Benim derdimi dinleyen olur mu acaba

Aslında kendinizi hazır hissederseniz evlat edinebilirsiniz. Mini mini bebekler var anne baba sevgisine muhtaç... Ancak iyi araştırmanız, gerekirse destek almanız gerekir pozitif ve negatif yönlerini bilmeniz açısından. Bizim çocuğumuz tamamen beklemediğimiz bir anda geldi, biz açıkçası evlat edinmeyi düşünüyorduk ciddi ciddi. Ki şimdi de ikinci çocuğumuzu evlat edinebiliriz diye düşünüyoruz hazır olduğumuzda.

Bazı doktorlar çok münasebetsiz olabiliyorlar maalesef. Yapacak bir şey yok, ciddiye almayıp, deli deyip geçeceğiz. Psikolojik destek alın şöyle ki, hayat ölmeyi isteyecek kadar kötü değil inanın. Belki kendi evladınız olmayacak (ki bence iyi bir uzmanla olabilir, her zaman umut vardır) ama hayatına dokunabileceginiz bir sürü masum melek var. Anne olmak illa ki doğurmak değil, bir sürü kedi köpek yavrusuna annelik ettim bu zamana kadar, çok güzel bir duygu. Onlar da annesi yerine koyuyorlar insanı zaten. Böyle şeyler yapabilirsiniz. Hem çocuk konusundan zihniniz biraz olsun uzaklaşır. Bir sakinleşirsiniz.

Bana çocuğun olmayacak denildiğinde gerçekten çok canım yandı. Hatta eşime o zaman evlenme konusunu tekrar düşünmesini söyledim. İsterse evlenmeyebileceğimizi soyledim. O da sizin eşiniz gibi çocuk için evlenmediğini söyledi. Ben de kendime güzel bir kariyer inşa edeyim dedim, maddi durumum iyi olsun. Hem başka yavrulara da yardımım dokunsun, hayvan insan farketmez. Hamile kalana kadar da öyle yaptım. O kadar iyi geliyordu ki bana. Eliniz kadar, karnı doymuş göbegi kocaman olmuş bir kedi yavrusu koynunuzda uykuya dalınca dünyalar sizin oluyor. Oyuncak aldığınız küçük bir çocuk size gülümsediğinde de öyle... Hayat güzel inanın, mucizelerle dolu. Umarım çok çok mutlu olursunuz :)

ben olsam çevre baskısından kurtulmak için durumu soranlara şak diye söylerdim. biliyorum böyle birşeyi açıklamak zor ama bazen de birşeyleri dimdik açıklamak insanları susturuyor.
Eşimin annesine herşeyi söylemişim. Hatta bekarken bile eşime 'annene de söyle durumumu sorun cikaracaksa şimdi çıkarsın evlenince bozmasın aramızı' diye demiştim. O da söyledi. Ama kadınla her telefon görüşmesinde eşime bana sanki bilmiyormuş gibi 'ne yaptınız doktora gitsenize' diyor. Gidiyoruz deniyoruz dememize rağmen yine aynı.

Sevgi evinden çocuk almayı bende çok istedim araştırdım ettim. Ama eşim istemiyor. O istemeden de olmaz ki onun sevgisi de gerekir. İstememe sebebi nedir onu da söylemiyor

Benim de 8 sene çocuğum olmadı.
Evlatlık almayı düşünüyordum. Siz düşünmez misiniz?
Çocuğu olmadığı için evlatlık alan insanlar da çok fazla.
Hem de çok istiyorum ama eşim kabul etmiyor. Sebebini de söylemiyor. Millet ne der düşüncesi mi var anlamadım ki. Onun aile tarafı çok farklı

Hem de çok istiyorum ama eşim kabul etmiyor. Sebebini de söylemiyor. Millet ne der düşüncesi mi var anlamadım ki. Onun aile tarafı çok farklı
O halde ilk olarak koruyucu aile olmayı önerin. Belki bu sayede evlat edinme fikrine alışır.

Aksine ben çok istiyorum. Hatta evlat edinmek için belli bir yıl evli kalmak şartı var deyince yılı doldurmak için gün saydım diyebilirim. Ama yıl dolunca bu seferde eşim istemiyor dedi

Sanırım çok aşık oldunuz evlenirken
Çünkü hiç bebeği olmayan bir adamın ben çocuk istemiyorum lafına şahsen guvenmezdim
Ona inanmam için adamın farklı entellektuelde olması lazim.
Sizin eşiniz gayet sıradan türk adamı
Bunlar illa ilerde sorun cikartir ve şimdiden çıkarmaya başlamış

Hayır asla farklı davranmıyor. Yine ben çocuk için evlenmedim diyor bana. Ama üzüntüsünü içinde yaşıyor farkındayım bunun

Yanlış anlaşıldım galiba evlenirken çocuk istemiyorum demedi. Ben seninle çocuk için değil seni sevdiğim için evleniyorum dedi. Şuanda da 'bosanalim git başkası ile evlen' dediğimde de aynı şeyi söylüyor bana. Ben çocuk için evlenmedim diye. Üzüntüsünü içinde yaşıyor. Ama babalık duygusundan mahrum ettiğim için ben vicdan azabı yaşıyorum

Evet doğrudur. Evlatlık alamasam dz Koruyucu aile olmayı düşünüyorum.

Canım ya. Bana göre çocuk olmaması çok büyük sorun değil ama belli ki sen çok istiyorsun bunda sana eşinin caktirmadan uyguladığı psikolojik şiddetin etkisi çok büyük. Doktorlara da ayrıca sinirlendim. Umarım bir şekilde bu günleri atlatır bu psikolojiden kurtulursun

Ben ilk adetimi 16 yaşında gördüm bir daha hiç adet olmadım bana kısırsın tedavini aksatma diyeni de oldu evlenmeden bilemeyiz diyeni de şimdi evliyim ilaç tedavisi ile çok basit şekilde hamile kaldım erken doğum yaptım bebeğimi kaybettim şimdi tekrar hamileyim riskim var hala sana gelince kardeşim ne hakla senin evlendiğini sorguluyorlar seni çok iyi anlıyorum eşine üzülüyorsun bu senin üstün de bir ağırlık seni gerçekten o kadar iyi anlıyorum ki ama bunlar senin suçun değil çocuğa rağmen evliliği biten sevmeyen bir sürü insan var eşin belli ki seni seviyor ayrıca hersey nasip Allah sana nasip edecekse edecektir umudunu yitirme tedavilerine devam et Allah büyük inş tez zamanda rabbim sağlıklı sıhhatli bir evlat nasip eder

Herşeyin bir nedeni sınavı var .belki de bir masum senin ona annelik yapman için bekliyor .evlat edinin siz çok iyi bir anne olacaksınız

Doktorların ne haddine sen niye evlendin diye söylenmek. Lütfen böyle hadsiz insanları şikayet edin.
Evliligin tek amacı çocuk değildir. Eşinizde sözde sizi kabul etmiş ama söylenmeden de edemiyor onada ayrı sinir oldum.
Kendinizi harap etmeyin lütfen, bu dünyada herkes anne olmak zorunda değil. Bir bebek evlât edinseniz? Ve mutlaka bir yardim alın.

Benimle aynı durumu yaşamışsınız hamile kalmışsınız çok sevindim ya. Ben de 16 yaşımda bir kere adet gördum daha görmedim. Daha ayrıntılı olarak bana bilgi verir misiniz özelden ne tedavisi uyguladıniz yaşınız kaç

Bana doktorlar bunun ilaçla tedavisi yok diyor size ne uyguladılar. Bana tekrardan umut oldunuz iyiki yazdım buraya

Nedense bazı insanlar çocuk konusunu çok dert ediyor. Olmayabilir sonuçta sizin elinizde olan bir şey yok eşinize de söylemişsiniz sizinle bunu bilerek evlenmiş neden vicdan yapıp bu tarz düşüncelere kapılıyorsunuz anlamadım. Ayrıca size ne hakla evlendin diyen doktor asıl ne hakla böyle bir laf soyleyebilir ona bunu deseydiniz.
Annelik illa cocuk doğurarak olmaz evlat edinip sevginizi ona verebilirsiniz isterseniz. Çocuğum olmuyor diye böyle düşüncelere kapılıp eksik hissetmeyi doğru bulmuyorum.

Yaşamadan bilinmez. Bilmiyorum medeni durumunuzu belki çocuk sevginiz benim kadar yoktur ama ben 5 yıl önce evlendiğim ilk akşamdan beri istiyorum. Evet olmayabilir olmayacak belki de ama evlilikte de o evin bir neşesi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…