Berekete inananlardanım. Birde şu var tabi istediğini al, ye, gez, iç; param bereketsiz demek olmaz harcıyorsun tutmuyorsun paran gidiyor. Yanlış hatırlamıyorsam, geçen burada bir arkadaş(bankacı) konu açmıştı aylık masrafım 1.000 tl (giysi, makyaj v.s.) diye. bende sizin gibi 5 yıllık pantolonlar giyiyorum, 50 tl lik krem değil, 10 tl lik alıyorum. Aylık masrafım 1.000 değil, 100 tl tutmuyor. (giysi, makyaj olarak) şimdi böyle bir durumda para birikmez mi? birikir. Bazı işyerlerinde zorunludur kıyafet orası ayrı; ama o zaman da indirimler, uygun olanlar takip edilebilir diye düşünüyorum. benim kıyafet problemim yok işyerimde. Bazı insanlar para yok diye söylenirler; ama ne giysiden, ne gezmeden, ne teknolojiden, hiçbirşeyden geri kalmazlar. isteyen istediğini yapar, kimse kimseye karışamaz orası ayrı. sonra ne oluyor para yetmiyor, sen nasıl biriktiriyorsun bilmem ne , gözü kalan, fesatlanan, laf sokmaya çalışan insanlar bile oluyor. bereketsiz değil arkadaşım harcayıp, tutmuyorsun. Bizler bilmiyor muyuz giyinmesini, gezmesini, yemesini, son model cep telefonları almasını biliyoruz; ama zor günler için, geleceğimiz için biriktirmeyi tercih ediyoruz. Herkesin kendi tercihi; isteyen biriktirir, isteyen harcar. (Tabi zor şartlarda geçinebilen arkadaşları kastetmiyorum para yetmiyor derken)