Beşik meselesi

İki çocuğumun da herşeyini annesi babası olarak biz aldık gerek yok böyle şeylere o ne aldı bu ne aldı kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz

Durumunuz olmasa babaniz alsin eminim torunu icin alir ama durumunuz varken neden cocuk okutan adama aldircaksinizki hem ben ilk defa duyuyorum boyle biseyi siz bakmayin kayinvalidenize bildiginizi yapin

Valla kayınvalideni ilgilendirmez hiç bu tür şeyler. Doğumda ben yanımda Annemi isterim kayınvalidemi değil.Benimde bebeğim olucak annem bir sürü şey aldı.,ama kendiliğinden. Biz odasını alıcaz annem bide senin odana besik alalım annem geceleri kalkmazsın dedi.Annem ben birşey demiyorum elinden geldiğince bize yardım etmeye çalışıyor birlikte hastaneye gidiyoruz muayene paramı ödüyor, cocugun herseyini annem yapiyor,çokmu zengin hayır bizi çok düşünür elinden geldiğince yardım eder.Kayınvalideni bir kere boz ailene laf söyletme. Çok düşünüyorsa kendi yapsın torununa.

Allah askina adetimiz soyle boyle diyen kayinvalidenize bizimde tam tersi deyin.Bizde de erkek tarafi yapiyor deyin bakalim ne diyecek.Uyanik ,adet diye diye istedigini yaptirmaya calisiyor.

Sen kimsenin dediğini takma doğumuna az kalmış onu bunu takip niye strese giriyorsun boşver kocan vermiş ona cevabı bizde de yok öyle adet çocuğumuzun herşeyi kendimiz aldık anneannesi babannesi arada tabi hediyeler aldılar ama en güzeli kimseden birşey beklemeyip kendin almak

Bazi yörelerde bu adet var. Benim kvdem de böyle bir şeyden söz ediyordu. Hoş benim anneciğim onlarin adetleri diye yapmadi. Hem bize yardimci olmak için hem de içinden geldiği için yaptı Sağ olsun. Ama babaannenin de gönlü yoksa bi seyler yapmaya böyle sacma salak adetlere siginirlar iste. Tipki benimki gbi. Bir iğne ucu kadar bir şey bile yapmadi torununa yazikkk...

Canım benim babamın durumu iyi cok sukur isteseler herseyi alabilirlerdi ve ilk torunları olacak İnşAllah kayınvalidemin ordada adetmiş kızın annesi alırmıs herseyi görümcelerimin çocuklarına da hep o almıs görümcem bikaç kere dedi annem bizim herseyimizi aldı diye bende eşimle kimseye hiç bir şey demeden bebek alışverişini yaptım biz aldık herseyi bir ihtiyacımız kalmadı dedim kimse de bişey diyemedi almak isteyen yine hediye olarak alsın ama bu bebekler bizimse ihtiyaclarını karsışamak bizim görevimiz de geç takılma hiç zaten hamilelik pskolojisi cok farklı insan daha hassas ve alıngan oluyor

Çok saygısızca Allah yardım etsin benimki de böyleydi hala da böyle bizde su var sizde bu yok bizde böyle sizde söyle laflarından bunaldim ben karadenizliyim eşim doğu ama aslen istanbullularmis hiç bi adetimiz tutmuyo herseyde birşey çıkmasından usandım artik bana daha düğünde sizin taraf az taki takıyor demişti kaynanam düşünün hala bazen soyluyo taki takmadı sizinkiler falan diye yani akrabaları kastetiyo sonra oğlum doğdu bunlarda mevlud yok o yüzden bizim taraftan kimse gelemedi onlar iki koç kesti dua verdi yemek gelende hediye altın para falan geldi hep adetleri öyleymiş sonra sizin taraf gelmedi gelende para takmadı mevzusu cıktı uff daha neler neler şimdi yine hamileyim doğumdan çok bu aradaki farklar stres yaratiyo bende biz annemlere gitsek oğlumla sorarlar ne verdiler falan falan ya ne verecekler hergün gidiyorum zaten:) anlatamazsın bazı insanlar böyle iste

Oha derim ben bu kaynanaya. Ufak at da civcivler yesin . Annenlerin durumu iyi değilmiş. Sen kari koca memursun herşeyimi rahatça yaparsın. Babaların market alması ne alaka. Sen onlara almalısın. Ben annemlere her gittiğimde Bı dolu alışveriş yaparım. Anneme de istediğimi alırım. Çalışıyorum tabi yapılamaz. Ben burdan sinir oldum fesat kaynana. Doğumdan sonra da getirme evine. Allah kolaylık versin

Offff adet adet yeter artik pkurken bunaldim siz yasarken bunalmiyormusunuz?Sanki farzmis gibi herseyi yapmak zorundamisiniz.Sizin dusunceniz yokmu hic yahu yapmicam diyemiyomusunuz kaynana kimki tamam esinin anneside sanirsin hapishane gardiyani.

Ilk bebegimde besigi kendimiz aldik dolabi annemler aldi,2. Bebegime de besik aldilar ama adet diye degil tabi ki içlerinden geldigi icin.kiz tarafina oyle bir zorunluluk oldugunu sanmiyorum.kv den masallah cok akilli !

Ailelerimiz ne alınacaksa eksıklerı söylememızı istediler. Durumlarına göre söyledik bizde siz şunu alın bunu alın vs diye. Beşik teklıfı halamızdan geldi ilk ve o aldı

Bu saçma adet annemin memleketinde var. Beşiği kızın ailesi alıyor ve bebeğe adeta bohça yapılıyor, takımlar hastane çıkışları vs. Kv de sanırım yapıyor bohçadan. Yani torun olarak görülür hediye gibi alınsa ne ala ama bana çok saçma geliyor. Kız evlenirken çeyiz yapılıyor zaten, sonra bebeğe de, kızımızı verdik birde çocuk doğurdu size yük olmasın biz alırız der gibi... Bana çok aşağılayıcı geliyor. Ben çocuğumun beşiğini kıyafetlerini neden kendim almayım. Hadi ailelerden birisi içinden gelir alırda neden adı sırf adet diye zorunlu tutulur.

Siz tavrınızı bozmayın. Hatta açıkca söyleyin. Çocuğu biz yaptık sorumluluklarını biz alırız diyin. Yazık aileniz zaten sizi büyütmüş evlendirmiş. Kv ne kadar düşüncesiz. Ama çok görmüyorum annemin memleketinde de var böyle cahilce düşünceler. Hepsine ıykkk demek istiyorum

Eşimin memleketinde öyle saçma salak bi âdet var. Eşim bana bunu söyleyip biz beşiği alalım annem öyle bir şey sorarsa bizimkiler aldı dersin dedi. Ben de yalana gerek yok, biz de öyle bir âdet de yok dedim. Bebek doğunca babam rahatsız olmayayım diye 20 gün filan gelmedi (annem vefat etti 7 yıl önce) babam 500 tl göndermişti ablamla hastanede vs lazım olur diye. O paraya beşik de alınır malum. Biz de soran densiz olursa beşiği babam aldı diyoruz. Yani kimseye hesap vermeye gerek yok ama kendini bilmez, laf anlamaz insanlarla uğraşmaya da gerek yok. Siz eşinizle aranızda konuşup halledebilirsiniz.

Direk Sert bir bicimde bizim adetimizde babaanne yapar herseyi deyin! Kücük bi Altinla savamazsin deyip üste çıkın.
Annene elbette su getir bana diyemezsin sen aldıklarından paketle koy kenara gerekirse annen getirmiş gibi çıkartırsın.
Bazen insanları susturmak kolay olmuyor çirkef insan iyilikten halden hiç anlamıyor.bizim adetimizdede kızın ilk bebeğine kıztarafı alır beşiğini ama bence çok çirkin bir olay, olan var olmayan var...

Evet böyle bir adet var. Benim annem aldı küçük kızımda,büyüğünde ilk heves kendim almak istiyorum diye oyun parkı almiştim ben... Bence gereksiz adetlere takilmam zaten, ama işte eğer evliliğinizin başindan beri adetler yerine getiriliyorsa kv konuşur malesef...

Ne dedilerse ne dusunurlerse takma. Bebegine odaklan ama iki defa lohusa olan bir kadin olarak dogumdan sonra ilk annen gelsin. Kv degil. Bunubayarla sen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…