Bi sorum var...

bu cok SIK oluyorsa , esinle konus . annesine ayakkabi alabilmeli insan tabi, ama ....iste amasi var. sömürüldügünün hissine kapildiysan , SIKINTI.

al tabi ki.

Evlenmeden once söz verdiyse, evlenmeden once yapsaymiş. Evlilik icinde onun yaptigi seyler sizi de etkiliyor cunku ve onun ailesinin minnet borcu icin siz niye kendinizden kisasiniz sizin mi minnet borcunuz?
Tovbe buyuk konusmayayim, esim oyle bisey yapsa daha cok harcarim ben bakayim dagitacak parasi kalir mi

Düşünemiyorlar işte arada bi tartışma olmadığı sürece laf sokan bi.insan değilim illa şartellerimi artıracaklar.
Insan hiç mi düşünmez.
Kredisini tüketiyor işte böyle yaparak.
Hem ne Lazım ki kp ye Kv ye araba ?

Sen bence her ay maaşından altın al kenara at gizlice.
Eşinde sorarsa aileme gönderdim minnet borcum var de.

Su erkeklerin minnet borcuna da gicik olmaya basladim

Senin ailen de seni okuttu buyuttu senin minnet borcun nerde?

Arabayi da kullaniyormussunuz arada
Bilemedim simdi

Valla benim ailem olsa arabayı bizimmiş gibi kullanmamızı isterdi. Biz çekinerek istiyoruz. Vermem demezler haklarını yiyemem ama bi insan yan yana dairede oğlum nasıl olsa araba var biriktirin paranızı bi süre bizimkinden faydalanın demez mi? Uzak bi yola giderken eşime diyorlar beraber gidelim kp uzun bi aradan sonra araba kullanmaya başladı.

bu cok SIK oluyorsa , esinle konus . annesine ayakkabi alabilmeli insan tabi, ama ....iste amasi var. sömürüldügünün hissine kapildiysan , SIKINTI.

Yok mesela bi şeyi eksik oluyor şuyum yok buyum yok. Babanın şutu yok. Geçen ocak ayında kışlık ayakkabı istedi aldık doğum gününde. Benim doğum gününde bi toka alınmadı ki böyle şeyleri takan biri değilim normalde. Kullanılmayı hazmedemiyorum.

Maaş ortada sen ben yapmıyoruz. Para ortaya koyulur ihtiyaçlar belirlenir kalanı bölüştürülür. Anca yetiyor zaten.

Size sormadan iş yapıyorsa sizde aynısını yapmakta özgürsünüz.
Aç açıkta kalınca anlar.

Ama o babasının arabası sızın degılkı hem onlarda dıyomus sızde araba alın diye ben mi yanlıs gordum bence bunu kullanıp esınızın kafasına girin. İste hayatım yarın bı gun arabaya bısey olsa biz yaptık olur. Bizde bı mal sahibi olalım. Bebek dogacak babanında kendi ısı olur biz az ama öz bı araba alalım. Maksat borca sokmak sonra model yukselır zaten. Ama guzellıkle konus. Hem bende kullanmak istiyorum ama babanın arabası oldugu ıcın cekınıyorum falan kendi arabamız olsa rahat ederim gibi

YaDa aklıma soyle bı fikir geldi arabayı sık sık alın isiniz dustukce degıl ama esinede soyleme bunu gezmek istesin canın yada markete avm ye falan gidin hamılelıgım bahane et arabayı sık alın. Babası sonunda vermek ıstemıcek emin ol. Esine zaten demıs sizde alın diye ee esinde almak zorunda kalır herhalde :)

Ehliyetim yok henüz havalar az ısınsın karnım şişmeden ehliyet kurşuna yazılayım sonra da araba aldırayım. Eşim biraz maddi yönden düşünüyor. Araba alana kadar kenara para koyalım. Araba alırsak ikimizden biri yine o arabayla işe gidemicek. Ben otobüs parası veriyorum ayda 250 tl, o şuan motorla bedavaya gidiyor yıllık 1000 küsür lira motor aküsü ya da çıkarsa ıvır zıvırı var. Araba olursa kaskosu, benzini, bakımı çok para harcarız diyor.

Motorla gitme derdinde eşim. Kendi kimseden bi.şey istemez ama vermeye bayılır.

Maaş ortada sen ben yapmıyoruz. Para ortaya koyulur ihtiyaçlar belirlenir kalanı bölüştürülür. Anca yetiyor zaten.
Sen sen ben yapmıyorsun ama o aileme minnet borcum var vereceğim diyor. Sende o zaman bi kısmını al biriktir sorarsa da her ay 400 TL de bsn ailene göndereceğim de. Onlarında ihtiyacı vsr de.
Göndermesen bile sende Kalsın. Bugun yarın Çocuğunuz da olacak çalışmayacaksın hiç değilse kıyıda gizli bi birikimin olur. Her birikimde eşe söylenmez. Benden sana abla tavsiyesi

ozaman o akılsız kocanın borca sokacaksın cnm
bankaya altın hesabı açtır maaşın yattıgı gün
1 çeyrek parası kessinler bak ne güzel para birikir hesapta
hem araba masrfından kurtulmuş olursunuz ,
gerekirse onlardan alırsınız ,

arabanın borcu bitti herhalde ki size araba alın diyorlar ,

haklisin aslında ama tecrübesizim az daha bekleyeyim diye diye böyle kaldım valla.

Yok canım ya daha yeni alındı araba 5 yıl emekli olmadan ödeyecek. Bir memur en az kaç bin maaş alıyor acaba 3 bin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…