Ama vakit yetmiyor ki aksam yemegi 7.45 8 de bitiyor kizim 8 bucukta yatmaya gidiyor.
Bebisle ilgilenir misin diyorum bi bakiyorum bebis tv izliyor oluyor ya da kavga ediyolar.Baya bildigin kavga cikiyor ikisinin arasinda.Ben baska odadan mudahele ediyorum etmeyince kizim agliyor niye yapmiyosun baba falan diye.Esim de benim kizimla iliskime karisma diyor.Cikamiyorum isin icinden.Bulasiklari topla desem bu sefer se kizini hic gormemis olcak.falan filan.kizimiz uyuduktan snra yapsa desem bi kac gun yapar snra yrna o is bana kalir falan.Ben bunlari hep denedim cunku.İnsan bi muddet sonra lanet ediyor.Soyliceme bekliceme yapar daha iyi diyor.Dememek lazim aslinda
Kizimiz 4 yasinda malesef gozlemledim ama bu hep boyle mudahle etmedigim zmnlar da oldu denemek icin karisma dedigi icin ama olan kizima oluyor arada.Cocuk egitimi anlayislarimizda farkli malesef biraz.henüz çocuğum olmadığı için bilmiyorum ama babayla ilişkisi esnasında hemen müdahalede bulunmasanız bi 10 gün felan gözlemleseniz uzaktan müdahalesiz. eğer hala aynı tavırda ozaman farklı bir taktik denersiniz. Çünkü erkekler bizim gibi anaç olmuyorlar maalesef eşinizinde öğrenmesi lazım. Biraz vakit geçirdikçe daha iyi olacaktır.
Eşref saati icin sinirliyim suan yuzunu gormek istemiyorum:) biraz sinirim yatisinca tekrar denicem ve onun isleeini yapmicam ama isin kotusu o fedakarlik yaptigini dusunup surat ascak huzurumuzu bozcak vs.Gonulsuz olmasi iyi olmuyor iste malesef300 veremeyecekseniz o zaman hiç çalışmayın. Iki maaş giriyorsa ve durum iyiyse ben anlayamıyorum böyle düşünenleri.
Erkekte olsaydı işler asla yapmaz, takır takır verirdi o parayı.
Is bölümü yapacaksınız eşinizin eşref saatinde. Ve asla onun isini yapmayacak , hatta sorgulamayacaksiniz neden yapmadın diye.
( o hafta sizden destek isterse o ayrı tabi )
Illa yapacak , başka yolu yok.
Aslinda ben hic oyle yapmadim hep tatlilikla yaptirmaya calistim ama ya bi muddet snra birakiyor yapmayi ya da surat asiyi ya da laf etmeye sikayetlenmeye basliyor.Cunku zihniyeti su bu gorevler benim degil ama ben iyi bi es oldugum icin yardimci oluyorum.Ben bu zihniyeti degistiremiyorum.Cunku annesi hala evde olan 30 yasindaki kayinbiraderimin butun oz bakimini yapiyor bi yemek yedirmedigi kaliyor.Boyle yetismis bi erkek cocugunu malesef degistiremiyorum.bence bunu biz erkeklere sağlıyoruz. yani aman ben yapıyım diye başlıyoruz sonra da eşim yapmıyor diye şikayet ediyoruz ama bu düzeni başlatan biziz. canım ben bi mutfağı toparlayım kızımıza bakar mısın, canım ben bi yarım saat dinleneyim sende kızınla vakit geçir vs. gibi cümleler kurmak yerine superman olmaya çalışıyoruz adamlarda alışıyo tabi.
Yardimcı denicem :)Eşinin anlayacağını sanmıyorum. Dile getirmişsin zaten yardımcı olmamış. Bence huzuru kaçırma haftada 1 yada 2 gün yardımcı al. Rahat edersin.
Bunu da denicem bugunden itibaren kararim bu yondeydi.Bakalim neler olcak evde ya da ben nekdr dayanabilcem daginikliga1 hafta kadar hasta numarasi yapin sadece cocukla veya sadece evle ugrasmak bile yorucagindan belki akli basina gelir yada dediginiz gibi ev islerini yemegi aksatin ki anlasin ne kadar yoruldugunuzu eve geldiginde yemek bulamayinca ev pis olunca rahatsiz olucaktir elbet
Bugun uyku olayini da devredicem insallah:)Siz erken geldiğiniz için eşiniz gelene kadar kızınızla ilgilenmeyi yemek işini sizin yapmanız gayet normal bence. Eşiniz de gelince yemekten sonrası için iş bölümü yapabilirsiniz. Yemekten hemen sonra mutfağa girmeyin, hep beraber oturun biraz, sonra siz mutfağa ve diğer basit işlere girişin , babası da kızınızla oynasın uyutsun.
Ev eşyalarınızı da sadeleştirirseniz biraz daha kolay toparlanır. Mesela mutfak dolaplarının bardak tabakla tıka basa doluysa tabiki zor olur sizin için. Yemekleri de çok abartmayın.
Merhaba.
4 yaşında bir yavrumuz var.Krese devam ediyor.Ben esim ve cocukumuz saat 8 de evden cikiyoruz.Esim ise arabayla gidiyor.Benim mesaim 3 bucukta bitiyor.Hergun 20 dk yuruyerek kizimi aliyorum.Taksiyle eve donuyoruz.(kucuk oldugu icin servise vermek istemiyorum ev yakin aslinda aracla 5 dk) Saat 4 de evde oluyoruz.Yemegini hazirlayip yediriyorum sonra evin daginikligini topluyorum aksam icin yemek yapiyorum saat 6 oluyor.Sonra da kızimla oynuyoruz ki aralarda benim isler hep bolunuyor zaten.Sogan kavururken ocagin altini kisip bebek kiyafeti giydiriyorum camasir katlarken tuvelet molasi veriyoruz gibi.İlgim hep kizimin ustunde aslinda.Boyle is yapmak daha yorucu.
Saat 7 bucukta esim geliyor ymk yiyoruz.8 de ben mutfagi toplamak icin gidiyorum.8 bucuga kadar islerimi bitiriyorum.8 bucukta kizimi odaya alip sohbet ikna falan derken 9 bucukta uyutmus oluyorum.
Cok uzun yazdim ama 5 gunum hep bu sekilde ayni rutinle geciyor.Ozetle esim kizimizi hafta icin yalnizca yarim saat 45 dk goruyor.
Cumartesi esım yine calisiyor.Pazar hep birlikte evde veya gezmelerdeyiz.
Butun bu surec icinde evin temizligi camasirlar yemek alisveris pazar kizimizin banyosu yemegi doktoru hep bende.
Artik hem cok yoruluyorum hem de cok bunaliyorum.
Esim ben esip gurleyince bi kacgun yardim ediyor ya da soyledin de yapmadim mi diyor.Ne var ben uyuturum ben yikarim kizimi diyor ama netice olarak yapmiyor.
Yapmamasini gectim bir de ne yapiyorsun ki bukadar buyutecek ben eve 7 bucukta geliyorum bir de is mi yapicam diyor.
Sanki ben 7 bucuga kadar keyfime bakiyorum dinleniyorum gibi yorumluyor ve yoruldugumu sikildigimi anlamiyor ya da isine gelmiyor bilmiyorum
Size soracagim ise şu.Kizimin oz bakimi haric evle ilgili hic bisey yapmayi dusunmuyorum temizlik yemek onun camasirlari alisveris vs.
Bundan biraz utaniyorum ama yapicak baska birsey bulamiyorum kendimi kullaniliyor gibi hissediyorum cunku.
Bir de sizce bu yontem ise yarar mi beni anlar mi.Cunku oncelikle anlasilmak istiyorum.
Evet hem 8 saat derse giriyosun hem evi hem cocugu idare ediyorsun tesekkurler tebrikler desin istiyorum eşim.Cunku baska turlu saglikli bi evlilik yurutemiyorum.
Eksik ya da anlasilmayan kisim var ise sorulara cvplarla tamamlarim:)
Okadar mi kotu yahu:)
Cok gaza geldim denicem:)Grev.
En güzeli.
Dene gerçekten işe yarıyor ben denedim.
Bizde 2 tane var.
Bir gün eşim tepemi attırmıştı ve karşısına dikilip dedim ki "bana bak, aynı şartlardayız. İşten eve erken varıyor olmam çalışmadığım ve sabahın köründe kalkıp aynı iş yükünü taşımadığım anlamına gelmez. Keyfin bilir, yardım mı etmiyorsun, o zaman kendi işlerini de kendin gör bi zahmet" dedim.
Bir kaç gün evin hiç bir temizliği, hiç bir ihtiyacı ile ilgilenmedim.
Evi resmen bk götürdü. Eşim de titiz insandır dağıtmaz yani ortalığı, ama 2 çocuk var evde neticede.
Elimi eteğimi çektim, çocuklarımla doya doya zaman geçirdim ve dinlendim.
Çocuklar uyuduktan sonra yaptım kahvemi yaptım keyfimi.
Sonuç, benden çok çocuklar ile ilgilenen, ben yemek yaparken aktiviteye çocukları boğan, ben yorgunsam çocukları yıkayan bir adam oldu.
Yapın, gerçekten ve utanmayın.
Kadının yükü erkekten fazla.
Ne var evden çıkıp iş yerine gidip masa başında iş yapmaya?
Çamaşır yıka as ütüle.
Çocuğun altını, üstünü değiştir, pakla.
Bulaşık makinasını boşalt, diz, doldur boşalt diz.
Bu kısır döngü ile uğraşmak hakikaten çok daha yorucu.
Siz sesinizi çıkartıp düzgün bir şekilde düzene eşinizi dahil etmedikçe
eşinizde "aman eşim yoruldu bir ucundan tutayım" demeyecek.
Yaa ben bunu kast etmemiştim. Aile huzurunuz bozulsun niye isteyeyim. Sadece bir karşılaştırma yaptım o kadar.Biriktirdigim parayi napicam ki? Huzur olmadiktan sonra.Ben huzurlu olmak istiyorum para ayirmak falan bana da ters bi cozum yolu bulmaya calisiyorum aile huzuru icin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?