Beşiği de anneannesi alsın!

Pardon iyi misiniz? Benim çok şükür annemle bir sorunum yok. Bir şey yapmadan başkasından beklemediği sürece kv beni ilgilendirmiyor. Ben bambaşka bir şey sordum.
Haklısınız ben de üzülürdüm.
Keşke yerinde ve tam zamanında cevabını verseydiniz.
Annem zaten a dan z ye aldı sağolsun sanırım haberşn yok ANNE.
Orada başka birinin önünde bunu rahatça söyluyorsa siz de gayet dile getirebilirsiniz.

kv niz yüzsüzlük yapmış
başkasının yanında size laf edebiliyor ise sizde başkasının yanında usulca cevap verebilirsiniz. Burada siz cevap vermeniz sizi küçültmez milletin yanında sanki çok şey yapmış gibi laf ediyorsa cevabı da hak ediyor
"cevap olarak annem zaten herşeyi yaptı çok şükür, yapmadığı bir o kaldı" de, gül konuyu değiştir

Yaşadığınız duyguları çok iyi anlıyorum.Bu tamamen hevesle alakalı birşey. En yakın arkadaşımızın bebeğine bile heveslenip neler alıyoruz. Kaldı ki bu torun. Parası yoktur alamaz ama söyler kızım biliyosun durumu der onu anlarım. Ama parası varken böyle yapmasına bende bozulurum. Tabikide illa da alcak diye birşey yok ama yarım elma gönül alma :) Herkes ister bunu.

bişey söyleme hakkın yok. bebeğin bişeylerini birilerinin alması diye bir şey yok. anne baba olarak sizin almanız gerek. sizin anneniz içinden gelmiş almış bu olabilir. kaldırıp indirmeye de gerek yok.

be anladım sizi
kv cimri besbelli belli etmiş kendini
bişey alsın almasın önemli değil annenizin aldığına ne karışıyor ona kızmışsınız haklısınız

konu beşik yatak vs getirin anneannesi alsın muhabbeti yaparsa
k.bakmada anne zaten annem herşeyi aldı inşallah beşiği de o almaz gibi konuşursunuz

Bu hediye mevzusu insanın içinden gelmesiyle alakalı bir durum.. En iyisi her şeyi kendin yap kafan rahat olsun benim de kayınvalide kayınbaba bebek mevzusu geçince ölü taklidi yapar genellikle annemlerde bir şey almadan önce haber ver derler,masrafı kendileri karsilamak için. Biz kimseye bir şey demeden esimle gidip istediğimizi alıp geliyoruz oh rahat rahat

Bebeginiz adina uzuldum acikcasi, cunku kindar bir annesiniz.
Kayinvalideniz ne derse desin, bu annenizi asla kotu bir anneanne yapmayacagini biliyorsunuz.
Bunu dert etmek, laf sokmak icin yer aramak en fazla kindar oldugunuzu gosterir.
Kayinvalidenizin seviyesine dusmeye degermiki, laf sokarak?

Ben sizi çok iyi anladım
sizin zaten kendi annenizdende böyle bir talebiniz olmamasına rağmen, anneniz siz ve bebeğiniz için ihtiyaçları toparlamaya çalışıyor . Benim annemde öyle çünkü o yüzden sizi anlayabiliyorum. Benim aklıma gelmeyen şeyleri düşünür, araştırırı, alır, benden daha heveslidir :)
Eşimin ailesinden zerre beklentim yok ama annemin yaptıkları yanında sizinki gibi bir laf etse bende çok sinir olurdum.
Burda olay kaynananızın bişey almaması değil, annenize sarması
Doğuma az kalmış, gereksizlerle moralinizi bozmayın derim. en güzel zamanlarınız, en güzel heyecanlarınız bunlar
Hee ortam müsait olur, lafıda gelirse içinizdekileri söylersiniz, ama illa söyleyeyim diye içinizi karartmayın, üzülmeyin boşa
Sağlıkla alın yavrunuzu kucağınıza

Terbıyesızlık.
Zaten annenız yeterince almış

Sız dıyemedınız mı annem zaten elınden geldıgını ardına koymadı ne münasebet dıye !
herkes kendı ısıne bakar, kımse kımse ıle yarışamaz bu durumda. Ha aılenın durumu vardır alır, karsı taraftan bekleyemezsın. Ama kayınvalıdenız besıge kımın alacağına daır fıkır veremez ,

Hakkaten 15 yıllık elbiseyimi vermek istedi rengi neydi acaba
yeşilin acik bir tonu.. İki parcaydi. Yanu tarzim bile degil ki cok tarz bir insan degilim. Giysem eminim dikkat cekerdim birileri dalga gecerdi. Yani o derece bisi.. Onde işleme vardı o sökülmüş dikeriz diyor bide.. Sandik sarisi vardi. Rezil bir durum

Tamam çocuk sizin kimse bir iğne almak zorunda değil ama bebeğe müdahale etmesine baş ağrıtmasına gelince "ben babanneyim" deyiveriyorlar. Valla benim ailem alıyorsa onlar da alacak. Benim annemin maddi durumu yok ona rağmen her şeyi yapmak isterler. O zaman babannesi de yapacak kusura bakmasın kimse diyorum.

Ben sizi anladım siz ondan bi beklenti içinde değilsiniz ancak o birde kimin alacağına karar veriyor. Ben olsam bozulurdum hatta siz iyi sabretmişsiniz ben cevap bile verebilirdim.

Eşimin amcasının hanımı ben hamileyken başka bir şehirden bize ziyarete gelmişti geldiğinde büyük bir bavulla çocuğumun a dan z ye birçok eşyasını almıştı hediye getirmişti battaniyesi ayakkabısı tulumları zıbınlar hastane çıkışı önlük yelek mevlüt takımı Allah razı olsun ama kadın o kadar heves edip almış bebeğimi göremeden vefat etti Allah rahmet eylesin bize alacak bir şey bırakmamıştı. İçinden gelen birşey varsa size fırsat bırakmadan alır zaten almıyosada boşverin

I
Çok haklısınız o an gerekeni söylemeliydim. Artık bir daha umursamayıp ne gerekiyorsa söyleyeceğim. Sonradan böyle sinir olmaktan iyidir. O kadar irite oluyorum ki her geçen gün biraz daha soğutuyor kendisinden. Ben Aman boşver yüzgöz olma aradaki mesafeyi korumak lâzım dedikçe, o beni buna zorluyor.

Eskilerde şu var ,
Bebek masraflarını kız tarafı yapar.
Benim de annem yaptı çoğu şeyi
Kayınvalidem de imkan olsa eminim o da elinden gelenin fazlasını yapar
Ama elinde olmadığı için ve annemin altında kalmamak için e tabi o alacak gibi söylemleri anlayabildim.
İnsanlar kendi gururlari için veya yapısal kaynaklı kendilerinden odun vermemek için bazen bir küçük kırıcı olabiliyorlar .
Siz de kendinizi bileyleyip durmayın
Hamilesiniz bolca uyuyun dinlenin ve kim ne almış etmiş oralı olmayın doğumdan sonra bez ıslak mendil dışında diğer şeylerin pekte oneminin olmadığını göreceksiniz . : )

Odasinin butun mobilyalarini, halisini, perdesini, adan zye butun kiyafet, battaniye, nevresim vs herseyini annem aldi.
Bizde kiz ceyizi hazirlar gibi hazırlanır bebeğin herseyi. Anneanne yapar.
Babaannesi de icinden geldikce 1 2 tulum vs birşeyler aldı.
Herkes kendine yakışanı yapar. Boşuna kendinizi uzmeyin

Çevremde aksine keşke biraz kindar olsaydın diye bilinirim hep. Bebeğim adına üzüntü duymanıza hiç gerek yok her anlamda çok şanslı bir çocuk. Çünkü bir sevgi yumağının içine gelecek inşallah. Kaygı duymayın, teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…