Ah keşke ergen erkeklerin beyinleri o dönem normal çalışabilse...Tabii ki çok kötü ama hani ergenlikte olanlar yerleşir ya insanın beynine, bende de öyle oldu. Sınıfa bi girerdim sınıfın erkekleri ‘ıyyy geldi yine ruh, çok iğrenç.’ derlerdi. Her akşam eve gidip ağlardım mesela :)
İnsanların dış görünüşleriyle dalga geçmek en nefret ettiğim şeylerden biri ve sürekli başıma geliyor, ben de saklama yoluna gittim maalesef.
Çil çok hoşuma gidiyor benim, bence çok şanslısınız.Ben de beyaz tenliyim anadoluda farklı geldiği için herkes över genelde lisede çillerimle dalga geçmişlerdi sadece. Size sıkıntılı insanlar denk gelmiş. Herkes farklıdır diğerleri gibi olmaya çalışmayın. Farkınız olsun. Yanmaya, solaryuma da uğraşmayın beyaz tenlilerde cilt kanseri riski daha fazla. Güneş kreminizi ihmal etmeyin. KEndinizle barışmaya çalışın
bende beyazım ama senin anlattığın kadar değil.Açıkçası bende çok esmer ten olmak istemem.Esmerlerde beyaz tenli olmak istiyorHerkese merhaba :) şimdi bu da dert mi diyebilirsiniz ama benim için nerdeyse 15 yıldır dert. Ben aşırı beyaz tenliyim, hani hafif bronzlar bile kendisini beyaz zanneder ya, ben bayağı bayağı florasan gibi beyaz tenliyim. Eskiden hiç takmazdım ancak okul hayatımın bir döneminde sınıftakiler benden iğrenir gibi bana ‘ruh’ diye lakap taktıklarından beri beyaz ten bende takıntı olmaya başladı. Görenlerin sürekli ‘ne kadar beyazsın, hastalıklı gibi duruyorsun, ay yüzün bembeyaz hasta mısın, bacakların ne kadar beyaz ben olsam etek giyemem’ gibi laflarından sonra beyaz tenin çok çirkin olduğunu ve saklamam gerektiğini düşünmeye başladım. Her yaz kot giyiyorum, elbise etek giymek bin kez düşünüyorum ve en sonunda vazgeçip yine kot giyiyorum. Askılı giymeye birkaç sene önce başladım. Solaryuma gireyim dedim, gittiğim yerden memnun kalmadım. Otobronzan kremlerden kullanıyorum bazen, ama bacak bacak üstüne atınca krem siliniyor.
İnsanların hastalıklıymışım gibi bakışlarından çok sıkıldım. Beni bu konuda cesaretlendirebilecek ya da öneride bulanabilecek birileri var mı? Yoksa gerçekten beyaz ten çok mu kötü duruyor?
Maalesef insanlar kendilerinde her konuda yorum yapma hakkı buluyor. Karşısındaki bunu takar mı, mutsuz eder mi diye düşünmüyor kimse. Eskiden yok bronzlaşayım, biraz yanayım diye uğraşırdım. Bu sene bıraktım, artık hiç tenimle oynamadan elbise giymek için kendimi cesaretlendirmeye çalışıyorum. :)Benimde tenim bembeyaz. Eskiden bende sizin gibi kompleks yapardım. Zamanla bunun ne kadar gereksiz olduğunu anladım. Beyaz tenliyim. O kadar. Size "kötü görünüyor" diyen insanları pek etrafınızda tutmamaya tavsiye ederim, terbiyesizler çünkü. Millet bu kadar terbiyesiz olmayı nasıl başarıyor hiç bilmiyorum. Sizde ten renginiz üzerinde değilde, öz güveniniz üzere çalışın. Zira kemdi arkanizda durmayı öğrenmeniz lazim
Görsellikten ziyade bu sıkıntı bence. Bende böyleyim fazla beyazım. Yüzüm pembe beyaz olsa da vucudum bembeyaz. Günes alerjim var korunmak eziyet benim için. Biri biraz sert dokunsa morarıyorum. Kendinizi sevin, insanlar neler neler derler bizim ülkemizde. Güzellik göreceli bir kavramdır. Bronz görünmek için saglık sız seyler sürmek bana cok sacma geliyor.Evet, cilt hassas oluyor gerçekten. Anında kızarıyorum mesela :)
Orası öyle kesinlikle, hele şimdi kadınların çoğu tek tip oldu nerdeyse. Onlara benzemiyorsan hemen bi yerlerini eleştirmeye başlıyorlar. :)İnsanlara bakarsak kesinlikle mutlu olamayız, zayıflarsın kupkuru kaldın öleceksin derler. Kilo alırsın, şiştin iyice dikkat et derler. Esmer olursun kara mor diye söylerler, beyaz olursun ruh gibi ölü gibi derler. Velhasıl çevre herşeyi söyler de söyler. Sen aynaya bakınca kendini seviyorsan gerisi boş arkadaşım, giy mini eteğini yap hafif makyajını, kıskanmayan maşallah dedin kıskanan hasedinden çatlasın :)
Renklerde de daha soluk gösteren renklerden uzak durmaya çalışıyorum ben de :) kışın daha çok gri ve siyah giyiyorum, metalci gibi geziyorum ortalıktaValla renkleri doğru seçerseniz beyaz ten iyidir
Çok detaya girmeyeyim
Maalesef insanlar kendilerinde her konuda yorum yapma hakkı buluyor. Karşısındaki bunu takar mı, mutsuz eder mi diye düşünmüyor kimse. Eskiden yok bronzlaşayım, biraz yanayım diye uğraşırdım. Bu sene bıraktım, artık hiç tenimle oynamadan elbise giymek için kendimi cesaretlendirmeye çalışıyorum. :)
Eskiden bronzlaştırıcı yağlar falan sürerdim, cahillik dönemi işte :)Ben de sizin dediğiniz gibi aşırı beyaz tenli bir insanım bunu hiç sorun etmedim. Bana da ruh gibisin falan derler o yüzden genelde allık surerim binin dışında bronzlaşmak için hiç çaba sarf etmedim hatta kesinlikle güneş kremi kullanmadan çıkmıyorum . Cildin çok hassas o yüzden.
Bence insanların söylediklerini takmayın
Bana da öyle diyorlar kesinlikle iltifat kabuk ediyorum. Pamuk gibi olmayı hep çok sevdim.Herkese merhaba :) şimdi bu da dert mi diyebilirsiniz ama benim için nerdeyse 15 yıldır dert. Ben aşırı beyaz tenliyim, hani hafif bronzlar bile kendisini beyaz zanneder ya, ben bayağı bayağı florasan gibi beyaz tenliyim. Eskiden hiç takmazdım ancak okul hayatımın bir döneminde sınıftakiler benden iğrenir gibi bana ‘ruh’ diye lakap taktıklarından beri beyaz ten bende takıntı olmaya başladı. Görenlerin sürekli ‘ne kadar beyazsın, hastalıklı gibi duruyorsun, ay yüzün bembeyaz hasta mısın, bacakların ne kadar beyaz ben olsam etek giyemem’ gibi laflarından sonra beyaz tenin çok çirkin olduğunu ve saklamam gerektiğini düşünmeye başladım. Her yaz kot giyiyorum, elbise etek giymek bin kez düşünüyorum ve en sonunda vazgeçip yine kot giyiyorum. Askılı giymeye birkaç sene önce başladım. Solaryuma gireyim dedim, gittiğim yerden memnun kalmadım. Otobronzan kremlerden kullanıyorum bazen, ama bacak bacak üstüne atınca krem siliniyor.
İnsanların hastalıklıymışım gibi bakışlarından çok sıkıldım. Beni bu konuda cesaretlendirebilecek ya da öneride bulanabilecek birileri var mı? Yoksa gerçekten beyaz ten çok mu kötü duruyor?
Yüzünüze hafif bir allık, yine hafif bir göz makyajıyla o solgun görünümü ortadan kaldırırsanız.Yani dediğim gibi takmazdım hiç ama işte ergenlik döneminde bunları yaşayınca yer etmeye başladı. Mesela şu an insanlara ‘ben tenimle mutluyum’ dediğimde bile bence kötü görünüyor diyebiliyorlar. :)
Ayrıca haklısınız, mesela kollarım güneş gördüğü için rengi bi ton daha kırık ama bacaklar hep kotun içinde olunca onlar bembeyaz kalıyor. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?