- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.755
- 263
- Konu Sahibi Eskilerdivanii
-
Anlamıyorum. Veriğin para toplasan 100 bin etmiyor. Ama aldığın ev en aşağı şu şartlarda 500 bin eder. Geri kalan 400 e ne oldu ? Anlatabildim mi ?Üstlerde yazdım bunun cevabını hala aynı şey.. Diyorum ki bakım kv eşimin abisine borç verdi sonra zoe durumda kaldırlar paraşarı bitti biz destek olduk. Hem harçlık verdik hem borç verdik. Kenardaki tüm paramızı borç olarak verdik nerdeyse. 3 yıl önce. Sonra bebek oldu fln saplık durumundan dolayı çalışamıyorm şu an ücretsiz izimdeym. Plandan daha geç başlayacağım işe. O yüzden de şu bir iki yıl için sıkışığız. Bu bir iki yılda da 2 değil 1 ayakkabı alınıverilseydi diyorum. Normalde durumumuz çok iyi çok şükür. Eşimin abisi de borcu zamanında vermeyince kayınvalidemler de bize ödeme yapamadı sıkıştık anlatabiliyo muyum
Yahu ben nerden biliyim durumlarınıİyi de insanlarin evini almissiniz, onlarin vermemeleri lazimdi ama durumlari biliyorsaniz almamaliydiniz. Kendilerine baksinlar diyorsunuz verin evlerinin parasini o vakit. Ellerinde ne varsa alip sonra kendilerine yetsinler olmuyor.
Evin tapusu önceden sizdeydi sanırm ne kadar ettiğini benden iyi biliyorsunz anlaşılanAnlamıyorum. Veriğin para toplasan 100 bin etmiyor. Ama aldığın ev en aşağı şu şartlarda 500 bin eder. Geri kalan 400 e ne oldu ? Anlatabildim mi ?
Yahu ben nerden biliyim durumlarınıkoca koca adamla kadının hesabını ben mi tutayım ne biriktirdiler ne ayırdılar ben nerden niliyim evlenirken bunu mu sorayım
Eşim müdahale etseydi o zmn, ben her şeyin kontrolünü nasıl sağlayabilirim.Siz bilmiyorduysaniz eşiniz biliyordur. Yapacak bir şey yok.
Sizin meselenizi içselleştirdim ama kaynana tarafındanEvin tapusu önceden sizdeydi sanırm ne kadar ettiğini benden iyi biliyorsunz anlaşılangelir gider tablosunu siz mi yapıyorsunz anlayamadm. Sırf muhalefet olmak için yapılan yorumlar... Kendinizi yormayın lütfen ya, kendi meselelerinize bu kadar kafa yormuyosunzdur buraya yazmaktan
Emlakçı mısınz ciddi soruyorumSizin meselenizi içselleştirdim ama kaynana tarafındansöylemesi ayıp empatik insanımdır. Şu an 2+1 ev nerede olursa olsun en aşağı 500 eder yapmayın Allasen.
Evlenirken utanmışsın ama evlendikten sonra maşallah verdikleri borcun tl ve altın üzerinden hesabını sorma hakkını bulmuşsunYahu ben nerden biliyim durumlarınıkoca koca adamla kadının hesabını ben mi tutayım ne biriktirdiler ne ayırdılar ben nerden niliyim evlenirken bunu mu sorayım
Evet emlakçıyım. Şimdi ne diyeceksin merak ettimEmlakçı mısınz ciddi soruyorum
Eşim müdahale etseydi o zmn, ben her şeyin kontrolünü nasıl sağlayabilirim.
Ben de, fakir değilsek bu çocuk balık vs her türlü yemeğini yiyecek, evin ihtiyacı görülecek; ondan sonra ne yapıyorsan yap derdim.Size, kendilerine verilen evde otursalardı krediye gerek kalmazdı üstüne konu sahibi ailesinin verdiği evin geliriyle kendine birikim yapabilirdi diyoruz hala tabiki erkek çalışacak eve para getirecek diyorsunuz. Adam gelirken çeyizinde ev getirmiş bunu görmüyorsunuz ama. Burada varlık içinde yokluk söz konusu ve konu sahibinin de bunda payı var.
Araba alınmışsa adam tek başına mı binmiş arabaya? Altınların yarısı gitmiş adam tek başına mı harcamış? Evlilikte hayat müşterek artık. Kadın ya çalışacak aile bütçesine katkı sağlayacak ya da kocası dışarıda çalışırken ev işi ve çocuk bakımını yapacak. Ya da erkek evde oturacak kadın çalışacak.
Millet ev almak artık hayal oldu bu ekonomik şartlarda diye karalar bağlıyor, kirada sürünüyor ama hanımefendi iki evi de beğenmeyip, üstüne borç yapıp başka ev alıyor. Ben sizin gibi tek taraflı bakıp erkeğe bu kadar yüklenemem.
Kenarda altının yarısı yok ama tapulu ev var. Bazen şifa bulmak için özel hastanelere kaç ev parası yatırıyor insanlar, bunun garantisi yok.
Yaşlı bir kadına alınan ayakkabı için değer mi bu tantanaya? Annesi değil de işyerindeki gariban temizlikçiye yapılmış bir yardım da olabilirdi. Bırak söylenmeyi ben fiyatı bile bilmek istemezdim, güle güle giysin annen derdim.
Eşiniz çocuğu aç bırakıp kv' ye bakıyorsa bilemem tabi.Bende evladıma almak isterim. Ben niye evladımdan kısıyorum kv ye alınacak diye pardon da?
Kıss çok kolay oldu ya 15 bine bebek arabası alacağım.Benim aldığım 15 bin hiç bir gün bile pişman olmadımben harcıyorum ondan dolayı da kocam şunu yaptı bunu yaptı demiyorum benden fırsat kalmıyor başkasına
Büyük olasılıkla annesinin ihtiyacı 2 ayakkabıydı..ama kayınpederiniz 2 ayakkabı parası vermemişti eşine..eşiniz de annesini izlemiş ,annesinin ayağından çıkardığı ayakkabının durumunu görmüş ve mutlu olmasını istemiş...amacım sizi üzmek değil sizin de sıkılmanızı ,parasal meselelerden bunalmanızı anlıyorum ama eşinize annesine aldığı bir ayakkabı üzerinden giderseniz bence haksız durumda kalırsınız..çok sitem etmek istiyorsanız eşinize "babanı anlayamıyorum abine ciddi paraları çıkarıp verebiliyor ama anneni madur ediyor...kendileri dara düşüyorlar bu sefer biz evlat olarak devreye girmek zorunda kalıyoruz " filan deyin..oturur babası ile konuşur belkiEvet, 1 tane aldı. Bende diyorum ki. Bu dar zamanda meden 2 ayakkabı. 1 tane alınsaydı yetmez miydi
Hanımefendi tam bu noktada işte bu sorun çözülürdü. İki ayakkabı aldı dedi konu sahibi.Alışverişteyken eşi annesine " anne şimdilik bunu alalım, ben sonra diğerini de halledirim" diyerek hem ayağını yorganına göre uzatırdı hem de annenin ihtiyacı karşılanırdı hem de anneye hiç yansıtılmadan zorlanma yaşanmazdı. Bunu nasıl kadın yapsın Allah aşkına? Kocası ailesine verirken onların gerçekten ihtiyacı olan şeylerden fazlasında almamayı, planını ona göre yapmayı bilmek zorunda. Borcun varsa bunu yapacaksın. Elin rahatlarsa ve önlemde alırsan zaten sınıra ne gerek? Kayın ailenin lafına veya yaptıklarına bakmaya bile gerek yok. Kocası kalp kırmadan halletmeli bu tip küçük kararlarla. Bunları adam düşünecek yapacak bir şey yok. Kadın dese al kıyameti otur aşağıya zatenBizde çok zor zamanladan geçtik, özellikle pandemide. Bu konuda haklısın keşke her çocuk et, balık ve tavuk kolayca yiyebilse. Ama o zaman da sana şunu soruyorum madem durumun yetmiyordu niye 2 evi satıp gidip büyük bir ev aldın? Kabul et plansız davranmışsın. Giden 400₺ değil mevzu, mevzu ayağını yorganına göre uzatmamak. Bak be bir bebek daha yapmayı düşünmüyorum çünkü buna ancak yetebileceğimi düşünüyorum. Ki benim durumum sizinkine nazaran çok daha iyi. Evimiz yok ama gelirimiz çok şükür iyi.
bubendeğilim haklı. Çok şükür durumumuz çok iyi diyorsunuz sonra da ben çocuğuma balık alamıyorum, ikinci el giydiriyorum diye acındırıyorsunuz. Büyük ev iddiasında olmasaydınız şimdi kredi ödemiyor olurdunuz. Çocuğunuz da hem balık yer hem de mağazadan giyinirdi. Kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Sizi destekleyen yorumlara kendinizi yormayın lütfen demiyorsunuz ama. Neredeyse herkes aynı şeyi söylüyor, size kim niye muhalefet olsun? Önce bize ev verdiler dediniz, herkes size yüklenince, birden kendi ailenizin de ev verdiğini hatırladınız. Ondan sonra bir durumumuz çok iyi, bir çocuğumdan kısıyorum.Evin tapusu önceden sizdeydi sanırm ne kadar ettiğini benden iyi biliyorsunz anlaşılangelir gider tablosunu siz mi yapıyorsunz anlayamadm. Sırf muhalefet olmak için yapılan yorumlar... Kendinizi yormayın lütfen ya, kendi meselelerinize bu kadar kafa yormuyosunzdur buraya yazmaktan
Kadının evi dursaydı ve kira alsaydı bu durumda olur muydu ? Hayır siz objektif bakmıyorsunuz ve daha neyi beğenmedim diye bastığınızı bile bilmiyorsunuz. Eğer benim durumum bu kadar sıkışıksa ev satıp büyük ev alma derdine düşmezdim mesela.Hanımefendi tam bu noktada işte bu sorun çözülürdü. İki ayakkabı aldı dedi konu sahibi.Alışverişteyken eşi annesine " anne şimdilik bunu alalım, ben sonra diğerini de halledirim" diyerek hem ayağını yorganına göre uzatırdı hem de annenin ihtiyacı karşılanırdı hem de anneye hiç yansıtılmadan zorlanma yaşanmazdı. Bunu nasıl kadın yapsın Allah aşkına? Kocası ailesine verirken onların gerçekten ihtiyacı olan şeylerden fazlasında almamayı, planını ona göre yapmayı bilmek zorunda. Borcun varsa bunu yapacaksın. Elin rahatlarsa ve önlemde alırsan zaten sınıra ne gerek? Kayın ailenin lafına veya yaptıklarına bakmaya bile gerek yok. Kocası kalp kırmadan halletmeli bu tip küçük kararlarla. Bunları adam düşünecek yapacak bir şey yok. Kadın dese al kıyameti otur aşağıya zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?