Yok canım tecrübesiz değil iyiniyetlisin.
Bunu en azından Eş ailesine karsı aşarsan çok rahat edersin.O da var tabi. Ne geldiyse başıma bundan geldi.
Boyle ufak seylerin hesabi yapilmamali bence insan ailesine durumu müsaitse yardim etmemeli esiniz bisey demedigi halde ailenize yardim etmek istemiyorsaniz sizin sorununuz benim esim ses cikarmasa ben neler yaparim aileme kii haberi olmadanda elimden geldigince yapıyorumÖyle bir şey olmadığını biliyor da, işi inada bildirmek istemiyorum. Meğer evlendiğimizden beri 40 -40 annesinin telf borcunu ödemiş yani ona telf almış. Dedim ben de anneme alıcam kadın kırık telefonla geziyor. Al dedi. Alıp almamakta kararsizim yılbaşı hediyesi diye aldırırm belki ayda 40-50 taksitle.
Ödediği 40 40 lira mi somurmek oluyor yapmayın allah askina bu kadar kucuk seylerin hesabi yapilmamaliO kadarını düşünmüyorlar işte eşime hep böyle anlatıyorum bak bizi ihtiyacımız var sen evim var sanıyorsun ama evin yok bak her seferinde size ev aldık diye kafamıza kakıyorlar. Ev almamız araba almamız lazım birikim yapmamız lazım. Nasıl faydalı oluruz demiyorlar da nasıl olsa borçları yok evleri kira değil diye sömürmeye çalışıyorlar.
Aşıyorum yavaş yavaş inşallah.Bunu en azından Eş ailesine karsı aşarsan çok rahat edersin.
Ev almışlar size,bu devirde kirasiz evde oturuyorsunuz , bu büyük nimet.
Şuana kadar calismiyorken de bu kadar hesap yapıyor muydunuz bunu merak ettim ?
Boyle ufak seylerin hesabi yapilmamali bence insan ailesine durumu müsaitse yardim etmemeli esiniz bisey demedigi halde ailenize yardim etmek istemiyorsaniz sizin sorununuz benim esim ses cikarmasa ben neler yaparim aileme kii haberi olmadanda elimden geldigince yapıyorum
Sadece 40 liradan mi bahsetmişim doğru okudunuz mu acaba?Ödediği 40 40 lira mi somurmek oluyor yapmayın allah askina bu kadar kucuk seylerin hesabi yapilmamali
ben zaman zaman aileme para veriyorum ama kendi bütçemden yani eşimle ortak ödemelerimizi yaptıktan sonra kalan paramdan, eşimde yine kendi ailesine kendi bütçesinden ödeme yapar. anlayamadığım evet eşiniz bir söz vermiş ödemeli ,o zaman ortak ödemelerinizi yaptıktan sonra kalan parasından ödesin. erkekleri aileleri yetiştiriyor da kızlar ağaç kavuğundan mı çıkıyor. ben kkyi okumaya başladıktan sonra bu zihniyeti çözemedim
Araba ortak değil o zaman kayınpederin. Siz kendinize alınca iki araba İçin de ödeme mi yapacaksınız?? Kendi arabanızı alınca öbürünün ödemesini kesin bariDaireler dip dibe zaten. Ama öyle bir şey mümkün değil. Bize araba alın sizde ucuz bi.şey soğuklarda lazım oluyor dediler.
Evet alırsak zaten bi zahmet çekerler ellerini üzerimizden. Allah nasip eder inşallah.Araba ortak değil o zaman kayınpederin. Siz kendinize alınca iki araba İçin de ödeme mi yapacaksınız?? Kendi arabanızı alınca öbürünün ödemesini kesin bari
Ayrıca burada önemli olan 40 tl telefon faturası değil ki. Karşı tarafın sınırını bilmesi. Kp arabasına 380 tl, Kv faturası 40 tl . Eee bu karı koca fabrikatör değil ki. 420 tl az para değil yani. Dur demedikçe arkası geliyor bu tür beklentilerin
Bak canım o ailesine ne veriyorsa sen de ver. Onu ailesi bu yaşa getirmişmişmiş de veda borcunu ödeyecekmiş. Sanki sen toprakta yetiştin. Ben de vefa borcu ödeyecem de ve para ver sen de kendi ailene. Bak bakalım bu kadar rahat esip gürlüyor muKp kendine araba aldı 1 buçuk yıl oldu. Bizim düğünümüz olmadan alınmıştı 1 hafta önce falan eşim de kendi kendine bana hiç danışmadan babasına demiş iyi bir model al ben de yardim ederim.
Şimdi yıllık 3 bine yakın bakim parasını ödüyoruz. Geçen sene kendi ödemiş babası bu yıl biz ödedik 3 yıl daha var. Ve eşim söz verdim ödücez diyor. Aylık 380 lira para.
Hamileyim Allah 'ın izniyle çocuğumuz olacak, ev kira değil, ikimiz de çalışıyoruz ama maaşlarımız öyle ahım şahım değil asgari ücretin biraz üstü. Sürekli olmasa da ayda 1 ya da 2 defa arabayı istiyoruz hava durumu kötüyse ya da acil bi şey olunca ama istediğimizde 3 biniyorsak 1 deposunu fullüyoruz gittiğimiz yol da 20 km falan avm ye gidip park edip dönüyoruz.
Onun dışında ben de istemiyordum motorumuz var bize yetiyor. Ama dediğim gibi hava durumu ve aciliyette lazım oluyor. Bi de hamileyim motor çok takır tukur, otobüsü eşim sevmiyıor. Bu bakim parasından önce hiç al demezdim arabayı. Ama şimdi içimde bir şey dürtüyor madem seni borcuna ortak ediyorlar sen de ihtiyacın olunca isteyeceksin acil bi şey olmasa da. Sonuçta bu para ikimizin kasasından çıkıyor ve bana soran olmadı bile. Eşim de onlar bu yaşa kadar beni getirdi bi söz vermişim minnet borcumu ödücem diyor. E şimdi bebeğimiz olursa onun masrafı ayrı. Evlendik evleneli bir obje almadık evimize ben zaten çalışmaya başlayalı şurda 3 ay oldu. Hemen borca soktular.
Bu araba isteme ve borç mevzusunda fikirleriniz neler? Benim ailem uzak bi faydam dokunamıyor ki benim annemin babamın durumu onlardan kat be kat sıkışık. Bi çorap akşam fayda olur ama bizim ortak keremiz ihtiyacımız var olurda birimiz işimizden olursak oyumuz buyumuz yok demeyelim kimseye diye ihtiyaçlarımızı almaya çalışıyorum. Eşime o zaman ben de kendi aileme yardim ederim diyince et o zaman tavırlı cevap veriyor.
Doğru davranış nedir sizce? Arabadan faydalanmaya devam mı edelim, yoksa bebeği öne sürüp (ayrıca benim ödenecek öğrenim kredisi borcum da var) borcu artık ödeyemeyeceğiz mi demeliyiz? Şimdiden teşekkürler, laf sokacak olan çok bilmiş bazı arkadaşlar yorum yapmasa da olur.
Vermeyi düşünüyorum abarttıkça artık.Bak canım o ailesine ne veriyorsa sen de ver. Onu ailesi bu yaşa getirmişmişmiş de veda borcunu ödeyecekmiş. Sanki sen toprakta yetiştin. Ben de vefa borcu ödeyecem de ve para ver sen de kendi ailene. Bak bakalım bu kadar rahat esip gürlüyor mu
Kaynanama kazak aldıysak anneme de alırım. Eşimin kardeşine bir şey alırsak ben de kardeşime alırım. Onlara 1000 tl mi verdi, ben de o tutarda bir şey alırım annemlere. İkimiz de çalışıyoruz madem. Adil olmak gerekirVermeyi düşünüyorum abarttıkça artık.
Kaynanama kazak aldıysak anneme de alırım. Eşimin kardeşine bir şey alırsak ben de kardeşime alırım. Onlara 1000 tl mi verdi, ben de o tutarda bir şey alırım annemlere. İkimiz de çalışıyoruz madem. Adil olmak gerekir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?