almıştım, arada sırf bisiklet kullansın diye parke götürdük ara ara, uygun yer oluşturduk. Oğlum büyüdü, bisiklet kızıma kaldı. Oğluma da yenisini alayım dedim istemedi. Onun yerine ikisine de skooter aldık. Çok severek kullanıyorlar, hem kullanması hem de taşıyıp saklaması daha kolay.

o zaman bu zihniyet değişmez üzgünüm..ne desek boş...ya çekip gidecekseniz ya bu deveyi gudeceksiniz malesef

Yani dediğiniz gibi çocuğu alıp biri bisiklet diye götürürse sorumlusu sensin , seni öldürürüm demiş , ben bunu anladım .
Aynen ben de böyle anladım. .Konu sahibi evet eşiniz çocuğunu koruma iç güdüsüyle tuhaf bir cevap vermiş. ..

Sürekli size böyle benzer cevaplar mi verir?
Yok senelerdir ilk defa böyle bir şey duyuyorsanız.
Sakince konuşun neden öyle konuştuğunu anlayın.

Bir de eşiniz bisikleti neden alamıyor? Tek mi çalışıyor? Başka geliriniz var mı?
Kazancı size yetiyor mu yoksa ucu ucuna mi geçiniyorsunuz?
Kumbara da ki parayı aldığına göre var bir sıkıntı. .

Haklısın bugün ilk işim bu olacak. Bazen çocuk gözüyle bakmayı unutuyoruz gerçekten. Aslında çok masum bi istek değil mi.

Scooter var bizde. Ama bisikleti bi kaç kere söyledi. ben de hep sonra diye erteledim, çocuğum ne kadar anlayışlı ki hiç ses etmedi tamam dedi, ay bi üzüldüm ben. Hemen işten çıkıp alıcam valla. Sevinsin akşam

maddi durumunuz nasıl?
eğer zar zor geçiniyorsanız durumunuz yok ve eşiniz alamıyorsa
o sıkıntıyla böyle saçma konuşmuştur
bebeğiniz yokken çalışıyor muydunuz?
Büyük kızım doğmadan önce çalışıyordum. Kızıma bakmak için işten ayrıldım. Zar zor da geçinmiyoruz çok şükür. Hatta annemden miras kaldı bana bir miktar. Mesele para meselesi değil.
Mesele eşimin psikopatligi.

Ben burda başka bir şey kast etmiştim. Bisikletle kandırdılar demedim. Bisikleti olan biri gel seni bindireyim dese kendi bisikleti olmadığı için binmek isteyebilir dedim. Sonuçta 6 buçuk yaşında bir çocuk.
O da sizin gibi mi anladı acaba?

.Sizde kararlı değilsiniz sürekli çocuğu atlatıyorsunuz bir anne olarak.Eşinizin yaptığına çanak tutuyorsunuz.Konustuk kızımla v.s diyerek.
Resmen 2 senedir çocuğu oyaliyorsunuz anne-baba olarak.
Çok haklısınız.
Beni ciddi anlamda o kadar bastırmış ki hiç bir şeyde söz hakkım olmadığını yeni yeni fark ediyorum.

Harika bir cevap. O an aklıma gelseydi gerçekten söylerdim.

Eşim olacak kişi de bu sekilde konuşuyor. "Yeni doğum yaptın bebekle onu bisiklete bindiremezsin, ben işten geç geliyorum, ancak hafta sonları iki saat sürebilir en fazla. Daha çok üzülürmüş kızım o zaman.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…