Beni sakinleştirir misiniz?

Canım bende dün doktorumuza söyledim hapşırıyo grip olmaz dimi diye çümkü mevlüt okuttuk türlü türlü insan girdi çıktı.
Emme öncesi burun damlası vermişti onunla burnunu açık tut bol bol emzir bişey olmaz allahın izni ile dedi. Anne sütü koruyormuş

Bebeğinin ellerini yüzünü ılık su ve bebek şampuanıyla sık sık yıka.Bol bolda emzir.

Güncelleme yapayım kendisini eşim götürdü, ben de fazla doluydum belki biraz çaresiz hissedip konuyu açtım. haksızlık da etmeyeyim şimdi kız gitmem vs demedi, sabahtan beri bebeği ellemedi, ben de yatak odasından çıkarmadım
O da bile isteye hasta etmeye gelmedi tabi ondan eminim ama işte keşke daha uygun bi vakitte gelseymiş. Ona da eziyet oldu yollarda gidip gelmek.

Beni fazla panik bulanlar için şöyle söyleyeyim benim bebeği 1 dk emanet edebileceğim kimse yok, hani ben hasta olsam da hayat bizim için çok zorlaşacak, o hasta olsa zaten çok sıkıntıya düşeriz. Basit bir şeyden bir gün hastanede kaldı da 3 saatte bir hastaneye süt götürmekten helak olduk. Allah herkesin çoluğuna çocuğuna sağlık versin, çok zor şeyler...
Başka sıkıntılarla başa çıkarım da en azından şu lohusalık dönemim bitene kadar herkesin iyi olması lazım :)

Kuzum sen "benı sakınlestırın" dıye konu açmışsın ya rahatlaman ıcın düşük olasılıklardan bahsetmeyı tercıh ettım daha da senı evhamlandırmanın anlamı Yok dıye. Tabı tek bır bakterı ıle de gecen cok hastalık var verem gıbı .. onlardan bahsetmenın geregı yok cünkü düşük olasılıklı seyler.gereksız yere sana nıye evham yaptıralım. Anne olunca bende anlarım elbet. Ama emınım ıyı sekılde koruyorsunuz

Konu sahibi ben değilim ama benim bebeğim sırf o enfeksiyon yüzünden daha 20 günlükken 5 gün hastanede yattı. İlk bayramını hastanede geçirdi. Her yerini deldiler, ağlamaktan canının yanmasından mahvolmuştu çocuğum, yüreğim dayanmıyordu o yüzden bu konularda çok hassasım.

bebeğini mutlulukla sağlıkla büyüt spizella.ne zaman yazayım desem banlı oluyorum.geç tebrik ettim o yüzden kusura bakmayasın.miss gibi de kokuyordur o şimdi bebek bebek.maşallahhhhh

sımdı yenı dogan bebek gercekten dunyaya alışma donemınde...herturlu mıkropa savunmasız...hiç opmemde kucagımada almam...benım ıkı cocugum var belkı sans bılmıyorum hıc koruyamadım..gelen giden..bızde ayıp karsılarlar..cok sukur hiç birsey olmadı..olmayacak anlamına tabıkıde gelmez..benım cocuklarım cok sık hastalamadan buyuyorlar...ama suda var aıleden etraftan koruyup 20 gunluk bebekle avm ye gıdenlerı gordum...helede avm gibi yerler....ama bellı bır yasa gelınce doktorlar bile fanusta buyutur gibi buyutmeyın dıyor..

Bebeğini sağlıkla büyüt demeye geldim. Beni sakinleştirin demişsin, baktım bir şeyler yazsam hiç sakinleştirici olmayacak görümcenin gitmesine sevindim:)

bu arada bebısın saglıcakla hayırlı omurle buyusun....oldum olası bebeklerın hatta cocukların mıncık mıncık sevilip opulmesıne karsıyım..zaten cocuklarda bu durumu hiç sevmiyor...helede bebekler...

enin esin de benimki gibi maalesef. Ben iyiysem cok iyi, kotuysem dibe vuruyor.
ama suan sen hayatinin en zor donemindesin, sana %100 anlayis gostermesi gerek.

Grip konusunda da hemen bulasmaz insallah, benim esim cok uzun sure hastaydi artik bulasmasa yuh derdim ben bile. Ama bu cok kisa sureli bir temas olmus insallah bulasmamistir. İlla hasta olacak diye bir durum yok yani canim.

Sen herzaman burnunu acik tut.
Ates veya oksuruk olursa dr.a gotur.
Velev ki hasta oldu, illa antibiyotik kullanacak diye bir sart yok. Bizim ust solunum yolu olarak basladi, dr %85 iyilesir dedi, kismetimize iyilesmedi.

Canim cok haklisin gitti mi tekrardan ? Hasta olucagini insan nasil anlamaz tuhaf gercekten , buarada emziriyorsun bebegin meme uclarida cok temiz degil ustelik anne sutu alan bebek korkma ..
Bende dun eczaneye gittim eczaci bebege egildi kokladi ben sok oldum sinirim bozuldu .. hala atlatamadim

Ahh tatlim keske herkess sen gibi anlayisli olsa aman nolucak diyip geliyorlar iste ..

Dun eczaneye gittij eczacimiz egildi oglumu kokladi ben zaten hic hoslanmam boyke seylerden .. nerden boyle cesaretleniyorlar anlamiyorum daha 1 aylik oglum

44 günlük bebeğim eve gelen 14 yaşındaki kız kardeşimden hastalık kaptı ve bronşit oldu.
Sonrası 10 gün süren hastane yatışı..
Ve şuan 1 yaşında sürekli bronşiti tekrarlıyor 1 sene boyunca her biri bir hafta olmak üzere 4 defa yatışı yapıldı hastaneye
Hiçbir şekilde hafif hastalık atlatmıyor çok ağır atlatıyor
Lütfen lütfen bebeği onun olduğu odaya götürmeyin lütfen gerekirse açık açık konuşun
Bebeğim her hastalandığında annem ve kardeşimi arayıp saydırıyorum

Anne sütü öyle gripten falan korumuyor. Bebeklerin bağışıklık sistemi öyle çok güçlü de değil. Aksine, bu tür viral enfeksiyonlar için fazlasıyla savunmasızlar.
O yüzden hele hele grip sezonunda, ve yenidoğan bebeklerde ziyaret kısıtlanmalı. Evinize gelenlerin hasta olmaması lazım. Çok yakın akraba değilse çocuk falan da kabul etmeyin hatta. Öyle burnu akan, hapşuran kimse bebeğin olduğu eve gelmemeli.
Ellerinizi sık yıkayın ve evinize gelenlere de girişte sabunla yıkatın. Enfeksiyondan korunmanın birinci şartı el temizliğidir. Dışarda kimse çocuğunuzu ellemesin. Ellerimiz mikrop dolu, hastalık yayıyor çünkü.

Ben yenidoğan yoğun bakım ünitesi hemşiresiyim. Çocuk hastanesinde çalıştım. Grip bulaştırılmış bebekleri ben gördüm. Bizim 2 aksırıkla atlattığımız basit soğuk algınlıkları bile bebekler için hayati sonuçlar doğurabiliyor. Anne sütü alıyorsa hasta olmaz diye bir şey yok. Oluyorlar. Hasta insanı bebeğinizden uzak tutacaksınız, net.

Canım üzme kendini aynı durumu bende yaşadım. Benim bebeğim daha 1 haftalıkken eltim iki çocuğuyla şehir dışından geldi. 18 saat yol geldikleri için üşüttüler çok kötü hapşırık öksürük burun göz akıntısi Hersey vardı ne kadar uzak durun desem de inat eder gibi çocuğuma yapışıp şapur supur öptüler çok korktm hasta olacak diye ama çok şükür bebeğim hasta olmadı

Artik olan olmus.. mumkun mertebe kucagina verme ayni odaya sokma..haricinde yapabilecegin pek bisey yok. Hasta olursa atesi vs cikarsa mutkaka doktora gotyr. Benim kiz 2 sylikken virus kapti.. diger cocuklardan gecti muhtemelen.. hastaneye filan yatti.. burun oyle bi doluyduki kucucuk zaten beslenemiyodu.. neyseki 1 hafta hastanede kaldik beraber duzeldi sukur.

Buarada anne sutu aliyodu kizim.. anne sutude bi yere kadar korur yani.. sonuctu sihirli birsey degil. Olacaksa olur bu kadar dert etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…