konu sahibi okurken epey eğlenecek... Erkenden yatmış, biz burada hepimiz aynı şeyi söylerken "bu haller için erken olduğundan hemfikir"ken sanki başka bir şey diyormuşuz gibi laflıyoruz, ben de bir konu açsam da arkamdan insanlar aynı fikirdeyken birbirlerine garip yaklaşımlarda bulunsa hem güler hem şaşırırım...
Sizinle anlaşamayacağız ve ikimizin de böyle bir gayesi yok... Konu sahibine doğru mesajlar gitsin yeter... Bu forumdaki temel sıkıntılardan biri "yorumların yorumlanması"... Oysa mesele "ahlak bekçiliği" değil, bir genç kızın kültürel, kişisel gelişimine odaklanıp diğer tüm meseleleri zamanı gelince dikkate alması... O nedenle iddia ettiğiniz gibi "ahlak bekçiliği yapmıyoruz" onun iyiliği için anne-babası yahut bir büyüğüne danışması gerektiğini söylüyoruz ve bu konuya bunu ilk ben yazmışım... Bu uğurda "dayakçı zihniyete" yakın durduğumu söylediniz... (ailesi öyleymiş, ben de onlar gibi düşünüyormuşum=) bunu nereden biliyoruz? "ailen duysa kemiklerini kırar" minvalinde mi yazmışım bakalım...
hala da aynı fikirdeyim... Konu sahibi akşam yahut müsait olduğu bir zamanda takip edecektir... Bu saatten sonra "erken-geç" demekten ziyade bunu bizlerle değil, tanıdıklarıyla istişare etmesini tavsiye etmeliyiz... öyle ya, ne karar verirse versin biz dediğimizle kalacağız, devamı onun hayatı olacak... Bugün bu kadar güvendiği birine daha da bağlanmasını tavsiye edenler zaten sevdiği bu çocuktan herhangi bir nedenle koparsa onu ancak konu açması halinde teselli edecekler... Oysa arkadaşları, sevdiği, güvendiği, gerçek hayatta tanıdığı birisi mutlu da olsa mutsuz da olsa ona destek olmaya devam edecek... Bu kız daha 13 yaşında... Yineliyorum, hiçbirimiz onun iyiliğini ailesi, arkadaşları ve diğer büyükleri kadar istiyor olamayız... Benim de bunu tanıdıklarıyla paylaşmasını vurgulamamdaki gerekçe bu; onun hayallerini, heyecanlarını, psikolojisini en iyi kendi çevresi bilir, en iyi onlar destek olur... Yoksa şiddete maruz bırakma derdinde değilim bir eğitimci olarak...
üstelik ailesinin olumlu görüşüne de yer vermiş ki buradan korkmadığı sonucuna varıyoruz, ikinci kez belirtiyorum:
"madem tanıştılar, öpeyim mi diye sor" demiyoruz konu sahibine... Bunu elbette babasına soracak değil... Fakat kendi çevresine bunu sorarsa olumsuz cevap alacağını biliyor... Hal böyleyken onun sorumluluğunu taşımayanlardan bu konuda destek bekliyor... Bu "öpmekle kalmayacak" anlamına gelmez, cesaretlendirilmek istiyor ve tanıdığı herhangi bir arkadaşından "fiziken korkmasa bile" bunun yanlış olduğunu duymak istemiyor... Bizden bile bunu duymak istemedi, sevgisini savundu... Fakat sonra şirin toparlamış ki burayı kaçırmışım:
umarım yanlış anlamışızdır.. Bizim gibi her biri ayrı telden çalan insanlardan ziyade kendi dediği gibi onu daha iyi tanıyan, durumu hakkında daha sağlıklı bilgileri olan birileri yorum yapsa daha iyi olur... (son kararı da bu yöndeydi zaten...) aksi halde onay vermek de boş, yadırgamak da...