- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Konumdada belirttiğim gibi hakaret aşağılama ve pis imalar varsa o yorumlar benim için önemsizdir.Tabiki yorumları ciddiye alıyorum ve doğru düzgün yapılanları aynı sizin gibi önerileriniz için teşekkürlerValla nickini ilk defa görüyorum belki önceden yorum yapmışımdır konulara bilemedim...
Ben kkda daha nişanlanmadan önce konular açmıştım ki bu on seneye tekabül ediyor. Çoğu insan eşimden bir yol olmayacağını söyledi ama kırıcı ama düzgün. Şu an bilmem kaç yıllık evli ve bir çocuğum var ve ben de bir yol olmayacağını ve yanlış bir evlilik yaptığımı düşünüyorum. Bir şeyi yüz insandan 90ı söylüyorsa durup düşünmek lazım. Aynı şekilde doğum yapınca da fena haldeydim, bir kaç kişi hariç ciddi destek görmüştim ve cidden dedikleri de oldu. Siz böyle eften püften zannediyorsunuz sanırım ama insanlar az çok biliyor.
Sizdeki sorun derdinizin büyklüğü küçüklüğü falan değil, asıl derdinizi bilememeniz ve görünen sorunları kabul etmemeniz. Az önce konunuzu okudum, yorumları ciddiye alın ve kendinizde düzeltilmesi gereken yerleri sakin kafayla düşünün derim.
Sizi anlayabiliyorum, buraya sadece bir konu açtım. Orada da birkaç kişi tarafından alakasızca "evlilik meraklısı" gibi göründüm. Bazen çok farklı algılayabiliyor karşıdaki insanlar. Onlara kızmıyorum çünkü onlar da farklı bir hayat ve bakış açısından geliyorlar sonuçta. Ben de konuya farklı bir açıdan yaklaşabiliyorum bazı zamanlar çünkü konu sahiplerinin düşüncelerinin altında farklı şeyler yattığını görüyorum, bunu da dile getiriyorum.
Hakaret olmadığı sürece eleştiri yapılmasını da normal buluyorum. Sonuçta buraya bir şeyler yazıyorsak bunu binlerce insanın okuyacağını bilerek yazıyoruz. Ama siz çok farklı bir durumdan bahsediyorsunuz hakaret, aşağılama gibi.
Burada yazılanlardan yola çıkarak mahsuru yoksa size şunu sormak istiyorum, istemezseniz cevap vermek zorunda değilsiniz elbette. Her konuda haklı olduğunuzu -kendinizi objektif şekilde eleştirdiğinizde- düşünüyor musunuz?
Bu sanırım sizin gibi düşünenler sebebiyle üyeliğimin iptali olmalıİşte etsek de görüyoruz, problem orda. Bir ufak tıka bakıyor. Akşam oldu bu arada. Hiç bir şekilde görmeyeceğim ve görülmeyeceğim bir seçenek istiyorum.
Yok ayol üyeliğiniz iptal olsun demedim. O hakkı da kendimde asla görmem. Sadece siz beni görmek istemiyorsunuz ben sizi görmek istemiyorum bunun daha kesin asla kesişmeyeceğimiz şekilde olması gerekiyor diyorum.Bu sanırım sizin gibi düşünenler sebebiyle üyeliğimin iptali olmalıneden ben peki biz miyiz insanları üzen döken kırıp inciten vicdan yaaa gerçekten...
Kayınvalidem yarım kilo kıyma göndermedi bu bir.ben birşey sormak istiyorum ve samimi fikrinizi yazacağınıza inanıyorum.
her konusunda "yakınlarım beni her konuda haklı görüyor, benim haksız yada hatalı tavrım" yok denmesi sizce sağlıklı mı ? ben gerçekten psikolojiye ilgi duyan ve okuyup araştırmalar yapan biri olarak merakımdan bu konuyu takip ediyorum.
şöyle düşünün, biri konular açıyor. konuları hep eşinin ailesi ile alaklı. mesela kv'si yarım kilo kıyma gönderdiği için eşini kavgaya yönlendiriyor ve beni aşağıladılar diye sinir krizi geçiyor.
sonra gelip insanlar bana hakaret ediyor diye bir başlık açıyor ki bu yasak. hadi yasak olmasını geçtim.
kendini savunma şekli ise abisinin pdr'ci olması ve onu her zaman haklı bulması.
ben eski konularını bilmesem de sadece bu cevaplardan dolayı üyenin ciddi sıkıntıları olduğunu düşünürdüm. kibirli diyenlere kızmış ama herkes beni haklı görüyor diyen, birşey öğrenmek için yazıyorum dediği halde aksi fikirleri olanlara saldıran biri sizce gerçekten yansıttığı gibi burada dışlanmış mıdır yoksa kibirli olması rahatsız edici noktaya mı gelmiştir.
elbette cevap vermemek de bir seçim. ama insanların çoğu birine sürekli aynı şeyi söylüyorsa belki biraz onların neden bunları söylediklerini de irdelemek lazım.
Hayırlısı olsun o zaman ne diyeyim.Yok ayol üyeliğiniz iptal olsun demedim. O hakkı da kendimde asla görmem. Sadece siz beni görmek istemiyorsunuz ben sizi görmek istemiyorum bunun daha kesin asla kesişmeyeceğimiz şekilde olması gerekiyor diyorum.
Kayınvalidem yarım kilo kıyma göndermedi bu bir.
Ben varken eşimin eline tutuşturdu miktarı o değildi bu iki.Eşimi kavgaya yönlendirmedim ve sinir krizine geçirmedim buda üç... İşte istediği gibi hatırlayıp iftirada bulunan biri dahaYazık diyorum yorumları bul ispatla hadi görelim...Uzun uzun yazmakla kendini haklı çıkarmış olmuyorsun malesef...Hem benimle derdin ne hala buradasın ya tavuğuna mı kış dedim kim bilir ne dedinde gözardı ettim.Bu kadar mı zoruna gitti eee sende gözardı et kurtul ne uğraşıyorsun?
Yok hala gözardılısınız yorumlar fazlalaşınca arada bakıyorum kim ne yazmış diye hala aynı...Benim başka hesabım yok gerçekten sizin gibi birilerini takip edecek vaktimde yok...Eee yorumlar yok hadi ispatla huyunuz bu değil mi çevirip yazmak yani iftira... Başka uğraş bulun kendinize.İçinizi iyileştirin...Gerçekten sizinle münakaşaya giremem.. Agladığım dönemler bayağı eskide kaldı... Umarım uyanırsınız birgün ve çok geç olmaz... Eyvallahe çok merak etmişsiniz ki göz ardını kaldırmışsınız :)
benim zoruma giden birşey yok bu arada. kendi hayatımdan gayet memnunum ve burada boş zamanımı geçiriyorum. kendimi haklı çıkarma kaygım da yok.
muhtemelen fake başka bi hesaptan takip edip bazı kişilerin engelini kaldırıyorsunuz yada birileri mesaj yoluyla size yazıları iletiyor, yoksa canınızın istediği yoruma şak diye yorum yazabilmek mümkün değil.
ayrıca kıyma konusunda herkes benimkine benzer yorumlar yazmıştı ama mutlu olacaksanız bize iftiracı deyin, çünkü ben olmadığım şey için üzülüp alınmam. tıpkı sizin haksız olduğunuzu duydukça ağladığınız gibi :)
e çok merak etmişsiniz ki göz ardını kaldırmışsınız :)
benim zoruma giden birşey yok bu arada. kendi hayatımdan gayet memnunum ve burada boş zamanımı geçiriyorum. kendimi haklı çıkarma kaygım da yok.
muhtemelen fake başka bi hesaptan takip edip bazı kişilerin engelini kaldırıyorsunuz yada birileri mesaj yoluyla size yazıları iletiyor, yoksa canınızın istediği yoruma şak diye yorum yazabilmek mümkün değil.
ayrıca kıyma konusunda herkes benimkine benzer yorumlar yazmıştı ama mutlu olacaksanız bize iftiracı deyin, çünkü ben olmadığım şey için üzülüp alınmam. tıpkı sizin haksız olduğunuzu duydukça ağladığınız gibi :)
Yok hala gözardılısınız yorumlar fazlalaşınca arada bakıyorum kim ne yazmış diye hala aynı...Benim başka hesabım yok gerçekten sizin gibi birilerini takip edecek vaktimde yok...Eee yorumlar yok hadi ispatla huyunuz bu değil mi çevirip yazmak yani iftira... Başka uğraş bulun kendinize.İçinizi iyileştirin...Gerçekten sizinle münakaşaya giremem.. Agladığım dönemler bayağı eskide kaldı... Umarım uyanırsınız birgün ve çok geç olmaz... Eyvallah
Mümkün mümkün. Ben de arkadaşı göz ardı ettim ama her mesajını “göz ardı ettiğim kişinin mesajını göster” şeklinde bi uyarıyla görüyorum ve cevap yazabiliyorum. Forumun engelleme seçeneği bizim bildiğimiz engellemelere pek benzemiyor. O yüzden diyorum ya iyileştirilmeli.
ben birşey sormak istiyorum ve samimi fikrinizi yazacağınıza inanıyorum.
her konusunda "yakınlarım beni her konuda haklı görüyor, benim haksız yada hatalı tavrım" yok denmesi sizce sağlıklı mı ? ben gerçekten psikolojiye ilgi duyan ve okuyup araştırmalar yapan biri olarak merakımdan bu konuyu takip ediyorum.
şöyle düşünün, biri konular açıyor. konuları hep eşinin ailesi ile alaklı. mesela kv'si yarım kilo kıyma gönderdiği için eşini kavgaya yönlendiriyor ve beni aşağıladılar diye sinir krizi geçiyor.
sonra gelip insanlar bana hakaret ediyor diye bir başlık açıyor ki bu yasak. hadi yasak olmasını geçtim.
kendini savunma şekli ise abisinin pdr'ci olması ve onu her zaman haklı bulması.
ben eski konularını bilmesem de sadece bu cevaplardan dolayı üyenin ciddi sıkıntıları olduğunu düşünürdüm. kibirli diyenlere kızmış ama herkes beni haklı görüyor diyen, birşey öğrenmek için yazıyorum dediği halde aksi fikirleri olanlara saldıran biri sizce gerçekten yansıttığı gibi burada dışlanmış mıdır yoksa kibirli olması rahatsız edici noktaya mı gelmiştir.
elbette cevap vermemek de bir seçim. ama insanların çoğu birine sürekli aynı şeyi söylüyorsa belki biraz onların neden bunları söylediklerini de irdelemek lazım.
e çok merak etmişsiniz ki göz ardını kaldırmışsınız :)
Öncelikle teşekkür ederim samimi fikrime inandığınız için.
Az önce geçenlerde açtığı konuya baktım konu sahibinin. Bilmiyordum çünkü tam olarak şimdi biraz daha rahat yorum yapabilirim.
Konu sahibi bu yazdıklarımı umarım düşmanca anlamaz ama kendisinin kayın valide takıntısı olduğu çok aşikar. Geçmişte yaşadığı olaylar bunda etkili olmuş olabilir diye düşünüyorum. Kimse durup dururken takmaz herhalde. (Bilemiyorum gerçi kişiliğini.)
Başka konusu var mı onu da bilmiyorum geçmişteki olaylarla ilgili.
Konu sahibinin aslında en büyük sorunu haklı da olsa kendini ifade ediş biçiminden kaynaklı haksız konuma düşmesi.
Karakter olarak kibirli mi bilmiyorum ama kendini çok haklı bulduğunda hemfikirim. Ve evet bu düşünceyi çevredeki etkenlerle oluşturmak sağlıklı bir davranış değil. Ben de psikolog değilim ama sizin gibi araştırmayı severim. Bu konuda da hemfikiriz.
PDR'ci abiye gelince, aslında psikolojik danışmanlık veren insanlar sen haklısın, haksızsın gibi yorumlarda bulunmaz diye biliyorum ben. Muhtemelen ailesinden biri olduğu için bu yorumu yapıyor. Ama maalesef gerekli yönlendirmeyi yapmamış. Oysa objektif olarak yön verebilseydi belki de daha büyük bir iyilik yapmış olurdu. Bu da abisinin tercihi. Ki bence yanlış bir tercih.
Konusuna gelen yorumlara baktım. Bazıları gerçekten üzücü ama konu sahibinin verdiği tepkilerin de bazıları onlardan farksız değil. Burada yapılan her olumsuz eleştiriyi kötüye yormamak lazım. Yine söylüyorum kibir mi bilmiyorum ama dışlanmışlık değilmiş onu görmüş oldum. Ben daha çok konu sahibinin duygusallığı diye düşünüyorum.
Ben konu sahibinin kötülüğünü düşünmüyorum çünkü kendisini tanımıyorum. Sevip/sevmeme durumum söz konusu olamaz. Sadece objektiflik önemli. Ama kendisi belki de dolmuşluğun verdiği duygusallıkla olumsuz yorumları yanlış anlıyor olabilir.
Ve sondaki cümleniz de doğru. Bir insan bana örneğin "aptal" dese güler geçerim, ama 100 insan dese oturup sorgularım gerçekten böyle miyim diye. Umarım konu sahibi de sorguluyordur kendini. Çünkü kendimizi sorgulamaktan korkarsak, kaçarsak aslında kendimize en büyük kötülüğü yapmış oluyoruz.
Abim gerçekten tarafsızca konuşur ve psikolojiyle alakalı bir bölüm bitirdiği ve hala eğitim aldığı için psikolojiyi araştıran insanlardan daha bilgili olduğunu düşünüyorum.Öncelikle teşekkür ederim samimi fikrime inandığınız için.
Az önce geçenlerde açtığı konuya baktım konu sahibinin. Bilmiyordum çünkü tam olarak şimdi biraz daha rahat yorum yapabilirim.
Konu sahibi bu yazdıklarımı umarım düşmanca anlamaz ama kendisinin kayın valide takıntısı olduğu çok aşikar. Geçmişte yaşadığı olaylar bunda etkili olmuş olabilir diye düşünüyorum. Kimse durup dururken takmaz herhalde. (Bilemiyorum gerçi kişiliğini.)
Başka konusu var mı onu da bilmiyorum geçmişteki olaylarla ilgili.
Konu sahibinin aslında en büyük sorunu haklı da olsa kendini ifade ediş biçiminden kaynaklı haksız konuma düşmesi.
Karakter olarak kibirli mi bilmiyorum ama kendini çok haklı bulduğunda hemfikirim. Ve evet bu düşünceyi çevredeki etkenlerle oluşturmak sağlıklı bir davranış değil. Ben de psikolog değilim ama sizin gibi araştırmayı severim. Bu konuda da hemfikiriz.
PDR'ci abiye gelince, aslında psikolojik danışmanlık veren insanlar sen haklısın, haksızsın gibi yorumlarda bulunmaz diye biliyorum ben. Muhtemelen ailesinden biri olduğu için bu yorumu yapıyor. Ama maalesef gerekli yönlendirmeyi yapmamış. Oysa objektif olarak yön verebilseydi belki de daha büyük bir iyilik yapmış olurdu. Bu da abisinin tercihi. Ki bence yanlış bir tercih.
Konusuna gelen yorumlara baktım. Bazıları gerçekten üzücü ama konu sahibinin verdiği tepkilerin de bazıları onlardan farksız değil. Burada yapılan her olumsuz eleştiriyi kötüye yormamak lazım. Yine söylüyorum kibir mi bilmiyorum ama dışlanmışlık değilmiş onu görmüş oldum. Ben daha çok konu sahibinin duygusallığı diye düşünüyorum.
Ben konu sahibinin kötülüğünü düşünmüyorum çünkü kendisini tanımıyorum. Sevip/sevmeme durumum söz konusu olamaz. Sadece objektiflik önemli. Ama kendisi belki de dolmuşluğun verdiği duygusallıkla olumsuz yorumları yanlış anlıyor olabilir.
Ve sondaki cümleniz de doğru. Bir insan bana örneğin "aptal" dese güler geçerim, ama 100 insan dese oturup sorgularım gerçekten böyle miyim diye. Umarım konu sahibi de sorguluyordur kendini. Çünkü kendimizi sorgulamaktan korkarsak, kaçarsak aslında kendimize en büyük kötülüğü yapmış oluyoruz.
Dün ki konu değil zaten çok öncesinden bahsettim...Sizi uzup aglatacak kadar ne yazılmış olabilir ki diye girip konunuzu okudum bir kaç sayfa. Hiç hakaret okumadım. Insanlar gayet aklı başında mantıklı konuşmuş bence oradakilerin yorumlarını dikkate alın
Dünkü konu olarak algıladım, diğer postlarinizi bilmiyorumDün ki konu değil zaten çok öncesinden bahsettim...
Evet kara mizah da çok büyük zeka ister kesinlikle. Ve ben de en büyük derslerin özellikle mizahtan çıktığını düşünüyorum. Çok klasik olacak ama Nasreddin Hoca bile buna en basit örnek.aslında eleştirdiği, engellediği, hakaret ediyorlar dediği insanların çok büyük kısmı tam da bu düşüncelerle yazıyor. ve herkesin ifade etme şekli farklı.
ben hayatımda olayları daha ziyade mizahla ele almayı severim. ki burada insanlar beni tanımadığı için yok yere kavga çıkmaması adına gayet ciddi yazıyorum çoğu yerde. ancak artık az çok tanıdığım insanlar varken işi mizaha döküyorum.
sanırım bu arkadaş işlerin mizahi yönden ele alınmasını çok farklı değerlendiriyor. işin içine mizah, zeka ve kültür girince bazı yazılar ağır gibi algılanıyor ama aslında içerisinden ders niteliğinde anlamlar çıkabiliyor. ki burada bunu çok iyi yapabilen üyeler var.
forum dışındaki hayatımızda da mesela iş yerinde, biri sürekli ben haklıyım dese, ondan rahatsız olup bizde bir noktadan sonra laf çarpmaz mıyız ? bu meselede aynen öyle.
hakaret ve beddue kabul edilemez ama 2 kişi hakaret etti diye herkese düşmanca cevaplar da verilemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?