- 12 Ekim 2018
- 66
- 22
- 38
- 40
- Konu Sahibi Saskinnn123
-
Daire farklı bir şehirde biz o şehirde degilizSize 1 daire düşüyorsa gidip içine oturacaksınız malınızın başında durmazsanız illa birilerinin gözü kalıyor tapusunu alana kadar oturun sonra isterseniz çıkarsınız
Coook haklısınız gercekten. Abisi arar saatlerce konuşur eşim hiç konuşmaz çok az konusur ya da o ara acitasyonun dibine vurur abisi ağlar eder çok kötü durumdayım gibisinden annesi babası da öyle derler onların durumu kötü diye. Evleri de baya lüks. Asgari ücret alıyormuş ama pazarlarını annesi yapar annesinden harçlık aldığını da biliyorum. Arabaları yok ama babasının arabasıyla gezerler avmden çıkmazlar otellere yemeğe giderler evinde interneti var eşimin haberi bile yok yoktur diyodu da bana meğer yıllardır varmis. Babası araba almış satmış yemişler dugundeki altınları satmış yemişler. Yaşam tarzlari bu yani. Kızları bile hiç kıyafetim yok diyordu koca gardrop dolusu eşya benden çok eşyası var o bile alışmış yok demeye 10 yasindaki cocuk.Ben de üç kuruş da olsa biriktireyim derim ama bu insanlara eşim acıyıp da para.verince. benim de bişey yaasim kalmıyor. Ne bileyim hamileyim ilk çocuğumuz maaşınız iyi normalde bebek arabası bakiyorum ya pahalı diyo birsey diyo canım sıkılıyor. Abisi anne babasından da istiyor aynı anda. Karısının isteklerini yerine getirmek için dort dönüyor hepsi marka giyiniyor acınacak bı halleri yok yani eşimin akrabaları içinde en lüks yaşayan evi en düzgün onlar. Abisi tatile yurtdışına gitcez deyince.olurseniz arabanız koltuklariniz bize.kalsin dedi. Biz memelekete gittiğimizde babasının boş evinde kalıyoruz abisi bize kira verin dedi ki şimdi oturduğu ev bitmeden yıllarca kendi yaşamış sonra da şakasına dedi diyorlar. Bizi yemeğe götürün siz zenginsiniz diyor. Adam yüzsüz.esim de götürürüz nolcak falan diyor ben de dedim bize gelsin götürelim hem ayağına gidip hem de yemeğe götürmek nesi. Eşim de savunuyo hala şakasına.diyo aslında iyidir diyorŞükür bunun uzmanları var. Eşler gitmeye ikna olmuyor siz ilk gidin ve görüşün. Sonuçta hepimiz ne kadar ailemize karşı sorumluluk taşıyorsak da, ilk önce kendimizi de önemsememiz lazım. Empati göstermek başka, kendini kullandirtmak başka. Empati gösterip yardım etmek içinizden gelir. Seve, seve de yardım edersiniz, çünkü burda sadece kendi isteğiniz vardır. Konu sahibinin eşi bu durumda değil. Hem kendisi abisine karşı sorumluluk hissediyor, hemde karşı taraf yumuşak tarafını bildikleri için duygu sömürüsü ile baskı kuruyor. Bu ikiside sağlıklı hisler değildir. Ama bize söz konusu aile olunca sorgulamamayi empoze ederler genelde. Halbuki nasıl disarda iyisi kötüsü varsa, aile içinde iyisi ve kötüsü var. Darda olana yine yardım et. Ama burda abi muhtaç değil, hazır parayı yemeğe alışmış. Ben burda annenin babanın da büyük suçu olduğunu görüyorum. Genelde öyle anneler babalar da abinin acitasyonuna ortak olup diğer çocuğa baskı kurar. Aslinda hem kirayı alıp kardeşten de para talep ediyorlarsa (kardeş neden yengesinin kuaför parasını ödesin?) burda annenin ve babanin da müdahale etmesi gerekirdi ama onlar probleme ortak oluyor. Bence konu sahibinin eşi daha neler olduğunu sorgulamamis bile.hatta o kadar kör ki "karıma nazım gecee" modunda evliliğini riske atıyor.
Bence eşinize hiç bir şekilde kira istemediğinizi, hepsini babasının almasını söyleyin. Sonrada ailesine gitmeyin mümkün oldukça.. Bu tarz erkekler sorunlu ve sıkıntılı dır.. Aile ile sorunlarınızı aradançıkarabilirseniz en azından sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.. Ya da daha az sorun...Merhabalar. Arkadaşlar ben eşimle problemler yaşadım ayrilmayi düşündük ailelerimiz de durumu biliyor ve tabi hiç hoş olmadı ikimiz de birbirimizin ailesiyle görüşmüyoruz şuan. Ben öğretmenim eşim muhendis.Hamileyim. Biraz onun hatrına falan diye barıştık ama aile olayı olmadığında gayet iyi anlaşıyoruz. Ama aile konusu olunca inanılmaz koruyucu oluyor. Benim rahatsızlığım su. Ailesine düşen bı apartmanda 3daire var abisi yerlesmis orda oturuyor eşim ve babası da kiracı var kira alıyor. Evlenmeden arabanın kredisini öderken zorluk yaşamadığını çünkü büyük bolumunu kirayla ödediğini söylemişti fakat evlendigimizden beri doğru düzgün kira gelmedi babası bisekilde harciyo ya da abisi asgari ücret alıyormuş da durumu iyi değilmiş de karısı mide ameliyatı oldu kaçak çıktı 2 kere onlara verdi. Ben bişey dediğimde o babamın bize hediyesi istemezse vermez senin baban veriyo mu demeye başladı. Bana bankada paran var mı dedi yok dedim Alla alla niye falan dedi. Ben de sen hesap veriyo musun da hesap istiyorsun dedim saydırdı bisuru tartıştık. Bu durumda nasıl davranmak gerek gerçekten nefret ediyorum artık ailesinden. Ailesi benden köyde onlara iş yapmamı istiyo yemek falan yapmamı. Diğer gelinden görmediğini benden istiyo yani. Ama ailecek diğer gelinin evine çalışıyorlar ben de bunu reddettigimde sıkıntı yaşıyorum. Eşim arkamda değil ddestek değil bu konuda bana ailesini düşünüyor
ben mi yanlış anladım siz mi iki kere okudum. konu sahibinin sıkıntısı; eşinin ailesinden para gelmemesi değil, kendilerine gelmesi gereken paranın diğer aile üyelerine gidiyor olması yani kendi haklarının gasp edilmesi.. yani haksızlık.. kim kime hakkını yedirtdiğinde oh afiyet bal şeker olsun der?Eşiniz haklı. Para vermiyorlar diye mi nefret ediyorsunuz insanlardan? Pes vallahi. Eve gidip yemek yapmak da para karşılığı yapılıyor demek ki.
ben de eşimin ailesinin hakkımızı gasp etmesi, bir de buna istinaden bzden maddi destek beklemeleri ( gelinlerinden) gibi çirkin ve menfaatçi hareketlerinden dolayı patladım. 1 bebeğim var ve ikinciye hamileyim.. boşanma davası açtım ama eşim yanaşmıyor.. terapistlere de gittik.. bazen bana haklısın diyor bazen o tarafı halen beyaz görüyor.. dikiş tutmuyor yani..Merhabalar. Arkadaşlar ben eşimle problemler yaşadım ayrilmayi düşündük ailelerimiz de durumu biliyor ve tabi hiç hoş olmadı ikimiz de birbirimizin ailesiyle görüşmüyoruz şuan. Ben öğretmenim eşim muhendis.Hamileyim. Biraz onun hatrına falan diye barıştık ama aile olayı olmadığında gayet iyi anlaşıyoruz. Ama aile konusu olunca inanılmaz koruyucu oluyor. Benim rahatsızlığım su. Ailesine düşen bı apartmanda 3daire var abisi yerlesmis orda oturuyor eşim ve babası da kiracı var kira alıyor. Evlenmeden arabanın kredisini öderken zorluk yaşamadığını çünkü büyük bolumunu kirayla ödediğini söylemişti fakat evlendigimizden beri doğru düzgün kira gelmedi babası bisekilde harciyo ya da abisi asgari ücret alıyormuş da durumu iyi değilmiş de karısı mide ameliyatı oldu kaçak çıktı 2 kere onlara verdi. Ben bişey dediğimde o babamın bize hediyesi istemezse vermez senin baban veriyo mu demeye başladı. Bana bankada paran var mı dedi yok dedim Alla alla niye falan dedi. Ben de sen hesap veriyo musun da hesap istiyorsun dedim saydırdı bisuru tartıştık. Bu durumda nasıl davranmak gerek gerçekten nefret ediyorum artık ailesinden. Ailesi benden köyde onlara iş yapmamı istiyo yemek falan yapmamı. Diğer gelinden görmediğini benden istiyo yani. Ama ailecek diğer gelinin evine çalışıyorlar ben de bunu reddettigimde sıkıntı yaşıyorum. Eşim arkamda değil ddestek değil bu konuda bana ailesini düşünüyor
siz ben çok kazanıyorum sen az kazanıyorsun diye maaşınızı gelirinizi mi bölüşüyorsunuz?Bende su mantigi hic anlamıyorum arkadas bu ailelerden ne istiyorsunuz?? Size yardim etmek zorundalar mi?? Asgari ücret alan abiye tabiki yardim edecekler eşiniz mühendis siz öğretmen allah gözünüzü doyursun orda gelecek 600 700 tl kiraya göz koymuşsunuz..ayrıca kimse sizden iş bekleyemez oda ayrı konu lara verseler de vermeseler de üstelik hamileymişsiniz birtek o konuda haklisiniz
İnanılmaz haksızsın
Eşin boşanmak istese haklı
Sanane babasının evi
İster verir istet vermez
Senden önce alınmış ev
Sırf 1 cm2 yere imza attınız diye insanların emeğine nasıl ortak olabiliyorsunuz?
Bende su mantigi hic anlamıyorum arkadas bu ailelerden ne istiyorsunuz?? Size yardim etmek zorundalar mi?? Asgari ücret alan abiye tabiki yardim edecekler eşiniz mühendis siz öğretmen allah gözünüzü doyursun orda gelecek 600 700 tl kiraya göz koymuşsunuz..ayrıca kimse sizden iş bekleyemez oda ayrı konu lara verseler de vermeseler de üstelik hamileymişsiniz birtek o konuda haklisiniz
Tamam o zaman oda çalışmasın kıç büyütsün..kusura bakmayın ben gerçekten sizin zihniyette ki insanları anlamıyorum ben çalışıyorsam eğer minnetini yapmam aa o niye çalışmıyor ben sabahin köründe kalkıyorum vs demem kimseye kalkıyorsam kendim için ailemin geleceği için bunun minnetini etmem kimseye..evinin rızkını kimse yemiyor ki kim onların çalıştığı kazandığı parayı istiyor millet babasın evinin kirasını yiyor pardon da gelinlerinden izin mi almalıymış alırkenGöz koymakla alakali değil. Konusahibi okumuş, dirsek çürürmüş. Kayninin karisida çalışsın, emek harcasin onlarda iki gelirli olsunlar.
Biri hamile halinle çalışıyor diğeri kıç gezdiriyor...
Konusahibi sonuna kadar hakli. Kayni ve eltisi dayamislar sirtlararini yan gel osman yapıyorlar. Konusahibi mecburmu hakkini (evinin riskini) kaynina ve eltisine yedirmeye?
He suclu eşi. Bu net. Ama kadin zaten buraya akil almaya gelmiş
Yani kusura bakmayında kaynının asgari ücretle geçinmesi konu sahibinin sorunu mu? Çok zorlanıyorlarsa diğer gelin hanımda işe girer, 2 asgari ücret olur. Hem babanın evinde kira vermeden otur, hem diğer kirayı al, hem kardeşinden para al...oh ne güzel hayat. Bence sizde elinizi vicdanınıza bir koyun, konu sahibi neden kendi emeğini çatır çatır yemek varken başkaları için harcasın?Dertsiz başınıza dert arıyorsunuz. Ailesinden niye beklentiniz var,mecbur değiller. Üstelik bir öğretmen bir mühendis gayet güzel mesleğiniz var. İki kuruşluk kira bedeli için huzur bozmaya gerek yok. İnsan hep daha da fazlasını istiyor galiba. Geçinemeyecek durumda olsaydınız anlardım da asgari ücretle geçinen birine yapılan yardım bile size dokunuyor, yüreğinizi bi sorgulayın.
Siz eşim abisine yardım ediyor kısmını okumadınız sanırım? Yani konu sahibinin bütçesinden de para çıkıyor bu durumda.Tamam o zaman oda çalışmasın kıç büyütsün..kusura bakmayın ben gerçekten sizin zihniyette ki insanları anlamıyorum ben çalışıyorsam eğer minnetini yapmam aa o niye çalışmıyor ben sabahin köründe kalkıyorum vs demem kimseye kalkıyorsam kendim için ailemin geleceği için bunun minnetini etmem kimseye..evinin rızkını kimse yemiyor ki kim onların çalıştığı kazandığı parayı istiyor millet babasın evinin kirasını yiyor pardon da gelinlerinden izin mi almalıymış alırken
Benim anlamadigim bisey var yalnız kimse kimsenin kazandığı parayi istemiyor adamlar kendi babalarının evinin kirasını yiyor üstelik ihtiyaçları var izin mi alacaklar gelin hanımdan..onlar vermek istese bile almamaları gerekir ihtiyaçlar yoksa en azından milletin minneti olmaz..ben bu gelinlerin yok bize yardim etmedi onlara ediyor mantığını anlayamıyorum kusura bakmayın ama çok vicdanasınız siz ve sizin gibilersiz ben çok kazanıyorum sen az kazanıyorsun diye maaşınızı gelirinizi mi bölüşüyorsunuz?
çalışmak lüks mü?
sabahın köründe çoluğunu çocuğunu bir başkasına bırakarak, kafanda bir milyon düşünceyle sıkıntıyla bu ortamda milletin kahrını çekmek kolay mı?
benim harcamalarım bu kadar bana yeter sen az kazanıyorsun diye birileri birilerine parasını, hakkını mı verirmiş?
siz farklı bir habitatta mı yaşıyorsunuz? şirinler dünyası mı burası..
Evet siz çok vicdanlısınız, o kadar vicdanlısınız ki herşey asgari ücretli diye bir evlada yapılırken öbürüne nanik yapılmasını normal karşılıyorsunuz...Benim anlamadigim bisey var yalnız kimse kimsenin kazandığı parayi istemiyor adamlar kendi babalarının evinin kirasını yiyor üstelik ihtiyaçları var izin mi alacaklar gelin hanımdan..onlar vermek istese bile almamaları gerekir ihtiyaçlar yoksa en azından milletin minneti olmaz..ben bu gelinlerin yok bize yardim etmedi onlara ediyor mantığını anlayamıyorum kusura bakmayın ama çok vicdanasınız siz ve sizin gibiler
sizin bu dediğiniz vicdan değil, haksızlık.. ve enayilik.Benim anlamadigim bisey var yalnız kimse kimsenin kazandığı parayi istemiyor adamlar kendi babalarının evinin kirasını yiyor üstelik ihtiyaçları var izin mi alacaklar gelin hanımdan..onlar vermek istese bile almamaları gerekir ihtiyaçlar yoksa en azından milletin minneti olmaz..ben bu gelinlerin yok bize yardim etmedi onlara ediyor mantığını anlayamıyorum kusura bakmayın ama çok vicdanasınız siz ve sizin gibiler
Tamam o zaman oda çalışmasın kıç büyütsün..kusura bakmayın ben gerçekten sizin zihniyette ki insanları anlamıyorum ben çalışıyorsam eğer minnetini yapmam aa o niye çalışmıyor ben sabahin köründe kalkıyorum vs demem kimseye kalkıyorsam kendim için ailemin geleceği için bunun minnetini etmem kimseye..evinin rızkını kimse yemiyor ki kim onların çalıştığı kazandığı parayı istiyor millet babasın evinin kirasını yiyor pardon da gelinlerinden izin mi almalıymış alırken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?