Evet 5 te bitiyor ama ben 3 bucukta cikiyorum gidip onu aliyorum cok uzun kalmasin kreste diye cunku hala kucuk okdr uzun saatler kreste kalmak icin.İcime sinmiyor.1 saat erken almis oluyorum.Servisle 5 ceyrek gibi evde olur en gec ama iste benim icime sinmez.Kıziniz servisle gelse kacta gelecek eve
Sizden sonra gelecekse servise verin .Kresler 5 te bitmiyor mu .
Biriktirdigim parayi napicam ki? Huzur olmadiktan sonra.Ben huzurlu olmak istiyorum para ayirmak falan bana da ters bi cozum yolu bulmaya calisiyorum aile huzuru icin.Evet hem 8 saat derse giriyosun hem evi hem cocugu idare ediyorsun tesekkurler tebrikler desin istiyorum
asla demez ve asla demeyecek. Boşuna beklenti içine girmeyin.
Ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız. Çok yoruluyorsan çalışma derdi erkeler önceden. Ama şimdi her şey eşit ya demezler.
Sizin gibi çalışan bir çok kadın aynı durumda. Hem işte yorulup hem evde yorulup hem de çocukla ilgilenmek zorunda kalıyorlar. Erkeklerde yan gelip yatıyor.
Yapmayacağım dediginiz şeyleri yapmasaniz bile düzeleceğini sanmıyorum. Bunlar sizin göreviniz (!)
O zaman siz de maaşınızdan bir kuruş vermezsiniz bu da senin görevin dersiniz. Kendinize birikim yaparsınız.
Şuan ben de yardımcı almıyorum ve evim dubleks. Ancak abla geldiği zaman normal temizlik yapmıyor ki. Camları siliyor, süpürüp siliyor, en ince ayrıntısına dek toz alıyor, yapma dediğim halde nemli bez ile koltukları elden geçiriyor, dolabın, bulaşık makinesinin altını alıyor, bir klozetli tuvalet, iki banyo, iki balkon, bir teras var ama terası yaptırmıyorum. Bir bakıyorum cam sildirmezsem mutfak dolaplarına girişiyor. Öyle düşünmeyin.Eve yardimci bi kac kez aldim ev iki katli ve en az 150 tl ye geliyorlar hafta bir alsam 600 tl yapiyor 15 te bir alsam 300 bunu verecegime kendim yaparim para yanimiza kar kalir diye dusunuyorum hep.Su an maddi durumumuz iyi ancak cocuklugum ve evliligimin ilk yillari sıkıntılıydi.4 5 saatte yapabilecegim bi is icin okdr para vermek gozume geliyor acikcasi.Belki de yanlis yapiyorum ama ben o paralari cok zor kazaniyorum:) esim de.
Aksamlari sen uyut demeyi bikac kez denedim ama yanaşmiyor bile.Sanki cocugum bana zulmüş gibi davranip kendimi kotu hissetiriyor ama bu aksam denicem sansimi.
Okadar mi kotu yahu:)Lütfen bu dediğinizi yapın. Zira sizinki evlilik değil kölelik
O kadardan da kötü. Eşinizle de kaliteli zaman geçirin benceOkadar mi kotu yahu:)
Boyle bi yardimci da bulamadim ki ben yardimcilardan utaniyorum zaten sunu yap et diyemiyorum.En son yardimcinin cayini getirmistim:) bi de yetisemiyo yazik diye yerleri siliyordum yaptigim pek mantik isi degil galiba.Ama bana isini hakkiyla yapan biri lazim yoksa temizlik yarim yumalak oluyor bu mu yani diyorum cunku ben yaptirtamiyorum soyleyemiyorum utaniyorum.karsima da isini hakkiyla yapan biri cikmadi zaten iki kisi denedim sadeceŞuan ben de yardımcı almıyorum ve evim dubleks. Ancak abla geldiği zaman normal temizlik yapmıyor ki. Camları siliyor, süpürüp siliyor, en ince ayrıntısına dek toz alıyor, yapma dediğim halde nemli bez ile koltukları elden geçiriyor, dolabın, bulaşık makinesinin altını alıyor, bir klozetli tuvalet, iki banyo, iki balkon, bir teras var ama terası yaptırmıyorum. Bir bakıyorum cam sildirmezsem mutfak dolaplarına girişiyor. Öyle düşünmeyin.
Direk isten eve gelseniz daha rahat olursunuz .Kres duzeni de bozuluyor bence boyle .O bir saatte biter isiniz .Cocugunuz 5 te servisle gelsin eve .Evet 5 te bitiyor ama ben 3 bucukta cikiyorum gidip onu aliyorum cok uzun kalmasin kreste diye cunku hala kucuk okdr uzun saatler kreste kalmak icin.İcime sinmiyor.1 saat erken almis oluyorum.Servisle 5 ceyrek gibi evde olur en gec ama iste benim icime sinmez.
diretin çocuğu sen uyutur musun diyinEve yardimci bi kac kez aldim ev iki katli ve en az 150 tl ye geliyorlar hafta bir alsam 600 tl yapiyor 15 te bir alsam 300 bunu verecegime kendim yaparim para yanimiza kar kalir diye dusunuyorum hep.Su an maddi durumumuz iyi ancak cocuklugum ve evliligimin ilk yillari sıkıntılıydi.4 5 saatte yapabilecegim bi is icin okdr para vermek gozume geliyor acikcasi.Belki de yanlis yapiyorum ama ben o paralari cok zor kazaniyorum:) esim de.
Aksamlari sen uyut demeyi bikac kez denedim ama yanaşmiyor bile.Sanki cocugum bana zulmüş gibi davranip kendimi kotu hissetiriyor ama bu aksam denicem sansimi.
Kızınıza ben bugün çok yorgunumOf aynı dertler bende de mevcut ben bir çözüm yolu bulamadımüstüne ben bir de 6 da kızımla geliyorum kreşten 7de de eşim geliyor 7ye kadar ben yemek yapıyorum. Ve kızım sadece benimle uyuyor. Bazen çok bunaldığımı hissediyorum konuyu takipteyim.
Hiç böyle hissetmeyin. Eve erken gelmeyip eşinizin geldiği saatte gelseniz eminim daha az yorulursunuz. Bugünde sen uyursan ben biraz dinlensem deseniz. Hem kızınız içinde güzel olur. Oğlum benimle yatmaktansa babasının uyumasını daha çok seviyor mesalaEve yardimci bi kac kez aldim ev iki katli ve en az 150 tl ye geliyorlar hafta bir alsam 600 tl yapiyor 15 te bir alsam 300 bunu verecegime kendim yaparim para yanimiza kar kalir diye dusunuyorum hep.Su an maddi durumumuz iyi ancak cocuklugum ve evliligimin ilk yillari sıkıntılıydi.4 5 saatte yapabilecegim bi is icin okdr para vermek gozume geliyor acikcasi.Belki de yanlis yapiyorum ama ben o paralari cok zor kazaniyorum:) esim de.
Bebisle ilgilenir misin diyorum bi bakiyorum bebis tv izliyor oluyor ya da kavga ediyolar.Baya bildigin kavga cikiyor ikisinin arasinda.Ben baska odadan mudahele ediyorum etmeyince kizim agliyor niye yapmiyosun baba falan diye.Esim de benim kizimla iliskime karisma diyor.Cikamiyorum isin icinden.Bulasiklari topla desem bu sefer se kizini hic gormemis olcak.falan filan.kizimiz uyuduktan snra yapsa desem bi kac gun yapar snra yrna o is bana kalir falan.Ben bunlari hep denedim cunku.İnsan bi muddet sonra lanet ediyor.Soyliceme bekliceme yapar daha iyi diyor.Dememek lazim aslindaBende arkadaşlara ek olarak yavaş yavaş eşinize sorumluluk verim mesela evde eksikmi oldu mesj atın hayatım gelirken şunları alırmısın bitmiş diye bu şekilde alışverişi eşinize devretmiş olursunuz. Yemek yendikten sorada aşkım ben biraz bebişle ilgileneyim masayı sen toplarmısın yada sen bebişle ilgilen ben hemen buraları halledeyim gibi söyleseniz. aranızda iş paylaşımı yapın
Bu aksam denicem.Kizim da direticektir gerci cunku 4 yildir ben uyutuyorum.babasi da destekte bulunmicaktir seni istiyor uyumuyor dicektir de dur bakalimdiretin çocuğu sen uyutur musun diyin
paraya kıymamak da sıkıntı benim imkanım olur olmaz ayda 1 alacağım mesela ve buralarda en aşağı 180 tl diye biliyorum
siz paraya kıymayıp kendinize acımadıkça insanlar da size acımayacak
Evet oyle iyi ama kreste ikindi kavaltisini yapmiyor cok da guzel degil zaten( sutlac elmali kurabiye muhallebi bunlari hic yemedi bugune kadar) ozmn ac kaliyor ben 4 de gittigim de bile aç oluyor anne açım diye mutfaga saldiriyor.Bunu bile bile birakamiyorum orda iste malesef.Ac kalsa yer diceksiniz belki ama yemiyor biliyorum denedim.Butun gun yemese sevdigi bisey bulana kadar ac gezer.Zaten zayif ve cabuk hasta olur.Beslenmesine ozen gostermem gerekiyor.Direk isten eve gelseniz daha rahat olursunuz .Kres duzeni de bozuluyor bence boyle .O bir saatte biter isiniz .Cocugunuz 5 te servisle gelsin eve .
Ama vakit yetmiyor ki aksam yemegi 7.45 8 de bitiyor kizim 8 bucukta yatmaya gidiyor.eve gelip cocuga yedirin. sonra bir saat kesintisiz oynayin. sonra birlikte oyun oynar gibi ev isi yapin. biraz toz alirsiniz. çocuk dağınıklığı toplayabilir boyu yeten yerin tozunu alabilir. legende sebzeleri yikayabilir. makine bosaltmaniza camasir asmaniza katlamaniza yardim edebilir...
ocağa yemek koymak cok uzun sürmez zaten. siz yemek koyarken o yaninizda oturur yemek piserken yine oynar sofrayi birlikte kurarsiniz.
cocuk ve ev isini ayni anda yapmaya calismak sizi yorar sadece. hem o kadar para kazanip kendime konfor saglayamayacaksam calismam daha iyi. haftada bir yardımcı gelsin. esiniz aferin bak aylik 600 tl cebimize kaliyo mu dicek size. boşuna kendi kendinize ediyosunuz.
çocuk uyuyunca film izleyebilirsiniz birlikte. izlerken çamaşır katlayabilir, sohbet edebilirsiniz. kahve yapip mutfakta oturtun esinizi siz ufak tefek islerinizi yapın. meyve yedir demeyin. birlikte meyve yiyelim/yiyin tarzi yaklasin.
soylerken direk sorumluluk verme olarak anlasiliyo sanirim. hani is yıkma gibi. bak babası ben meyveleri hazirladim hep birlikte yiyelim sonra kalan isleri yaparım diyebilmelisiniz. kimse kendine görev edinen kisinin gorevleri taksim etmesini kendine görev yuklenilmesini istemez.
Benim yoruldugumu dusunmedigi icin yat yat daha nekdr buyutceksin acaba gibi cvplar aliyorum malesef uyutsa bileKızınıza ben bugün çok yorgunum
Hiç böyle hissetmeyin. Eve erken gelmeyip eşinizin geldiği saatte gelseniz eminim daha az yorulursunuz. Bugünde sen uyursan ben biraz dinlensem deseniz. Hem kızınız içinde güzel olur. Oğlum benimle yatmaktansa babasının uyumasını daha çok seviyor mesala
Ben zaten şuan öyle güzel gelen biri olmadığı için almıyorum. Evi de ablanın çok uzak zahmet vermek istemiyorum. Fakat, sabah 9'da gelirdi o, kadında nasıl bir enerji varsa salonun camları, yeri, tozu, koltuğu, kapıyı ben kahvaltıyı hazırlayana kadar yapardı. Kadın 56 yaşında emekli kendimden utanırdım ben, çünkü onun 1 saatte pırıl pırıl yaptığı salonu ben ancak zorlasam 2 saatte yaparım. Alt katı bitirdiğinde kahve yapar çağırırdım. Kahvaltı yapmışsa o sabah ya muhakkak yemek yapardım ya da dışarıdan söylerdim. Kadın işini o kadar güzel yapıyordu ki hamileyim, sen burayı yap bende yukarının tozunu alayım, banyoları temizliyeyim derdim, kızıyordu çok otur diye ama yardım ediyordum. Yapmayana yardım etmem o ayrı.Boyle bi yardimci da bulamadim ki ben yardimcilardan utaniyorum zaten sunu yap et diyemiyorum.En son yardimcinin cayini getirmistim:) bi de yetisemiyo yazik diye yerleri siliyordum yaptigim pek mantik isi degil galiba.Ama bana isini hakkiyla yapan biri lazim yoksa temizlik yarim yumalak oluyor bu mu yani diyorum cunku ben yaptirtamiyorum soyleyemiyorum utaniyorum.karsima da isini hakkiyla yapan biri cikmadi zaten iki kisi denedim sadece
Çocuğu alın. Birlikte her saniye altın değerinde. Yardımcı gelsin size gerisi boş. Eşinize yaranamazsınız. İş yüklerseniz kaçmaya çalışır evden.Evet oyle iyi ama kreste ikindi kavaltisini yapmiyor cok da guzel degil zaten( sutlac elmali kurabiye muhallebi bunlari hic yemedi bugune kadar) ozmn ac kaliyor ben 4 de gittigim de bile aç oluyor anne açım diye mutfaga saldiriyor.Bunu bile bile birakamiyorum orda iste malesef.Ac kalsa yer diceksiniz belki ama yemiyor biliyorum denedim.Butun gun yemese sevdigi bisey bulana kadar ac gezer.Zaten zayif ve cabuk hasta olur.Beslenmesine ozen gostermem gerekiyor.
Eve yardimci bi kac kez aldim ev iki katli ve en az 150 tl ye geliyorlar hafta bir alsam 600 tl yapiyor 15 te bir alsam 300 bunu verecegime kendim yaparim para yanimiza kar kalir diye dusunuyorum hep.Su an maddi durumumuz iyi ancak cocuklugum ve evliligimin ilk yillari sıkıntılıydi.4 5 saatte yapabilecegim bi is icin okdr para vermek gozume geliyor acikcasi.Belki de yanlis yapiyorum ama ben o paralari cok zor kazaniyorum:) esim de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?