Benim eşim bana sorduğunda söylememe şansım yok ama size öyle söyleyeyim. Haberdar edilmesi gerektiğini düşünür. Asla sıkmaz bunaltmaz. Ama ben ergenliğimi tamamladım, yaşım ondan küçük olsa da. Uygun olmayan taleplerim olmayacağını bilir, onun hassasiyetine saygı duyacağımı bilir. Kendi özgürlük iddialarına girerken ne kadar yıprattığının farkında değil.Daha yeni bu tartışmanın ters yüzünü biz yaşadık. Eşim dışarı çıkacağım da "nereye?" Diye sordu. O an odagim başka yerde olduğu için "isim var" dedim ve çıktım. Akşamına "vay neden sadece isim var demişim nolurmus ne isim olduğunu soyleseymisim". Bunun bir guvensizlik sorusu olmadığının farkındayım ben. Ama sürekli adım adım hesap vermek zorunda olmak bana hem kadın hem erkek için çok küçük düşürücü geliyor. Hele ki güven hissedilen ilişkilerde.
Siz ne kadar öyle kastetmedim desenizde bir iki derken karsidakinde sartel atıyor. Açıkçası uyarıldığı halde defaatle bunu yapanı da saygısız buluyorum. Yeri gelir nereye neden gittiğimi muhabbet esnasında soylerim. Yeri gelir aklım doludur isim var yada cikiyorum derim. Ne sürekli sorgu hali..
Konuyu okumadım ne olmuş yine. Birileri birilerinin üzerinde hakimiyet kuramamış mı?ya aslında sohbetiniz samimi geldi yazayım
olay ben sen o değil
evet haklısınız her evliliğin dinamiği farklı
benim bu konuda da benzer konuda da takıldığım husus bunlar kural, siz istisnasınız algısı
konu sahibine de sordum
kadının eşine sormaya hakkı olan sorular neler, yani bunları nereden öğreniyoruz
hani "tabii ki sorulur" diyor ya arkadaşlar ya da işte geçen gün patronun arabası vardı "kocası tabii kadını aramalı, merak eder" vs vs
bu kesin kabullerin kaynağı ne
bir yerde evlilik kitapçığı falan dağıtılıyor da bana ve bir kaç arkadaşa mı denk gelmedi
hani biz istisnayız da bu kural olan yaşam biçimini nereden gördük
ben konu sahibinden muhtemelen burada yazan bir çok kişiden büyüğüm 41 yaşındayım
20li yaşlardaki kızların bir çoğunun "evlilik şöyle olur" algısı var, bu algının temeli ne
yani babaannem dedeme nereye gidiyorsun diye sormazdı gideceği yer belirli idi ya işe ya camiye giderdi
annem babama yahut babam anneme nereye gidiyorsun diye sormazdı
işe gidilirdi erkekler kahveye kadınlar komşulara giderdi en fazla
kimse de eşlerine işten çıkınca nereye gideceksin diye sormazdı işten çıkınca eve gelinir yemek yenirdi
ben bu hikayenin 3. kuşağıyım
evlendiğimde cep telefonumuz vardı ama neden sorayım yani işi biten eve gelirdi, değişik bir şey yapmak isteyen diğerine haber verirdi, artık (en azından benim yaşadığım büyükşehirlerde) işi çıkışı kahveye giden yahut kadınlarla ev oturması yapan bir yaşam biçimi de kalmadı
iş çıkışı bir yere gidecek olan varsa o da arar haber verir ki genelde zaten eşler sevgililer vs de çağırılır ama diyelim ki erkek erkeğe yahut kız kıza bir buluşmada da gidecek olan söyler
yani iş çıkışı kızlarla kahve içmeye gideceğim diye haber verdi isem birisi bana kaçta geleceksin, oradan çıkışta eve mi gelirsin vs diye sormamalı
en fazla çok geç kalırsan haber ver de seni duraktan alayım vs gibi bir muhabbet geçebilir
bu karşılıklı sorulacak sorular instagram sayfası vs varsa, evlilik rehberi gibi falan ben de alıp okuyayım, eksikliklerimi kapatayım
hattaKudrAlobar a da gönderirim, bence onun da ihtiyacı var
mesela konu sahibi deseydi ki ben evde o gelirse yemek yapacaktım gelmezse peynir ekmek yerdim yemek yaptım ama gelmedi
o zaman anlat bu yaşananları bir daha güzelce gelip gelmeyeceğini de söylesin derdik
ya da adama dümdüz "yemek yapayım mı akşama" diye sorabilirdi ama o "eve mi geleceksin başka yere mi gideceksin" diyerek kontrol cümlesi kurmuş oluyor
Konuyu okumadım ne olmuş yine. Birileri birilerinin üzerinde hakimiyet kuramamış mı?
Damdan kardeşim kabul ettim biz istisnayız, sen de kabul et bence
Benim eşim bana sorduğunda söylememe şansım yok ama size öyle söyleyeyim. Haberdar edilmesi gerektiğini düşünür. Asla sıkmaz bunaltmaz. Ama ben ergenliğimi tamamladım, yaşım ondan küçük olsa da. Uygun olmayan taleplerim olmayacağını bilir, onun hassasiyetine saygı duyacağımı bilir. Kendi özgürlük iddialarına girerken ne kadar yıprattığının farkında değil.
Bana göre normal değil.
Sizin normal olarak belirttikleriniz benim ve evliliğim için değil. Herkesin dinamiğinin farklı olması bu oluyor sanırım. Dinamiklerimizin yakın olduğu evliliklerin yorumlarını okudum almam gerekeni aldım. Size de teşekkür ederim.
Konuyu okumadım ne olmuş yine. Birileri birilerinin üzerinde hakimiyet kuramamış mı?
Damdan kardeşim kabul ettim biz istisnayız, sen de kabul et bence
Kaynak mahalle teyzeleri bence. “Kızım bak evlenince kocanın ipini sıkı tut, evladım evli adam bekar arkadaşlarıyla takılmaz izin verme, çocuğum kocanı annesinin evine tek gönderme doldururlar” gibi nasihatler ergenlikten itibaren işleniyor kızların beyinlerine ince ince.onu kabul ettim zaten
ben artık kuralların yazdığı rehberi soruyorum
yani ben okuyacağım, sana ve bir kaç kişiye de ileteceğim
ben bu kurallar nereden çıktı onu bulmaya çalışıyorum, gencecik kızların evlilik şöyle olur şeklindeki kesin kanaatlerinin dayanağını merak ediyorum
yani bu ülkede çoğu şey dine bağlanır da bu konuda o da yok
bu akılları ya da işte bu genel kabulleri neye dayanarak edindikleri bir tv programı vs mi var
düğünde kv den bilezik istemeyi anlarım etraftan görüyoruz hep vardı da cidden bu evlilik kuralları ne zaman ortaya koyuldu, ben hangi arayı kaçırdım onu bilemiyorum
hayır bu benim için mesleki bir sıkıntı da olur, biten evlilik benim işim neden bittiğini ben anlayamazsam nasıl anlatacağım
Bazı kişilerin ‘’ne zaman geleceksin’’ sorusunda bile belli kalıplar içerisine sokmaya çalıştığını görüyorum insanları. Eşimize, ailemize, arkadaşlarımıza bu en masum soruyu bile sormayalım. Linç kültürü böyle birşey sanırım alışamadım inanın. İnsanlar buraya konularını yazarken bir akıl istiyor, kendilerini çıkmazda hissediyorlar biraz yapıcı eleştirici yapılsa alınması gereken dersler alınır diye düşünüyorum. Mesela dünkü ‘’elti sorunsalı’’ konusu. İnanın çok üzüldüm. Bazı arkadaşlar öyle linç etmiş ki karşısında hamile bir kadının olduğunu bilmeden vermiş veriştirmiş. Doğru mu sizce sadece soruyorum. Bu düşüncemden dolayı beni eleştirebilirsiniz ama çok yanlış buluyorum. Konu sahibinden de özür diliyorum farklı bir yere çektim belki ama yıkıcı yorumların artık kültürümüz haline gelmesini kaldıramıyorum belkide.
Kaçta geleceği sizin işinize yarayacak bir bilgi mi? Neden soruluyor?
Ben de sorarım eşime "Kaça gelirsin?" diye ama bi şeyler geçiyordur aklımdan "Bu akşamdan şunları halledelim yarına şunu yapacağım, yardımın gerekiyor kaçta gelirsin?" filan diyebilirim.
Ya da o haber etmiştir "Bu akşam şuraya gideceğiz, bekleme" filan, sonrasında "Saat kaçta gelirsin, neden gidiyorsun?" filan sormam, sorulmalı mı?
Bu, öncesinde bir planınız yoksa, hatırlatma içermiyorsa artık hesap sormaya giriyor.
Evliliğinizin dinamiklerini siz tek başınıza belirlemiyorsunuz. Size göre normal değil ama eşinize göre normal ki böyle bir konu açmışsınız. Adam yatak ayırma seviyesine gelmiş 3-4 ayda.
Siz işinize gelen yorumları alıyorsunuz ama eşiniz sizin gibi düşünmediği için pek de işinize yaramayacak o yorumlar.
Siz bilirsiniz tabii.
Sizin nikahlar hep düştü geçen ayki konularda. Geçersiz sizin evlilikler hep.
Bi bohça konusu vardı, onda da benimki düştüydü; bohçasız şeysiz nişan düğün öyle olmaz dedilerdi.
Aman seninki çok geçerli sankiSizin nikahlar hep düştü geçen ayki konularda. Geçersiz sizin evlilikler hep.
Bi bohça konusu vardı, onda da benimki düştüydü; bohçasız şeysiz nişan düğün öyle olmaz dedilerdi.
Kaçta geleceği sorulabilir bence de. Yani belki yemek yiyeceğim, beklemek isteyebilirim. Ya da sadece merak da edebilirim, "kaç gibi gelirsin" derim. Söylediği saatte gelmezse de problem değil.
Ama "hani şu saatte gelecektin, şuraya mı gideceksin, başka yere mi geçeceksin, neden gidiyorsun" gibi sorular çok sinir bozucu gerçekten.
Ahahah nasıl olmaz inanmıyoroom. Düşmemiş bile toptan yokmuşnikah mı o da ne
şaka bir yana
yıllar yıllar önce bir yerde dini nikahım yok hatta annemin de yok demiştim de ortalık fena karışmıştı
aynısını yazmıştım da çok konuştum diye silmiştim
yani evliliğin dinamiği oluşur da iki taraflı oluşur
konuda konu sahibi ile aynı şeyi düşünenler tabii ara tabii sıkı tut dedi
benim gibi istisnalar da neden arıyorsun sen bunu önce kendine itiraf et dedi
ama o farklı evlilik dinamiği ortada yok, zira eş ile ortak bir dinamik yok
Görmezden gelin. Dünya böyle burada da olmazsa şaşardık.Bazı kişilerin ‘’ne zaman geleceksin’’ sorusunda bile belli kalıplar içerisine sokmaya çalıştığını görüyorum insanları. Eşimize, ailemize, arkadaşlarımıza bu en masum soruyu bile sormayalım. Linç kültürü böyle birşey sanırım alışamadım inanın. İnsanlar buraya konularını yazarken bir akıl istiyor, kendilerini çıkmazda hissediyorlar biraz yapıcı eleştirici yapılsa alınması gereken dersler alınır diye düşünüyorum. Mesela dünkü ‘’elti sorunsalı’’ konusu. İnanın çok üzüldüm. Bazı arkadaşlar öyle linç etmiş ki karşısında hamile bir kadının olduğunu bilmeden vermiş veriştirmiş. Doğru mu sizce sadece soruyorum. Bu düşüncemden dolayı beni eleştirebilirsiniz ama çok yanlış buluyorum. Konu sahibinden de özür diliyorum farklı bir yere çektim belki ama yıkıcı yorumların artık kültürümüz haline gelmesini kaldıramıyorum belkide.
Ben mi anlamıyorum mevzuyu? Diyalog kuralım hemen;Ya çok şey bi de "Neden?" sorusu, nasıl diyeyim, zaten haberin içindedir cevabı çoğu kez. Adam oraya gidecek çünkü canı öyle istemiş bile bir nedendir yani bakarsan. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?