Beyime yaranamıyorum:(

Sizi çok iyi anlıyorum çalışan bayan olmak çok zor ve yıpratıcı bir kaç işe birden ilgimizi vermemiz lazım.
Eşimle eve giriş çıkış saatlerimiz aynı .
Eşimde iş konusunda yardımcı olmaz yemekte de ama iş yaptım mı muhakkak kızımıza bakar ben hiç ev alış verişi yaptığımı bilmem alışverişte eşimdedir kaça bölüne biliriz sonuçta elbette yardım etmeleri lazım yemek yedikleri tabağı bile sudan geçirip makinaya atmaları bile bizim için bir iş sayılır.Evi süpürüyorsam eğer bitti ise içeri girdim mi hemen eşim kaçıyor uyumaya söylenmiyorum ama bitene kadar oynuyor kızımızla alışverişi de yapıyor
Valla ben söyleniyorum yorulduğumu söylüyorum bana yardım etmesi gerektiğini söylüyorum bunları diye diye bu kadar iş yaptırdım bu nada şükür

Ama vakit yetmiyor ki aksam yemegi 7.45 8 de bitiyor kizim 8 bucukta yatmaya gidiyor.

tamam o zaman isi erteleyin anne baba kız beraber vakit gecirin. siz sinirleniyosunuz ilgilenmiyo diye ya da uzuluyosunuz. baba saçma tavırlara giriyo. o kisacik zaman çocuğa zehir oluyo. oturun hep birlikte oynayin. yönetin o saati. sonra yapın isinizi.

baktınız mi hiç bilmiyorum. maketli kitaplar var. ben oglumun biraz daha büyümesini bekliyorum. hep birlikte onunla oynayabilirsiniz. kızıniza süt koyun. siz birer kahve ya da cay alin. hem sohbet edin hem oynayın.

eminim siz de rahatlarsiniz. erkeklerin her zaman akılları yetmiyo. ya da bencilliklerini asamiyolar. yol gösterin esinize. yap deyip bekleyince yapmiyolar. benim esim de öyle.

hadi yardim et bana beraber su isi yapalim da kahve icelim senle diyorum hemen kalkiyo. tek basina yapmak istemiyo ama

henüz çocuğum olmadığı için bilmiyorum ama babayla ilişkisi esnasında hemen müdahalede bulunmasanız bi 10 gün felan gözlemleseniz uzaktan müdahalesiz. eğer hala aynı tavırda ozaman farklı bir taktik denersiniz. Çünkü erkekler bizim gibi anaç olmuyorlar maalesef eşinizinde öğrenmesi lazım. Biraz vakit geçirdikçe daha iyi olacaktır.

Kizimiz 4 yasinda malesef gozlemledim ama bu hep boyle mudahle etmedigim zmnlar da oldu denemek icin karisma dedigi icin ama olan kizima oluyor arada.Cocuk egitimi anlayislarimizda farkli malesef biraz.

yardimci ve haftanin 3 günü yemek pisirmek isinizi hafifletir.
ben hergün pisirmiyorum. hep iki günlük pisiriyorum.
güzel bir buzluk stogum var. cok yorgun oldugum günler buzluktan yiyoruz ve hic halim yoksa disarda yiyoruz veya tavuklu salata vs. yiyoruz.
hergün tencere kaynatamam.

evin temizligi icin (yardimcim yok) güzel bir rutin olusturdum.
fazla yorulmadan hergün 30 dakika temizlikle ev cicek gibi oluyor (cocugum yok- sizin icin düzen kurmak biraz daha zordur)
benim esim her isi yapiyor evde ama calisma saatlerimiz ayni oldugu icin mecbur yapiyor yani- diger yandan ben isten erken cikmis olsaydim eminimki simdiki kadar yapmazdi.

Eşref saati icin sinirliyim suan yuzunu gormek istemiyorum:) biraz sinirim yatisinca tekrar denicem ve onun isleeini yapmicam ama isin kotusu o fedakarlik yaptigini dusunup surat ascak huzurumuzu bozcak vs.Gonulsuz olmasi iyi olmuyor iste malesef

Eşinin anlayacağını sanmıyorum. Dile getirmişsin zaten yardımcı olmamış. Bence huzuru kaçırma haftada 1 yada 2 gün yardımcı al. Rahat edersin.

bence bunu biz erkeklere sağlıyoruz. yani aman ben yapıyım diye başlıyoruz sonra da eşim yapmıyor diye şikayet ediyoruz ama bu düzeni başlatan biziz. canım ben bi mutfağı toparlayım kızımıza bakar mısın, canım ben bi yarım saat dinleneyim sende kızınla vakit geçir vs. gibi cümleler kurmak yerine superman olmaya çalışıyoruz adamlarda alışıyo tabi.

Aslinda ben hic oyle yapmadim hep tatlilikla yaptirmaya calistim ama ya bi muddet snra birakiyor yapmayi ya da surat asiyi ya da laf etmeye sikayetlenmeye basliyor.Cunku zihniyeti su bu gorevler benim degil ama ben iyi bi es oldugum icin yardimci oluyorum.Ben bu zihniyeti degistiremiyorum.Cunku annesi hala evde olan 30 yasindaki kayinbiraderimin butun oz bakimini yapiyor bi yemek yedirmedigi kaliyor.Boyle yetismis bi erkek cocugunu malesef degistiremiyorum.

Herşeyi geçtim eşinizi kızınızla hiçbir diyalog kurmuyor ve hâliyle aralarında sağlıklı bir iletişim yok bu durumda kızınız babasının onu uyutmasını istemeyecektir. Bu durumda zaten kızını uyutmak istemeyen esinizin işine gelecektir. Bu durumu eşinizle konuşamıyor musunuz, çocuğun seninle vakit geçirmeye ihtiyacı var diye. Ev işleri eksik de kalır, yardımda da alınıp hallolur ama bana kız arasında şimdi oluşturulmaya bağ hayat boyu eksikliğini hissettirir kızınızin hayatında.

1 hafta kadar hasta numarasi yapin sadece cocukla veya sadece evle ugrasmak bile yorucagindan belki akli basina gelir yada dediginiz gibi ev islerini yemegi aksatin ki anlasin ne kadar yoruldugunuzu eve geldiginde yemek bulamayinca ev pis olunca rahatsiz olucaktir elbet

Bunu da denicem bugunden itibaren kararim bu yondeydi.Bakalim neler olcak evde ya da ben nekdr dayanabilcem daginikliga

Siz erken geldiğiniz için eşiniz gelene kadar kızınızla ilgilenmeyi yemek işini sizin yapmanız gayet normal bence. Eşiniz de gelince yemekten sonrası için iş bölümü yapabilirsiniz. Yemekten hemen sonra mutfağa girmeyin, hep beraber oturun biraz, sonra siz mutfağa ve diğer basit işlere girişin , babası da kızınızla oynasın uyutsun.

Ev eşyalarınızı da sadeleştirirseniz biraz daha kolay toparlanır. Mesela mutfak dolaplarının bardak tabakla tıka basa doluysa tabiki zor olur sizin için. Yemekleri de çok abartmayın.

Bugun uyku olayini da devredicem insallah:)

Cvplar icin cok tesekkurederim.Dertlesmis kadar oldum.Okulda genel deneme vardi yazabiliyordum.Artik yazamayabilirim.

Grev.
En güzeli.

Dene gerçekten işe yarıyor ben denedim.

Bizde 2 tane var.
Bir gün eşim tepemi attırmıştı ve karşısına dikilip dedim ki "bana bak, aynı şartlardayız. İşten eve erken varıyor olmam çalışmadığım ve sabahın köründe kalkıp aynı iş yükünü taşımadığım anlamına gelmez. Keyfin bilir, yardım mı etmiyorsun, o zaman kendi işlerini de kendin gör bi zahmet" dedim.

Bir kaç gün evin hiç bir temizliği, hiç bir ihtiyacı ile ilgilenmedim.
Evi resmen bk götürdü. Eşim de titiz insandır dağıtmaz yani ortalığı, ama 2 çocuk var evde neticede.
Elimi eteğimi çektim, çocuklarımla doya doya zaman geçirdim ve dinlendim.
Çocuklar uyuduktan sonra yaptım kahvemi yaptım keyfimi.
Sonuç, benden çok çocuklar ile ilgilenen, ben yemek yaparken aktiviteye çocukları boğan, ben yorgunsam çocukları yıkayan bir adam oldu.

Yapın, gerçekten ve utanmayın.
Kadının yükü erkekten fazla.
Ne var evden çıkıp iş yerine gidip masa başında iş yapmaya?
Çamaşır yıka as ütüle.
Çocuğun altını, üstünü değiştir, pakla.
Bulaşık makinasını boşalt, diz, doldur boşalt diz.
Bu kısır döngü ile uğraşmak hakikaten çok daha yorucu.

Siz sesinizi çıkartıp düzgün bir şekilde düzene eşinizi dahil etmedikçe
eşinizde "aman eşim yoruldu bir ucundan tutayım" demeyecek.

Cok gaza geldim denicem:)

Biriktirdigim parayi napicam ki? Huzur olmadiktan sonra.Ben huzurlu olmak istiyorum para ayirmak falan bana da ters bi cozum yolu bulmaya calisiyorum aile huzuru icin.
Yaa ben bunu kast etmemiştim. Aile huzurunuz bozulsun niye isteyeyim. Sadece bir karşılaştırma yaptım o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…