Bi sorum var...

Ev almışlar size,bu devirde kirasiz evde oturuyorsunuz , bu büyük nimet.

Şuana kadar calismiyorken de bu kadar hesap yapıyor muydunuz bunu merak ettim ?

Boyle ufak seylerin hesabi yapilmamali bence insan ailesine durumu müsaitse yardim etmemeli esiniz bisey demedigi halde ailenize yardim etmek istemiyorsaniz sizin sorununuz benim esim ses cikarmasa ben neler yaparim aileme kii haberi olmadanda elimden geldigince yapıyorum

Ödediği 40 40 lira mi somurmek oluyor yapmayın allah askina bu kadar kucuk seylerin hesabi yapilmamali

Ev almışlar size,bu devirde kirasiz evde oturuyorsunuz , bu büyük nimet.

Şuana kadar calismiyorken de bu kadar hesap yapıyor muydunuz bunu merak ettim ?

Ev aldılar diye kimsenin kölesi olmak zorunda değiliz. Ev aldı diye beni evine köle yapmaya çalıştı bu insanlar. Eşime ben altın istemiyorum ev onların olsun yeterki çıkalım şu evden uzaklaşalım dedim dinletemedim. Çalışmıyorken de hesap yapıyorduk zaten 1 yıllık evliyiz. Kendi borcumuz vardı onu ödüyorduk az bi maaşla annesinin sırf inadından telefonu varken aldırdığı 2. Bir telefonun taksitlerini ödedik şuanda da babasının arabasının bakım parasını ödüyoruz. Ve bizim hiçbir şeyimiz yok.

Söylenmesi gerekenleri zaten eşine söylemişsin illa minnet borcu diyorsa senin de ailene minnet borcun var sende ayda melesa 200 tl göndercem de koy kenara bakalım eşin o zaman ne diyecek bebeğin doğana kadar biraz birikir biseyler alırsın .

Böyle ufak şeyler hak edenlere yapılır ben bana hzuur veren insan olsaydı ona maaşımın hepsini bile harcardım 1 yıllık evliliğimin 4 ayı anca rahat ettim. Ev aldık diye burnumdan getirdiler. Beni evlerinde yatıp kalkıp hizmet etmesi gerek biri gibi gördüler. Benle ailemle mesleğime ilgili hakeret ettiler. Beni evden kovdular. Şimdi ben dik durunca unutuldu zannediyorlar ama unutmadım ben bunlar yüzünden bir iğne hakkım geçsin istemiyorum ama yine vicdan var. Yaptığım bi 40 lira değil. Bu sadece örnek.

ben zaman zaman aileme para veriyorum ama kendi bütçemden yani eşimle ortak ödemelerimizi yaptıktan sonra kalan paramdan, eşimde yine kendi ailesine kendi bütçesinden ödeme yapar. anlayamadığım evet eşiniz bir söz vermiş ödemeli ,o zaman ortak ödemelerinizi yaptıktan sonra kalan parasından ödesin. erkekleri aileleri yetiştiriyor da kızlar ağaç kavuğundan mı çıkıyor. ben kkyi okumaya başladıktan sonra bu zihniyeti çözemedim

Ya bu şekilde senin paran benim param mevzusu yapmak istemiyorum, bu konuda çok ısrarcı oldu ama bir daha ailesine kendini dayanak göstermemesi konusunda telkin etmeye çalışıyorum. Para istediklerinde bizim de ihtiyacımız olduğunu uygun bille belirtmesini istiyorum. Bizim şuan mutfak masamız yok evlendiğimizden beri yerde yemek yiyoruz neden ama sıkışmayalım elimiz bollaşınca alalım. O 40 lira takistle bunu yapabiliriz ya da o 380 lira yi 3 sefer birikirsek güzel bi mutfak masası alabiliriz. Bunu düşünen yok. Anca şunu alın bunu alın.

Daireler dip dibe zaten. Ama öyle bir şey mümkün değil. Bize araba alın sizde ucuz bi.şey soğuklarda lazım oluyor dediler.
Araba ortak değil o zaman kayınpederin. Siz kendinize alınca iki araba İçin de ödeme mi yapacaksınız?? Kendi arabanızı alınca öbürünün ödemesini kesin bari

Araba ortak değil o zaman kayınpederin. Siz kendinize alınca iki araba İçin de ödeme mi yapacaksınız?? Kendi arabanızı alınca öbürünün ödemesini kesin bari
Evet alırsak zaten bi zahmet çekerler ellerini üzerimizden. Allah nasip eder inşallah.

Ayrıca burada önemli olan 40 tl telefon faturası değil ki. Karşı tarafın sınırını bilmesi. Kp arabasına 380 tl, Kv faturası 40 tl . Eee bu karı koca fabrikatör değil ki. 420 tl az para değil yani. Dur demedikçe arkası geliyor bu tür beklentilerin

İşte bi şey yazınca sadece o sanıyorlar. Ayda 40 tl 2 yılda 2 bin lira yapar toplu 2000 versek göze baharda ayda 40 olunca işte böyle çok mu geldi diyorlar. Evleneli 15 ay oldu 5 bine yakın para vermiş olucaz araba bitince. Onum dışında bayramda seyranda şunu istiyorum alın, annene bayramlık alacak mısın oğlum, annene harçlık verecek misin oğlum. Bu sömürmek değil de ne?

Bak canım o ailesine ne veriyorsa sen de ver. Onu ailesi bu yaşa getirmişmişmiş de veda borcunu ödeyecekmiş. Sanki sen toprakta yetiştin. Ben de vefa borcu ödeyecem de ve para ver sen de kendi ailene. Bak bakalım bu kadar rahat esip gürlüyor mu

Vermeyi düşünüyorum abarttıkça artık.

Vermeyi düşünüyorum abarttıkça artık.
Kaynanama kazak aldıysak anneme de alırım. Eşimin kardeşine bir şey alırsak ben de kardeşime alırım. Onlara 1000 tl mi verdi, ben de o tutarda bir şey alırım annemlere. İkimiz de çalışıyoruz madem. Adil olmak gerekir

Bundan sonra öyle olacak fakat bunu inada bindirteceğine durumumuz müsait olduğunda iki tarafa da gönüllü hediye vermek isterdim. Eşimin ailesi bu hevesimi kırdı. Ben yeni gelinim ilk doğum gününde 1 ufak çorap dahi almadılar pasta kestiler ki eşimin doğum günüyle aramızda 2 gün var onunkine beni de aradan çıkardılar. Ne görümcem ne kv ne kp bir hediye almadılar biz hepsine aldık. Şimdi ocakta hepsinin doğum günü sadcee pasta kestiricem. Olur da yumuşamazsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…