Benim sıkıntım eşimin ailesi

Burada çoğu kişi haksız görmüş ama gayet geçerli nedenlerin var eşinin ailesinden nefret etmek için
Önce yalan söyleyip sonra kaç aydır size kira vermemeleri
Diğer abiye bütün kiraları verip üstüne sizden maddi yardım talebinde bulunmaları
Üstelik ailenizle olan görüşmelere karışılıp çalıştığınız halde sizden köyde iş ve yemek beklenmesi

Siz şimdi iki maaşlı eşiniz mühendis siz öğretmensiniz ya dünyanın en zengini sizsiniz onların gözünde
Diğeri asgari ücret alıyor karısı çalışmıyor ya 10 tane kira alsa yine fakirdir artık

Onların düşündüğünü söyleyeyim
Ne var kirayı ödesinler diyorlar buradan gelecek paraya ihtiyaçları mı var diyorlar
Hatta yapsın abisine yardım görevi diyorlar ve eşinizi bu şekilde yetiştirmişler
Ancak eşinizin değişmesi lazım oda çok zor adam önce maailem en son karım çocuğum diyen biri belli
Gidip gelmiyorsanız hiç oralı olmayın
Yoksa kaynanaya laf sokup durun eşiniz yanındayken sus pus olun

kaynının asgari ücretli olması onun sorunu değil ama eşinin gayet de sorunu olabilir, netice kardeşi üzülebilir. Babası evini de kirasını da kimseye vermek zorunda değil, böyle bir beklenti içinde olmak yanlış, iyi o zaman her gün bunu dert edip kendini yesin onlar yine keyfinde aleminde yaşar olan konu sahibine olur. konu sahibiyle aynı şeyi yaşıyorum birebir daha fazlasını bunun için aile huzurumu bozmam, kavgayla gürültüyle huzur bozarak kimse haklılığını ispatlayamaz, haklıyken haksız duruma düşersin bir de, ilk yıllarda aynı şeyleri yaşadım karı koca çalışıyoruz eşim ailesine para gönderiyordu bana haber bile vermiyordu, ailesi tabi ki gönderecek buna bişey diyemem saklaması hoş değildi, abisi asgari ücretli ona gönderiyordu bunları bi şekilde öğrendim ama hiç kavga çıkarıp boşanma aşamasına gelmedim, ben kendimden kısıyordum onlara para gidiyordu ben yemeyeyim sen ye, bunları hep düzgün bi dille anlattım zaten eşim de zamanla gerçekleri gördü ben kendimden bu kadar kısarken onların savura savura yaşadıklarını anlaması çok sürmedi kavgayla huzrsuzlukla hiç kendimi yıpratmadım, hayatta biraz politik davranabilmek lazım. ha bazı şeyler değişmez kayınbabası iki evini de ona verir on evini de ona verir buna yapılabilecek birşey yok kendi bileceği bi durum.

kusura bakmayın ama bence ameliyat olmuş biri için fazla hoşgörüsüzsünüz. ama siz keyfi diyorsanız öyle olsun.
sonuçta bu insanlar tuhaf, canları sıkılınca ameliyatta olurlar sırf para koparmak için.

eşimle eşiniz aynı köylü galiba bütün yaşadıklarımız birebir ama ben kavgasız çözmeye çalışıyorum , anlayacağı dilden ince ince işliyorum. yalanları boşver kendi karakteri yalana müsaitmiş demek ki, vermiyorsa da vermez yapacak bi durum yok, sen artık evine giren paraya sahip çıkmaya çalış, evi geçindirmek erkeğin görevi bütün masrafları o karşılaşın ha arttırabiliyor mu o zaman göndersin bakalım gönderebilecek mi

Nasil yani kurnazlığı biraz açar misini,
tatlı dilden ödün veremeyeceksin, güzellikle anlatacaksın, kendinden kısmayacaksın, ben kendime ayrı hesap açtım evin masrafları ona ait benden bir beklentisi olamaz evin erkeği o, hayat müşterek demesinler birgün kocamın ailesi yesin diye çalışmıyorum ben, şöyle bir yol çizdim bu evi geçindir de üstüne kalanla naparsan yap ama benim param da benim, bencillik değil birikim yaparsın çocuğuna harcarsın

Benzer durumları yaşadığınız için konu sahibini en iyi siz anlarsınız ama ortada eşinin abisi için üzülmesini gerektiren bir durum göremedim ben. Allah korusun abisi hasta olur çalışamaz dediğinizi anlarım. Eli kolu tutan, kira derdi olmayan birisi asgari ücretle bile kendi kendine yetebilir bana göre çünkü aynı para ile kirada olup geçinen aileler var. Kaldı ki eltiside çalışabilir, milyonlarca emekçi kadın var. Evde oturup birilerinden yardım bekleyeceğine ya kocasının getirdiğine razı olacak yada çalışacak.

Diğer yazdıklarınıza gelirsem aileyi ayakta tutmak kadın ve erkeğin eşit derecede görevidir. Eşim benden habersiz para gönderse, gönderdiği için değil gizli saklı arkamdan iş çevirdiği için aramız bozulur. Huzurunu bozmak istemeyen buna özellikle dikkat eder, her yapılana aman evliliğim bozulmasın aman huzurum kaçmasın diye susacaksam gider anne babamın evinde otururum. En azından milletin saçmalıklarıyla kendimi sinir hastası etmem, kendi paramıda misler gibi kendim yerim.

Bende tam olarak bunu söylemek istedim ama konu sahibi vedahi dıger üyelerin kafası biraz farklı çalıştığı için baktım anlatamiycam sustum :)

Evin masrsflarini kendi karşılayamıyor ki gayet de istiyor benden kabul etmiyor o benim param isini

aradaki saygı yitirilmiş, işin içine maddi konular senin baban verdi mi benim babam ne dedi işleri girmiş. hemde saygı ailelerce yitirilmiş.

işiniz zor, eşinizle oturup bu konuları bi daha açmayacak şekilde bu deveyi güzelce gütmeyi bi konuşun isterseniz.

siz birinci paragrafta bütün konuyu özetlemişsiniz ama konu sahibi her sayfada parça parça yazmış derdini, başta asgari ücretli bir abi varken sonlarda lükse düşkün tembel bir abi var o zaman tabi ki durum değişiyor.
eşimin benden habersiz göndermesini tabi ki ben de sorun olarak gördüğümü belirttim ve sonucunda sustuğumu ya da susulması gerektiğini yazmadım. derdini anlatmakla kavga etmek ayrı şeyler, rahatsız olduğumu eşime hep anlattım ama kavgayla değil, sonuç olarak çok geçmeden haklılığımı anladı, kavgayla huzur bozarak ancak haklıyken haksız duruma düşersiniz.

Evin masrsflarini kendi karşılayamıyor ki gayet de istiyor benden kabul etmiyor o benim param isini
evin masraflarına illa ki benim de katkım oluyor, sıkıştığımızda yetmediğinde ama bütün maaşımın yönetimi eşimde değil, benim maaşıma güvenerek ona buna savuramıyor. kendi parasıyla yapabiliyorsa yapsın yardımını, gücü yetiyor mu versin bunu güzelce anlatın rahatsız olduğunuzu vurgulayın. belki yakında doğum iznine çıkacaksınız ücretsiz izin hakkınızı da kullanın bir ev geçindirmek nasılmış anlasın

Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum ama bu tarz kişiliklerin tatlı dille, sakinlikle ikna edilebileceğine çok emin değilim inanın. Kendi ailesini kurup, ömrünü geçirmeye niyetlendiği insana bunu reva görenin mutlaka kendince çok haklı sebepleri vardır. İki sözle, iyi niyetle farklı bakış açısı kazanmaları zor. Sizin adınıza ayrıca sevindim, inşallah konu sahibide çözüm bulur.

Doğum iznine de çıkma diyor şimdiden ne gerek var bakıcı tutarız diyor

Valla artık abisinin adını duyunca tüylerim diken diken oluyor. Dayanamıyorum artık onlara

Doğum iznine de çıkma diyor şimdiden ne gerek var bakıcı tutarız diyor
abisine bu kadar acıyan adamın merhametli olduğunu varsaymıştım. ne demek doğum iznine çıkma, bir babanın, eşin çalışan eşine bunu demesi bence çok acı. sizin paranıza güvendiği için mi sizinle evlenmiş. ücretli izin 4 ay civarı, 4 aylık çocuğunu bırakıp çalışmaya gideceksin , bakıcı ücretleri ikibin altında zor bulursunuz. çocuğunun en küçük zamanlarında, geri gelmeyecek anlarında yanında olmak senin seçimin olmalı, o kadar mı zor durumdasınız da çalış diyor ben insanları gerçekten anlayamıyorum,bir de mühendis diyorsunuz iyi bir geliri vardır mutlaka.

Mide küçültme. Keyfi degilse ne
Mide küçültme ameliyatı olabilmesi için bir sürü test yapılıyor. Gereken şartları karşılıyorsa ameliyat için onay veriliyor. O şartları karşılıyorsa da kadının kilolarından dolayı sağlık durumu gerçekten sıkıntılıdır, önüne gelene onay vermiyor doktorlar.

Kimse size evinin kirasını vermek zorunda değil, evlat ayrımı yapıyorlarsa bu onların ve eşinizin problemi. Eşiniz ben enayiyim diye ortalıkta gezmeyi kabul ediyor, kendi evine girmesi gereken parayı zaruri bir durum olmadığı halde ailesine veriyorsa sizin söz hakkınız tam olarak burada başlıyor. Ne kadar kızsanız haklısınız, ama eşinize.

Eşim hep üste çıkıyor millete kendi hakkı gibi kendi evi gibi anlatıyor ama kira gelmiyor diyo ki bizim değil o zmaan

Siz obezitenin ne olduğunu biliyor musunuz? Bu insanlar için yemek-kilo kısırdöngüsünden çıkmanın ne kadar zor olduğu hakkında en ufak bir fikriniz bile yok mu gerçekten. Kıskançlığınız ve hırsınız gözünüzü kör etmiş ,ameliyat olmuş midesinde 2 kere kaçak çıkmış insana merhamet bile edemiyorsunuz. O kaçaklar ölümle bile sonuçlanıyor bilmiyor musunuz? Biz 5 kilo alsak nasıl vereceğiz diye kaygılanıyoruz, bu insanlar 60- 70 kilo vermekte zorlandıkları ve bu kilo sağlıklarını tehlikeye attığı için mecburiyetten ameliyat oluyorlar.

Bu kilo gökten mi iniyor peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…