Beyaz ten :/

Beyaz tenli muzdaripliği bende de var. Çok fazla aktif olayım tüm damarlarım dışardan belli oluyor. Burnumun üstünde ve göz altlarımda ki damarlarım yüzünden nereye çarptın diye soran bile oluyor.

Dışarıya güneş kremi sürmeden çıkamıyorum. Çok eskiden sürmediğimde yüzüm felaket şişti yanacıklarımın üstünde minik minik su topları oluştu. Ve o dayanılmaz tatlı kaşınmalarr

Birde eczaneden geldim şimdi yasmin aldım. Kadın dedi ki güneş kremi kullanıyor musun? Neden ki dedim. Yasmin kullananların güneş kremi kullanması şartmış leke yapıyormuş yüzde

ben buğday tenliyim eşim ise bayağı esmer
ikimizin de cilt problemi yoktur
kızarmayız, morarmayız, tahriş olmayız.
güneşte hemen güzelce bronzlaşırız.
bizim bebek şu an bembeyaz (nasıl oldu anlamadık)
ve aşırı alerjik, bi yerine dokun kızarıyor.
hassas tene hiç alışkın değilim, bebeğimiz beyaz olsun diye hayal kurarken bunu kastetmemiştik

Ayy ben de daha bugün beyazlatıcı krem arayışına girmiştim canım beyazsın ne güzel:) buğday tenliyim ama kar gibi olmayı isterdim .olmayana özenmek doğamızda var sanırım:)

Bende arap kızıyım bu yüzden melez olunca okadar Beyazım ki arkadaşlar bana ruhlar Aleminden x diyorlardı takmiyorum çünkü ben böyle yaratılmışım sütten çıkmış ak kaşık gibi

Sana yüzyılın salaklığını anlatayım da sağlıklı derinin kıymetini bir düşün.

Senin lisedeki lakabın Ruh'muş, benim lisede iki lakabım vardı, Halka'nın yeni çıktığı dönemde "Samara" ve her gördükleri yerde bacaklarıma bakarak "Süte bandırılmış çubuk gibi" yakıştırılması, yani diğer lakabım da süt idi, tabi tercihen arada ceset, kardan kız vb. diyenler de oluyordu. Beyaz ten ile ilgili o kadar çok yakıştırma ve laf atmaya maruz kaldım ki, bir süre sonra takıntı haline geldi ve tenimin renginden rahatsız olmaya başladım, insanlar Antalya gibi bir memlekette beyaz ten görmeye alışkın değil tabi, öyle hafif bir bronzluk bile olsa işimi görecek ama tenimin beyazlığından güneşte bile duramıyorum, çünkü bronzlaşmıyor, direkt kızarıp morarıp patlıcana bağlıyorum, üstelik yüzüme hemen çil atıyor. Böyle bir hal.

Neyse, ben bunu kafaya taktım, o ara da kızlar arası güzellik tüyoları filan kulaktan kulağa çok konuşuluyor, her kafadan bir ses. Bu zamanın interneti gibi değil ortam, mirc filan var anca. Türlü türlü şeyler duydum; en etkili ve çabuk bronzlaşma vb., tüm vücuduna kola sürüp güneşlenmekten filan bahsediyorlar, tamamen güneş kremsiz, kola ve deniz suyu ile güneşlenmek...

Okulumuzun mezuniyet balosu da yaklaşıyor, ben de istiyorum ki herkesi bronz tenimle şok edeyim, çabucak olsun bitsin, şahane olayım filan; öyle hayaller alemindeyim, elbisem dikiliyor bir yandan, üni. sınavları bitmiş, yaz gelmiş, baloya gün sayıyoruz...

Ben hıyarto, bu kola ve deniz suyu fikrini kaptım; dedim barbekü sos gibi şekerli şekerli pembiş pembiş bronzlaşırım, mis gibi olurum. Gittim sabahın köründe şezlongumu kiraladım, bi denize battım çıktım, ardından her yerime kolayı sıvadım sürdüm ki gören artık "Nabıyo la bu mal?" demiştir, güneşin bağrına sere serpe yattım. O gün de hava püfür püfür, çok güzel bir meltem var deniz kenarında; hiç unutmam çünkü bir insan evladının sıfır meltemsiz o yanığı hissetmemesi olanaksız. Neyse, belki kafadan 3-4 saat öylece manda gibi güneşlendim, sonra döndüm arkamı bi de öyle yanacağım, ondan sonra Gangsta, hafif meltem, relaks beach parçalar eşliğinde uyuyakalır.

Titreyerek uyandım, bildiğin üşüyerek, tir tir titreyerek uyandım ve derimde inanılmaz bir gerginlik hissi, sanki ipe çamaşır mandallamışlar gibi sırtımı kçımı bacağımı yüzümü mandallamışlar yani, bir yandan it gibi titriyorum bir üşüme, aman Allah'ım; sonra bakıyorum ki güneş turuncuya dönmüş, saate bakıyorum, ben o Antalya güneşinde, yazın bağrında saatlerce güneş altında kalmışım. Toparlanıp koştur koştur eve nasıl gittim bilmiyorum, beni gören dönüp bir daha bakıyor, neden bakıyorlar bilmiyorum, eve girdim annem bir çığlık kopardı "Ne oldu, ne yaptın, bu ne?" diyerek, aynaya baktım ama ben morum. Kan toplamışım resmen. Zaten çok geçmedi, kusma, baş dönmesi, halsizlik, ateş, titreme, ishal ne varsa... Güneş çarpmış. Hastaneye gidecek ayağım üstüne basacak halim yok, eve çağırdılar doktoru, serum merum götürdüler, kremleri bastılar ne yaptılar bilmiyorum yarı baygın gibi gün geçirdim.

İkinci derece yanık.
Su toplamadık yerim kalmadı, bir insan evladının derisinde su toplayabilecek her yerinin su toplayabildiğini gördüm, oturamıyorum, yatamıyorum, annemin bana 4-5 beden büyük geceliğini kah giyiyor sünnet çocuğu gibi geziyorum, kah onu da giyemiyorum acıdan, sonra o derinin soyulması, soyulduktan sonra bir daha soyulması, bazı yerlerimin üç kere soyulması, sürekli tazelenen kremler, doktorun "İz kalabilir" demesi sağ olsun ki evet o yanıktan sonra gerdanım da çillendi, birkaç yerimde de güneş lekesi kaldı...

Bronzlaştım mı? Evet bronzlaştım, bu yaşadığım aptallığın üzerinden on küsur sene geçti ve asla, eski ten rengime bir daha kavuşamadım; hala daha o lisedeki halimden birkaç ton daha bronzum. Değdi mi? Nallet girsin ki değmedi, pişman oldum, ah dedim saydam olaydım da şu acıları çekmeyeydim.

Derinin sağlıklı olması, en kıymetli şey; rengini zerre umursama; esmer ayrı güzel, buğday ayrı güzel, beyaz ayrı güzel; hepsinin havası var, bronzlaşmak için solaryumlarda, uzun süre güneş altında cilt kanseri riskine, erken kırışmaya, cilt tipini bozmaya kendini açık etmektense, teninle barışık ol.

Tövbeler olsun ne günlerdi ya, günlerce farkında olmadan ultraviyole mçmış bile olabilirim yani...

Bende beyaz tenlıyım bana da ılkokulda ogretmenım her gün hasta mısın diye sorardı.ben memnunum halimden bence başkalarını degıl kendinizi onemseyın.kimisi aşırı esmerdir kimisi aşırı beyaz insan kendini sevmedikten sonra isterse dünya güzeli olsun kendını beyenmez

Merhaba ben de bembeyazım hatta ablam var o benden de beyaz ben yine yanında sarışın kalırım yani sadece erkek kardeşim bize göre biraz esmer ki ona bile diyorlar ki nası bembeyaz beyazlıl seviyemiz büyükten küçüğe azalarak bitmiş ama inan ben de beyazım eşim de beyaz sayılır ama kollarıöız yanyana gelince o zenci gibi görünüyo..görev yerimiz mardin inanır mısım ten rengimden öyle memnunum ki güneş kremsiz asla dışarı çıkmam, tatile gidince şemsiye altında otururum kremsiz asla, hatta mardinde abarttım şemsiyeyle dolaşıyorum rengim bozulmasın diye..bence beyaz tenli olmak çok güzel bi şey ay gibi oluyosun nur gibi parlıyosun tamam esmerler de çok güzel oluyor ama zaten biz bronzlaşmaya çalışsak bile mümkün olmuyo domatese dönüyoruz bence o çabandan vazgeç ve ten rengini sev derim. İnsanlar sana ay ne kadar beyazsın dediğinde evet çok seviyorum çok güzel ay gibiyim dersen sana daha fazla ezici eleştiride bulunamazlar, fakat sana ay ne kadar beyazsın bilmem ne dediklerinde modunu düşürüp moralini gözlerinin önünde bozarsan sana daha fazla kötü eleştiri yapmalarına zemin hazırlamış olursun. Onları tek kelimeyle sustur. Bu arada göz makyajı ve çok hafif allıklarla yüzüne renk getirebilirsin. Ben de makyajsız çirkin değilim asla ama beyaz olduğumuz için pek bi albenimiz olmuyo renksiz oluyoruz babam sürekli yüZün bembeyaz sen kansız mısın falan derdi öz babam yani sanki sonradan mı beyazladım hayır ama ben biraz rimel biraz göz kalemi hafif allık ve çok hafif bi parlatıcı o kadar güzel bi hale geliyosun ki hem makyajsız hem güzel ve ben asla fondöten falan kullanmam tenimin rengini kapatmam allah böyle yaratmış ve bence çok güzel. Makyajla yüzünü renklendirirsen herkes tarafından ruh diye çağrılan biri değil ay gibi olduğu in kıskanılan birine dönüşürsün

Morarma kısmına kadar gülerek okudım ya, kıyamam sarılmak istedim. Sanırım sitede bronz teni seven tek ben varım. Bende beyazım ama ara ara solaryuma girmek yetiyor

Ben de senin gibiyim

herkes cildini beyazlatmak için krem kullanıyor. Bence size diyenler biraz kıskanmış. Yüzünüze allık fln surun sadece. Valla etek elbise de çok hoş oluyor beyaz tende.

Herkese yorumları için çok teşekkür ederim Ve size şunu sormak istiyorum, gerçek hayatta neredesiniz siz?

30 yaşındayım, solaryumu hayatımda ilk kez geçen sene denedim. Sonra pişman oldum zaten. Cahillik dönemlerinde güneşin altında saatlerce yatıp bronzlaşmayı da bekledim, sonuç ıstakoz kıvamına gelmekti tabii :) artık daha bilinçli bir şekilde güneşe çıkıyorum.

Aslında derdim bu saatten sonra bronzlaşmak değil, sadece etek elbise giyebilecek kıvama gelmek için sizden cesaret almaktı. :) Çünkü dışarıya çıkınca insanların direkt bacaklarıma odaklanması sinir ediyor. :) Makyaj yapıyorum tabii ki, ama maske görünümünden nefret ettiğim için cilt tonuma uygun bb krem kullanıyorum. Ha tabii güneş koruyucu sürmeyi de ihmal etmiyorum :)
En sevdiğim soru da ‘sen hiç tatile gitmiyor musun?’
Maalesef herkesin bronz olması gerekiyormuş gibi bi algı var. Mesela magazin programı seyrederken ‘bembeyaz peynir gibi teniyle plajlarda’ diyorlar :) dış görünüşle ilgili çok fazla algı yaratılıyor. Biz de kendimizde olandan rahatsız olmaya başlıyoruz.
Dediğim gibi yıllar önce sürekli dalga geçilmekten bıkmış biri olarak elbise etek giymekten vazgeçmiştim. Sayenizde bu takıntımı aşmaya çalışacağım.
Lütfen benim gibi takıntısı olanlar da etek falan giysinler de beni yalnız bırakmasınlar.

Morarma kısmına kadar gülerek okudım ya, kıyamam sarılmak istedim. Sanırım sitede bronz teni seven tek ben varım. Bende beyazım ama ara ara solaryuma girmek yetiyor

Berbat zamanlardı ya, aklıma geldi konuyla birlikte; şimdi gülüyorum tabi, ama o süreç kelimenin tam manasıyla bir çeşit cehennemdi. İz kalacak-geçmezse korkusu bir yandan, hiçbir şekilde acıdan doğru düzgün yatıp oturamıyorsun, uyuyamıyorsun bile, sürekli kremleri tazelemek zorundasın ki deri kendini toparlasın, acı içinde ve yapış yapış, bir yandan annemin yüreğine iniyordu ona üzül, "Bu kez öldürdü bu çocuk kendini" diye diye hastanede başımı beklerken bitti kadın, daha serum yaramadan ben sıvı kaybetmeye devam ediyordum, ölümden dönmüştüm ya. Oyh... Aynadaki o halim filan ayy... Kaç kere soyuldu derim, soyulan yerim yine soyuldu, yine soyuldu... Su topladıkça kaşınır bir yandan ona sabretmeye çalışırım vs vs... Salaklık işte ya, su katılmamış salaklık.

Tabi yine tercihtir, kendi ayarını bildikten, kontrollü davrandıktan sonra bronzlaşırsın, güneşten de vitaminini alırsın.
Bunu sorun haline getirip, memnuniyetsiz davranmamak gerekiyor işte, en güzel ten, sağlıklı ten.

Nasil milletin lafiyla kendinizi bu derece cirkin gorebiliyorsunuz azicik ozguven yahu.
Beyaz ten bana gore cok guzel, aşiri olmasa da ben de beyaz tenliyim ve tatilde dahi bronzlaşmaya calismadim hiç. Güneş kremi sürmeden sokaga bile cikmam.

Albino insanlar var ve bence çok güzel bazilari. Güzellik renklerle ilgili birsey degil, guzellik bir bütündür. Yüz hatlari, vucut hatlari güzelse her turlu guzel oluyorsun zaten. Guzel olmayan birinin saci, gözü ne renk olursa olsun güzel durmuyor zaten.

Yahu hepimiz insanız. Kimse mükemmel değil arkadaşlar, takıntı yaptığımız şeyler de olabiliyor. Hemen özgüvenli olun diye yorum yapmaya gerek var mı Allah aşkına?

Çevrenizden duyduğunuz laflar hiç mi etkilemiyor sizi? :) bir insana sürekli sürekli teniyle ilgili yorum yapılırsa aklında yer etmeye başlar, bu çok normal. :)

Fikir almak istedim sadece. Hepinize de değerli fikirleri için teşekkür ederim tekrar. :)

Ama gerçekten ölümden dönmüşsün sen, iz falan kalmadığı için şanslısın. Acını tahmin edemiyorum canım hiç bir şeye benzemez ya

Bana da fosforlu derlerdi. Bir de çillerim var :) çilli horoz derlerdi. Güneşte rengi değişen kumral dalgalı saçlarım var. Ne kadar kabarık derlerdi. Ailede merinos diye seslenirler mesela. İnsanların işi gücü lakap takmak zaten boşver

Hey Allahım yaa, bazıları kıskançlıktan gerçekten. Hadi ailenin lakap takmasında art niyet olmuyor genelde ama kimi de gerçekten kötü niyetinden lakap takıyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…