Benmi sorun yapiyorum anlamadim

EvluBayan000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2018
943
368
23
29
Gece gece yine sinirlerim tepemde. Suan esimin ailesinin yanindan geliyoruz. Konularimi bilenler vardir her nekadar esimin ailesine fedakarlik yapsamda yaranamiyordum. Sizin sayenizde akillandim fedakarliklarimi sadece allah rizasi olan kisima kadar dusurdum. Evleneli 2 sene oldu buzamana kadar hep sebebini bilmedgmz dugun borcu adi altinda borclsr odedik. Esim aylik 6 bin civari alirken kayinbab her ay 5binini alip bin tlsini bize veriyordu
Hic bir sekilde sorun yapmadim. Neyse kisin ortasinda borcunuz bitti dedikten sonra 2 hafta icinde 15 bine yakin borc cikardi neymis benim altinlarin borcuymus inanin aylik 300 tl bize kaliyordu. Söz olurken havali havali bir tanr oglum var 100bine yakin birikimim var is yeri acicam cart curt. Hepsi yalan oldu. Evimiz iira degil esim 13 yasindan beri calisiyor bu evi almis. Ama kayinbabamin 4 dairesi var suan suan kendi dairesnn kiredisini oduyor 2 senedir ortak oduyoruz bunuda sorun yapmadim. Kayinvalide desen yeni evliyken millete gosteris kislik yiyecek verirdi ondada ben yardim ederdim. Suan copunu sakiniyor bizden. Bende istemem vermek zorundada degil. Neyse gelelim onemli meseleye evde bekar gorumcem var sözü olucak. Bunlar bugun basladilar yok sukadar altin isteriz yok efendim oglan bizim oturdgmz semte gelsin. Bende gurbetteyim bu arada. Yok iste kizimin telefonunu yeniler. Ben nisanliyken kotu telefonum vsrdi kayinbabam telin guzelmis dedi bende eskidi ya dedim bana kendi 100 telelik telini uzatiyor sende o elindekini ver diyor. Neyse kaynanam diyorki cocuk asgari ucretli csliyor zor olur diyor. Kayinbabam ordan diyorki ben konusurum hic bir sekilde borc cikarmasinlar ailedi öder. Bende dedim onemli olan mutluluk bizde odedik borc dedim. Bana dedigi laf sizin kendi eviniz. Ya resmen zoruma gidiyor ya. Gitmeden hemen esimden para istiyor sizin sukadar borcunuz vardi onu verin diye. Bizi hic dusundukleri yok. Esimde babasi oldugi icin vicdan yapiyor birazda ailesine karsi sesiisz karakter. Aileside bol bol duygu somurusu yapiyor. Napicam arkadaslar. Kaynanam bana bayram harcligi vermek zorunda degil ama bayramlarda 10 tl elime uzatan insan. Bunlar icin ben evde tutumlu olmaya calisirken milyar milyar para yedirmek zoruma gidiyor artik. Esim sesini cikarmadgi surece ben hic birsey diyemem
Oglumun para vermesini engelliyor vs diye baya sorun ciksr esimde anlamiyor. Kizlarina karsi bukadar dusunceliyken bize boyle yaomasi. Bende artik birikim yaomicam hepsi borc adi altinda ailedine gidiyor. Bundan sonra bende yoyip icicem artik

Sen sorun yapmiyorsun... sorun haline getiriyorsun.. olaylari yani..
Bu kadar fazĺa sorun etmemek iyi degilmis demekki..

Önce eşinle bir konuş. Borcun toplamını sorsun ona göre ödesin olmayan borcu. Birde haklısınız ama gorumcenizle iddalasmakta haksızsınız onlar size bir şey yapmadıysa sizde Bunu kabul ettiyseniz Bu sizin probleminiz Bence siz hiçbir şey istemediniz bir de sorgusuz sualsiz para ödüyorsunuz diye görümcenizde sizin yaşadığınız hayatı yaşamak zorunda değil. Bir de esiniz babası ne kadar istiyorsa o kadar veriyor evi mağdur ediyor Bu tamamiyle Eşinizin zayıflığı Bence bir cinnete bakar

E
Sen sorun yapmiyorsun... sorun haline getiriyorsun.. olaylari yani..
Bu kadar fazĺa sorun etmemek iyi degilmis demekki..
Eve gelince esime bagirip cagirdim. Ailen kizini dusunuyor biz okadar borc odedik doymadilar. Biz cocuk dusunuyir olmuyor tedavi parasi biriktirmiyi dusunuyorduk. Rahata erene kadat cocukta yok sana dedim

Kabul etme mevzusu yok. Benim ailem dediki kizima 4 tane iyisinden bilezik onu da kolundan almayin sadece bunu soylediler onlarda tamam dediler zaten dugunu borcsuz yapicaz dediler. Altin alincak zaman yok alamayiz virt zirt bizde sorun yapmadik ucuzundan aldik. Benim ailem bu konu haricinde hic birseye karismadi. Altinlarim alindi evlendik borcunu odedik ailesi bilexiklerimi sattirmays calisti koluma takamadan onlarda gitti zaten.

Eşiniz gözünü açsın. Resmen paralarınızı yiyor kp
Esim cok mu saf iyi niyetlimi. Yoksa kp mi laf cambazi anlamadim
Ama esimin ailesi asiri duygu somurucu insan millet inanirken öz oglu hic bir sekilde gozunu acamaz. Ona sadece ben actirabilirm oda biraz zaman alir

Gorumceme bir sey demiyor mutlu olmasinida istiyorum bu ayri bir konu. Konu esimin ailesinin dusuncesizligi. Kizlarini bukadar dusunurken karsi taraftan hersey beklerken. Acaba ben oglumu dusunuyormuyum diye sorgulamamasi konu tam olarak bu

Bu kadar tolerans gösterirsen olacağı bu bizim kv böyleydi ki ben çalışıyorum onu bile sahiplenmeye çalışıyordu en son hepsine çatladım şimdi herkes kendi parasıyla

Okurken vallahi şiştim ne demek 5 bini almak elinizden ya....
Lütfen artık dur deyin terbiyesiz insanlar bir cinnet geçirin eşinize resti çekin insanlara vallahi billahi iyilik yaramıyor...
Hayatta en nefret rttgm mevzu para konusu onun icin esimi verme diye zorlamadim. Suan esime bu konu icin rest cekemem ama aklini basina getirmesi icin baska sebebler bulmak istiyorum

Eşin önce bi evlendiğinin farkına varsın. Kendi ailesi kendi evi kendi bakması gereken insanlar var. Ailesinin durumu da iyiyse kusura bakmayın da kerizlikten başka bir şey değil bu!

Benim kaynanam kendi kayınlarından hep uzak durmuş evini de uzağa götürmüş ama bizim ona yakın olmamızı istiyor. Bir insan nasıl kardeşlerinden annesinden uzakta yaşar diyor. Ben de dedim ki “e peki sen niye kendi kocanın kardeşlerinden bu kadar uzaksın bak hepsi yanyana” sustu bi şey diyemedi. Siz de lafınızı esirgemeyin.

Keske bizimde burdan gitmek gibi sansimiz olsa. Ben kayinvalide yakin oturuyorum elinden gelse bzii orda yatirackdi. Kadinlsr kul7bu sayesinde gozumu actim suan keyfim jezaman ister gidiyorum. Esim evin tek oglu isi burds ve kendi evimiz bizim oyle bir sansizmiz yok

Neden borcunuzun tam miktarını bilmiyorsunuz? Neden borç babaya veriliyor? Hayir yani düğünde borç olduysa verilecek yeri bellidir düğün salonu gibi, mobilya desen yine mağazaya verileceği bellidir. Eşiniz ne diyor bu konuda? Gorumcenizi boşverin size yapilana bakin. Bana kalirsa siz gorumcenin evlilik borclarini da odersiniz bu gidişle. Esinizle konuşun kira odemiyorsunuz ama bin lirayla fatura mutfak vs kıt kanaat geçinirsiniz. Bence tam borcu ogrenin ama nereye neden verileceğine kadar yani. Esiniz de bu borç bitince kendim kullanacağım parami haberiniz olsun desin. Hatta adami borca sokun, araba alsin, yazlik ev pesinati biriktirsin mesela. Borc adi altinda resmen bininci evlerini kocaniza aldiriyorlar bence. Çocuk olayini da aileye para vermeyi kesmeden tam anlamiyla rafa kaldirin.

Soyle soyleyim
Esim babasina karsi net konusak karakterde degil 6 tane gorumcem var uyaniklardir. Esimde asiri saygi adi altinda ailesine birakin beni kendini bile savunamaz. Ama yanlis anlamayin safsalak bir insam degil agir efendi. Babasi buna ornek veriyorum dugun icin salondu kuaforfu kiyafetti virt zirt icin kiredi cektim diyor onu oduyoruz borc bitene kadar maasindan sana bin tl vrriceem diyor. Borc bitti diyor sunlara sunlara gelinin bilexzik borcu var onu oducez. O bitiyor kendi evlerinin kiredi borcu. Esimde babam evi aldi oderiz diyor. Esimde olan sadece bir ev onu ds kendi parasiyla aldi zaten
Kixina gelince onlarin evleri yok damadin ailesi borc cikarmisin

Kocanizin açıkça konuşmaktan başka çaresi yok. Tam borcu bilelim biz de cocuk istiyoruz borcla bu işe girismek istemiyoruz desin. Durup durup yeni borc nedir ya. Hayir harcayin yetirmeyin parayi. Bunlar nasilsa harcamiyor diyip eldeki avuctakini aliyorlar. Kocaniz yapmazsa alin kredi kartini elinden eve bir seyler alin altin alin çeyrek falan. Kocaniz da artik borçlu olacagi için babasina param yok demek zorunda kalir. Gayet ciddiyim gorumcenin evini falan siz yapacaksiniz da haberiniz bile olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…