- 7 Ocak 2016
- 10.357
- 49.972
- 598
- Konu Sahibi Saskinnn123
-
Dediğim gibi bunlardan babasının söylediklerinden gitmiyorum artık o da ben gitmiyorum diye gitmiyor. Ev babasının ailesinden kalma yer müteahhit yaptırmışlsr . Özel ders aliyo diye bizden para isterse düşer bence işte eşimde sıkıntı zateb
boşanma muhabbeti sırasında çocuğu öğrendik ilişkimizde ki en büyük sorun abisiO zaman çocuk yapmak yerine eşim beni kandırdı diye boşansaydın
Haklisiniz. Ne bileyim bu duruma hala canım sıkılıyor çok ve bunu nasıl aşarim diye yazdım zatebSen benim ailemle görüşmüyorsun bende seninkiyle görüşmüyorum ne demek ya olgunluk 0 gerçekten.
Babasının ölene dek size para vermek gibi bir mecburiyeti yok. Sonra kanunen hakkınızı alırsınız zaten. Konunuzda ana sorun olarak bundan bahsettiğiz için yazıyorum. Ortada uğranılan bir haksızlık varsa eşiniz şikayetçi değil bu durumdan. Siz eşinizin adına karar veriyorsunuz. Eşinizin abisinin yaptığını ettiğini boş yere sayıyorsunuz. Eşiniz bu yani bu durum değişmez sabah akşam kavga etseniz ki anladığım kadarıyla yaptığınız bu yine değişmez. Siz bunu kabullenip evliliğinize devam etmediniz mi? Hatta hamilesiniz.
İlk zamanlar bende üzülüyordum bana ev yaptıracaklar yaptırmadılar diye (kp im herkesin içinde söylemişti bizim bu tarz bir talebimiz olmadı) düğüne 10 gün kala hala ortada ev olmayınca benim babam verdi ev. Şimdi diyorum iyi ki vermemişler, eltim 1 aylık evli iken taşındı evden, evi kiraya verdi. Benim kaynımda kayınpederimde sürekli borç isterler, bazen haftada 2 kere ilk zamanlar çok tartıştım baktım anlamı yok bende bıraktım.İşte nasıl yapıyorsunuz bunu mesela ben çok kızıyorum haksızlık yspiluyor diye valla gece uyuyamiyorum duruma alışamadım yani
Aynı şehirde değiliz biz sırf köyde iş yspmaya gider haftasonlari 2 haftada bir falan ben de tek kalmaya korkuyodum oraya gidip sorun yasayacagima artık tek kalıyorum. İnşallah oturur çok sınırlı ve agresif oluyor gerçekten ailesi gibi durumlardaİlk zamanlar bende üzülüyordum bana ev yaptıracaklar yaptırmadılar diye (kp im herkesin içinde söylemişti bizim bu tarz bir talebimiz olmadı) düğüne 10 gün kala hala ortada ev olmayınca benim babam verdi ev. Şimdi diyorum iyi ki vermemişler, eltim 1 aylık evli iken taşındı evden, evi kiraya verdi. Benim kaynımda kayınpederimde sürekli borç isterler, bazen haftada 2 kere ilk zamanlar çok tartıştım baktım anlamı yok bende bıraktım.
Erkekler evliliğin ilk birkaç yılı evli olduklarının bilincinde olmuyorlar zamanla dengeler oturur sizinde.
Benim eşim evlendikten sonra 1 sene boyunca haftanın 3-4 günü ailesinin yanına giderdi. Ben evde yemek yemek için beklerken o karnı tok gece yarısı eve gelirdi. Terapi aldık, eşim bu durumu “orada yemek yemezse annesine haksızlık olacağını düşündüğünü” söylemişti.
Bak benim ilk yazdığımda asıl demek istediğimi anlamamışsın.Karnında ki çocuğa yazık gerçekten değmez muhtemelen istesende değiştiremezsin bu durumu eşinle başka problemin Yoksa iyi bir adamsa takma abisini filan.Mutlu olmaya bak değmez.Tabiki gidip kimseye hizmet etmek zorunda değilsin.Hayatta bazen durumlar değişir eşininde elinde değil demek hayır diyemiyor bu merhametli olduğunu gösterir bana göre.Tabi bir yandan senin temel ihtiyaçlarını karşılamak zorunda.Senden kısmamalı yaniboşanma muhabbeti sırasında çocuğu öğrendik ilişkimizde ki en büyük sorun abisi
Ya olmayınca olmaz işte bunu anla, kayınbabanın 6 çocuğu var, üç katlı ev yaptırdı borcuna harcına biz yardım ettik, bir katı eşimin abisine yaptı diğer dubleks kendine. Yani bir hak olsa o dubleks evde 5 çocuk bir evde bir abi hak sahibi. O abi de an Hayırsız çocuk. Herkes üzüldü ama napalım kayınpederi vuralım mı şimdi,vermez vermez diyecek bişey yokEşimin hakkı olduğu için alakam var zira eltim benim evim diye geziyorken benim nasıl hicbi hakkım olmaz
Ben evlenmeden almış arabasını kirayı veriyorum maaşımı etkilemiyo dedi evim var dedi babamın evi demedi abim oturuyor ben de kirayı alıyorum dedi bana
Evet benim isyanım da buna benden kısıyor ama ya da biseylerinn ucuzuna gidiyor ama abisinin kızı için lcwden mi giyinecekmis diyor bunlara kiziyorumBak benim ilk yazdığımda asıl demek istediğimi anlamamışsın.Karnında ki çocuğa yazık gerçekten değmez muhtemelen istesende değiştiremezsin bu durumu eşinle başka problemin Yoksa iyi bir adamsa takma abisini filan.Mutlu olmaya bak değmez.Tabiki gidip kimseye hizmet etmek zorunda değilsin.Hayatta bazen durumlar değişir eşininde elinde değil demek hayır diyemiyor bu merhametli olduğunu gösterir bana göre.Tabi bir yandan senin temel ihtiyaçlarını karşılamak zorunda.Senden kısmamalı yani
Huzur bozmayıp huzur verseniz sizi de anlar zamanla ama o da abisinin belli bir mesleği olmadığı için üzülüyordur, çocuğunuza eşinize odaklanın başkalarını düşünmeyinEşim destek olsa duze de çıkarım kimse de umrumda olmaz ama eşimde abisine destek
Boşan gıtsın uzgunum ama ilin delisini çekmekle hayat gezmez alsın aılesını başına calsın o zamanMerhabalar. Arkadaşlar ben eşimle problemler yaşadım ayrilmayi düşündük ailelerimiz de durumu biliyor ve tabi hiç hoş olmadı ikimiz de birbirimizin ailesiyle görüşmüyoruz şuan. Ben öğretmenim eşim muhendis.Hamileyim. Biraz onun hatrına falan diye barıştık ama aile olayı olmadığında gayet iyi anlaşıyoruz. Ama aile konusu olunca inanılmaz koruyucu oluyor. Benim rahatsızlığım su. Ailesine düşen bı apartmanda 3daire var abisi yerlesmis orda oturuyor eşim ve babası da kiracı var kira alıyor. Evlenmeden arabanın kredisini öderken zorluk yaşamadığını çünkü büyük bolumunu kirayla ödediğini söylemişti fakat evlendigimizden beri doğru düzgün kira gelmedi babası bisekilde harciyo ya da abisi asgari ücret alıyormuş da durumu iyi değilmiş de karısı mide ameliyatı oldu kaçak çıktı 2 kere onlara verdi. Ben bişey dediğimde o babamın bize hediyesi istemezse vermez senin baban veriyo mu demeye başladı. Bana bankada paran var mı dedi yok dedim Alla alla niye falan dedi. Ben de sen hesap veriyo musun da hesap istiyorsun dedim saydırdı bisuru tartıştık. Bu durumda nasıl davranmak gerek gerçekten nefret ediyorum artık ailesinden. Ailesi benden köyde onlara iş yapmamı istiyo yemek falan yapmamı. Diğer gelinden görmediğini benden istiyo yani. Ama ailecek diğer gelinin evine çalışıyorlar ben de bunu reddettigimde sıkıntı yaşıyorum. Eşim arkamda değil ddestek değil bu konuda bana ailesini düşünüyor
O zaman kızmakta haklısın hiç sevmediğim ama haklılık payı çok olan bir laf var ‘’ya bu deveyi güdücen ya bu diyardan gidicen’’ diye birşeylerden gitme imkanımız Yoksa içinde bulunduğumuz durumu güzel yaşamaya bakıcaz özellikle anneler bunu daha çok yapmalı.Yada şöle düşün senin bu hayattaki sınavın da bu Allah başka dert vermesin sağlık olsun de geçEvet benim isyanım da buna benden kısıyor ama ya da biseylerinn ucuzuna gidiyor ama abisinin kızı için lcwden mi giyinecekmis diyor bunlara kiziyorum
Ya bu ne güzel bir anlatım şekli keşke bunun tedavisini de bilsekBence esiniz biraz komplekse girmiş. Benzetme gerekirse survivor-kompleksi girbi birsey. Bazen feci bir kazada veya savaşta kurtulanlar bunu hazmedemiyor. Sanki hayatta kalmalari büyük bir haksızlıkmis gibi geliyor, çünkü başka insanlae öldü onlar hayatda kalırken. Bence esiniz abisine karşı benzer bir kompleks geliştirmiş. Esiniz meslek sahibi ve kendini "kurtarmış" oluyor, ama abisi (sahte) sözde hasta eşi ile gariban. Esiniz bu yüzden galiba fazla vicdan yapıyor. Bence eşinizle bir aile terapistine gidin. Çıkartır birseyler ortaya.
Ya bu ne güzel bir anlatım şekli keşke bunun tedavisini de bilsek
Çok şükür eşimle ilgili bir sorunum yok.Benim sorunum kendimle.Etrafımdaki,gözümün gördüğü,elimin uzandığı herkes mutlu olsun istiyorum ve sanki bunu kendi görevim gibi görüyorum.Benimle alakalı bir konu olmasa da özellikle ailemde herşeyi kendime yük ediyorum.Dediğiniz gibi bir uzmana gitmem gerekŞükür bunun uzmanları var. Eşler gitmeye ikna olmuyor siz ilk gidin ve görüşün. Sonuçta hepimiz ne kadar ailemize karşı sorumluluk taşıyorsak da, ilk önce kendimizi de önemsememiz lazım. Empati göstermek başka, kendini kullandirtmak başka. Empati gösterip yardım etmek içinizden gelir. Seve, seve de yardım edersiniz, çünkü burda sadece kendi isteğiniz vardır. Konu sahibinin eşi bu durumda değil. Hem kendisi abisine karşı sorumluluk hissediyor, hemde karşı taraf yumuşak tarafını bildikleri için duygu sömürüsü ile baskı kuruyor. Bu ikiside sağlıklı hisler değildir. Ama bize söz konusu aile olunca sorgulamamayi empoze ederler genelde. Halbuki nasıl disarda iyisi kötüsü varsa, aile içinde iyisi ve kötüsü var. Darda olana yine yardım et. Ama burda abi muhtaç değil, hazır parayı yemeğe alışmış. Ben burda annenin babanın da büyük suçu olduğunu görüyorum. Genelde öyle anneler babalar da abinin acitasyonuna ortak olup diğer çocuğa baskı kurar. Aslinda hem kirayı alıp kardeşten de para talep ediyorlarsa (kardeş neden yengesinin kuaför parasını ödesin?) burda annenin ve babanin da müdahale etmesi gerekirdi ama onlar probleme ortak oluyor. Bence konu sahibinin eşi daha neler olduğunu sorgulamamis bile.hatta o kadar kör ki "karıma nazım gecee" modunda evliliğini riske atıyor.
Bence esiniz biraz komplekse girmiş. Benzetme gerekirse survivor-kompleksi girbi birsey. Bazen feci bir kazada veya savaşta kurtulanlar bunu hazmedemiyor. Sanki hayatta kalmalari büyük bir haksızlıkmis gibi geliyor, çünkü başka insanlae öldü onlar hayatda kalırken. Bence esiniz abisine karşı benzer bir kompleks geliştirmiş. Esiniz meslek sahibi ve kendini "kurtarmış" oluyor, ama abisi (sahte) sözde hasta eşi ile gariban. Esiniz bu yüzden galiba fazla vicdan yapıyor. Bence eşinizle bir aile terapistine gidin. Çıkartır birseyler ortaya.
söyledim ama kabul etmiyor sen git sen kendini düzelt.ben de duzelirim bende sorun yok diyorBence esiniz biraz komplekse girmiş. Benzetme gerekirse survivor-kompleksi girbi birsey. Bazen feci bir kazada veya savaşta kurtulanlar bunu hazmedemiyor. Sanki hayatta kalmalari büyük bir haksızlıkmis gibi geliyor, çünkü başka insanlae öldü onlar hayatda kalırken. Bence esiniz abisine karşı benzer bir kompleks geliştirmiş. Esiniz meslek sahibi ve kendini "kurtarmış" oluyor, ama abisi (sahte) sözde hasta eşi ile gariban. Esiniz bu yüzden galiba fazla vicdan yapıyor. Bence eşinizle bir aile terapistine gidin. Çıkartır birseyler ortaya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?