Benim ne suçum var şimdi!

10 yil oldu. Babam gibi birinden kurtuldgu icin sukrediyor ama bi bana boyle davraniyor iclerinde en cok onu dusunen benim.
Aynı düşünceye benim ekimde hep kapildi küçüklüğünden beri öyle düşünüyormuş 3 kız kardeşler. Neden ona öyle davranmıyor neden bana neden bana diye. Şu an eşiyle de sorun yaşadığı için 2 seneyi geçti ailesiyle görüşmüyor ama çok ta ozluyor sürekli aklında ve bu dusuncenin nedenini sorduğumda hep çocukluğa dayanıyor annem beni 5 yaşında verdi kreşe kendisi çalıştı aile ici hiç şiddet kavga gürültü olmamasına rağmen ben annemin hep dışlanan kızı oldum diyor. Malesef ki her ne kadar anne babalar çocuğunu ayırt etmek desek de edenlerde olabiliyor umarım değildir sadece tavırdır

Anneniz belki çocuğunuza bakmak istemiyordur ama size söyleyemiyordur. Siz sorsanızda diyemiyor belkide ve böyle çıkmazda kalıncada size patlıyor olabilir. Anlaşılan evdeki kardeşlerinizinde pek bi hayrı yok kadına.
Bir arkadaşın dediği gibi bir kadınla anlaşıp haftada bir iki eve temizliğe gönderseniz hem sevinir hem rahatlar bence.

Benim bu işten anladığım annen kardeşlerinin dolduruşuna geliyor.Bide her türlü nazı sadece sana geçiyor.

O değilde evdeki çocuklar (30 yaş) çslışmıyor mu? Eve para getirmiyor mu? Bence biraz o evden kop kendi evinle ilgilen .

Kardessim staj yapiyor ablam calisiyor asgari ucret. Anem gecen yil bize biraz para vermisti bende simdi ona destek olmak istiyorum simdiye kadar calisan insandi. Hayati insanlarin evinin pisligini temizleyerek gecirdi evinde rahat etsin dedim. Ki en bastan konustik esimde dedi krese verene kadar annene veririrz diye.

Anneniz çocuğunuza kendi evinde baksın sonuçta kaç yaşında olurlarsa olsunlar bekar iki kardeşiniz var ve onların da ütüsü yemeği çamasırı temizliği kadıncağızın üZerine.Siz de akşam içten gelir gelmez çocuğunuZu alıp evinize geçin yemeğinizi ve temizliğinizi kendiniz yapın annenize biraz acıyın kadın her şeye nasıl yetişsin belli kiçok bunalmış bencil olmayın.

Kardeslerimin rahatsiz olacagi bir durum yokki biri okulda biri iste ayni saatlerde cikip geliyoruz.
Sanirim kardeslerin rahatsiz olmuslar ki annene baski uygulamislar.Esine hic anlatmadan annene bakmak istemiyorsan krese verelim falan deyip problemin ne oldugnu anlamaya calis bence

Çünkü hep mutsuz giden bi hayatı olmuş.
Eşinden çekmiş boşanmış vs.
Evde de anlayissiz düşüncesiz bi adet kız var üstelik koca insan yani.
17 yaşında bir ergen.
Ne bileyim kolay değil kadının hayatı torununu elbet seviyordur ama zor geliyor olabilir bunalmis olabilir.
Her dediginize itiraz edip bahane buluyorsa bir şey teklif etmeyin bence.
Yemek olayını falan da açmayın işten dönünce alın çocuğu gidin evi toplayıp.
Belki bi an önce evde yalnız kalıp dinlenmek istiyordur.

Annen çocuğuna bakmasa bile, sen maaşının yarısını verecek misin?
Bunu merak ettim.

Belki diğer kardeşlerine de böyle patlıyor, haberin yok.

Anneyi maaşa bağlayınca, ev hizmitçisi gibi davranılıyor, burda çok gördüm bu tür konuları.

Nene olmuş, bakamam demek belki ona ayıp,

Sen teklif et, anne yorduk seni, senin evin işi sana yeter, anlaştık bakıcıyla diye

Merhaba arkadaslar,

2 hafta oldu ise girdim cok yogun bir sekilde calisiyorum. Arada oglumu bile zar zor aradigim oluyor. Neyse ben anneme destek olmaya calisiyorum maddi manevi.

Biryere gitsek cagiriyorum ne bileyim aksama ugrasma disarida yiyelim yada balik alalim. Hep sorarim zaten ogluma bakiyor devamli konusuruz sohbet arkadas gibiyiz vs. Ablamla kardesim oyle degiller hicbir zaman aramizda abla kardes iliskisi olmadi herkes ayri bir tuhaf. Kardesim odasindan cikmaz, ablam isten gelsin ne selam ne sabah hep uyur.

Neyse dun bi avm ye gidicektik anneme sende gelir misin dedim. Basladi bir suru sey siralamaya anne gelcek misin gelmeyecek misin dedim bu sefer kizmaya basladi. Neyse bugun geldim eve yarim gun calisiyorum sohbet esnasinda aksama pek yemegim yok dedi balik alalim mi dedim basladi bahaneler yine. Anne dedim istemiyosan yapmayiz her dedigime herzaman bi bahanen var mutlaka sinirleniyorsun dedim daha cok sinirlendi benle didisecegine git cocugun dagittiklarini topla diye. He dedim sorun bu demekki eger cocuk bakmak istemiyosan soyle. Sinirlendi bagira cagira gitti Maddi acidan ihtiyacim yok maasimin bir kismini anneme verecegim. Emeklisi vs yok cunku babamlada bosandilar.

Neyse icime sinmedi aksam aradim anne herzaman benim dediklerim sana batiyor hep kotu algiliyorsun biraz hava al nefes al diye disari cikalim vs diyorum dedim. Sen evdeki isleri dusunuyor musun dedi bana. Iyi de ne zaman elime supuge bez alsam sen cocugunla ilgilen ben yaparim evdeyim zaten vs diyorsun dedim. Neymis efendim hicbir zaman yapmazmisim hic ilgilenmezmisim. Evde 2 tane cocuk varmis bir hafta koye gitmiste bakmamisim onlara. Cocuk dedigi de biri 33 biri 17 yasinda. Ablam elini bir ise surmez kardesim deseniz oda oyle. Iki cocugum var evde diyip durdu. Bende bu sefer dayanamadim artik onlar cocugunda ben neyim kotu birimiyim ki her dedigimden birsey cikariyorsun diye. Moralim 0 oldu. Esime de bahsedemem icime dert oldu buraya yazmak istedim.
Bak benden sana tavsiye olsun imkanin varsa iyi bir bakici bul imkanim var calismasamda olur dersen kres zamanina kadar kendin bak bu bakma etme birde ortak yapilan is mevzularinda can ciger olan bile birbirine dusuyor
Ne kadarda yapsan etsen yaptigin ettigin verdigin aldigin goze gorunmez ama cocuk hasta olsada kussa cocugun kustu hali koktu bana is cikti diye mevzu olur en basit ornekle insanda bir susar iki sisar bise der kotu olur
Baska bir konun vardi annen bi olur bi olmaz modundaydi ona guvenip oraya tasinmistiniz o uyesin yanlis hatirlamiyorsam eger o uyeyesen ilerde sinir hastasi olursun kotu manada soylemiyorum ama annen dengesiz ruhsal olarak cabuk degisiyor iyisimi simdiden basla basinin caresini aramaya

Kardesleriniz tarafindan bi sikayet almis gibi geldi bana. Tabi cocuk bakmakta zor yani istemiyoda olabilir.ama bunu farkli sekilde soyleyebilirdi. Tavri pek yakismamis annane ve Anne olarak .. maddi sikintiniz yoksa bi bakici tutup annenize bakici ve oglunuzu beraber birakabilirsiniz.. hep annenizin evine hemde oglunuz icin yarimci olur.

Anneniz çocuğunuza kendi evinde baksın sonuçta kaç yaşında olurlarsa olsunlar bekar iki kardeşiniz var ve onların da ütüsü yemeği çamasırı temizliği kadıncağızın üZerine.Siz de akşam içten gelir gelmez çocuğunuZu alıp evinize geçin yemeğinizi ve temizliğinizi kendiniz yapın annenize biraz acıyın kadın her şeye nasıl yetişsin belli kiçok bunalmış bencil olmayın.

Ben zaten anneme birakiyorum sabah ise oyle geciyorum. Kendisi diyor evde yemek var ne ugrasiyorsun diye.

Sanirim kardeslerin rahatsiz olmuslar ki annene baski uygulamislar.Esine hic anlatmadan annene bakmak istemiyorsan krese verelim falan deyip problemin ne oldugnu anlamaya calis bence

Sormazmiyim daha oncede boyle bi konu oldu bakarim neden bakmiyim dedi kendisi hatta krese vermeye cok karsi.

Sormazmiyim daha oncede boyle bi konu oldu bakarim neden bakmiyim dedi kendisi hatta krese vermeye cok karsi.

Çünkü hep mutsuz giden bi hayatı olmuş.
Eşinden çekmiş boşanmış vs.
Evde de anlayissiz düşüncesiz bi adet kız var üstelik koca insan yani.
17 yaşında bir ergen.
Ne bileyim kolay değil kadının hayatı torununu elbet seviyordur ama zor geliyor olabilir bunalmis olabilir.
Her dediginize itiraz edip bahane buluyorsa bir şey teklif etmeyin bence.
Yemek olayını falan da açmayın işten dönünce alın çocuğu gidin evi toplayıp.
Belki bi an önce evde yalnız kalıp dinlenmek istiyordur.

Ben kalkmaya calistikca nereye gidiyosunuz diye hemen kalkmayalim diye sormadan etmeden cay koymus oluyor anne cocuk durmuyor zaten gidelim dedigimde ardindan kahve iceriz diyor israrla tutuyor bizi ben evine dogru duzgun parcali oyuncak bile grtirmiyorum evide oyle daginik degil. Kac kere dedim anne esime birakayim temizlik yapalim dip kose diye hic istemedi her gittigimde supurge aciyorum kiziyor. Onun herseyde arkasinda olan benim ama herseyde tepkisi yine bana karsi.

Annen çocuğuna bakmasa bile, sen maaşının yarısını verecek misin?
Bunu merak ettim.

Belki diğer kardeşlerine de böyle patlıyor, haberin yok.

Anneyi maaşa bağlayınca, ev hizmitçisi gibi davranılıyor, burda çok gördüm bu tür konuları.

Nene olmuş, bakamam demek belki ona ayıp,

Sen teklif et, anne yorduk seni, senin evin işi sana yeter, anlaştık bakıcıyla diye

Bakmasa nasil verebileyim. Asgari ucret aliyorum zaten ben evimi tasidim buraya bakacagim diye hemde 2 kez tasindik masraf ettim okadar. En bastan kackere konustuk. Ben bak demedimki emeklisi yok elin evinde calisma artik dedim. Ben bakarim ogluma dedi.

Zaten aldığınız ücret çok az bakıcı tutacak olsanız o para bakıcı parası olur ancak.
Annenize acıyın zavallı kadın yorulmuş, bunalmış belli ki .
O maaşla annenize yaptığınız desteğinde çok fazla olduğunu düşünmüyorum zaten .
Bence işten çıkın ve çocuğunuza kendiniz bakın.

Bak benden sana tavsiye olsun imkanin varsa iyi bir bakici bul imkanim var calismasamda olur dersen kres zamanina kadar kendin bak bu bakma etme birde ortak yapilan is mevzularinda can ciger olan bile birbirine dusuyor
Ne kadarda yapsan etsen yaptigin ettigin verdigin aldigin goze gorunmez ama cocuk hasta olsada kussa cocugun kustu hali koktu bana is cikti diye mevzu olur en basit ornekle insanda bir susar iki sisar bise der kotu olur
Baska bir konun vardi annen bi olur bi olmaz modundaydi ona guvenip oraya tasinmistiniz o uyesin yanlis hatirlamiyorsam eger o uyeyesen ilerde sinir hastasi olursun kotu manada soylemiyorum ama annen dengesiz ruhsal olarak cabuk degisiyor iyisimi simdiden basla basinin caresini aramaya

Evet dogru hatirliyorsun o kisiyim ben. Anneme acik acik konusuyorum anne neden tersliyorsun disari cikalim hava al diyorum kotu birseymi soyluyorumda tersliyorsun diyorum terliyorum gormuyormusun diyor 1 haftadir banyo yapamadim diyor yahu ben en gec 19.30 da kalkiyorum senden ki oda zorla kendisi bieakmiyor cay kahve oturun nereye gidiyorsunuz diye. oglumuda oyle sabahin 6 sinda birakmiyorum 8.30 da birakiyorum kendi daha erken uyaniyor. Bu evin isi var diyor yapalim birlikte oglumu birakayim diyorum yok diyor. Aksam sofrayi topluyorum kabul etmiyor sen cocukla ilgilen biz ablanla toplariz diye.

Zaten aldığınız ücret çok az bakıcı tutacak olsanız o para bakıcı parası olur ancak.
Annenize acıyın zavallı kadın yorulmuş, bunalmış belli ki .
O maaşla annenize yaptığınız desteğinde çok fazla olduğunu düşünmüyorum zaten .
Bence işten çıkın ve çocuğunuza kendiniz bakın.

Ablamin maasi var bende onun uzerine 600 700 koyarim dedim kendisi dedi en basta. Acikca soyluyorum.

Ben alirim cocugu birsey degil. Ama evde kiyamet kopacak. Cok sorunlu bir mahallede oturuyorum ve buyuk ev bosu bosuna baska kira bulamadik esimde buraya neden tasindik ozaman diyecek. Ve hemende tasinir biliyorum.

Back
X