Bi içgüveysi eksikti

Sana ne ya?

Kayınvalide ile altlı üstlü oturmayı kabul ederek zaten birçok şeyin kapısını aralamışsınız. Gerisi çorap söküğü gibi gelir artık. Ya nişanlınızı ikna edip uzak, bambaşka bir semtten ev tutun ya da bunları kabullenin maalesef. Ya da yok ben böyle yaşayamam diyorsanız da nişanı atacaksınız.

Oğluna yapacak, kızına yapmayacak, hem de eşinin işten çıkarıldığı ve sıkıntı yaşadığı dönemde. Siz kim oluyorsunuz pardon, evin kızını evde istemeyecek?

AileyLe içli dışlı olmak istemiyorsanız, ayrı bir yerde oturmak istersiniz. İşte o en doğal hakkınız, çalisir kendi eviniz tutarsınız.

Daha nişanlı, ailenin verdiği eve gidiyor, gorumceleri evde istemiyor. SığıntI gibi göstermeye çalışıyor onları. Ben görüMCE olsam, ben de sizi sevmem.

Nisanlinizin az aklı varsa, size uymaz ailesi konusunda.

Kadın dayanışması diyorsunuz bir de. Kadın dayanışması sizinki gibi ataerkil, ailede kızları değersiz göstermeye çalışan zihniyetlere karşı var zaten.

Simdi ben bu zihniyeti hic anlamiyorum.Sen ust katta yasiyinca sorun yok.Adam ic guveyi olup yardim edilince sorun .Kocan onlarin cocugu ise kiz da onlarin cocugu.Sizi kovsalar kv bizi ac birakiyor dersiniz. Kizini ac birakmiyor suc bu kadar vicdansiz olmayin

Bu arkadaş durumu net olarak açıklamış üstüne söz yok aslinda

Iyi de o "kizi" sen ise oglunun nisanlisi... Ozelligin onemin ne ki boyle bir seye karisabiliyorsun..Ha aileyle yakin oturmaktan huzursuz olabilirsin saygi duyarim ama bak henuz evlenmemissin bazi seylerden evlenmeden vazgecebilirsin de. Ha bir de "evlenir giderler" kafasi ne ya. Belki evlenmeyecek. Belki tamami ailesinin dibinde oturacak.

O ev oncelikle onlarin evi, begenmezseniz oturmazsiniz.

Kiraya çıkmaz enişte çok arsız şimdi bile geldi mi gitmek bilmiyor

Bu durumda siz de arsiz oluyorsunuz. Ohh kaynanasinin evine kurulmus kebap Eniste dediginiz kisi kizlarinin nisanlisi. Ikiniz esitsiniz yani.

Boyle piskinlik gormedim vay arkadas... O aile o mali mulku kizlari varken yapti. Kendi isin falan degil o. Senden daha cok gorumcelerinin dolayisiyla eslerinin hakki var. Ama onlar kocaya gidecekler sen rahat rahat yasayacaksin. Bunlari aklina biri mi sokuyor acaba cunku azicik akli fikri olan "ben kimim ki" diye bir durur dusunur.

Sadece o da degil. Koyluk yerlerde insan gucune cok ihtiyac oluyor. Muhtemelen ailenin de isine geldi. Yabanci olmayan arti bir is gucu. Senelerdir yardimcilari olan kizlari da yaninda. Yani bu damada bir lutuf degil. Benim anne tarafim koyde yasiyor ve hayatimin bir bolumu koyde gecti ondan biliyorum. Annem ve babam nisanlandiginda dedem (cok sert olmasiyla bilinir) dugune kadar bir daha adimini atmayacaksin demis babama. Bir iki ay sonra isler baslayinca babami cuma aksamindan koye cagirmaya baslamislar her haftasonunu koyde gecirmeye baslamis. En kucuk dayimin dedemle arasi bozulunca kayinpederi hemen ev aldi dibine oturttu. Artik dayim onlarin isini yapiyor. Yani damatlar kapanin elinde kaliyor

beğenmiyorsan çalış kazan nerde istiyorsan orda yaşa, herhalde insanlar 3 günlük gelin için kızlarını zor durumda bırakacak değiller dimi? o evde yaşamak senin ne kadar hakkınsa eniştenin de o kadar hakkı, senden ne eksik ne fazla, o yüzden beğenmeyen yol alır.

Buralar karışır millet

Yalnız , banlanmak uğruna yorumumu yapayım ..

Fetöcü hainlerle aynı çatı altında yaşayacağına, al nişanlını ,size iç güveysi gelsin ....hain her yerde haindir ..uzakta yaşama şansın yoksa bulaşma derim .
Aşkımdan gebersem aynı havayı solumam. .

Görevden atıldı diye hainlikten de mi istifa etti ? Bu i.ler şimdi pusuda sessiz bekliyor ..harekete geçecekleri zamanlar da gelecek ..gerçi gelecekleri varsa görecekleri de var ama yine de safımızı belli etmemiz gerek ..bunların hainliği evli adamın aldatmasına benziyor .bir kere aldatırsa bir daha aldatır ..bu ş.refsizler de bir kere ihanet ettiyse bir daha eder ..parmak kangren olmuşsa ,vücudu kurtarmak için keseceksin ...

Sana ne?
İş onların değil mi ister beraber çalışırlar ister çalışmazlar. Her şeye de karışmayın ya

bu iki mesaj ozetliyor zaten yeterince.
sonuc budur.

Nasıl bir mantık nasıl bir kafa bu Allah aşkına ya

Nasıl oluyor bir de kendini haklı ve dertli görüyorsun

Sen evlenip gidip senin kendinin zırnık hakkın olmayan eve yerleseceksin ama gorumcenin kocası gelince elin adamının ne işi var olacak...

Pardon senin bi tarafların altından falan mı... Seni sevmemekte haklilarmis 3 gorumce

Kaçırdığını nokta şu ki konus sahibi adamın fetocu olmasından değil, işi gücü paylasmasından şikayetçi. Gerisi de bizi ilgilendirmez.

Altlı üstlü oturcaz beraber yiyip içcez herşeyden önemlisi işimize ortak olcak göz göre göre

Hatayı sen yapmışsın şimdi enişteden şikayet ediyorsun
Aileyle altı üstlü oturacaksınız, aynı işte çalışılıcak bunlar enişte olmasa da büyük sorun
Sen el kızısın o el oğlu ben valla aileye acıdım şimdi, hepinizi bakmak durumundalar yaşlı başlı insanlar

Ay işiniz işiniz dediğin sen de o işe ortsk oluyosun farkında mısın
O el oğlu sen de el kızı
Bi farkınız yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…