Beyime yaranamıyorum:(

bunu güzelce anlatın ona

yani iş yapma tartışmasında değil ya da dünkü olay üzerine bugün değil

başka bir zaman kızınızın babaya ihtiyacı olduğunu anlatın

oğlum 9 yaşında nerede ise ama hala babasının uyutmasını seviyor eğer babası geç gelecekse bile o gelmeden yetişmeye çalışıyor

yemek konusunda da çok ayrıntıya girmeyin pratik olun

yani bir saat yemeğin pişmesi yenmesi için yeter

bulaşıkları ben yıllardır oğlum yattıktan sonra 10 dakikada topluyorum mesela ya da canım istemiyorsa bırakıyorum

çamaşır kurutma makinanız yoksa alın

çamaşırı sabah makinaya atın gelince kurutun

market pazar vs işini eşiniz halletsin araba da onda imiş zaten

bir de birlikte zaman geçirmeye de çalışın bu telefonlar oyunlar tv ler birlikte zaman geçirmemizi engelliyor

sohbet edin oyun oynayın ama birlikte hatta akşam mutlaka kızınız ile aile oyunu oynayıp aile sohbet saati yapın

mesela psikolojik danışmanlar çocukla sohbet edip iyi ya da kötü o gün başınızdan geçenleri anlatırsanız çocuğun da zamanla bunu içselleştirip sizinle paylaşacağını iletiyor bu nedenle aile zamanını da iş için çalmayın

Anlayacagini sanmiyorum cunku zaten onun gozunde ben hic bisey yapmiyorum.
Yapmadiklarim benimsucum olarak nasil kadinsin sen seklinde geri doner bana ustelik

Eve bir yardımcı almanız lüx değil. Yaşam standartlarınızı sizin için kaliteli bir hale gelmesini istiyorsanız haftada en az bir kere biri temizlik için eve gelsin ayda 4 kere gelince eşiniz de ne kadar yoğun ve yorucu oldugunu anlayacaktır olayın.

Msjlari okudukca farkettigim su ki ben aslinda bunlarin hepsini yaparim ama dusunulmek istiyorum

işte bu biraz sıkıntılı

zira dışarıdan bakan bir kişi hep yaptığınız şeyleri olağan sizin göreviniz görüyor

yani fedakarlık yapmış gibi hissetmiyor

bu siizn ilişkinize özel bri durum değil

şöyle düşünün her gün yemeği siz yaptığınız için akşam evde yemek olmasa ve ben eve gelip "bu akşam neden evde yemek yok" desem siz bana hemen cevap verirsiniz zira onu sizin göreviniz görürsünüz

eşiniz de niye yemek olmadığı sorusuna "misk şu sebeple yapmamış" der ama kendisi de pekala yemek yapabilir kendisinin neden yapmadığını söylemez bile

kabul edilmiş görevler, kodlanmış hayatlar yaşıyoruz ,

eşinizin bunun dışına çıkması da yavaş yavaş olabilir

kızınız ile paylaşımı artırın önce

diğerleri arkadan gelir

bir de basit şekilde yavaş yavaş işleri paslayın

yemeği yaptınız o geldi siz kızınız ile oynarken ona seslenip X sen yemekleri servis et geliyorum

bir süre sonra yemek servisi X in görevi olur kodlar hızlı değişmiyor ama yaşaya yaşaya

Bunun icin bile ben ugrasiyorum hadi hep birlikte sag satarim bal satarim oynayalim sandalye kapmaca oynayalim (kizimin grup olarak oynamayi en cok sevdigi oyunlar) ama onlari bile yorgunum diye oyle gonulsuz yapiyo ki yine sinirleniyorum ya cocugu gicik ediyo istedigini yapmiyo elinin ucuyla yapiyor gonulsuz oldugunu kizim da anliyor.Sanki evlendim cocuk da yaptim ama ben cok yorgunum hic bisey yapmamak hakkim diye dusunuyor.Anlatamiyorum.Cocuga meyve yedir ben mutfaktayim diyorum bi geliyorum kizim tv karsisinda meyveler onunde kendisi telefondan oyun oynuyor.Sinirleniyorum.Mutlaka bi bahanesi oluyor.Cok sikisirsa kizimla iliskime karisma sen diyor.

evde temizlik yapacak yardimci olmazsa cocuk o evde sonucta mikrop kapmazmi maalesef babalar boyle bende bazen isyan bayragi cekiyorum evde olmama ragmen ama insanin gonlu razi gelmiyor cocugu o evde yasatmaya

Neden yani tuvaleti yıkayınca madalya mı takıyorlar??? Eve bir yardımcı alın derim. Hayatınız evişiyle geçiyor.

Bizde de işler böyle yürüyor, çocuk yok sadece. Ben erken geliyorum, daha çok boş vaktim var o yüzden evin genel işleriyle genelde ben ilgileniyorum. Eve 7.00-7.30 civarı gelen adama iş buyurmak çok içimden gelmiyor açıkçası. Ayrıca yemek canım isterse yapıyorum istemezse ya atıştırıyoruz ya dışardan söylüyoruz. Haftada bir yarım gün temizlikçi geliyor temizlik yapmıyorum. Hafta sonları da eşim sağolsun her işin ucundan tutar ama cumartesi de çalışmıyor.

Ben size de hak verdim eşinize de. Haftanın 6 günü akşamın körüne kadar çalışıp bir de evde bir işin ucundan tutmak zor. Siz de haklısınız yorulup bunalmanız çok normal. Ama çocuğa ceza verir gibi eşe ceza vermek çok mantıklı gelmedi bana açıkçası.

Bence oturup konuşup yeni bir düzene geçmelisiniz. Ev temizliği, ütü vs için bir yardımcı alma önerisi gelmiş zaten. Kızın yıkanma ve uyku sorumluluğunu da eşinize devrederseniz çok büyük bir sorununuz kalmayacak gibi. Anladığım kadarıyla şunu yap bunu yap diye konuşuyorsunuz sürekli bu da bir yere kadar yürüyor. Çünkü sorumluluk hala sizde. Siz ciddi bir şekilde konuşup, yeni bir plan çizip sorumluluğu devretmelisiniz.

Ben boyle iki ayda bir falan patliyorum yetemiyorum cunku bi kac gun en fazla bi hafta isler paylasiliyor sonra zamanla ben de farketmedem islerin hepsi gene bana kalmis.
Bunu asamiyorum az degil 6 yillik evliyiz ve evliligimizin basindan beri bunu oturtmaya calisiyorum ama yok basaramiyorum 2 ayin sonunda yine ayni noktada buluyorum kendimi.Yine herseyi yapan bunalmis sıkılmıs ben.Bu surekliligi nasil saglicam bilmiyorum.

yapmayin.

ornegin esimin gomlekleri bekler durur yikandiktan sonra,
artik katlayip dolabina koymaya da basladim, saniyor ki gomlekler giyilmeye hazir :))
sabah bir bakiyor utulu degil.
gidip utuluyor, zira o durumda bana da soylese zaten yapamam, sabah hepimiz ayni anda evden cikiyoruz.

Ablamın çocuklarını eniştem uyutuyor yıllardır.Bunu keyifle yapıyor.Masallar okur , hikayeler anlatır orda kaldığımda çok şahit olmuşumdur biz ablamla sohbet ederdik eniştem çocukları uyuturdu.İşi de ağır bir üstelik onun da.Yani bahane değil iş.Yani eşinizin kızınızla vakit geçirmesi açısından da iyi olur bu durum.

Ev işleri için yardımcı tutun.Başka şansınız yok.Eşiniz ağır çalışıyorsa geç geliyorsa evde de iş yapmak istemiyor olabilir.Siz de tek başınıza perişan oluyorsunuz.Paraya acımayın.Yardımcı sizin için gerekli.

Anlayacagini sanmiyorum cunku zaten onun gozunde ben hic bisey yapmiyorum.
Yapmadiklarim benimsucum olarak nasil kadinsin sen seklinde geri doner bana ustelik
Ya eşinize yaranılmaz.Muhtemelen sizi ev hanımı annesiyle kıyaslayıp nasıl kadınsın sen diyor.Para gidince anlar bazı şeyleri.Yardımcı tutun.

Kızınız servis için küçük değil, serviste gözetmen öğretmenleri muhakkak oluyor ve kemerleri takılıyor. Servis durmadan hatta siz arabanın yanına gelmeden çocuğu koltuğundan kemerini çıkarıp indirmiyorlar ve kesinlikle kemeri takılmadan hareket etmiyor servis. En azından 4 yaşındaki kızımın servisinde böyle. Şoförleri hep değişmesine rağmen, ne kadar ağlarsa ağlasın, zorluk çıkarırsa çıkarsın kemerini takmadan hareket etmiyorlar.

Biz bu sene mahremiyet eğitimi verdiğimizden artık tuvalet ve banyoya baba dahil olmuyor. Pijamalarımızı giyinmemiz, üzerimizi değiştirmemiz de buna dahil -ki bunları artık kendisi yapıyor, okuldan geldikten sonra üst değiştirmek, oyuncaklarını toplamak onun sorumluluğu. Babadan sakındığımızdan değil, zaman kötü olduğu için maalesef bunu öğretmek durumundayız. Şuan mahrem bölgelerini biliyor. Geçen hafta ben hasta olduğum için babası yıkadı ve iç çamaşırını çıkarmak istemedi. Ben yıkarken de artık mahrem bölgelerine dokunmuyorum, kendisinin yıkamasına hem kendi vücudunu keşfetmesi hem de kendi mahremiyetini öğrenmesi için izin veriyorum. Böylece servise vermekten falan da korkmuyorum çünkü onu korkutmadan kendisinden başka kimsenin vücuduna izin almadan dokunamayacağını biliyor. Bizi öperken veya biz onu öperken, öpebilir miyim diye sorup yanağını uzatınca öpüyoruz. Çok kötü belki ama bu zaman bunu gerektiriyor. Özellikle kız çocuklarında maalesef.

Uzun oldu kusura bakmayın. Onun dışında eşiniz ile iş paylaşımı yapın. Onun dışarıdaki iş yükü daha fazla. Sizin de omuzlarınıza hem dış iş hem de ev işi ile çocuk biniyor. Bir gece siz yatırın kızınızı bir gece baba yatırsın. Beraber çamaşır katlayın eşinizle. Benim eşim elinde problem olduğu için ince şeyleri çok yapamıyor ama arada yardım eder. Ben çamaşır katladıysam, o yukarı çıkarken alır dolaba kaldırır. Çocukları uyutma sorumluluğu ben de çünkü bebekte o saatlerde yarım saat kırk dakika uyumak istiyor. Kızım zaten kendi başına yatıyor ve 10 dakika içinde uyuyor. Haftada 3-4 gün masal gecesi yapıyoruz. Bazen babası anlatıyor, bazen ben. Çoğunlukla resimlere bakarak kızım anlatıyor. Yemekleri siz yapıyorsanız, mutfağı eşiniz toplasın. Kızınızı 8.45'de uykuya geçirmeye başlayabilirsiniz. Biz 8.45 olduğu gibi salondan kalkar odaya çıkar, lavobaya gider, üstünü değiştirir ve yatağa 9'da gireriz. Çocuğunuzla parça parça oyun oynamak yerine ailece etkinlik yapabilirsiniz. Mesela biz bitmiş telli bir defterin kenarını söküp, soğan patates filelerini yıkayıp tele geçirip küçük bir pota yaptık. Babası ile resim yapabilir. Evde saklambaç oynayabilirsiniz hep birlikte. O kırkbeş dakikada yapılacak o kadar çok şey var ki... eşiniz ile konuşun önce bunları. Çocuk sadece sizin sorumluluğunuzda değil ve lütfen yavaş yavaş mahremiyet eğitimi verin. Tuvalette bile olsa poposunu kendisinin temizleyebileceğini öğrenecek yaşta. Dün mesela ben yemek yaparken kızım bana hiç seslenmeden tuvalete gitti ilk defa. Kulağım onda mutfaktan tuvalette gözüküyor. Baktım suyu açtı poposunu temizledi, ellerini güzelce sabunla yıkadı ve çıktı. Ben temizlerken tek kullanımlık eldiven kullanıyordum ne yalan söyliyeyim. Eşinize şunu yap demeyin, sorumlulukları oturup konuşun ve paylaşın.

bu sekılde de sadece zıtlasmak olmazmı
karsılıklı kahve ıcerken konusulsa daha ıyı olmaz mı
senı ozluyorum senle vakıt gecıremedıgımı eskısı gıbı uzun sarılamadıgımı farkettım ev ıslerıne sarmısım resmen
bırakıcam dagınık kalsın valla dıye sohbet etsenız

adamın bır gunde degısmesı beklenemez kı alısılmıs bır duzen var suan ona ıs vermenız adamın ısıne gelmeyecegınden fevrı hareket edecektır
mesela sız mutfagı toplarken esınıze x gelsene ben bunları yaparken sohbet edelım yanımda otur desenız
geldıgınde sohbet ederken sunu suraya koyarmısın deyıp laf arasında :) onu ıse dahıl etsenız boyle boyle katılacaktır ev ısıne

bunca zaman bırsey yapmamıs bırden bıre ev ıslerının kesılmesı sonra evın en dagınık halınde sende toplayacaksın denılmesı adamın ustune atom bombası atılması gıbı bırsey

yavas yavas
alıstıra alıstıra
ceza vermıyoruz adama sadece bırlıkte yasamayı benımseteceksınız :)

Aynı benim durumum, bende 2 çocuk 1. Sınıf ve 2. Sınıf birde ben 8-5 çalışıyorum. Evin herşeyi benim üzerimde. Çocukların ödevi dahil düşünün. Ama benim hatam çünkü yapamaz beceremez diye diye ben alıştırdım. Şimdi de adam elini hiç bir şeye sürmüyor.

Çok yanlış bir düşünce. Gençliğiniz gidiyor. Birde mutsuzluk. Para için değmez. Ayda iki kez alın o bile yeter. Her haftaya gerek yok işten erken geliyorsunuz. Camlar kapılar yerler yani büyük işler kadında olur. Siz de huzur mutluluk bulursunuz. Paraya kıyamazsanız, Eşiniz size mis gibi kıyar.

Lütfen bu dediğinizi yapın. Zira sizinki evlilik değil kölelik

Evet hem 8 saat derse giriyosun hem evi hem cocugu idare ediyorsun tesekkurler tebrikler desin istiyorum
asla demez ve asla demeyecek. Boşuna beklenti içine girmeyin.
Ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız. Çok yoruluyorsan çalışma derdi erkeler önceden. Ama şimdi her şey eşit ya demezler.
Sizin gibi çalışan bir çok kadın aynı durumda. Hem işte yorulup hem evde yorulup hem de çocukla ilgilenmek zorunda kalıyorlar. Erkeklerde yan gelip yatıyor.
Yapmayacağım dediginiz şeyleri yapmasaniz bile düzeleceğini sanmıyorum. Bunlar sizin göreviniz (!)
O zaman siz de maaşınızdan bir kuruş vermezsiniz bu da senin görevin dersiniz. Kendinize birikim yaparsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…