Tabiki canım hamileyim drm dedi sakin çok üzme stres yapma yoksa çocuğun doğunca çok gazı olur diye sütte de geçer haliyle ortamdaki gerginliği bile anlıyor onlarhaklı bulamaz ki kendisi aşırı saf iyi niyetlidir. O kimseyi üzmemete çalışır. Ama beni üzüyor. Sütten çocuğa geçer mi bilmiyorum ama oğlum gece boyunca uyumadı gözleri kıpkırmızı oldu az önce daldı çocuk.
çok öfkeliyim ya böyle olması çok saçma sonuçta 20 gün önce doğum yaptım. Yorgunum bitkinim sıkıldık bunaldm haliyle. İnsanların bu kdr anlayışsız oldığuna inanamıyormTabiki canım hamileyim drm dedi sakin çok üzme stres yapma yoksa çocuğun doğunca çok gazı olur diye sütte de geçer haliyle ortamdaki gerginliği bile anlıyor onlar
Yanlis amlama sakin ama bunlarin hicbiri kotu bisey degil.bence sen art niyetlisin.gorumcen sana kullan masrafa girme diye vermis tesekkur edip ben bebegime kendim almak istiyorm dersn.sahsen bana verseler benim cok hosuma gider kayinpederin de zaten aciklamasini yapmis evet cok kiskaniolar cocuk sonucta.eger ole birsey olsaydi zaten senin yaninda demezdi.araba meselesine gelince yapmayin 6 saatten nolcak.gun gelir sizinde onlara isiniz duser. Sen daha logusa sendorumunu atlatamamissin ama iyi niyetli dusun bu seni biraz rahatlatir esinde tavirliysa sen yumusat bnce sen msj at siz sevgili degilsiniz evlisiniz.birbirinizle kotu olmayinBeymim durdu, karıncalanıyor sanki. O kadar boğuldum ve bunaldım ki. Sorun üzerine sorun ekliyorum hayatıma.
Eşimle tartıştık. Ve bebeğimiz dışında konuşmamaya karar verdik. Normalde işteyken seni seviyorum nasılsın şöyle misin böyle misin diye mesaj atan adam İki gündür sadece oğlum nasıl dye msj atıyor.
Sebep yine ailesi. Zaten ufak bi atışmamız vardı görümce yüzünden. Görümce bana oğlumda kullanmam için kendi çocuklarının mama sandalyesini ve bikaç malzeme daha vermişti, istemediğim halde verdi kadın. Bende onları yolladım geri. Neden yollamışım da insanlar iyilik yapıyomuş da. Yenisini alırım ihtiyacı olana versin dedim. Bi de çocukları ikide bi yok bu bizimdi yok buna ben binmiştim deyip durdu, bu durumdan hoşlanmadm ihtiyacım da olmadığı için yolladım. İlk tartışmamız bundan çıktı.
Üstüne kaynımın bizim arabayı yine istemesi ( 6 saatliğine) ve eşimin vermesi eklendi. 21 günlk bebeğim var. Her an her şey olabilir diye düşünüp vermemeliydi. Hata üzerine hata yapıyor.
Bir de şu var kv kp sürekli diğer torunlarına(görümcemin oğlu) oğlum biz en çok seni seviyorz sen başkasın bilmem ne deyip duruyorlar benim yanımda ve bebeğim dünyadayken doğmuşken yani. Güya bebeğimi kıskanıyormuş çocuk da üzülmesin diye diyorlarmış(çocuk 5 yaşında). Bu konu yüzünden de biraz atıştık.
En son ben dedim ki yabancı gibi git gel eve oğlan dışında da konuşmayalım. Kabul etti. Ama ben acı çekiyorum o koca kafalıyı sevdiğim için.
Bu işin sonu ne olur kızlar? Ben sonumuzu iyi görmüyorum. Açıkçası yapamıyorum artık. Saçmalıyorm farkındayım benden bıktınız onun da farkındayım ama inanın sizden başka rahatça anlatabildiğim tek bi insan yok
şu saatten snra hiç yapamam sıfıra inmiş gibi hissediyorm kafamda bi sürü şey var. Bebekle zor ilgileniyorm zaten. İyice sıkıldığımı bunaldığımı hissettm çekip gidebilsem keşke. 40 ı çıkmş olsa giderdimBence daha fazla düşünüp kafana takma bebeğinin tadını çıkar aç söyle bi neşeli müzikler seninde bebosunun da havası değişir pozitif ol kalk sevdiğin şeyleri yap şu lohusa gerginliğini atmaya çalış üstünden bazen sadece biz kendimizi düşünürüz etraftan bekleme kendi moralini kendin duzelt
Canim yaptılarinda hatalı Fevri davranan sensin eşinin alttan alması lazım yapmamış o çünkü her zamanki halin diye düşünüp lohusaliga yormamis olabilir bide giderek sadece hem suçlu hem güçlü pozisyonuna düşersinşu saatten snra hiç yapamam sıfıra inmiş gibi hissediyorm kafamda bi sürü şey var. Bebekle zor ilgileniyorm zaten. İyice sıkıldığımı bunaldığımı hissettm çekip gidebilsem keşke. 40 ı çıkmş olsa giderdim
psikologa gitmeye niyetliyim ztn kaç kez randevu aldım gidemedim yoğunluktan. Bebiş çok ağlıyor bazen. Günüm onu sakinleştirmekle geçiyor.Doğum yapmak bir kadının bütün fizyolojik ve psikolojik halini alt üst eden bir durumdur iyi anlamda olsun kötü anlamda olsun. Eğer imkanınız varsa en azından bir seanslık birlkte terapiye katılın psikolog bunu zaten söyleyecektir eşinize. Dışarıdan bir müdahale her zaman etkili olur bu durumlarda, eşiniz sizin bu dönemlerinizin zor olduğunu her yönden alt üst olduğunuzu bir psikologdan duyunca yumuşayacaktır.
Eğer bu olmuyorsa, insanlar arasındaki sorunların çözümünün tek yolu karşılıklı ve sakin bir şekilde konuşmaktır :) Durumunuzu tahmin edebiliyorum, duygu değişimleri ve patlamaları yaşıyor olabilirsiniz söylenen her sözü yanlış anlıyor olabilirsiniz ya da her söz batar size bu çok normal. Hayata bir kez geliyorsunuz geçen gün de geri gelmiyor, gurur yapmayın eşinizle konuşun içinizi dökün o da döksün. Aranızda olanların sevgisizlikten olduğunu sanmıyorum yazınızdan belli.
Onun dışında biraz politik davranın yine kendi huzurunuz için. Görümcenizin gönderdiklerini geri göndermek yerine gerçekten ihtiyacı olan birilerine verseydiniz, bırakın ne düşünürse düşünsün. "geline şunu şunu verdim bizim çocukların eşyalarını kullanıyo" mu diyecek, desinnnn :)) Kayın peder de ne diyorsa desin :)
Gerçekten takmayın, hayat bunun için çooooo kısa.
Hadi akşam yemeği için güzel bir sofra hazırlayın eşinize süpriz olsun, bebişinizi de yanınıza alın, çekirdek ailenizle güzel bir yemek yiyin. Bence yapın bunu, gururu bir kenara bırakalak
Gerçekten kendinize edersiniz, sakinleşmeye çalışın ve paylaşırsanız sakinleşirsiniz ayrıca. Duygularınızı hissettiklerinizi öfkelendiğinizi paylaşın, kadife bir ses tonuyla. "ne olur beni anla" derseniz masum bir şekilde, anlamaması destek olmaması için hiçbir sebep yok :)psikologa gitmeye niyetliyim ztn kaç kez randevu aldım gidemedim yoğunluktan. Bebiş çok ağlıyor bazen. Günüm onu sakinleştirmekle geçiyor.
Ufak şeylere takılmış olabilirm evet ama eşimde bu konularda bilgili bi insandr buna rağmen benim üzerine geldi beni suçladı. Beni kırdı. Sizin dediğinz gbi bi sofra hazırlayıp özür dilesem düzelecek neşkş ama çok öfkeliyim çok kızıyorm herkese her şeye özellikle eşime.
yani diyorsun ki ya konuşma ya da tamamen konuş. Konuşmamayı tercih ettik bile. Acaba toparlanmak adına bebişimi bikaç saatliğine anneme bıraksam da bi yemek mi yesek dışarıdaBu verdiğiniz karar sadece aramızı açar , başka işe yaramaz. Ya tam trip atacaksınız hiç konusmayacaksiniz ya da oturup enine boyuna tartisacaksiniz.
Altını çizerek söylüyorum , bu şekilde iletişime alışır eşiniz ve sizi yok sayar.
Kısa süreliğine istenmiş araba , aranızda bu kadar sorun olusturmamaliydi. Bir ihtiyacınız olsa taksiyle gidersiniz.
Büyükler yanlış yapıyor evet ama küçüğü kıskanmasın diye elbette büyük çocuklara öyle diyorlar. Iki tarafa da zarar veriyorlar ama işte yapacak bir şey yok. Bu konuda da tartışacak bir şey yok.
Benim kv. De , ilk torununu hep over , çok sevdiğini söyler. Bir gün olsun zerre takılmasın bu meseleye. Bende olsam.ilk göz ağrımı ayrı tutarım. Bu konuyu da boşuna tartismissiniz. Sizin bebeğiniz daha çok yeni.
Gönderilen eşya konusunda da , eğer ilk başta kabul ettiyseniz ve kullandiysaniz ( yeğenler bu bizim esyamiz demiş, kullandiginizi bu yüzden düşündüm ) yanlış yapmışsınız göndererek.
Ya da göndermeden önce eşinizle güzelce konusabilirdiniz. Ben bu tip değilde başka türlü bir mama sandalyesi istiyorum. Ilk.olduğu için gözümde kalmasın " v.s diyerek alttan mesaj verseydiniz :) ve öyle gonderseydiniz sorun olmazdı.
Lohusa dönemlerinde kadınların yaptığı hatalar ve duygusal yaklaşımlar evlilikleri büyük zarar veriyor. Iletişimin kopmasına sebep oluyor. Zaman ölüyor.
Oysa en güzel zamanlar aslında.
O bebeğin kokusu bir daha gelmeyecek. Agu agu diye seçeceğiniz zaman çok çabuk geçiyor. Bu anları ozleyeceksiniz.
Ikinizde toparlanin. Elbette evliliklerde tartışmalar olur, tipler olur ama çizilen yol çok önemlidir. Bir sonraki tartışmanın yolunu tıkamak için doğru sonuçlanması şarttır.
Tabiatın bir anda değişti,hormonların,vücudun her şey resetlendi farzet,o yüzden ,kızgın,yorgun,bunalmış olman çok doğal;özellikle de dilinden anlamadığın bir melek var yanında,sana emanet....psikologa gitmeye niyetliyim ztn kaç kez randevu aldım gidemedim yoğunluktan. Bebiş çok ağlıyor bazen. Günüm onu sakinleştirmekle geçiyor.
Ufak şeylere takılmış olabilirm evet ama eşimde bu konularda bilgili bi insandr buna rağmen benim üzerine geldi beni suçladı. Beni kırdı. Sizin dediğinz gbi bi sofra hazırlayıp özür dilesem düzelecek neşkş ama çok öfkeliyim çok kızıyorm herkese her şeye özellikle eşime.
Doğum yapılsa bile karşılıklı anlayış olmazsa bir süre sonra ilişkiler tikaniyor kimse doğum yaptı diye uzun süre alttan almaz o yüzden kredinizi fazla zorlamayın. Ben doğum yaptıktan 5 gün sonra Bebeğimi bırakıp eşimle birlikte 1 saat dışarda kahve içip sohbet etmiştim. Eşimin doğum izni bitene kadar hergün yaptık bunu bize çok iyi geldi. Bebegimi cok seviyorum ama Evden uzaklaşmak bize çok iyi geldi. Zaten Yenidoğan bir bebek günde en az 15 saat uyur. Bende hep uyudugunda çıktım dışarı.çok öfkeliyim ya böyle olması çok saçma sonuçta 20 gün önce doğum yaptım. Yorgunum bitkinim sıkıldık bunaldm haliyle. İnsanların bu kdr anlayışsız oldığuna inanamıyorm
Durdugunuz kabahat. Aynen öyle yapın dışarda bir kahvaltı yapın mesela. Bakın Bebeğinizin yeri ayrı kocanizin ki ayrı. Bebeğe yüklenirken kocayı kaçırıp şuanki gibi darmaduman bir duruma düşmeyin. Siz yuvanizi korumak zorundasiniz. Durun daha bunlar ne ki ilk darbede böyle savrulursaniz çabuk yok olur bu aile. Yazık değil mi Bebeğinize.yani diyorsun ki ya konuşma ya da tamamen konuş. Konuşmamayı tercih ettik bile. Acaba toparlanmak adına bebişimi bikaç saatliğine anneme bıraksam da bi yemek mi yesek dışarıda
teşekkür ederim. Her şeyi tamam olsa da ağlıyor doktor da dedi dünyaya alışması zaman alır biraz sabır diye. Ağlasın sorun değil hep eşimle beraber ilgilendik hep yanımda oldu düne kadar. Her anım çok değerli ve geri gelmeyeck. 5 yıl sonra bebeğimin bu zamanlarını özleyeceğim sanırım keşke diyeceğimTabiatın bir anda değişti,hormonların,vücudun her şey resetlendi farzet,o yüzden ,kızgın,yorgun,bunalmış olman çok doğal;özellikle de dilinden anlamadığın bir melek var yanında,sana emanet....
Bu güzel günlerin tadını çıkar,hayatı üçünüze de zehir etme,sen anne oldun bu heyecanı yaşa,eşinde baba;o melekte herşeye ağlayabilir,güven duygusunu,sıcaklığı ve huzuru hissetmek ister her zaman!bunları sağlamaya çalışırken acaba neyi eksik yaptım diye düşünme,karnı tok altı temizse o da dış dünyaya alışmaya çalışıyor azıcık nazlanır....Herşey senin iç huzuruna bağlı....Şimdi anneliğin keyfini çıkar,hatta şu an başla buna,bırak o ne yapmış bu ne yapmışı?benden sana abla nasihatı,bulunduğun her an çok değerli sen de öyle!
yani diyorsun ki ya konuşma ya da tamamen konuş. Konuşmamayı tercih ettik bile. Acaba toparlanmak adına bebişimi bikaç saatliğine anneme bıraksam da bi yemek mi yesek dışarıda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?