Bıkkınlık veren para mevzusu

Bu arada ben asla kıskanmadım hep verici oldum önayak oldum eşimi teşvik ettim. Sonra pandemi sonrası 2 yıl eşim işsizdi
1 bardak su alıp gelmediler bomboş geldiler bomboş gittiler. Yapmasınlar kabul ben dimdik ayakta kaldım ama eşimi çok üzdüler en son 1 hafta kv geldi yaşadığı şehirden aldırdı 1 hafta gezdiler geri bıraktık 1 ayda 1depo benzin giderdi 1 haftada 2 depo bitti birde bana akrabası kuru fasulye yapmış bunları bunları aldik diye dedikodu yapti. eşim o kdr üzüldü o kdr mahcup oldu anlatamam bana ağladı ne hakları vardı bu kdr ezmeye? Eşim 2 aydır calisiyor bu saatten sonra asla eski beni bulamazlar. Zaten laf söylüyorum artık- kurban bayramında hem kp in çok iyi kazandığını anlattı hem kurban asla kesemeyiz diye ağladı niye az önce isler çok iyi diyordun bence kesersiniz nasil için rahat edecek ben öyle desem neyse dedim sustu.
2 yıl boyunca 1 kez bile sormadılar hastahanede yattım tık yok evde soğuktan hastalandım fizik tedavi aldim tık yok eşimde hepsinin farkında en güzeli bu.

Nolur konuyu iyice okuyun ya aile tamamen bunlardan geçiniyor evdeki çocuktan kısılıyor hak mi bu?
Evi geri alsınlar altınları versinler bir daha da birsey istemesinler daha iyi

Kimse birbirinden geçinmesin o halde.
Verilen altınlar harcanan liralar o kötü ev değerinde midir acaba?
Bu fikirden konu sahibinin hoşlanacagini sanmam.
Bu tarz sorunlar yasamak istemeyen altınini da vermez verilen evi de kabul etmez. Kendi yağında kavrulmuş seçer.

Alıyorsan memnuniyetle az cok verdiklerine de göz yummak gerekebilir.
Ama anaya babaya alınan ayakkabının falan lafını da hic bir şekilde yapmamak lazım.

Her durum kendine özgüdür kadın evde idare ediyor çocuğundan kisiyorsa 2. Ayakkabıyı gayet sorgular durur durur 1 damlada taşar
Adam annesine 2 ayakkabı alıp çocuğuna ucuz bez ile pişik yaşatiyorsa evlenmeseymis demeye kadar gidebiliriz. 1 tane alsın ama aynı anda hem 2. Hem cep harçlığı /Evdekilerden kıs öyle birsey olmaz
Ev durumu en başta konu sahibi devrede değilken verilmiş. Üzerine düğünden sonra eşi borçları var altin verelim demiş.
Fikrini sormamislarki?

Bu durumda ben olsam altin mi?
Bize verdikleri evin değerini geri verelim verdik diyemeyesinler derim.
Çocuğumun bezinden, ihtiyacından kistirmam.
Alınan ucuz bezi kullanmam.
Uygun markayı siparis verir borca sokarım.
Bu konularda pasif olmaya gerek yok.
Anana niye 2. Ayakkabıyı aldin diye cingar çıkarmaya da gerek yok bana göre.
Olabilir kampanya vardir. Her zaman ayağına uygun beğendiği ayakkabı bulamaz. Bulmuşken stok yapayim demiştir. Lafını etmek çirkin.

İşte zaten herkes aynı şeyi yazdı o bezi al eşinin pahalı diye almadığı balığı çocuğuna yedir. Ne demek evdeki masuma balik alma pahali de annene stok ayakkabi al allah herkese vicdan versin o kadinda bile bile aldırmış asıl çirkinlik onun yaptığı toruna nasıl acımaz asıl ona yagdirmasi gerekir
3 yıldır baktıkları bir aile var 2. Ayakkabıya laf edecek seviyeye gelmiş dolmuş taşacak az kalmış
Kp gelinin babasının tazminatına bile laf etmiş ondan alın biz borcumuzu odeyemeyecegiz sonra hesaplasiriz
Yok daha neler ya
Evin bedelini kat kat odetmisler suyunu çıkarmışlar mevzu ayakkabı fln değil yüzsüzlük seviyesine gelen bu para ilişkisi bence

Bir evlat ana babasının ihtiyacı varsa alıyorsa bu çok güzel bir davranış. Fakaaat evin ihtiyacı varken bunu yapması çok yanlış. Siz bi yerden sıkıp bi yerden idare ediyorsanız 400 değil 20 lira bile önem taşıyor kimse kusura bakmasın.

Keske verdikleri altını çıkarıp kalan değeri verseler.
Buyrun bize verdiğiniz ev parasi.
Borçlarınızı ödeyin rahatlayın. Biz de nefes alalım artık diye acik konuşsalar.
Burda konu açmak, arkadan sızlanmak ,eşle tartışmak evladı mağdur etmek çözüm değil.

Ama aha da sizin bize verdikleriniz bir sey istemiyoruz kendi kendinizi geçirdirin yeter deseniz var ya üstüne lafa söze gerek kalmaz zaten..

Bu kadar sabri nereden buluyorsunuz yahu?

"aldiklarmizi da posetle masaya firlatti alin goturun bunu istemiyorum dedi."

Mesela şu hareketi eşim gorse ya da eşime soylesem gorumcemi veya kvyi mahveder.(dövmek anlaminda değil)

Geri kalanlara yorum bile yapamicim. Nasıl bir sakinlik varmiş üstünüzde hayran kaldik yaşlanmazsiniz.

Çok sabirli oldugumu hep söylüyorlardi da yok ya ben hiç sabirli degilim çok sinirliyim derdim.
Evlendikten sonra anladim neden öyle dediklerini gerçekten sabirliymişim.

O poset firlatma olayi da ne ilkti ne de sondu. Çok konuşmalar yapildi, kavgalar yasandi, tartismalar oldu mesafeler kondu vs ama kadin ogluna takintili. Benden de nefret ediyor seni bosatacagim diyor da baska bir sey demiyor, ne yapilsa ne soylense de durulmuyor.

Hamileyken cok sikinti stres yasadik, son kavganin yasandigi sira tansiyonum firlamiş sancim tuttu dogum yaptim ama kurtaramadilar.
Kayinvalide cocuk olacak dedin bir suru sey aldin cocuk öldü oglum borçla kaldi dedi.

Şimdi ben bu kadindan igreniyorum.
Evime geliyor kapiyi acmiyorum.
Ariyor telefonuna cevap vermiyorum.
Ne haldesiniz ne durumdasiniz demeye aramayan bir gelip basiniz sag olsun demeyen gorumcem ariyor ölen öldü biz napalim bizden ne istiyorsun, annemi yalniz birakmayin aile icinde küslük olmaz ilgilenin diyor. (Aramalari aramamalari gelmeleri gelmemeleri umrumda bile degil ama kendiler hicbir sey yapmazken, bizden de beklentiye giremezler )

Hepsiyle iliskimi kestim gorusmeyi de kestim.
Bana diyorlar ki burasi onun oglunun da evi ne demek gelemez.

Herkes benim haksizlik yaptigimi esimin ailesini hor gordugumu düşunuyor...

Arkadaşlar bazılarınız şöyle şeyler yazmış, evi geri versinler kendinize yetin desinler o zamn falan. İlk olarak İnsan ilişkilerindeki problemler bu kadar basit çözülseydi keşke buralar bu kadar dolmazdı. İkincisi evlilik böyle bişey değik ki ben hiç bişeye tek başıma karar vermiyorum ki, eşim ev benim hakkım vermek istemiyorum dediğinde yok ben istemem diyip üzerime olmayan şeyi tapu dairesinde geri mi vereyim. Eşim bu durumdan rahatsız değilken birlikte gidip kendinize yetin artık nası diyelim. Sizden istediğim böyle çözümler değil. Bunları herkes az çok düşünebilir. Ben kendi düşüncem üzerinden bir soru yönelttim acaba abartıyor muyum rahatsızlık duyuyorum diyorum. Değerli vaktinizi harcamayın lütfen umursamıyorm bu tip mesajları. Hele okumadan damdan düşer gibi 2 kelimelik yorumları zaten geçiyorum dikkate almıyorm.
Ucuz bez almasın borçlandırsın da maalesef bir yere kadar. Olmayınca olmuyor. Bir memur nasıl ki atıyorum milyon dolarlık ev alamaz onun gibi. Yoksa yoktur. Bazen 100 tlyi bulamıyor insan. Biliyorsunz.

"Herkes" bir garipmiş doğrusu, sizin bu çektiklerinizi çoğu kişi çekmez, çekemez. Ben yeni evliyken kv ve kaynim vs emrivaki oturmaya geliyorlar diye bir ton kavga kopartmiştim. Yazdiklarinizin çeyregi etmez.
Size öyle diyenler emin olun kendileri bu kadar sabredemez ben boşanmaya kadar giderdim.
Herkesin ne dedigini takmayin.

Onlarin taktigi konu oglunun evine nasil gelemez konusu.
Kimse kimsenin dört duvar aile içinde ne yaşadigini bilmeden konuşuyor işte.

E tamamda ben 23 sayfa nasıl okuyayım detaylı yazsin o zaman ilk mesajda 2 çift ayakkabı var sadece hatta kpi bi ev vermiş beğenilmemiş ama satıp ustüne koyup ev almayı bilmişler okuduğum bu her konunun bütün sayfalarını okuyamiyorum

Sizde kendimi gördüm bende kahvaltıya çağıran kynanam akşam yemeğine çağırınca gidince kavga kopartmıştım hahzhshshsh

Siz de haklısınz okunacak şey değil tabi ki baya konu hakkında yazıldı. Ama konuşma sırasında böyle gelişti de ek bilgiler yazdım ilk mesajı düzenlemeye de fırsatım olmadı henüz doğrusu bebek olunca

Demek anneniz muhtaç olsa bir çift ayakkabı almayacaksanız. Eşiniz alsa olay çıkaracaksanız. Demek kardeşiniz sıkıntı yaşasa ona verilen 200 liralık akpil parası size çok gelecek.konu sahibine hal verdiğinize göre siz de öyle düşünüyorsunuz. Allah kimseye sizin gibi evlat, kardeş vermesin. Amin

Ama düğün de hiç destek olmadılar yardım etmediler diye konu açıncada mecbur mular diyorsunuz.

Allah kimseye senin gibi babaanne nasip etmesin. Amin. Sen, çocuk balık yiyemezken İKİ ÇİFT ayakkabı derdine düştüysen aç kalsalar naylon çorap istersin.Şimdinin BAZI babaanneleri beni hayret içinde bırakıyor, gelin kinlerini çocuktan çıkartıyorlar.
Eskiler torununu çocuğundan önde tutardı, şimdikilerde ne torun sevgisi kalmış ne bir şey. Gelinin çocuğu yemesin de ne olursa olsun.

Ama düğün de hiç destek olmadılar yardım etmediler diye konu açıncada mecbur mular diyorsunuz.

Alıntıladığınız mesajımla sizin mesajınız arasındaki bağlantıyı çözemedim.

Anne babanın çocuğuna bakmak ve büyütmek yükümlülüğü mevcut. Yasayla da korunuyor bu hak.

Aynı şekilde : çocukların da ; kanunda üst soy olarak adlandırılan anne babaya karşı yükümlülükleri mevcut. Hatta nafaka hakkı da mevcutmuş mesela.

Düğün de talep edilen destekle : çocukların anne babalarını , kardeşlerini gözetmesini birbiriyle kıyaslamak ; elmayla armutu kıyaslamaya benziyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…