Benim Suçum Mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
inancı olduğunu söyleyen ama ikiyüzlü ve işime geldiği gibi yaşıyorum diyen biri(yani yerine göre inancini bile söylemiyormuş), benim ahlakımdan utandığını söylüyen arkadaslik kurmaya calisan sonrada kendi kusurlarini görmeyip babamı yargılayan karaktersiz.
Eee diyemedin mi kişi kendinden bilir işi diye demekki kendi öyle herkeside öyle görüyor.

burda din konusunu tartismiyoruz ama, din kurallarindan dolayi beni yargilayani tartisiyoruz. çok üzüldüm çnku ben inancli ya da inancsiz kimseyi yargilamam önce kendime bakarim
Yaw iide bu bilgiyi sen vermissin adamin agzina.. burda konu acipta yorumlari begenmeyenler gibi :) adamda belki ole yapmasa iyiydi ama.. sert bir dille dusuncesini solemis.. ne deseydi isterdin? Aferin iyi olmus bol kazanclar :) o zmn o dusuncede birine anlatcaktin

Yaw iide bu bilgiyi sen vermissin adamin agzina.. burda konu acipta yorumlari begenmeyenler gibi :) adamda belki ole yapmasa iyiydi ama.. sert bir dille dusuncesini solemis.. ne deseydi isterdin? Aferin iyi olmus bol kazanclar :) o zmn o dusuncede biribe anlatcaktin
burda zoruma giden babamın yanlisi dogrusu degil . bana sende bu ailede olduğun icin utanmalisin hissi vermesi. babamin yanlisi onu baglar. benim sucum yok ki? konuyu okumadiniz tam sanirim..

burda zoruma giden babamın yanlisi dogrusu degil . bana sende bu ailede olduğun icin utanmalisin hissi vermesi. babamin yanlisi onu baglar. benim sucum yok ki? konuyu okumadiniz tam sanirim..
Okudum cnm ama bogazindan o kazanc geciorsa eger ve bunu idrak edecek kapasiten var.. sende suclu sayilirsin.. o acidan bakarsak.. ama baban yapmis o ayri

Okudum cnm ama bogazindan o kazanc geciorsa eger ve bunu idrak edecek kapasiten var.. sende suclu sayilirsin.. o acidan bakarsak.. ama baban yapmis o ayri
din konusuna giriyor ama fıkıhta cocuklar bu durumdan sorumlu degil diye biliyorum çnkü baba bakmak ile yükümlü. konuyu din üzerinden degil de aslinda karakter olarak yorumlayalim cnku bir insani ailesinin hatasindan dolayi yargilamak (sucu yokken) apacik ahlaksizlik. bu bana acı bir tecrübe oldu.

bu konuda da haklısınız. iyi niyetimden üzüntümü dile getirmistim. kesinlikle kazancı kıskandı, çekemedi bencede

Sofu geçinen tipler yalan dolan o ayrı bir hikaye
50lik herifler 20lik kızların ardından ağız suyu akıta akıta bakarlar
İmam nikahlı hanımım der metres tutarlar
Orda burda faiz para haram helal nutuk atarlar çocuklarını referansla! bir yerlere getirirler utanmadan sıkılmadan hakka geçerler
Ellerinde Amerika yapımı Kore üretimi telefon Arap özentiliği yaparlar
Ahlaksızlığın rezilliğin hepsi bu kesimde memleketin de ırzına geçtiler
Gerçekten iman sahibi temiz bir insanın başkasının eğrisine doğrusuna günahına sevabına laf ettiğini hiç duymadım
Ağzına din iman lafı alan tipten korkucaksın arkadaş gözlemim bu yönde

Kimi kıskanç tipler parası olan insanlara nerden b.k atacağını şaşırır böyle. Bir kaç ay önce bana da denk geldi. Çatlasınlar o zaman, ne diyim. Sen de takma böyle pislik tipleri. "Nazar etme nolur, çalış senin de olur" de gülerek.

din konusuna giriyor ama fıkıhta cocuklar bu durumdan sorumlu degil diye biliyorum çnkü baba bakmak ile yükümlü. konuyu din üzerinden degil de aslinda karakter olarak yorumlayalim cnku bir insani ailesinin hatasindan dolayi yargilamak (sucu yokken) apacik ahlaksizlik. bu bana acı bir tecrübe oldu.
cocuk derken? Yasin kac?

Tabiiki baban hirsizda olabilir katilde.. bunda senin sucun olamaz.. dolayisiyla seni yargilamamasi gerekir cunku senin yapabilecegin birsey yok bu durumlarda.. ama iste o zmnda.. hirsizin kizi katilin kizi derler ne yazikki

Konuda bahsedilen kişiye açıklık getireyim. arkadaş olmak ve inanç konusunda ona yardım etmemi istiyordu. iyi niyetimle yaklaştım açık açık konuşuyordum doğruyu yanlışı.
ancak doğru düzgün bilmediği bir konuda kalkıp beni yargılama hakkını buldu babam nedeniyle.
zaten bu ve turevi karaktersizlerle işim olmaz.
bilseydim hic muhattap olmazdim.

Kimsenin kimsenin kazancını yargılamaya veya kazancının nereden geldiğine karışmaya hakkı yoktur bence.

Ha şöyle olur. Şahıs fetva veriyordur. Yahu babanın parasını yiyorsun, o da şöyle böyle cevap verilebilir belki.
Ama onun dışında kime ne canım faizmiş falan.

cocuk derken? Yasin kac?

Tabiiki baban hirsizda olabilir katilde.. bunda senin sucun olamaz.. dolayisiyla seni yargilamamasi gerekir cunku senin yapabilecegin birsey yok bu durumlarda.. ama iste o zmnda.. hirsizin kizi katilin kizi derler ne yazikki
kazancın helal kısmına niyet edilip helalinden ihtiyaclar karsilanabilir-kızlar icin böyle. cocuk olmasi veya genc olmasi farketmiyor. tüm kazancı haram değil çnkü

Kimsenin kimsenin kazancını yargılamaya veya kazancının nereden geldiğine karışmaya hakkı yoktur bence.

Ha şöyle olur. Şahıs fetva veriyordur. Yahu babanın parasını yiyorsun, o da şöyle böyle cevap verilebilir belki.
Ama onun dışında kime ne canım faizmiş falan.
benim faizin dogrulugu ya da yanlisligiyla derdim de yok ki, bana haksızlık yapıldı benim suçummuş gibi, cok ilginc ..

benim faizin dogrulugu ya da yanlisligiyla derdim de yok ki, bana haksızlık yapıldı benim suçummuş gibi, cok ilginc ..

Yok yok doğru veya yanlış o bizide ilgilendirmez canım.
Mevzu faiz de olmayabilir.
Hani dedim dini bi konuda fetva verdiysen belki kendine bak manasında söylemiş olabilir en fazla diye.

Uzun hikaye :) cocuk sayilacak yasta musin hakket?
nö :) öğrenciyim ve babamdan destek almak zorundayım. ben kendi acimdan incelerim de dogrusunu yanlisini, onun direkt beni yargilamasi hic hos degil, bence ahlak baska sey, insan korkar yargilamaya içini ayrintisini bilmeden bir olayi

nö :) öğrenciyim ve babamdan destek almak zorundayım. ben kendi acimdan incelerim de dogrusunu yanlisini, onun direkt beni yargilamasi hic hos degil, bence ahlak baska sey, insan korkar yargilamaya içini ayrintisini bilmeden bir olayi
Ok de tatlim baska birine anlatsaydinda belki yargilamazdi yani.. buraya konu acsaydin icini dokseydin mesela kimi helal derdi kimi haram.. herkesin gorusubayni olmayabilir ve hepimiz olaylara ayni sekilde yaklasmiyoruz... bu sekilde ayiplayarak yapmasa iyimis ama yapmus yani.. bu saatten sonra herkese dert yanma

Ok de tatlim baska birine anlatsaydinda belki yargilamazdi yani.. buraya konu acsaydin icini dokseydin mesela kimi helal derdi kimi haram.. herkesin gorusubayni olmayabilir ve hepimiz olaylara ayni sekilde yaklasmiyoruz... bu sekilde ayiplayarak yapmasa iyimis ama yapmus yani.. bu saatten sonra herkese dert yanma
görüşlere saygim var,burası bir derdim var değil mi yanlis yere mi geldim acaba, içime oturdu ve yazdım. hatalarimin veya dogrularimin yüzüme söylenmesi hosuma gidiyor kendime getiriyor. şu da bir gercek ki fazla iyi niyet de zararlı. burdaki bayanların uyarıları benim acimdan önemli

Bence ailenden utanç duyman gerektiğini söyleyen kişiden utanç duymalısın. Acaba zor durumda olduğunda,maddi desteğe ihtiyacın olduğunda aynı kişi yanında olur muydu ?
bana inanç konusunda ahlak konusunda destek ol diyordu,
gerçekten yardımım dokunur diye samimi dille görüşlerimi de aktardım ama ilk işi faiz konusunu bile değil beni yargılamak oldu.
şunu bilip şunu söylerim aklı olan insana ahlakı biz öğretemeyiz
kendi öğrenemediyse bu yaşa kadar,ne söylesen az.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X