Beraber yaşamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

vesikaliyarim

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
8.951
En iyi cevaplar
1
15.784
388
45
Merhaba,
Biriyle tanıştırıldım ve dün telefonda konuştuk ve yazıştık biraz tanıma amaçlı...

Adam 47 yaşında hiç evlenmemiş. Bunun kendi tercihi mi olduğunu sordum. Çalıştım gençken hep öyle geçti dedi, 2 yıldır düşünüyorum ama karşıma hep cocuklu insanlar cıktı, cocuklu da istemiyorum dedi..
Aynı memleketteniz, sürekli sorunlu tiplerle tanışmış anladığım, benimle tanısınca cok heyecanlandığını ümitlendiğini söyledi..Hiç evlenmedim bu arada..

Buraya dek normal gibi..Sonra hayatında eğlence aramadığını, "modern ve özgür bir kadın" la ciddi düşüneceğini söyledi...Modern ve özgürden kastın nedir dedim? Özgür deyince pek iyi sinyaller almadım. Yani dedi mesela sen kız arkadaşlarımla tatile gidicem diyebilirsin veya ararsın akşam alışverişe gitcem arkadaşımla dersin dedi...Alışveriş kısmı dedim özgürlük mü demek oluyor anlamadım ama zaten kısıtlı olan izin günlerinde kız arkadaşlarımla değil eşimle giderim dedim..Ama sanırım sen evlendiğinde bu sekilde arkadaslarınla gitmek istediğin için soruyorsun dedim...Hayır asla dedi, neymiş beni test etmiş...Başka birisi bu ozgurlugu istemiş onu direkt reddetmiş...Dedim ki bu nasıl bir saçmalık. Hem sen kendin önüme getiriyorsun konuyu, hem de evet deseydin reddederdim diyorsun....Bu bi gösterge mi dedim yani...Belki çok ta gerikafalı görünmemek adına karsındaki insan olabilir diyecek belli limitler içinde..

Deseydim ki tabiki özgürlük olmalı ikimiz de ayrı ayrı tatillere gideriz deseydim işte bu aradığım diyecekti...Kesin...Ben de dedim ki lütfen ne istediğini başta ortaya koy, bana göre şekillendirme dedim...Açıkça söyle dedim istediğini...Yargılamam uyar mı uymaz mı bakarız dedim...Kıvırdığından geri dönmedi

Neyse bu saçmalıktan sonra zaten bilemiyorum ama olumlu düşünmüyorum...Siz ne dersiniz? Adamın dilinden "modern" kelimesi düşmüyor...Sürekli modern bir kadınsın belli vs ..

Ha unutuyordum Sonra da beraber de yaşayabiliriz dedi..Ne beraber yaşaması ciddi konusurken dedim...Yani bazı kadınlar onu tercih ediyormuş hani ona da açığım ama boyle olsun demiyorum dedi...Evlilik istiyormuş..

Bir de hem yazarken hem konuşurken değişik yerine denişik demesi zaten.....
Bir de telde biraz muhabbet ettik diye sonlara doğru hayatım diye hitap etmeye başlaması...
Hızlı bi şekilde hayatım diyenlere güvenmeyin burdan duyurulur

Son düzenleme:
Simdi 47 yasindaki adam nikah onemsemeyebilir. Hatta bir sure beraber yasayalim bakalim duruma diyebilir. Adamin isteklerinde ben bir gariplik goremedim. Dun baska bir konuda da yazmistim,insanlar birbirlerini o kadar kisitliyor ki alisveris yapabilmek,kiz kiza kahve icmeye cikabilmeyi artik ozgurluk sayacak hale geldik. Belki o da boyle dusunuyordur. Ama size uygundur degildir bilemem tabiki buna siz karar vereceksiniz. Ben olsam bir sure tanir oyle karar verirdim

Adam bana sağlam papuc gibi gelmedi. Bı kere tutarsız konuşuyor. Evlilikte bunu yapmaya devam ederse napicaksin. Sıkıntılı bence

ay çok saçmalamış.
evliyken arkadaşlarla ayrı ayrı tatile gitmek kişiden kişiye değişebilir ama bir akşam arkadaşlarla alışverişe-yemeğe gitmeye özgürlük diyorsa ya eve kapatacak biridir yada kendisi her haltı yemek için fırsat arayacaktır.
ayrıca yaklaşımı çok ergence. ne demek denedim ?
kocaman insanlar birbirini neden denesin yahu ? ağalı mafyalı dizileri çok izleyip etkileniyor heralde.
bence kaçın, görüşmeyin bir daha.

Adamın evlilikte gözü yok. Siz tepki gösterdikçe kıvırmış sözlerini. 47 yaşında birinin daha mantıklı ve oturmuş kişiliği olması gerekir.

Kesnlikle kıvırdı...Deseydim ki tabiki özgürlük olmalı ikimiz de ayrı ayrı tatillere gideriz deseydim işte bu aradığım diyecekti...Kesin...Ben de dedim ki lütfen ne istediğini başta ortaya koy, bana göre şekillendirme dedim...Açıkça söyle dedim istediğini...Yargılamam uyar mı uymaz mı bakarız dedim...Kıvırdığından geri dönmedi

Bu yaşa kadar evlenmemesi işten falan değil bir kere geçsin bunu. Normal biri olsaydı mutlaka evlenirdi bir şekilde.
Adamda bir sorun var bence, kendini kurban etme derim.

Ben de bu yaşa kadar evlenmedim ama kadınla erkeğin evlenmeme durumu farklı oluyor .. Erkekler isteyince cok rahat evleniyor...Yok ya bu yarın obur gun arkadaslarla iş için Rusya'ya, Endonezya'ya gidicem diye başlar

neden evlenmedıgı anlasıldı
hepımız gencken calıstık calıstıgım ıcın evlenmedım gıbı absurt bahane hele kı erkek ıcın ancak karsı tarafın zekasını kucumseyen bır bakıs acısından cıkar
ozgurlık kavramı da ıcler acısı

ona karsı elektrıklı dıkenlı tellerı olan duvar orun ve gerıye bakmadan koşun kacın

Hem kadın hem de erkek 40ı geçtikten sonra biraz zor evlenir. Sebepler şans, kısmet, kriterlere uygun kişilerin azalmasi. Çünkü yaş ilerledikçe kriterler artıyor ama o kriterlere uyan birilerini bulmak da zorlaşıyor. 40 yaşında, hiç evlenmemiş, eğitimli, bakımlı birini bulmak kolay mı. Öyle dank diye karşınıza çıkmıyor. Evlenmeyince de adam daha rahat takılmıştır. Birlikte yaşadığı ilişkileri olmuştur. E bu yaştan sonra ergen gibi telefondan bi süre konuşup hadi evlenelim diyecek hali yok. Adam yıllarca yalnız yaşamış. O kadınla uyum sağlayıp sağlayamayacağını öğrenmenin en iyi yolu bir süre beraber yaşamak. 40 yaşını aşmış ve evlenmemiş olan çoook akademisyen tanıyorum. Tercih edilmeyecek kişiler değiller, gayet hoşlar. Hatta biri 47 yaşında evlendi. Yani bu yaşa kadar evlenmemiş oluşuna ve rahat oluşuna takılmayın. Bence buradaki asıl sorun adamın söylediklerinin arkasında duramaması ve kıvırması. Iki tarafın da açık ve net olması gerekir. Öyle salak saçma yöntemlerle kendi aklınca karşı tarafı test eden insanlardan hiç hoşlanmam

47 yaşında ama hala olgunlaşamamış.
Modernlik adı altında karşı cins ile samimiyetimin dozunu abartsam da bak bunlar hep modernlikten diyebilir.
Ben adamdan öyle sinyaller aldım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…