Beni sakinleştirir misiniz?

Bebeği anne sütü koruyorsa benim yavrum neden 5 gün hastanede yattı ki biz odada kaldık ama yoğun bakımda tonla bronşiolit sebebiyle yatan minik bebekler vardı!
Anne sütü annenin hastalığından koruyabilir milletin enfeksiyonundan değil.
Demekki insanlar anne sütü korur diye düşündükleri için gayet rahat hasta hasta küçücük bebeklerin yanına gidiyorlar ilginç.
Ayrıca sakın o görümceyi dinleyip de ağlatmayın yavrucağı. Ben bebeğimi hiç ağlatmadım ve ağlamak nedir bilmez. Eğer ağlıyorsa gerçekten derdi vardır ondan ağlıyordur.
Onun sizin kokunuza ihtiyacı var.

Insanlari cogu boyle dusuncesiz ve bilincli yapiyolar sinirlenmekte haklisiniz bende cok sinirlenirim kac kere esimin kardesi hastayken geldiler soyledim yaklasma falan diye ne dinleyen vardi ne bisey diyen sonra benim cocuklarim hastalniyodu biri hastalandiginda digerinede bulasiyodu gecem gunduzum birbirine giriyodu en sonunda sinirlendim acicam agzimi dedim hep sus sus olan bana oluyo millet evinde rahat yatiyo bigun kapi caldi bi komsu ay hastayim atesim var bana ugramis dedim hastaysan niye geliyosun evde cocuklar var onlarin bunyesi ne ben ugrasip duruyorum iyilesince gelirsin dedim bidaha o gun bugun yok gelmedi benimde umrumda degil cocuklarimdan onemli kimse yok korkmayin meme emdigi icin kolay kolay hastalanmaz bebeginiz ama haklisiniz bidaha olursa susmayin soyleyin evinizede sokmayin

Bol bol emzirin.kaynayan suya sirke katip bir kappta kapagiacik odaya buhar yapin.sogani kesip tabakta birkac yere koyun.ama bebegin odasini cok ta havasiz birakmayin. gecmişolsun.
Düşüncesizlere yapacak yok.moralinizi bozup bağişikliginizi ddüşürmeyin.

Kıyamam ya. Kendi lohusalığımı hatırladım.

Misafir olmak için can atanlar mı dersin, senden daha lohusa olmaya meraklı tripliler mi dersin? Neyse anlattıkça çıkıyor konu ben değilim :)

Hamilelikte 1 defa bile ağlamamış ben gece uykusuzluktan ağladığımı biliyorum.
Geçiyor merak etme. Bir süre sonra hormonlar eski haline dönüyor..

Ama görümcen aşırı düşüncesizmiş. Hadi geldin yaklaşma bari.
Önce yazsan adaçayıyla gargara falan yaptır derdim de artık çok geç..
Bebek anne sütüyle bağışıklık kazanıyor ancak başka yolu yok.
İnşallah kapmamıştır da görümce sadece sigara yüzünden öksürüyordur..

Bebeğim 10 günlükken , bi yakınımı bebeğin ağzını yüzünü öperken yakaladım, nefes alamıyor gripten gözleri bile akıyor düşünün.
Malesef 3 gün sonra bebek öksürmeye başladı enfeksiyon kapmıştı 15 gün hastanelerde süründük
Şimdi 2 yaşında bronşit o dönem hasar mi kaldı bilmiyorum. Umarım sizin bebeğe birşey olmaz doktora gorunmenizi öneririm.

Konuyu açarken senn aklıma geldin zaten
Yaşadığını biliyorum, yaz günü hastanelerdeydiniz bayramda bile
Maske de var aldırmıştım, zorla ağzına da geçiremem ki söyledim kullan diye.

Ya bu konularda biraz dominant olmak gerekiyor. Ben de demezdim bazı şeyleri ama 2 buçuk yıl sonra benim gibi pişman olursun.
İnsanlar düşünmez malesef annesi olarak sen devreye girmelisin..
Maske takmıyorsa sen getirip koymalısın önüne "takar mısın lütfen bebek çok savunmasız daha" diyerek..

Mesela kucağına alacak kişiye omuz bezi örtmek..
Ben elini ağzına sokan çocuğumun ellerinin yalap şap öpüldüğünü biliyorum.

İşte bunlar aklıma gelince keşke biraz daha dominant lafını esirgemeyen biri olsam diyorum..

Anne sütü alan bebek hasta olmaz diyemem. Oğlum normal emdiği dönemde 5 aylıkken boğaz enfeksiyonu geçirdi ilk olarak. Bir sabah memeyi almayınca şüphelendim. Meğer boğazı acıyormuş.
Hiç birimiz hasta değildik ama kapmış işte bir yerden..
Yine de doktorun tavsiyesi "daha sık emzir oluyor" genelde..

evine yolla gitsini okuyunca kopanlar

O kadar da değil yaVay arkadaş millet ne meraklı salya sümük bebek öpmeye

Sormadı bile geleyim mi müsait Misniz demedi biliyor musun
Uçak bileti almış ben x tarihte geliyorum dedi sadece
emrivaki yani

Diyor ki bebeğin gözünden yaş gelene kadar ağlasa da kucağına alma
Vay vay vay,doğurandan başka herkes uzman

Ben hastayken kimseye gitmem çağırsalar da hastayım gelemem bulaşır filan derim yani hasta iseler de çekinmem yani sonra görüşürüz derim erteleriz tabi anlayışlı insan lazım anlaması için aradaki samimiyete de bağlı biraz inşallah hasta olmaz ki hastalığı geçtim sigara olması daha da kötü anne sütü korumaz ama onu en hafif şekilde atlatması için bağışıklık geliştirir hasta ola ola büyütecekler bunun önüne geçemeyiz ama tedbiri de elden bırakmamak gerek onlar hastayken bizim canımız acıyor Allah sağlık sıhhat versin yavrularımıza ayrıca soğana üç beş tane karanfil batırıp odada bulundırabilirsin rahat nefes alır mikrobu kırar bir nebze sirkeli suyla silebilirsin etrafı

Kucagina vermeyin temas falan etmesin ayri odalarda tutun ve bol bol emzirin. Goruncenizde hemen bir doktora gitsin en azindan kontrol altina alinsin hastaligi

Aklıniza kötü getirmeyin. O dusuncesizlik yapmış biraz ama olsun sen onu kirmamak için laf söylemişsin. Allah görüyor boşver niyetini. Bu aralar daha sık emzirin bebeginizi temiz hava aldırdin odasını havalandırın. Anne sütü bagisikligini güçlendirmiştir onun. O gelen kişininde hastalık belirtileri varsa büyük ihtimalle bulaatiriciligi geçmiştir korkmayın

Premature bebek ve gripli ziyaretçiler aynı cümlede bile geçmemeli... Yuh olsun böyle halaya! Ben kapıdan geri çevirdim net!

Dalga mı geçiyorsunuz? Espiri mi yapıyorsunuz?
Cıddıyım hastalık yapması ıcın bır mıkrobun vücuda gırmesı , vücuda alındığı yerdekı savunma hucrelerunın gözden kaçırması Laz'ım , bağışıklığın yetersız olması, mıkrobun çoğalması ıcın uygun ortam gereklı.
Yoksa her yer mıkrop dolu her an hasta olabılırdık hıc sağlıklı dolaşamazdık sadece fazla evhamlı gördüm ev sahıbını yoksa tabıkı tedbırlı olunmalı..

İyi de o ortam var zaten. Oğlumla 5 dakika aynı ortamda kalan hasta yüzünden 5 gün hastanede yattı çocuğum ve daha 20 günlüktü. Yok yüzüne hapşurulsun falan hangi bilimsel makale?

İyi de o ortam var zaten. Oğlumla 5 dakika aynı ortamda kalan hasta yüzünden 5 gün hastanede yattı çocuğum ve daha 20 günlüktü. Yok yüzüne hapşurulsun falan hangi bilimsel makale?
Hastalıktan hastalığa degılmekle beraber her bakterı her ınsanda hastalık yapmaz . Kımınde hastalık yapan kımınde bağışıklığı güçlendirir. Bılımsellıgı ıcın açıklama Cerrahpasa tıp takı hocamız soylemıstı.mıkrobıyolojı master- bakterıyolojı dersı

Uyuz oluyorum boyle insanlara madem hastasin gelme arkadaş kaçıyor mu bebek iyileş öyle gel

E peki nerden bilicez hangi mikrop hangi hastalık bulaşacak bebeğe diye? Yüzüne bakıp mı karar veriyoruz? Teziniz doğru olabilir ama mantıksız çünkü biz kimin nasıl bakteriler taşıdığını bilemeyiz. Çok basit bir soğuk algınlığı bir bebeğe geçerken menenjit şeklinde bile geçebiliyor.
O yüzden bir şey olmaz vs diyerek sadece insanları rahat olmaya yönlendiriyorsunuz.

Şahsen bebeğe yaklaştırmam bile.
Boğazı ağrıyorsa gelmeyecek. Başka zaman gelsin. Bu düşüncesiz insanların nesli ne zaman tükenecek acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…