- 30 Nisan 2019
- 1.230
- 3.459
- 133
- Konu Sahibi Yalnzkimse
-
Eşimin annesine herşeyi söylemişim. Hatta bekarken bile eşime 'annene de söyle durumumu sorun cikaracaksa şimdi çıkarsın evlenince bozmasın aramızı' diye demiştim. O da söyledi. Ama kadınla her telefon görüşmesinde eşime bana sanki bilmiyormuş gibi 'ne yaptınız doktora gitsenize' diyor. Gidiyoruz deniyoruz dememize rağmen yine aynı.ben olsam çevre baskısından kurtulmak için durumu soranlara şak diye söylerdim. biliyorum böyle birşeyi açıklamak zor ama bazen de birşeyleri dimdik açıklamak insanları susturuyor.
Sevgi evinden çocuk almayı bende çok istedim araştırdım ettim. Ama eşim istemiyor. O istemeden de olmaz ki onun sevgisi de gerekir. İstememe sebebi nedir onu da söylemiyorAslında kendinizi hazır hissederseniz evlat edinebilirsiniz. Mini mini bebekler var anne baba sevgisine muhtaç... Ancak iyi araştırmanız, gerekirse destek almanız gerekir pozitif ve negatif yönlerini bilmeniz açısından. Bizim çocuğumuz tamamen beklemediğimiz bir anda geldi, biz açıkçası evlat edinmeyi düşünüyorduk ciddi ciddi. Ki şimdi de ikinci çocuğumuzu evlat edinebiliriz diye düşünüyoruz hazır olduğumuzda.
Bazı doktorlar çok münasebetsiz olabiliyorlar maalesef. Yapacak bir şey yok, ciddiye almayıp, deli deyip geçeceğiz. Psikolojik destek alın şöyle ki, hayat ölmeyi isteyecek kadar kötü değil inanın. Belki kendi evladınız olmayacak (ki bence iyi bir uzmanla olabilir, her zaman umut vardır) ama hayatına dokunabileceginiz bir sürü masum melek var. Anne olmak illa ki doğurmak değil, bir sürü kedi köpek yavrusuna annelik ettim bu zamana kadar, çok güzel bir duygu. Onlar da annesi yerine koyuyorlar insanı zaten. Böyle şeyler yapabilirsiniz. Hem çocuk konusundan zihniniz biraz olsun uzaklaşır. Bir sakinleşirsiniz.
Bana çocuğun olmayacak denildiğinde gerçekten çok canım yandı. Hatta eşime o zaman evlenme konusunu tekrar düşünmesini söyledim. İsterse evlenmeyebileceğimizi soyledim. O da sizin eşiniz gibi çocuk için evlenmediğini söyledi. Ben de kendime güzel bir kariyer inşa edeyim dedim, maddi durumum iyi olsun. Hem başka yavrulara da yardımım dokunsun, hayvan insan farketmez. Hamile kalana kadar da öyle yaptım. O kadar iyi geliyordu ki bana. Eliniz kadar, karnı doymuş göbegi kocaman olmuş bir kedi yavrusu koynunuzda uykuya dalınca dünyalar sizin oluyor. Oyuncak aldığınız küçük bir çocuk size gülümsediğinde de öyle... Hayat güzel inanın, mucizelerle dolu. Umarım çok çok mutlu olursunuz :)
Hem de çok istiyorum ama eşim kabul etmiyor. Sebebini de söylemiyor. Millet ne der düşüncesi mi var anlamadım ki. Onun aile tarafı çok farklıBenim de 8 sene çocuğum olmadı.
Evlatlık almayı düşünüyordum. Siz düşünmez misiniz?
Çocuğu olmadığı için evlatlık alan insanlar da çok fazla.
O halde ilk olarak koruyucu aile olmayı önerin. Belki bu sayede evlat edinme fikrine alışır.Hem de çok istiyorum ama eşim kabul etmiyor. Sebebini de söylemiyor. Millet ne der düşüncesi mi var anlamadım ki. Onun aile tarafı çok farklı
Aksine ben çok istiyorum. Hatta evlat edinmek için belli bir yıl evli kalmak şartı var deyince yılı doldurmak için gün saydım diyebilirim. Ama yıl dolunca bu seferde eşim istemiyor dediBende bazı noktalarda çok kederli idim..nerede dertli tasalı biri varsa onuda dert ederdim..sonra kederden beslndigimi düşündüm..bu durumu duzeltebilmem için bir tavsiyeniz varmı yani herhangi bir kitap olur veya takip ettiginiz biri olur.aliskanliklar hemen duzlmiyor.konu sahibi sizin uzuntunuzu anliyabiliyorum size en büyük tavsiyem evlat edinmek ve bebekken evlat edinmeniz ve o bebegi emzirmeniz olucak.bizim birtanidigimiz bebekken evlat edinip sonra o bebeği emzirebildi.anneden süt geldi çok şaşırmıştık.evlat edinen annelerin bebeğini emzirmesiyle ilgilenen bir prof.vr hatta.sut gelmiyorsa ufak bir yardım ile takviye ile sut gelmesini sağlıyorlar.esim istemiyor diyorsun ama sanki sizde de tam istek oluşmamış bu nokta ile ilgili bir düşünün derim.
Hayır asla farklı davranmıyor. Yine ben çocuk için evlenmedim diyor bana. Ama üzüntüsünü içinde yaşıyor farkındayım bununEşinizle bu konuyu evlenmeden önce detaylı konustunuz mu
Genelde erken menapozda adet olmuyorsa hiç doktorlar birşey yapamayor
En yakın arkadaşım da 27 de menapozda girdi
Âdet gormek az da olsa şart tedavide
Bence eşinizle konusup evlatlık almayı düşünebilirsiniz
Eşiniz böyle çocuk çok seviyorsa keşke baştan belirtseydi
En sevmediğim insan sonradan çark edip farkli davranan.
Eşiniz bana güven vermedi açıkçası.
Yanlış anlaşıldım galiba evlenirken çocuk istemiyorum demedi. Ben seninle çocuk için değil seni sevdiğim için evleniyorum dedi. Şuanda da 'bosanalim git başkası ile evlen' dediğimde de aynı şeyi söylüyor bana. Ben çocuk için evlenmedim diye. Üzüntüsünü içinde yaşıyor. Ama babalık duygusundan mahrum ettiğim için ben vicdan azabı yaşıyorumSanırım çok aşık oldunuz evlenirken
Çünkü hiç bebeği olmayan bir adamın ben çocuk istemiyorum lafına şahsen guvenmezdim
Ona inanmam için adamın farklı entellektuelde olması lazim.
Sizin eşiniz gayet sıradan türk adamı
Bunlar illa ilerde sorun cikartir ve şimdiden çıkarmaya başlamış
Evet doğrudur. Evlatlık alamasam dz Koruyucu aile olmayı düşünüyorum.Çok yoğun bir enerjin var keder üzerine. Bu enerjiyi faydalı tatmin olacağın alanlara yönelt. Keder bağımlısı olmuşsun 5 yıldır. Onun yerine iyilik bağımlısı ol,yardım bağımlısı ol. Bir çocuğun korunmasını üstlen yada bir çocuğun bakımını üstlen.....yani üzüntünü olumlu bir duyguya devşirip başka birine yönelt....
Ne demek istediğimi anlatabiliyormuyum? Normalde insanlar söylediğim birşeyden alınır diye hiç düşünmem ama çok temkinli konuşmaya çalışıyorum seninle.
Ben ilk adetimi 16 yaşında gördüm bir daha hiç adet olmadım bana kısırsın tedavini aksatma diyeni de oldu evlenmeden bilemeyiz diyeni de şimdi evliyim ilaç tedavisi ile çok basit şekilde hamile kaldım erken doğum yaptım bebeğimi kaybettim şimdi tekrar hamileyim riskim var hala sana gelince kardeşim ne hakla senin evlendiğini sorguluyorlar seni çok iyi anlıyorum eşine üzülüyorsun bu senin üstün de bir ağırlık seni gerçekten o kadar iyi anlıyorum ki ama bunlar senin suçun değil çocuğa rağmen evliliği biten sevmeyen bir sürü insan var eşin belli ki seni seviyor ayrıca hersey nasip Allah sana nasip edecekse edecektir umudunu yitirme tedavilerine devam et Allah büyük inş tez zamanda rabbim sağlıklı sıhhatli bir evlat nasip ederNasıl anlatsam bilmiyorum 30 yaşındayım ama ruh halim 60 yaşında. Dertleşmeye çok ihtiyacım var. Derdimi anlatacak hiç kimsem yok. 16 yaşında erken menepoza girdim. Adet görmüyorum. 5 yıllık evliyim eşimle severek evlendik. Evlenmeden durumu kendisine de anlattım. Beni çocuk için değil ben olduğum için sevdiğini söyledi. Şimdi de öyle söyler ama ben çok vicdan azabı yaşıyorum. Evlenmeden önce bu konuda çok cahildim. Doktorlar evlen bize gel aşılama ile hamile kalırsın diyordu. Ondan da umut alarak evlendim. Eşimi çok seviyorum ama çocuk olmadığı için evlendiğim için de çok pişmanım. Eşim çocuklari çok seviyor. Arada tv de görünce keşke bizim de olsa diyor.Ne yapsam bilmiyorum. Bosanalim git başkası ile evlen diyorum kabul etmiyor. Çocuk sevgisini içine atıyor. Bazen ailesinden ona çocuk yapmıyormisunuz diyen oluyor gözleri doluyor.
Çok doktora gittim tup bebeğe gittim olmadı. Doktorlar bana sen ne hakla evlendin diyor. Evet evlenmeye hiçbir hakkım yoktu. Çok pişmanım. İyiki Allah inancım ahiret inancım var yoksa çoktan intihar ederdim. Eşimin hayatından çıkmak için.
Çocukları çok seviyorum. Ama o derece oldum ki artık çocuk görünce sevemiyorum. Uzaktan seyrediyorum. Çünkü her ne zaman çocuk sevsem etrafımdakiler 'başkasının çocuğunu seveceğine sen kendin yap diyorlar. ' bende çocuk sevgimi dindirmek için Instagramdan çocuklu aileleri takip ediyorum. Hevesle attıkları çocuk videolarını izliyorum. Sevgi evlerinden çocuk almayı çok istedim ama eşim istemiyor sebebini de söylemiyor.
Anne olmak bu hayatta en çok arzuladığım şey. 9 ay karnımda taşımak. Emzirmek omzumda uyutmak onun kokusunu koklamak. Ona yemek yedirmek bu hayatta en çok istediğim şey. Annelik duygusunu tatmak
Arkadaslarimin çocukları oldu. Bağlantımız koptu. Çünkü çocuklu evlere gitmek istiyorlar. Benim de olmadığı için kimse gelmiyor tabi. Senin evde çocuk olmadığı için sıkılıyorlar diyor. Bende gidemiyorum çünkü her gittiğim yerde çocuk soruluyor artık sosyal hayatım da azaldı bundan dolayı herkesten uzaklaştım.
Benimle aynı durumu yaşamışsınız hamile kalmışsınızBen ilk adetimi 16 yaşında gördüm bir daha hiç adet olmadım bana kısırsın tedavini aksatma diyeni de oldu evlenmeden bilemeyiz diyeni de şimdi evliyim ilaç tedavisi ile çok basit şekilde hamile kaldım erken doğum yaptım bebeğimi kaybettim şimdi tekrar hamileyim riskim var hala sana gelince kardeşim ne hakla senin evlendiğini sorguluyorlar seni çok iyi anlıyorum eşine üzülüyorsun bu senin üstün de bir ağırlık seni gerçekten o kadar iyi anlıyorum ki ama bunlar senin suçun değil çocuğa rağmen evliliği biten sevmeyen bir sürü insan var eşin belli ki seni seviyor ayrıca hersey nasip Allah sana nasip edecekse edecektir umudunu yitirme tedavilerine devam et Allah büyük inş tez zamanda rabbim sağlıklı sıhhatli bir evlat nasip eder
Bana doktorlar bunun ilaçla tedavisi yok diyor size ne uyguladılar. Bana tekrardan umut oldunuz iyiki yazdım burayaBen ilk adetimi 16 yaşında gördüm bir daha hiç adet olmadım bana kısırsın tedavini aksatma diyeni de oldu evlenmeden bilemeyiz diyeni de şimdi evliyim ilaç tedavisi ile çok basit şekilde hamile kaldım erken doğum yaptım bebeğimi kaybettim şimdi tekrar hamileyim riskim var hala sana gelince kardeşim ne hakla senin evlendiğini sorguluyorlar seni çok iyi anlıyorum eşine üzülüyorsun bu senin üstün de bir ağırlık seni gerçekten o kadar iyi anlıyorum ki ama bunlar senin suçun değil çocuğa rağmen evliliği biten sevmeyen bir sürü insan var eşin belli ki seni seviyor ayrıca hersey nasip Allah sana nasip edecekse edecektir umudunu yitirme tedavilerine devam et Allah büyük inş tez zamanda rabbim sağlıklı sıhhatli bir evlat nasip eder
Yaşamadan bilinmez. Bilmiyorum medeni durumunuzu belki çocuk sevginiz benim kadar yoktur ama ben 5 yıl önce evlendiğim ilk akşamdan beri istiyorum. Evet olmayabilir olmayacak belki de ama evlilikte de o evin bir neşesi oluyor.Nedense bazı insanlar çocuk konusunu çok dert ediyor. Olmayabilir sonuçta sizin elinizde olan bir şey yok eşinize de söylemişsiniz sizinle bunu bilerek evlenmiş neden vicdan yapıp bu tarz düşüncelere kapılıyorsunuz anlamadım. Ayrıca size ne hakla evlendin diyen doktor asıl ne hakla böyle bir laf soyleyebilir ona bunu deseydiniz.
Annelik illa cocuk doğurarak olmaz evlat edinip sevginizi ona verebilirsiniz isterseniz. Çocuğum olmuyor diye böyle düşüncelere kapılıp eksik hissetmeyi doğru bulmuyorum.
Rabbim nasip ederse olur sıkmayın canınızıBana doktorlar bunun ilaçla tedavisi yok diyor size ne uyguladılar. Bana tekrardan umut oldunuz iyiki yazdım buraya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?