- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.755
- 263
- Konu Sahibi Eskilerdivanii
-
Asla o soruma cevap vermiyor. Emlakçı mısın diyor. Hayır ama aklım şükür o kadar çalışıyor. Hele şu son 1 senede evler 2 katı arttı her yerde. Şimdi ikinci el kıyafet alıyorum oldu konu. Ama başka birine cevap yazarken de en fazla 2 sene biraz dişimizi sıkacağız yazmışbubendeğilim haklı. Çok şükür durumumuz çok iyi diyorsunuz sonra da ben çocuğuma balık alamıyorum, ikinci el giydiriyorum diye acındırıyorsunuz. Büyük ev iddiasında olmasaydınız şimdi kredi ödemiyor olurdunuz. Çocuğunuz da hem balık yer hem de mağazadan giyinirdi. Kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Sizi destekleyen yorumlara kendinizi yormayın lütfen demiyorsunuz ama. Neredeyse herkes aynı şeyi söylüyor, size kim niye muhalefet olsun? Önce bize ev verdiler dediniz, herkes size yüklenince, birden kendi ailenizin de ev verdiğini hatırladınız. Ondan sonra bir durumumuz çok iyi, bir çocuğumdan kısıyorum.
bubendeğilim 'in dediği gibi ödeyin evin parasını kayınvalideniz kendi ayakkabısını kendi alsın.
Ben evlenirken nereden bilebilirdim verdiler aldık diyorsunuz, ne güzel düşünmüşler başınızı sokacağınız küçük de olsa ev vermişler. Bu insanlara bu kadar bilenmişsiniz ama verirlerken de gayet kabul etmişsiniz. Geride evlenirken ev verilmeyecek olan bir kardeş daha varmış üstelik.
Bir de dikkatimi çeken bir nokta var paylaşmak isterim. “Ailendir al tabi ihtiyaçlarını karşıla, sorun değil yanındayım” tarzı konuşan kadın daha kıymetli oluyor ve adam “ yok benim var öyle harcayamam diyor” . Ben bu konuda sorunun bizden de kaynaklandığını düşünüyorum. Öz eleştiri yapacağım.Asla o soruma cevap vermiyor. Emlakçı mısın diyor. Hayır ama aklım şükür o kadar çalışıyor. Hele şu son 1 senede evler 2 katı arttı her yerde. Şimdi ikinci el kıyafet alıyorum oldu konu. Ama başka birine cevap yazarken de en fazla 2 sene biraz dişimizi sıkacağız yazmışRüzgar nereden eserse
E söyleyin bunu kocasına yapsın? Düşmesin ev alma derdine? Kadın diyor ki ev alma kararımızı ailelere sorduk ortak karar verdik. Ailelere sorulup eşine sormadan kendi mi karar verdi ki? Bu kararı verdiysen harcamanı ona göre yaparsın. İki ayakkabı yerine tek ayakkabı almasını ölçüleyecek kadar idare yapamıyor mu adam, onu da kafın mı o anda kulağına fısıldayacak?Bunu üni okumaya gelen 18 yaşında insan bile biliyor. Elindrkini yettirmek için gerekeni yaparsın.Kadınsan da erkeksen de. Çünkü pos cihazına şifre girmeden önce kadın veya erkek seçeneği yok yani... İmkanı tek başına sınırlı hale getirdiğine inanmamı mı bekliyorsunuz? Yapmayın, bu kadın Sabancının, Koçun gelini olmadığının farkında ki ikinci el alabiliyor.Neyin pahalı olduğunu sizden duyanlar var yahuKadının evi dursaydı ve kira alsaydı bu durumda olur muydu ? Hayır siz objektif bakmıyorsunuz ve daha neyi beğenmedim diye bastığınızı bile bilmiyorsunuz. Eğer benim durumum bu kadar sıkışıksa ev satıp büyük ev alma derdine düşmezdim mesela.
Adama sürekli söylersen istemeden yönlendirme yaparsın. Bak ailem bana sürekli x mekana gitme diyordu ve ben gitmek istemiyordum yani merakım yoktuBir de dikkatimi çeken bir nokta var paylaşmak isterim. “Ailendir al tabi ihtiyaçlarını karşıla, sorun değil yanındayım” tarzı konuşan kadın daha kıymetli oluyor ve adam “ yok benim var öyle harcayamam diyor” . Ben bu konuda sorunun bizden de kaynaklandığını düşünüyorum. Öz eleştiri yapacağım.
Kocası üye olsa ona söylerdim. Benim de ailem bana ev al sana düşen parayla diyorlar ben almıyorum. Neden ? Çünkü hesabımı biliyorun. Neyse sizin düşünceniz size benimki bana değil mi ? Ben sorunun tamamen gelir/ gider dengesi kuramamak olduğunu düşünüyorum.E söyleyin bunu kocasına yapsın? Düşmesin ev alma derdine? Kadın diyor ki ev alma kararımızı ailelere sorduk ortak karar verdik. Ailelere sorulup eşine sormadan kendi mi karar verdi ki? Bu kararı verdiysen harcamanı ona göre yaparsın. İki ayakkabı yerine tek ayakkabı almasını ölçüleyecek kadar idare yapamıyor mu adam, onu da kafın mı o anda kulağına fısıldayacak?Bunu üni okumaya gelen 18 yaşında insan bile biliyor. Elindrkini yettirmek için gerekeni yaparsın.Kadınsan da erkeksen de. Çünkü pos cihazına şifre girmeden önce kadın veya erkek seçeneği yok yani... İmkanı tek başına sınırlı hale getirdiğine inanmamı mı bekliyorsunuz? Yapmayın, bu kadın Sabancının, Koçun gelini olmadığının farkında ki ikinci el alabiliyor.Neyin pahalı olduğunu sizden duyanlar var yahu
Ben doğruya yanlışa bakarım ama sanırım beğenmemem konudan daha önemli sizin için. Ne yazdığınızı sizin aksinize ben dikkatle okudum ve düşündüm. Sonrada olması gerekeni düşündüm. Tam olarak yukarda yazdığım gibi olsaydı olay lafı dahi olmazdı. Ama siz kaynana ve gelin endeksindesiniz ve başka yerden bakmak istemiyorsunuz. Olay bu değil ki.Sadece anneye yapılmadı gerekenler umrunuzda oluyor. Kadın, pahalı diye çocuğa balık almaktan vazgeçti babası diyor. Bunun azıcık bile mi kıymeti yok?Asıl sorun bence kaynana bile değil de...
Bu bir iki yılda da 2 değil 1 ayakkabı alınıverilseydi diyorum.
Bizim zor durumda kalma sebebimiz kayınvalidemin eşimin abisine borç para vermesi sonucu parasız kalmaları, ve bizim onları harçlıklarla ve borçlarla geçindirmeye çalışmamız. Bizö elimizdeki birikimimiz kayınvalideme borç vermekle bitti. Eşimin abisi de ödeyemeyince uzunca bir süre biz başkasından borç aldık. Sebep bu yoksa ödeyeniliyor geçinebiliyorduk. Alabileceğimz ödeyebilecepimz evi aldık zaten. Bebek de planlı yapıldı. Ona ayrılan para belliydi ama borca gitti. Anlatabildm mibubendeğilim haklı. Çok şükür durumumuz çok iyi diyorsunuz sonra da ben çocuğuma balık alamıyorum, ikinci el giydiriyorum diye acındırıyorsunuz. Büyük ev iddiasında olmasaydınız şimdi kredi ödemiyor olurdunuz. Çocuğunuz da hem balık yer hem de mağazadan giyinirdi. Kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Sizi destekleyen yorumlara kendinizi yormayın lütfen demiyorsunuz ama. Neredeyse herkes aynı şeyi söylüyor, size kim niye muhalefet olsun? Önce bize ev verdiler dediniz, herkes size yüklenince, birden kendi ailenizin de ev verdiğini hatırladınız. Ondan sonra bir durumumuz çok iyi, bir çocuğumdan kısıyorum.
bubendeğilim 'in dediği gibi ödeyin evin parasını kayınvalideniz kendi ayakkabısını kendi alsın.
Ben evlenirken nereden bilebilirdim verdiler aldık diyorsunuz, ne güzel düşünmüşler başınızı sokacağınız küçük de olsa ev vermişler. Bu insanlara bu kadar bilenmişsiniz ama verirlerken de gayet kabul etmişsiniz. Geride evlenirken ev verilmeyecek olan bir kardeş daha varmış üstelik.
Kıazz siz çok komiksiniz keşke benim görümcem sen olsaydın jahxhshshsAdama sürekli söylersen istemeden yönlendirme yaparsın. Bak ailem bana sürekli x mekana gitme diyordu ve ben gitmek istemiyordum yani merakım yoktu18 yaşımı orada kutladım hdhdjd ters etki.
Emin misin ?Kıazz siz çok komiksiniz keşke benim görümcem sen olsaydın jahxhshshs
Ben bilmiyorum o konuyu niye sevmiyorsun gelinleri ?Emin misin ?gerçi ben direkt Görüşmüyorum gelinlerle . Bana bu ara sardılar sürekli mesaj atıyorlar ama cevap bile vermiyorum.
Nedir asıl sorunuz pardon? Evin değeriyse bu sizi ilgilendirmez.Asla o soruma cevap vermiyor. Emlakçı mısın diyor. Hayır ama aklım şükür o kadar çalışıyor. Hele şu son 1 senede evler 2 katı arttı her yerde. Şimdi ikinci el kıyafet alıyorum oldu konu. Ama başka birine cevap yazarken de en fazla 2 sene biraz dişimizi sıkacağız yazmışRüzgar nereden eserse
HahahBen bilmiyorum o konuyu niye sevmiyorsun gelinleri ?
Sorumu sordum ama işine gelmediği için cevap vermedin. Evin değeri değil tabi ki , banane evinden. Sorun senin bi durumumuz iyi diyip bir de para bulamıyoruz balık almaya demenNedir asıl sorunuz pardon? Evin değeriyse bu sizi ilgilendirmez.
Allah alla arkadaşım bak şöyle. Bizim durumumuz normalde iyi. Evi alabilecek sebiyedeyiz kredimizi rahat ödüyoruduk. Kenara paramızı da ayırıyoruduk. Ailelerimize de hediyeler vs yapıyorduk. Eşimin abisi kayınvalidemden borç aldı. Onlar da elimizde var yok öderiz ödeyemeyiz demediler kredi çekip verdiler. Sonra bunların ekmek alacak paraları dahi bitti. Biz 3 sene harçlıklarla borçlarla destekledik. Kenara ayırdığımız altınlarımız hep borca gitti. Sonra bebek oldu etti derken bizm harcamalarımız uymadı yetinemedik. Başkasından borç aldık mecbur. Çünkü eşimin abisi ödeyemedi kayınvalidemlere borcunu. Kapiş?Sorumu sordum ama işine gelmediği için cevap vermedin. Evin değeri değil tabi ki , banane evinden. Sorun senin bi durumumuz iyi diyip bir de para bulamıyoruz balık almaya demenneyse tamam ben böyle kişilere tek bir şey diyorum; ettiğin muamelenin aynısını bul.
Ben senin gibi beddua etmicem ama bi güm çocuğuna istediğini yediremediğinde ben aklına geleyim inşallahSorumu sordum ama işine gelmediği için cevap vermedin. Evin değeri değil tabi ki , banane evinden. Sorun senin bi durumumuz iyi diyip bir de para bulamıyoruz balık almaya demenneyse tamam ben böyle kişilere tek bir şey diyorum; ettiğin muamelenin aynısını bul.
Kıaz sen nasıl bi görümcesin acaba ? Benim görümcemin enerjisinden aldım sendenHahahonlarda beni sevmiyor çünkü. Herkes evinde mutlu olsun bacım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?