Benim de Meleğim Olsun Diyenler Buraya

canım çok çok geçmiş olsun allah şifa versin bol bol meyve ye iyi gelir...amannn gribin verdiği halsizlikte çok kötü bişi yawww ağrı kesicide al hee biraz rahatlarsın....

bende cıkıyorum bekle bekle kımsenın gelıp gıttıgı yok herkezın ısı var tabı kızlar gırerım yıne buarada MEHMET ASLAN SABA TÜMERE CANLI YAYINDA EVLENME TEKLIFI ETTI ODA KABUL ETTI

kristal bebekkk allah kabul etsin cnm.

yemek yedik meyvemizide yedik ve geldik... kimler burda kızlar...

naber canım Allah kabul etsin , Allah dayanma gücü versin canım...

kızlar adetiniz kahverengi lekelenmelerle mi başlıyor sizin hamişler sizin de öyle miydi? benim öyle başlıyor ve geçen aydan beri iki gün devam edip kırmızı geliyor, nette okudum yine yanlış yaptım ama progestron hormonu mudur nedir onun azlığından da kaynaklanıyor olabilrimiş bu da bebek olmasını engelliyor yaaa benimde mi öyle sıyırdım kafayı yine yaaa bebeğim o nedenle mi olmuyor acaba hormon testi yaptırmam lazım:84:

ben geldim yemek yedim geldim ama hala açım doymadım ben
kristal allah kabul etsin hayatım ben de tutmak istiyordum ama olmadı bu sene nasip

kristal allah kabul etsin hayatım ben de tutmak istiyordum ama olmadı bu sene nasip

Canlar ben geldim öğle yemeği malum,
Ancak oturdum, kendi pc'm de değilim çok kalamayabilirim,
Şimdilik bi ceeh deyip kaçayım dedim,
Öpüyorum :)

canlarım bi el atın şu mevzuya yaa

Serfik'cim, açıkçası ilk kez duydum böyle birşey, o bahsettiğin progestron hormonu ne işe yarıyormuş ki çocuk bu hormonla mı oluyormuş?
Benim genelde ilk olarak leke gelir ama aynı gün normal kanamaya döner, yada en geç ertesi sabah yoğun bir şekilde sıvı olarak gelir yani,
Leke olarak ilk anda başlıyor sadece.

hprmon düşüklüğü bebek olmasına engelmiş bende adet öncesi kahverengi akıntı neden gelir başlığı altında okudum bu hormonun azlığı bu tür lekenlemelere neden oluyormuş benim de önceden ilk gün leke ile başlar ertesi gün hemen normale dönerdi dünden beri kahverengilerle uğraşıyorum geçen ay ikinci adetimde de böyle oldu çok karıştım ve çok korkuyorumm

Kimsecikler kalmamış ki burda

Ben de bişi sorcaktım, bayan hamişler nerdesinizzzz

Yok tatlım ya takılma öyle şeylere,
Adet düzensizliğinde bile oluyor öyle, sökülemiyorsun leke leke geliyor başta falan sancı yapıyor baya hatta
Sürekli böyle değilse sorun olmaz, sen son aylarda düzensizim diyordun zaten o nedenle oluyordur.

Sen hiç doktor kontrolü oldunmu korunmayı bırakırken, olduysan nelere baktı doktor?

serpilcim ne bu telaş yaa. hemen teşhisi koymuşsun sen bakıyorumda. hormon testi yaptrıcaksın zaten 2 ay daha bekleyip.
progestan hormonu adet döngünü düzenleyen bir hormon canım. gebelik oluşursa devmlı salgılanıyor gebelik yoksa salgılanması durur. panik yapma. bu hormon sadece adet düzenini etkiliyor bildiğim kadarıyla ve polikistik over olanlarda düzensiz salgılandığı için yumurtlama döneminin olmamasına neden oluyor. yumurtlama olduktan sonra bu formon salgılanıyo österojen hormonuna destek olur rahimi hamileliğe hazırlar.
bak bi sitede bi açıklama var. bu hormoonun işlevini anlatıyo. sen nerde okudunda hemen bu düşünceye kapıldın anlamadım. yani bu hormon gebelik oluşması durumunda bebek için iyi bir ortam hazırlıyor. gebelik olmadığına göre bunu nerden çıkarıpda bunalım yaptın ki

Yumurtlama olduktan sonra salgılanan progesteron hormonu, yumurtlama öncesinde rahim iç tabakasını kalınlaştıran östrojen hormonunun burada yarattığı kalınlaştırıcı etkiyi karşılar ve gebelik oluşması durumunda bebek için elverişli bir ortam hazırlar. Progesteron hormonu yaklaşık 14 gün salgılandıktan sonra gebelik oluşmamışsa salgısı durur ve bu, kadının beklediği zamanda, düzenli bir adet kanaması görmesini sağlar. Yumurtlama olmadığında östrojen hormonu rahim iç tabakasını sürekli kalınlaştırır ve genellikle gecikmeli bir süre sonunda, beklenmedik bir şekilde ve genellikle normalden fazla miktarda bir “adet kanaması” olur.

gebelik düşününce kadın doğuma gittim kontrol etti bir sorun yok dedi rahimde yumurtalarda smear yaptı falan 1 sene çocuk olmaması normal dedi olmazsa daha detaylı inceleme yapılır dedi zaten hamilelik düşünmeden önce hiç adet problemim yoktu son iki aydır sorun yaşıyorum hormonlarım mı bozuldu anlamadım ki spermleri gördü şaşırdı sanırım 16 aydır görmüyordu

ayrıca bu hormonunda bi sorun olsa adet göremezsin ki... sen adet görüyosun düzenindede maşallah bişi yok.
varsa bile böle bişi ilaçla tedavisi yapılıyor. lütfen kendini strese sokma.....
al sna progsteron hormonu nedir ????

PROGESTERON
Progesteron yumurtalıklar tarafından salgılanan bir cinsiyet hormonudur. Progesteron sözcüğü Latince’de “gebelikkğe hizmet eden” anlamına gelir.
Progesteron ön hipofizden salgılakknan lutein yapıcı hormonun (LH) denekktimi altında üretilir. LH ise hipotala-muşta üretilen ve hipotalamus ile hipo-fiz arasındaki dolaşım sistemiyle ön hi-pofize geçen bir serbestleştirici faktör, lutein yapıcı hormon serbestleştirici hormon (LHRH) aracılığıyla salgılanır. Progesteron salgısının kanda belirli bir düzeye ulaşması durumunda, LHRH salgısı durur. Böylece denetimsiz prokkgesteron salgısı engellenir. Bir hormokknun kendi salgısını sağlayan hormonu baskılamasına “geriye dönük tepkime” (negatif geri besleme) denir. Vücutta üretilen birçok maddenin normal şuurkklarda kalması bu mekanizmaya bağlıdır.
Gebelikte progesteron üretimine etekkne de katıln” ve üçüncü aydan başlayakkrak progesteron yalnızca etenede üretikklir. Progesteron böbreküstü bezi ve er-bezlerinde de üretilir; ama burada başka hormonlara dönüştürülmek üzere kullakknılan bir ara ürün işlevinij»örür ve dolakkşıma geçen miktarı önemsenmeyecek kadar azdır.
Progesteron başlıca etkilerini -kadın cinsel organlarında gösterir: Östrojenin etkilerini bastırır ve östrojenle birlikte bazı değişimlere yol açar. Dölyatağı kas dokusunun uyanlabilirliğini azaltarak kasılmasını zorlaştırır, mukoza salgısıkknın artmasını sağlar, dölyatağı ağzındakkki bezlerin salgısının bileşimini ve özelkkliklerini değiştirir, dölyatağmda döllekknen yumurtanın daha kolay yerleşmesi için gerekli ortamı hazırlar. Bütün bu özellikleriyle gebeliğin başlamasını ve sürmesini sağlayan progesteron ayrıca gebelikte öbür hormonlarla birlikte mekkme dokusunu geliştirir ve bu dokuyu doğum sonrasında süt salgılamaya hazır duruma getirir. Progesteronun bir etkisi de yumurtlamayı kolaylaştırmasıdrr.
Hormon Düzeyinin Önemi
Kandaki progesteron radyoimmünolojik yöntemlerle doğrudan ölçülebilir
Progesteronun kanda belli bir mikkktarın üzerinde olması san cismin (cor-pus luteum) oluştuğunu, dolayısıyla yukkmurtlamanın gerçekleştiğini gösterir. Böylece âdet düzensizliklerinin, örnekkğin yumurtlama olmamasına bağlı dükkzensiz âdet kanamalarının tanısında önemli ipuçları verir.
Gebeliğin gidişi de progesteron ölkkçümüyle izlenir. Normal bir gebelikte yapılan seri ölçümlerde hormon miktakkrının gebelik haftasıyla orantılı olarak artması gerekir.
Normal Değerler
Kandaki progesteron düzeyi âdet dökknemlerine göre büyük dalgalanmalar gösterir. Âdet çevriminin ilk yarısınkkda değerler oldukça düşüktür ve 0,3-1,5 ng/ml (ng: nanogram [bir gramın milyarda biri]) arasındadır. Ama yukkmurtlama gerçekleşince ve sarı cisim oluşmaya başlayınca hızla artarak 2,5-28 ng/ml gibi yüksek değerlere ulaşır. Âdet kanaması başlayınca hızkkla düşmeye başlar. Gebelikte kandaki progesteron düzeyinde 10. haftadan başlayarak hızlı bir artış görülür. Bu artış gebeliğin 36-38. haftalarına dekkğin devam eder. Yükselme döneminde progesteron düzeyi 40 ng/ml’den 270 ng/ml’ye kadar çıkar.
Erkekte, daha önce değinildiği gibi böbreküstü bezinde üretilen hormon nekkdeniyle, 0,3-0,8 ng/ml progesteron ve 0,38-1,42 ng/ml pregnandiol düzeyleri saptanır.
Anormal Değerler
Kandaki progesteron düzeylerini yokkrumlarken, yaş durumunu ve âdet dökknemlerini dikkate almak gerekir. Ergenkklikten önce ve menopozdan sonra yukkmurtlama olmadığından, kandaki prokkgesteron düzeyinin düşük çıkması norkkmaldir. Cinsel olgunluk çağında bulukknan düşük düzeyler ise yumurtalıkları ilgilendiren bir hastalığı düşündürür. Bu durum yumurtalıkların hiç gelişmekkdiği Turner sendromu gibi doğumsal bir hastalıktan ya da yumurtlamanın gerçekleşmediği düzensiz âdetlerden kaynaklanabilir. Aynı zamanda östrojen azlığı da varsa, yumurtalığı doğrudan ilgilendiren bir durum (örneğin, bu bölkkgeye ışın tedavisi uygulanması nedekkniyle yumurtalıkların hasar görmesi) ya da hipofiz bezindeki hasar sonucunda yumurtalıkların yetersiz çalışması söz konusu olabilir.
Progesteron fazlalığı gebelik^ gibi doğal bir olayla ortaya çıkmamışsa, ad-renogenital sendrom gibi kalıtsal bir hastalığa ya da Cushing sendromu gibi sonradan oluşmuş bir böbreküstü bezi işlev bozukluğuna bağlı olabilir. Bu dukkrumda progesteron fazlalığı çok belirkkgin değildir; daha çok kortizon fazlalığı vardır. Klinik tablo kortizon ve bazı hormonların (aldosteron ve testosteron) fazlalığına bağlıdır.
Gebeliğin izlenmesinde progesteron ölçümleri önemli bilgiler sağlar, ama Östriol düzeyi daha önemli ipuçları verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…