Benim sıkıntım eşimin ailesi

Coook haklısınız gercekten. Abisi arar saatlerce konuşur eşim hiç konuşmaz çok az konusur ya da o ara acitasyonun dibine vurur abisi ağlar eder çok kötü durumdayım gibisinden annesi babası da öyle derler onların durumu kötü diye. Evleri de baya lüks. Asgari ücret alıyormuş ama pazarlarını annesi yapar annesinden harçlık aldığını da biliyorum. Arabaları yok ama babasının arabasıyla gezerler avmden çıkmazlar otellere yemeğe giderler evinde interneti var eşimin haberi bile yok yoktur diyodu da bana meğer yıllardır varmis. Babası araba almış satmış yemişler dugundeki altınları satmış yemişler. Yaşam tarzlari bu yani. Kızları bile hiç kıyafetim yok diyordu koca gardrop dolusu eşya benden çok eşyası var o bile alışmış yok demeye 10 yasindaki cocuk.Ben de üç kuruş da olsa biriktireyim derim ama bu insanlara eşim acıyıp da para.verince. benim de bişey yaasim kalmıyor. Ne bileyim hamileyim ilk çocuğumuz maaşınız iyi normalde bebek arabası bakiyorum ya pahalı diyo birsey diyo canım sıkılıyor. Abisi anne babasından da istiyor aynı anda. Karısının isteklerini yerine getirmek için dort dönüyor hepsi marka giyiniyor acınacak bı halleri yok yani eşimin akrabaları içinde en lüks yaşayan evi en düzgün onlar. Abisi tatile yurtdışına gitcez deyince.olurseniz arabanız koltuklariniz bize.kalsin dedi. Biz memelekete gittiğimizde babasının boş evinde kalıyoruz abisi bize kira verin dedi ki şimdi oturduğu ev bitmeden yıllarca kendi yaşamış sonra da şakasına dedi diyorlar. Bizi yemeğe götürün siz zenginsiniz diyor. Adam yüzsüz.esim de götürürüz nolcak falan diyor ben de dedim bize gelsin götürelim hem ayağına gidip hem de yemeğe götürmek nesi. Eşim de savunuyo hala şakasına.diyo aslında iyidir diyor

Bence eşinize hiç bir şekilde kira istemediğinizi, hepsini babasının almasını söyleyin. Sonrada ailesine gitmeyin mümkün oldukça.. Bu tarz erkekler sorunlu ve sıkıntılı dır.. Aile ile sorunlarınızı aradançıkarabilirseniz en azından sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.. Ya da daha az sorun...

Ben size bir konuda hak veriyorum. Sizin evinize iki maaş girdiği için sizi çok zengin zannediyorlar. Ve özür dilerim ama sizi sömürmeye çalışıyorlar. Bunu açıkça da ifade etmişler zaten. Ev konusunda çok birşey diyemiyorum. sonuçta evin sahipleri hala hayatta ve sizin o evler üzerinde bir tasarrufunuz yok. Bence eşinizin gerçekleri görmesini sağlayın. Ama ailesini kotuleyerek degil. Ya da borca girin o zaman size olan beklentileri de azalır.

Bende su mantigi hic anlamıyorum arkadas bu ailelerden ne istiyorsunuz?? Size yardim etmek zorundalar mi?? Asgari ücret alan abiye tabiki yardim edecekler eşiniz mühendis siz öğretmen allah gözünüzü doyursun orda gelecek 600 700 tl kiraya göz koymuşsunuz..ayrıca kimse sizden iş bekleyemez oda ayrı konu lara verseler de vermeseler de üstelik hamileymişsiniz birtek o konuda haklisiniz

Eşiniz haklı. Para vermiyorlar diye mi nefret ediyorsunuz insanlardan? Pes vallahi. Eve gidip yemek yapmak da para karşılığı yapılıyor demek ki.
ben mi yanlış anladım siz mi iki kere okudum. konu sahibinin sıkıntısı; eşinin ailesinden para gelmemesi değil, kendilerine gelmesi gereken paranın diğer aile üyelerine gidiyor olması yani kendi haklarının gasp edilmesi.. yani haksızlık.. kim kime hakkını yedirtdiğinde oh afiyet bal şeker olsun der?

ben de eşimin ailesinin hakkımızı gasp etmesi, bir de buna istinaden bzden maddi destek beklemeleri ( gelinlerinden) gibi çirkin ve menfaatçi hareketlerinden dolayı patladım. 1 bebeğim var ve ikinciye hamileyim.. boşanma davası açtım ama eşim yanaşmıyor.. terapistlere de gittik.. bazen bana haklısın diyor bazen o tarafı halen beyaz görüyor.. dikiş tutmuyor yani..
para konusunda sert olmanını tavsiye ediyorum. sizin payınıza düşen bir başkalarının kursağından geçiyorsa bunu bence dile getirmelisiniz.. vazgeçebilirsiniz, sadece kendi yağınız ile kavrulursunuz ama sizden de güler yüz ve anlayış bekleyip iç içe olmayı isterlerse sıkıntı yaşarsanız.. sınırları çizmelisiniz. en önemlisi eşinizin size destek olması.. bu insanlar yaptıkları haksızlıkların kesinlikle farkında ama konu menfaat ve para olunca düzeltelim demezler.. kim ne kadar koparırsa kardan sayıyor..

siz ben çok kazanıyorum sen az kazanıyorsun diye maaşınızı gelirinizi mi bölüşüyorsunuz?
çalışmak lüks mü?
sabahın köründe çoluğunu çocuğunu bir başkasına bırakarak, kafanda bir milyon düşünceyle sıkıntıyla bu ortamda milletin kahrını çekmek kolay mı?
benim harcamalarım bu kadar bana yeter sen az kazanıyorsun diye birileri birilerine parasını, hakkını mı verirmiş?
siz farklı bir habitatta mı yaşıyorsunuz? şirinler dünyası mı burası..

milletin kızını isterken attıkları yalanı unutmayacaklar zaman
madem kiranızı ödeyecez diyorlar ödesinler ozaman ,

evlat ayrımı yapan herkesi ben allaha havale ediyorum sende öyle de konu sahibi S Saskinnn123

Göz koymakla alakali değil. Konusahibi okumuş, dirsek çürürmüş. Kayninin karisida çalışsın, emek harcasin onlarda iki gelirli olsunlar.
Biri hamile halinle çalışıyor diğeri kıç gezdiriyor...
Konusahibi sonuna kadar hakli. Kayni ve eltisi dayamislar sirtlararini yan gel osman yapıyorlar. Konusahibi mecburmu hakkini (evinin riskini) kaynina ve eltisine yedirmeye?

He suclu eşi. Bu net. Ama kadin zaten buraya akil almaya gelmiş

Canim inan yapmamalari daha iyi gercekten.Kimseye minnetin olmaz..
Senden beklentileri de bebek dogunca biter.Bebek dogunca birak onlari kendine ,evine bile zor bakiyorsun.Bahanen olur bebek..Maddi,manevi kimseye bagimliliginin olmamasi en iyisi gercekten.Keyfine bak..

Tamam o zaman oda çalışmasın kıç büyütsün..kusura bakmayın ben gerçekten sizin zihniyette ki insanları anlamıyorum ben çalışıyorsam eğer minnetini yapmam aa o niye çalışmıyor ben sabahin köründe kalkıyorum vs demem kimseye kalkıyorsam kendim için ailemin geleceği için bunun minnetini etmem kimseye..evinin rızkını kimse yemiyor ki kim onların çalıştığı kazandığı parayı istiyor millet babasın evinin kirasını yiyor pardon da gelinlerinden izin mi almalıymış alırken

Yani kusura bakmayında kaynının asgari ücretle geçinmesi konu sahibinin sorunu mu? Çok zorlanıyorlarsa diğer gelin hanımda işe girer, 2 asgari ücret olur. Hem babanın evinde kira vermeden otur, hem diğer kirayı al, hem kardeşinden para al...oh ne güzel hayat. Bence sizde elinizi vicdanınıza bir koyun, konu sahibi neden kendi emeğini çatır çatır yemek varken başkaları için harcasın?

Siz eşim abisine yardım ediyor kısmını okumadınız sanırım? Yani konu sahibinin bütçesinden de para çıkıyor bu durumda.

Benim anlamadigim bisey var yalnız kimse kimsenin kazandığı parayi istemiyor adamlar kendi babalarının evinin kirasını yiyor üstelik ihtiyaçları var izin mi alacaklar gelin hanımdan..onlar vermek istese bile almamaları gerekir ihtiyaçlar yoksa en azından milletin minneti olmaz..ben bu gelinlerin yok bize yardim etmedi onlara ediyor mantığını anlayamıyorum kusura bakmayın ama çok vicdanasınız siz ve sizin gibiler

Evet siz çok vicdanlısınız, o kadar vicdanlısınız ki herşey asgari ücretli diye bir evlada yapılırken öbürüne nanik yapılmasını normal karşılıyorsunuz...

sizin bu dediğiniz vicdan değil, haksızlık.. ve enayilik.

Anlamanizi zaten kimse şart koşmuyor. Siz demekki yapilan evlat ayrimini görmüyorsunuz.
Konusahibinin kocasinin maaşı yetmiyormuş- kp evlenmeden önce evin kirasını veririm demiş, şimdide diğer oğlu çökmüş üstüne.
Yukarda zaten yazdim, sorun konusahibinin eşinde. Adam hakkinin peşine düşmüyorsa konusahibinede soğuk su içmek düşüyor ama ben şahsen bu durumu icerlemesini anliyorum

Öncelikle şuan o evler babasının ve istemezse size 1 kuruş bile vermez. Gelini ameliyat olmuş ve paraya ihtiyaçları olduğu için suanlik kira onlara gidiyor. Burada bir sıkıntı yok bence.. tabi kadin iyileşince kiranın size gelmesi gerekir.

Ama kayinpederiniz sizin ailenizin yanina gidip gelmesine ne hakla karışır? Eşinizin burda devreye girmesi gerekir. Birde eşiniz her ay neden kardeşine para gonderiyor ki. O iş saçmalık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…