- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
Canım bende dün doktorumuza söyledim hapşırıyo grip olmaz dimi diye çümkü mevlüt okuttuk türlü türlü insan girdi çıktı.çok moralim bozuk ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.
Bebeğim oldu 22 gün önce.
görümcem gelmeyi çok istiyordu, dün şehir dışından geldi.
Bu sabah uyandık, diyor ki ben grip oldum çok hastayım
Dün de hapşırıyordu, ama dedim o kadar da düşüncesiz değildir. Alerjiktir falan. Çünkü ben de günde 5-6 kere hapşırırım ama hasta değilim.
Bebeği de kucağına aldı bol bol.
Balkonda Sigara içmesini geçtim. Şimdi diğer odada öksürüp duruyor.
Evim 1+1 elli metrekare
Yatak odasından çıkarmıyorum, ama sabah eşim salona götürmüştü oradan sonra söyledi hastayım diye.
Bebeğe mikrop geçmiş midir?
İnsan bi günde belirti vermeden hasta olur mu? Yola çıkarken hiç bi ben hasta oluyorum galiba diye düşünmez insan.
Boğazı ağrıyomuş ama bişey olmaz herhalde demiş !
Bebeğinin ellerini yüzünü ılık su ve bebek şampuanıyla sık sık yıka.Bol bolda emzir.Valla o bu kırılmasın diye hep ben kırılıyorum. Bu kadar korkmamın sebebi bebeğim 7 günlükken 1 gün yoğunbakımda kaldı sarılık sebebiyle
Oradan çıkarırken yenidoğan yoğun bakım doktoru ve hemşireleri eve bir süre misafir kabul etmememizi, babası bile grip olsa maske kullanmasını uzak durmasını bu dönemde hastalanıp antibiyotik almasının antibiyotiğe direnç geliştireceğini çok dikkat etmemizi 10 dk anlattılar. O yüzden panik oldum.
Geliş gidişleri de bi ayarladık, hani dese ben hasta oluyor gibiyim geçince geleyim o zamana alırdık biletlerini.
İşte o kadar doktor tembihleyince... ben çok rahat insanım, bebeğe doğduğundan beri eldiven çorap şapka giydirmedim üşür diye düşünmeden her gün dışarı çıkardım, her gün yıkadım göbeği düştüğünden beri. Ama bu hastalık konusu çok canımı sıktı. Bebeği hasta etmese beni ya da eşimi de edebilir. Bebeğe tek başıma bakıyorum ilk günden beri, hasta olmam demek mahvolduk demek. O yüzden sürekli besin takviyesi alıyorum. Bağışıklığımı yüksek tutmaya çalışıyorum...
Dün hep kucağındaydı ama
Bu gece gidecek
Kuzum sen "benı sakınlestırın" dıye konu açmışsın ya rahatlaman ıcın düşük olasılıklardan bahsetmeyı tercıh ettım daha da senı evhamlandırmanın anlamı Yok dıye. Tabı tek bır bakterı ıle de gecen cok hastalık var verem gıbı .. onlardan bahsetmenın geregı yok cünkü düşük olasılıklı seyler.gereksız yere sana nıye evham yaptıralım. Anne olunca bende anlarım elbet. Ama emınım ıyı sekılde koruyorsunuzE peki nerden bilicez hangi mikrop hangi hastalık bulaşacak bebeğe diye? Yüzüne bakıp mı karar veriyoruz? Teziniz doğru olabilir ama mantıksız çünkü biz kimin nasıl bakteriler taşıdığını bilemeyiz. Çok basit bir soğuk algınlığı bir bebeğe geçerken menenjit şeklinde bile geçebiliyor.
O yüzden bir şey olmaz vs diyerek sadece insanları rahat olmaya yönlendiriyorsunuz.
Konu sahibi ben değilim ama benim bebeğim sırf o enfeksiyon yüzünden daha 20 günlükken 5 gün hastanede yattı. İlk bayramını hastanede geçirdi. Her yerini deldiler, ağlamaktan canının yanmasından mahvolmuştu çocuğum, yüreğim dayanmıyordu o yüzden bu konularda çok hassasım.Kuzum sen "benı sakınlestırın" dıye konu açmışsın ya rahatlaman ıcın düşük olasılıklardan bahsetmeyı tercıh ettım daha da senı evhamlandırmanın anlamı Yok dıye. Tabı tek bır bakterı ıle de gecen cok hastalık var verem gıbı .. onlardan bahsetmenın geregı yok cünkü düşük olasılıklı seyler.gereksız yere sana nıye evham yaptıralım. Anne olunca bende anlarım elbet. Ama emınım ıyı sekılde koruyorsunuz
bebeğini mutlulukla sağlıkla büyüt spizella.ne zaman yazayım desem banlı oluyorum.geç tebrik ettim o yüzden kusura bakmayasın.miss gibi de kokuyordur o şimdi bebek bebek.maşallahhhhhYa hastalık bu olur tabi ama boğazım ağrıyor diye düşünen bi insan ben sonra geleyim demeliydi
Benim kardeşim vardı bundan önce o 3 gün kaldı
Daha önce gelecekti abla ben nezle gibiyim dedi 10 gün bekledi öyle geldi
yakın arkadaşm var bebeğinde hafif öksürük var diye ben 1 hafta bekliycem eğer bişey varsa bebeğe geçmesin gelmeyeyim dedi. Biraz düşünce bekliyor insan ne bileym
bebeğini mutlulukla sağlıkla büyüt spizella.ne zaman yazayım desem banlı oluyorum.geç tebrik ettim o yüzden kusura bakmayasın.miss gibi de kokuyordur o şimdi bebek bebek.maşallahhhhh
enin esin de benimki gibi maalesef. Ben iyiysem cok iyi, kotuysem dibe vuruyor.Evimin müsait olmadığını defalarca söyledik kimsenin dinlediği yok
Kendi halimizde olsak yediğim tabağı bile kaldırmayacağım ama misafir varken olmuyor, sohbet bekliyorlar, ilgi bekliyorlar.
Eşim de bi acayip oldu
Çok kolay duygulanıp ağlıyorum bana tepki gösteriyor, neden ağlıyomuşum, kendini yetersiz hissediyomuş. Ben üzgünsem eşim x10 mutsuz oluyor. İstemsiz şekilde bişeyleri kafaya taktığımın farkındayım ama engel olamıyorum. Eşim de diyor ki sana bişey söylenmiyor.
İstiyorum ki geçecek üzülme falan desin.
Çok kötü doldum galiba
Ahh tatlim keske herkess sen gibi anlayisli olsa aman nolucak diyip geliyorlar iste ..(bebeği 10 aylıkken) ablama gidecektim, sabah ben yataktayken aradı. Sesim uykudan hemen uyanınca ilk birkaç cümlede kalın olur benim(çoğu insan gibi) işte kaçta çıkacaksınız ,ne zaman geleceksiniz falan...
'ablacim hasta mısın?' dedi.
'yaa sesim biraz şey' dedim.
'hastsaysan gelme, başka zaman gelirsin' dedi, kapattı telefonu
Hiç de alınmadım gücenmedim.. o gün gitsem , 5 gün sonra bebiş hastalarsa 'yengencin sabah sesi kötüydü. Kesin o bulastirdi' der, benden bilir cunku
Bence siz de benim ablam gibi o görümceye yol verin. Ulu orta viruslerini saćmasin.
Anlayışlı biriyse zaten anlar, bozulmaz size,sonra yine gelir. Hatta biletine yardım edersiniz..
Anlayişsiz biriyse de defolsun gitsin zaten
çok moralim bozuk ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.
Bebeğim oldu 22 gün önce.
görümcem gelmeyi çok istiyordu, dün şehir dışından geldi.
Bu sabah uyandık, diyor ki ben grip oldum çok hastayım
Dün de hapşırıyordu, ama dedim o kadar da düşüncesiz değildir. Alerjiktir falan. Çünkü ben de günde 5-6 kere hapşırırım ama hasta değilim.
Bebeği de kucağına aldı bol bol.
Balkonda Sigara içmesini geçtim. Şimdi diğer odada öksürüp duruyor.
Evim 1+1 elli metrekare
Yatak odasından çıkarmıyorum, ama sabah eşim salona götürmüştü oradan sonra söyledi hastayım diye.
Bebeğe mikrop geçmiş midir?
İnsan bi günde belirti vermeden hasta olur mu? Yola çıkarken hiç bi ben hasta oluyorum galiba diye düşünmez insan.
Boğazı ağrıyomuş ama bişey olmaz herhalde demiş !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?