Bıkkınlık veren para mevzusu

Anlamıyorum. Veriğin para toplasan 100 bin etmiyor. Ama aldığın ev en aşağı şu şartlarda 500 bin eder. Geri kalan 400 e ne oldu ? Anlatabildim mi ?

İyi de insanlarin evini almissiniz, onlarin vermemeleri lazimdi ama durumlari biliyorsaniz almamaliydiniz. Kendilerine baksinlar diyorsunuz verin evlerinin parasini o vakit. Ellerinde ne varsa alip sonra kendilerine yetsinler olmuyor.
Yahu ben nerden biliyim durumlarını koca koca adamla kadının hesabını ben mi tutayım ne biriktirdiler ne ayırdılar ben nerden niliyim evlenirken bunu mu sorayım

Anlamıyorum. Veriğin para toplasan 100 bin etmiyor. Ama aldığın ev en aşağı şu şartlarda 500 bin eder. Geri kalan 400 e ne oldu ? Anlatabildim mi ?
Evin tapusu önceden sizdeydi sanırm ne kadar ettiğini benden iyi biliyorsunz anlaşılan gelir gider tablosunu siz mi yapıyorsunz anlayamadm. Sırf muhalefet olmak için yapılan yorumlar... Kendinizi yormayın lütfen ya, kendi meselelerinize bu kadar kafa yormuyosunzdur buraya yazmaktan

Sizin meselenizi içselleştirdim ama kaynana tarafından söylemesi ayıp empatik insanımdır. Şu an 2+1 ev nerede olursa olsun en aşağı 500 eder yapmayın Allasen.

Yahu ben nerden biliyim durumlarını koca koca adamla kadının hesabını ben mi tutayım ne biriktirdiler ne ayırdılar ben nerden niliyim evlenirken bunu mu sorayım
Evlenirken utanmışsın ama evlendikten sonra maşallah verdikleri borcun tl ve altın üzerinden hesabını sorma hakkını bulmuşsun ne kadar da utangaç bir gelincik.

Ben de, fakir değilsek bu çocuk balık vs her türlü yemeğini yiyecek, evin ihtiyacı görülecek; ondan sonra ne yapıyorsan yap derdim.
Ben gerçek sorunları konuşurum; ütopyada hayat eşit dersin, sonra evin derdini kadın çeker. Neden panik atak vs sıkıntım oluyor diye düşünür durursun.
Borcu yapan hep hanımefendi bazılarının gözünde, adamın parası hakkında konuşmaması gereken de hanımefendi. Merak ediyorum kadınlar evlilikte hangi konularda fikir sunmaya yetkili? Biz modernlikten sadece "Ya para getir ya da sus" sistemi çıkardık. Onun dışında her şey aynı kaldı.Tüm bu borçlanma vs zincirini nasıl da tek yapmış bu kadın, buna ne çok ihtimal veriyorsunuz.
Çocuğun beslenmesinden kısılıyorsa öyle de bilmek isterdiniz ki harcananı... Çünkü anne en çok da evladını bu kadar düşünen taraf olduğu için kıymetli. Bu kadın da bunu yapıyor. Farklı bir yazısı olsaydı ona göre yaklaşırdık.

Bende evladıma almak isterim. Ben niye evladımdan kısıyorum kv ye alınacak diye pardon da?
Eşiniz çocuğu aç bırakıp kv' ye bakıyorsa bilemem tabi.
İlerde çocuğunuz size ayakakkabı almak isterse eşi böyle mi davranmalı yani pardon da?

Evet, 1 tane aldı. Bende diyorum ki. Bu dar zamanda meden 2 ayakkabı. 1 tane alınsaydı yetmez miydi
Büyük olasılıkla annesinin ihtiyacı 2 ayakkabıydı..ama kayınpederiniz 2 ayakkabı parası vermemişti eşine..eşiniz de annesini izlemiş ,annesinin ayağından çıkardığı ayakkabının durumunu görmüş ve mutlu olmasını istemiş...amacım sizi üzmek değil sizin de sıkılmanızı ,parasal meselelerden bunalmanızı anlıyorum ama eşinize annesine aldığı bir ayakkabı üzerinden giderseniz bence haksız durumda kalırsınız..çok sitem etmek istiyorsanız eşinize "babanı anlayamıyorum abine ciddi paraları çıkarıp verebiliyor ama anneni madur ediyor...kendileri dara düşüyorlar bu sefer biz evlat olarak devreye girmek zorunda kalıyoruz " filan deyin..oturur babası ile konuşur belki

Hanımefendi tam bu noktada işte bu sorun çözülürdü. İki ayakkabı aldı dedi konu sahibi.Alışverişteyken eşi annesine " anne şimdilik bunu alalım, ben sonra diğerini de halledirim" diyerek hem ayağını yorganına göre uzatırdı hem de annenin ihtiyacı karşılanırdı hem de anneye hiç yansıtılmadan zorlanma yaşanmazdı. Bunu nasıl kadın yapsın Allah aşkına? Kocası ailesine verirken onların gerçekten ihtiyacı olan şeylerden fazlasında almamayı, planını ona göre yapmayı bilmek zorunda. Borcun varsa bunu yapacaksın. Elin rahatlarsa ve önlemde alırsan zaten sınıra ne gerek? Kayın ailenin lafına veya yaptıklarına bakmaya bile gerek yok. Kocası kalp kırmadan halletmeli bu tip küçük kararlarla. Bunları adam düşünecek yapacak bir şey yok. Kadın dese al kıyameti otur aşağıya zaten

bubendeğilim haklı. Çok şükür durumumuz çok iyi diyorsunuz sonra da ben çocuğuma balık alamıyorum, ikinci el giydiriyorum diye acındırıyorsunuz. Büyük ev iddiasında olmasaydınız şimdi kredi ödemiyor olurdunuz. Çocuğunuz da hem balık yer hem de mağazadan giyinirdi. Kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Sizi destekleyen yorumlara kendinizi yormayın lütfen demiyorsunuz ama. Neredeyse herkes aynı şeyi söylüyor, size kim niye muhalefet olsun? Önce bize ev verdiler dediniz, herkes size yüklenince, birden kendi ailenizin de ev verdiğini hatırladınız. Ondan sonra bir durumumuz çok iyi, bir çocuğumdan kısıyorum.
bubendeğilim 'in dediği gibi ödeyin evin parasını kayınvalideniz kendi ayakkabısını kendi alsın.

Ben evlenirken nereden bilebilirdim verdiler aldık diyorsunuz, ne güzel düşünmüşler başınızı sokacağınız küçük de olsa ev vermişler. Bu insanlara bu kadar bilenmişsiniz ama verirlerken de gayet kabul etmişsiniz. Geride evlenirken ev verilmeyecek olan bir kardeş daha varmış üstelik.

ailenize söyleyin size yardımı en asgariye düşürsünler
sizin ve bebeğinizin ihtiyacı olduğu kadar
o zaman görürüm eşinizi :)

Kadının evi dursaydı ve kira alsaydı bu durumda olur muydu ? Hayır siz objektif bakmıyorsunuz ve daha neyi beğenmedim diye bastığınızı bile bilmiyorsunuz. Eğer benim durumum bu kadar sıkışıksa ev satıp büyük ev alma derdine düşmezdim mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…