Benim derdimi dinleyen olur mu acaba

Yaşamadan bilinmez. Bilmiyorum medeni durumunuzu belki çocuk sevginiz benim kadar yoktur ama ben 5 yıl önce evlendiğim ilk akşamdan beri istiyorum. Evet olmayabilir olmayacak belki de ama evlilikte de o evin bir neşesi oluyor.
Bekarım. Bilmiyorum ama pek çocuk düşkünlüğüm yok o yüzden bu konu yüzünden bu kadar kendini harab edenleri anlayamıyorum. Yani tabii ki istenir ama insan böyle karalar baglamamali diye de düşünüyorum.

Fazla mı abartmışsınız hangi dr o sen ne hakla evlendin diyen ağzını yırtarım o doktorun şikayet etmediniz mi ? Ayrıca sürpriz bir durum yaşamıyorsunuz siz zaten bunu biliyormuşsunuz 9 ay karnında taşıma hayallerini falan çoktan aşmış olmanız lazım zira anne olmak karnında taşımakla olmaz kalbinde taşıyıp büyütmekle olur benim annem de beni karnında taşımadı anne değil mi şimdi ? Beni karnında taşıyanı görsem suratına tükürmeye tenezül etmem doğurmakla anne olunmaz ki. Ne hakla mı evlendi? Şu türk filmi kafasından çıkın evlat sahibi olmanın çok yolu var gerçekten anne olmak istiyorsanız farklı alternatifleri değerlendirin

Ben çok istedim ama eşim istemiyor sevgisini vermez diye de zorlamiyorum
Çocuğunuz olmuyorsa bu sadece sizin değil eşinizin de çocuğu olmuyor demektir. Ki eşiniz de kabüllenmiş en başından. Evlat edinme ya da koruyucu aile olma konusunda ise Aile ve Sosyal Hizletler il müdürlüklerinde danışmanlar ve psikologlar var gidip bilgi alabilirsiniz siz ikna olursanız eşiniz de ikna olur. Bu yollardan geçmiş birisi olarak yazıyorum İnanın çok yardımcı oluyorlar. Hem psikolojik destek size de iyi gelir. Sevgi evleri var oralara da gidebilirsiniz.

Hiçbir normal doktor ne hakla evlendin demez. Bence daha düzgün bir doktora gidin. Bahçeci falan tarzı sadece bu işte uzmanlığı olan doktorlara gidin. Şansınızı deneyin.

vicdan azabı yapacak bir şey yok çünkü bu sizin suçunuz değil
Evlenmeden önce söylemişsiniz zaten saklamış olsanız vicdan yapmanızı anlarım da eşiniz bilerek evlenmiş.

2. Olarak eşiniz neden evlat edinmek istemiyor ? Gerekçesi neymiş ?

3.istanbul veya Ankara’da güzel bir merkeze gidin ne tedavisi uygulanabilir bunu bir araştırın.
Belki bir tedavi olabilir.

4. Sanırım dini hassasiyeti olan birisiniz 1 yaşını geçmemiş bir çocuk evlat edinip ilaçla sizden süt getirirler onu emzirmeseniz dinen süt anne oluyorsunuz çocukta size ve eşinize de yabancı olmuyor.

5. Size bu konuyu soran ve çocuğunuz yok diye gelmeyen gitmeyen insanlarla mümkünse görüşmeyin aranıza set çekin.

6. Bu durum sizi çok etkilemiş sağlıklı düşünmek adına bir uzmandan eşinizle birlikte terapi alın.

Annelik dogurmakla olunmuyo maleseff dert etme bak benim 7 yldr olmuyo menepozdada deilm ama olmuyo evlendim cocuklu bi adamla cocuklrm oldu dogurmadm ama anneyim sizde madem evlilige devam etcksiniz evlat edinin hem anne baba olursnuz hemde yuvasiz cocuga yuva olursunuz onun anne babaya sizinde evlada ihtiyacinz var Allah vaktini zamanini getirir doktrlarla olucak is deil verende allah alanda allah o yuzden hep dua edin

Nefret ediyorum şu evli çiftlere “Çocuk yok mu?Çocuk ne zaman?Niye yapmıyorsun?” diye soran dengesiz tiplerden ya…Size ne kardeşim?Çocuk yapsam sen mi bakacaksın??Sana ne??Kime ne??Belki istemiyorum ya her evlenen çocuk sahibi olmak zorunda mı??Sinirlerim iyice zıpladı.! Üstelik o ne biçim doktormuş “Sen ne hakla evlendin?” diyen!??Onun ne haddine??Evliliğin tek amacı çocuk yapmak mı??Şikayet edin direkt,hiç bakmayın gözünün yaşına o sizi rencide edebilecek haddi ve hakkı nasıl buluyorsa sizde onu şikayet edecek hakkı görün kendinizde..Eşiniz hatalı,siz ona en baştan söylemişsiniz,kendisi kabul etmiş bile isteye evlenmiş.Önceden “ben seni çocuk için sevmedim de bilmem ne de” diye beylik laflar edipte şimdi sizi böyle üzmeye,çocukta çocuk diye başınıza ekşiyenlere “Biz böyle karar verdik bizim hayatımız bizim özelimiz.” diyememeye hakkı yok…Yurtlar annesiz babasız bir sürü yavrucakla dolu,asıl analık babalık kendinden olmayan bir çocuğu sahiplenip sevebilmekte bence.Marifet çocuğu yapıp doğurmakta değil.

Yaşamadan bilinmez. Bilmiyorum medeni durumunuzu belki çocuk sevginiz benim kadar yoktur ama ben 5 yıl önce evlendiğim ilk akşamdan beri istiyorum. Evet olmayabilir olmayacak belki de ama evlilikte de o evin bir neşesi oluyor.
Ben de benzer bir durum yaşıyorum. 3 tüp bebek tedavisi 2 ameliyat oldum. Düşük amh sorunum da var. Eşimde hiçbir sorun yok. Bu nedenle eşine karşı hissettiğin vicdan azabını anlayabiliyorum. Elinde olmayan bir şey için suçluluk duymak hiç mantıklı değil bunu biliyorum ama ben de eşime karşı suçluluk hissediyorum. Bu süreçte kullandığımız ilaçların etkisiyle kendimize fazla yükleniyoruz.
Size tavsiyem durumu kabullenmeniz. Gerekirse 2-3 doktordan daha görüş alın ve hepsi aynı cevabı verirse bu konuyu kabullenip psikolojik destek almaya başlayın. Kabullendiğiniz gün iyileşmeye başlayacaksınız. Boş yere kullandığınız ilaçlarla vücudunuza başka zararlar verebilirsiniz. Bu süreçte kullanılan tüm ilaçlar meme kanserini tetikliyor mesela. Bir mucize gerçekleşecekse zaten ilaçsız tedavisiz de gerçekleşir.
Anne olmak illa ki doğurmak demek değil. Koruyucu ailelik yaparak eşinizi evlat edinmeye ikna edebilirsiniz.

En az 4 5 doktorla görüştüm. Bir ara kabullendim de. Tam cocuksuzluga kendimi odaklamisken biri gelip deşti yaramı yine ondan buraya yazdım. Gerçekten insanın içini bosaltmasi çok iyi geliyor.

Herkes anne baba olucak diye bir kural yok evlililk sadece , çocuk yapmak değildir sorunlu evliliklerin çocuklara ne kadar zarar verdiğini de görüyoruz, üzülmekte tabikii haklısınız ama allaha şükredip önünüze bakmalısınız

Merhaba, aynı durumu yasayan biri olarak sizi cok iyi anlıyorum kendinizi yalnız hissetmeyin lütfen. Emin olun su son yıllarda özellikle bu cok yaygın bir durum haline geldi sadece cok dile getirilmiyor. Çocuk sahibi olamamak psikolojik olarak cok yıpratıcı ama önemli olan en basta bizim saglıgımız. Cünkü eksik olan hormonlar ve ona baglı cesitli rahatsızlıklar uzun vadede bizim için cok daha önemli. Lütfen önce kendinizi sevin ve en degerli olanın kendiniz oldugunun bilincinde olun. Cocuk konusunda da bilginiz var mi ya da sizin için uygun mu kabul eder misiniz bilmiyorum ama yumurta donasyonunu düşünür müsünüz? Ülkemizde yasak ama kıbrıs ve cesitli ülkelerde yapılıyor. Sizin fiziksel özelliklerinize ve seciminize uygun bir kadından toplanan yumurtalar ve esinizin spermiyle olusan embriyolar sizin rahminize transfer ediliyor. Siz tasıyıp siz doguruyorsunuz. Biz simdi bu asamadayız kısmetse subat ayında tedaviye baslayacagız. Kolay bir karar değil ama anneliği tatmak adına baska caremiz yok. Umarım saglıkla bebeklerimizi kucagımıza alırız ve tüm bu yasadıklarımız silik birer anı olarak kalır.

Lütfen üzülmeyin, herkes anne olmak zorunda değil, eşinize yalan söylemeyip dürüst olmuşsunuz kimsenin sizi üzmeye hakkı yok bu konuda, bizim de henüz çocuk olmadı hala uğraşıyoruz olsun diye ama olmasa da dünyanın sonu değil ki , her kulun imtihanı farklıdır bize de bu yazılmış, elinizden geleni yaptıysanız içiniz rahat olsun

Son düzenleme:
Eski konu hortlamıs insallah güzel bir cözüm bulmuştur anne olmustur kalben bile olsa

Bence arkadaşlarınız çok acımasız. Görüşmeyin farklı çevreler edinin. Artık rahim nakli olacak diye bir haber duymuştum tvde. Antalyada bir doktor yapıyordu. Durumunuz uygunsa bir araştırın. Hiç belli olmaz Rabbim ol derse olur. Ama böylesi hayırlıdır belki de. Akrabamın da çocuğu yok ama eşi çocuğu gibidir. Ne istese yapar. Zaten bir dönemden sonra evlat da yuvadan gidiyor. Yine eşle kalıyor insanlar. Ne güzel eşiniz sizi incitmiyor bu konuda. Güzel eş olmuşsunuz birbirinize . Önemli olan da yol arkadaşlığı diye düşünüyorum. Rabbimin bir bildiği vardır. Üzmeyin canınızı. Ama tetiklemeyin de. Sürekli bebek videoları izlemek falan çok tetikler. İster istemez canınız sıkılır. Gezin eşinizle. Bu konuyu artık gündemde tutmayın. Ayrıca doktorlar da yani nasıl evlenirsin ne demek ya. Gizlememişsiniz sonuçta. Çok sinir oldum.

Olmuyorsa kabullenip onunüze bakın bence boyle hasta olursunuz. Ne demek ne demeye evlendin sanki tek amacimiz çocuk yapmak.

Kıbrıs’ta başkasının yumurtası ile hamile kalabilirsiniz, ilk olarak problemi öğrensek belki bu seçenek olabilir, dışarıdan hormonlarla suni olarak rahim hazırlanıyor. Sizde ilk ovarian yetmezlik olmuş nedeni ne? Onu yazsanız araştırırdık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…