- Konu Sahibi Eskilerdivanii
-
Elbette bende hep bir mesafe olması taraftarıyım herkes yerinde mutlu olsun.Ben iyi olduğumu asla iddia etmedim :) ben muhteşemim de demedim ama kimse kimsenin ne kardeşi olur ne de kızı. Bunun çok bilincindeyim.
Bir sürü cevap verdim, olmuyorsa olmuyordur. Daha da tekrar etsem faydası yokKonu sahibinin kendisi ev alma derdine düştü belki?
Pahalı diye balık almaktan vazgeçiliyor ama iki cevap sonra durumumuz çok iyi çok şükür, istediğimizi alabiliyoruz deniyor. Öyle bir yazıyorsunuz ki adam gitmiş kendi başına kredi çekmiş de ailesini muhtaç bırakıyor sanki. Ortak karar verilmiş krediye. En azından kendi ailesinin verdiği evde tek söz hakkı kendisinindi, zorla mı satmış kendi evini? Belli ki alınanı satılanı onaylamış, istediği gibi bir evde yaşıyor şimdi de.
Satmasaymış, daha uygun bir ev seçseymiş ve daha düşük kredi çekseymiş. En azından hem kendi evlerinde oturur hem de konu sahibinin kendi evinden gelen bir geliri olurdu.
Elindekini yettirmek demişsiniz de size başınızı sokacağınız ev verilirse geçer oturursunuz bu mantığa göre. Her iki taraf da ev vermiş ama ikisini de beğenmemişler. Evde öğrenci başka bir kardeş daha varken niye kabul etmişler evi?
Konu sahibinin derdi balık falan değil, eşinin abisine verilen paranın geç gelmesi yüzünden kaybedilen 20.000 TL ve iki çift ayakkabı. O halde evin parasını ödesin kayınvalidesine, elindeki paraya göre daha ucuz bir ev alsın. Evin değerini de söylemiyor ama burun kıvıracağı kadar kötüyse fiyatı da ona göredir.
Mecbur mu bu insanlar evlerini vermeye? O sorulara cevap yok nedense. Bütün birikimi ve verilen 2 evi de daha büyük ev uğruna harcamışlar ellerindekiyle yetinmemişler.
m ki annem her durumda bize zor durumda kalmayın diye hiç bişet ödetmiyo kendi alıyo her şeyimizi. Ama onlar sizin çocuğun
yazınıza kendinizi ve ailenizi överek başlamışsınız, sonra da karşı tarafı gömmüşsünüz.. biraz fazla yükselmişsiniz bence yine de eşinizle konuşmanız en iyisi olur. gecenin 3 ünde yazdığınıza göre baya dert olmuş çünkü içinize.Kızlar kızlar kızlar,
Abartıyor muyum, paragöz müyüm, cimri miyim diye size danışmaya geldim.
Evliyim ve küçük bir çocuğum var. Normalde çalışıyorum ama şu an bebekten dolayı ücretsiz izindeyim. Tek maaşız ev kredimiz var. Gelelim soruna
Tek maaş olduğumuz için zorlanıyoruz. Bi şeylerden kısarak ay sonunu getirmeye çalışıyorz. Kendimize yetiyoruz çok şükür. Annemle babamın durumu iyi ikisi de yıllarca çalışmış emekliler şu an fln. Bende tek çocuğum. Bı nedenle benimkiler ağzımdan ne çıksa alırlar. Maaşın yok derler ekstra öderler ihtiyacımızı fln. Ama ben hesabımı kitabımı bilerek büyüdüm. Üniversitede fln çalıştım hep harçlığımı çıkarttım. Onlar da verirdi ekstra iyi de harcarım ama yeri gelir ikinci el alışveriş yaparım kendime de çocuğuma da...
Neyse uzatmadan benm kayınvalideler böyle değiller ama. Açıktan istemezler ama bişey alınınca veya para verilince yok almayalım da demezler. Sırf bu ay onlara bir sürü harcama yaptık. Bu arada onlar tek maaş. Maaşı da çok değil, ortalama. Eşim de 3 kardeşler... Biri de okuyor.
Bugün de son noktama geldim artık. Sinir oldum. Kv ayakkabı ihtiyacı vardı. Eşim götüreym bakıtaym dedi. İyi dedm. Bunlar gittiler 2 tane almışlar 400e. Birini eşim almış ama bana söylemedi.(Artı bide 200 para yüklemiş otobüs kartlarına.) Laf ebeliği yaptım biraz, dedm paraları var mıydı zor durumda kalmasınlar fln bana var aldıkar diyo ama ödemiş. Kredi kartlarımız doldu asgarini ödeyerek bitirmeye çalışıyoruz. Arkadaşına da borcumuz var üstelik. Ben şuna üzülüyorum ki annem her durumda bize zor durumda kalmayın diye hiç bişet ödetmiyo kendi alıyo her şeyimizi. Ama onlar sizin çocuğunuz var bu kızın maaşı yok demiyolar.
Eşimin bana söylememesi de cabası yani. İçimde patlicağına sizinle paylaşmak istedim. Teşhisim nedir siz koyun
Dip not: düğünümüzden gelen altınların nerdeyse yarısını kv kp zor durumdalar diye eşim verelim dedi tamam demiştim. Şimdi çok pişmanım. Sağolsunlar küçük bir ev fln verdiler ama mesela eşimin abisine 2 3 yıl önce tofaş şahin edecek kadar bir miktar vermişlerdi. Onu tl olarak geri aldılar şu an hiç bir değeri kalmadı verdikleri paranın. Eper altın olarak fln alsalardı şu an epey kenarda paraları olacaktı
Konu sahibi boşa yoruluyorsun, bunların her birine ayrı ayrı açıklama yapsan da sn kötü kıskanç cimri gelinsin. Ama takılma bu konuya, evladını ve keseni düşündüğün için kötü gelin olmanın hiç sakıncası yok. Eşine kibarca senin ücretsiz iznin bitene kadar sadece çekirdek ailenize harcama yapmanız gerektiğini anlat. Sonra da çocuğun ihtiyaçlaeını besinini "yok" dese de al. İster aklı başına gelsin isterse batsın. Bu kadar üzüleceğine bırak adam düşünün. Borç gırtlağa dayandığında da kredi falan çekme sakın abiinden ailesinden her kimse ondan istesin.
Aynen . Mutlu olsunlar ama benden uzaktaElbette bende hep bir mesafe olması taraftarıyım herkes yerinde mutlu olsun.
Ayy ayy ayy aman allahımBence boşuna birbirinizi yemişsiniz. Herkes hakettigini yaşıyor bu hayatta. Kendimden biliyorum...Aç gözlü erkek kardeşim daha evlenmeden ailemin de onayıyla milyonlarina kondu, beni lanet ettirip elbirliğiyle mirastan çikardilar. şimdiye kadar bana kuruş destek vermemiş aileme yillarca hediyeler yagdirdigimla kaldım. Yapmasaydin dedilerAnam aklınca kızdan mal kaçırıp oğluna verdi ama ileride müstakbel gelini , bu kadın bana İzmir de -istanbul da yazlık kışlık 5 ev, tekne, ayvalikta-aydinda denize sıfır dönüm dönüm arazi verdi, şu yaşlı kadına pazardan bir çift terlik alayım bari diyecek mi? Demese üzülür müyüm? Yok valla, hatta çekidegimi aldım merakla bekliyorum o günleri. Belki bizim gelin de burda başlık açar, o zaman sonuna kadar vericem gazı yemin ederim.Acıma sakın güzel gelinim , çatır çatır ye, bir yudum su verme, kefen parasi bile birakma bunlara, belediye kaldırsın cenazelerini, arkandayım ablası
Allah seni hdhdjhd at anam atttt. Atan atmış beni zatii. 70 beğeni almışım söööleeemessi ayıp. 2 de beğenmedim olsun nolcekdeneme amaçlı beğenmedim attım
Bebeğim uyuyunca yazıyormyazınıza kendinizi ve ailenizi överek başlamışsınız, sonra da karşı tarafı gömmüşsünüz.. biraz fazla yükselmişsiniz bence yine de eşinizle konuşmanız en iyisi olur. gecenin 3 ünde yazdığınıza göre baya dert olmuş çünkü içinize.
Birini oğlu almıs zaten ikisini degıl.Ev verilsin sonra hop 400 e alınan ayakkabı göze batsın pess. 400 e iki ayakkabı alınmış galiba öyle yazmışsın 400 iki çift ayakkabı nerde var ya o para bile değil artık hazır uyguna bulmuş iki çift almış değişe değişe giyer kadıncağız. Çok dert ediyorsanız şu an ki değerine göre evin parasını verebilirsiniz. O zaman böyle çetele tutmak zorunda kalmazsınız
Helalse olur, niye olmasın? Ama ahlı paranın ah ettirene ne getireceğini izleyip gorucem. Bu hikayede parayı anasının ak sütü gibi hakeden tek kişi de gelinimiz olacak. Çünkü konu sahibinin dediği gibi, vermeselerdi, ona ne?Ayy ayy ayy aman allahımparayla saadet olmyyor demekki, hayırlısı ne diyim bilemedm
Konu sahibi benimHelalse olur, niye olmasın? Ama ahlı paranın ah ettirene ne getireceğini izleyip gorucem. Bu hikayede parayı anasının ak sütü gibi hakeden tek kişi de gelinimiz olacak. Çünkü konu sahibinin dediği gibi, vermeselerdi, ona ne?
Arkadaşı alalım yoksa yine banlanacakBen iyi olduğumu asla iddia etmedim :) ben muhteşemim de demedim ama kimse kimsenin ne kardeşi olur ne de kızı. Bunun çok bilincindeyim.
Doğru diyorsun ablası, vermeselerdi bence de, kendileri böyle uygun gördüyse sen yok istemem diyemezdin, bir kere verdilerse, ilerisini düşünmüşlerdir herhalde, bundan sonra zırnık borcun yok kimseye. Ayağına ayakkabı almaya, evdeki küçük kızkardesin karnını doyurmaya parası olmayan adam kimseye ev mev hibe etmez. Demek ki düşünmüşler bunları zamanında. Ayakkabılarını da kendileri alsınlar bı zahmet. Senlik bı durum yok ortada. Çok haklısınKonu sahibi benimyani kendilerini ayarlamışlar ki vermişler. Eşim de hayır demedi. Ben durumlarını bilemem ki evlenirken.. Demek ki var vermek istiyorlar diye düşündüm. Neden ısrarla almayayım ki onu anlamadm. İşin bu boyuta geleceğini nerden biliyim müneccim miyim ben.ayrıca evin satılması herkesin ortak fikriydi. Onlar bize oturalm diye vermediler zaten, masrafı vardı evin.
Abla demek ki düşünülmemiş bunu anlıyorum. Alalım tabi ki eyvallah ama şu sıralar değil. Bebeğim küçük masraftayız borçtayız. Çalışmıyorum fln.. Düzlüğe çıkınca 10 tane alalm ama şı an 1 tane biel fazlaDoğru diyorsun ablası, vermeselerdi bence de, kendileri böyle uygun gördüyse sen yok istemem diyemezdin, bir kere verdilerse, ilerisini düşünmüşlerdir herhalde, bundan sonra zırnık borcun yok kimseye. Ayağına ayakkabı almaya, evdeki küçük kızkardesin karnını doyurmaya parası olmayan adam kimseye ev mev hibe etmez. Demek ki düşünmüşler bunları zamanında. Ayakkabılarını da kendileri alsınlar bı zahmet
Kız ben senin tarafindayimAbla demek ki düşünülmemiş bunu anlıyorum. Alalım tabi ki eyvallah ama şu sıralar değil. Bebeğim küçük masraftayız borçtayız. Çalışmıyorum fln.. Düzlüğe çıkınca 10 tane alalm ama şı an 1 tane biel fazla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?