- Konu Sahibi Eskilerdivanii
-
Güzelim tabikide etmemeli ama inanıyorum ki konu sahibinin birikmişi var kendimden biliyorum. Eşi kötü değil elbette çok güzel bir şey parayı sonuçta kumarda yemiyor ama ben yinede dikkat edilmesi taraftarıyım. Bakın eşimin yiğenine oyuncak aldık. Sonra tekrar aldı eşim. Eyvallah. Süt aldık 3 5 kutu. Sonra ayakkabı bakmaya girince bunuda yiğenime alalım mı dedi dedim alalım nolcak 100 lira sonra ne oldu biliyormusunuz tekrar gidip 20 30 liraya oyuncak almış ve ben bi dursan mı artık diyince lafını yapıyor oldum. Bu arada tabi babasına aldığı uydu işte sonra alet edevat çıktı sonra ne dedi biliyormusun babama da bi forma alalım. Napıcak adam formayı? Laf edince ne oldu babaya alınana laf ediyorsun. Yahu bizde ilk başlarda bir şey demiyoruz da insanın bence dikkat etmesi gerekiyor sorumsuzluk bu bence eşime de söylüyorum. Dur bi diyorum onuda sonra al ne bu sürekli sürekli o zaman hadi bende alayım kredi kartı gelsin boy boy. Ay keşke anlasalar ya bi de bu yüzden gelin kötü oluyor ben çok üzülüyorum.Emin olun onlar ev vermeseydi de yine isterlerdi. Bizimkiler bize hiçbir faydaları yok sürekli istiyorlardı, eşim kiralarını benden alıp veriyordu ilk yıl. O yüzden bence herkes hesabını kitabını ayrı tutsun. Ama insan annesine aldığı ayakkabının lafını etmemeli.
Ya şaka gibi aynisini yasadim ben de. Kayinvalide 2 tane kesiyor, bizden iki tane istemislerdi. Bir tane alalim demiştim. Her sene iki tane kesiyorum ben, oglu evlendi de bir tane kesti dedirtmem demişti kv.Valla ben söylüyorum almicaksın bir şey sana aldıklarımında parasını vermiceksin harçlık vermiceksin diyorum ki benim annem astım ve hala merdiven siliyor. Bakın gözümüz yok zaten alsınlar biz yeni evliyken kurban paralarına kadar verdik kurban ya ibadet o da başkasından alınmaz ki. Yetmedi başka şeyler içinde istediler mesele farklı ben anlıyorum sizi istiyorsunuz ki dikkatli davranılsın. İnsanı çok yıpratıyor.
Benim önceki durumların çoğu düzeldi bakın bazen abartıyorum ama gözüm korktu tavsiyem takıntı yapmayın çok göze batıyor. Önce annemden desteğimi kestim sonra eşimden sürekli para istedim ve harcadım. Etilerdeki bi kahvaltıya 250 lira vermiştik mesela. İcim acıdımı hayır benden çıkmayınca mutlaka çıkıyor. Alın o balığı mesela. Net olun lazım diyin kartla alın. Eşinize yüklenin çocuğa bunu almam lazım diyin. Çocuğu eğlenceye götürün harcatın para. O musluk size akmazsa mutlaka başka yere akar. Bakın ben yeni evliyken annemden 10 lirayı bile alırdım salaklık işte şimdi 200 liraya tansiyon aleti aldım. Abartmadan ayda yılda 1. Sadece çok sinir olmamaya ve eşinize lf etmemeye çalışın dolunca sabredemiyor insan ben cumartesi kavga çıkardım mesela.Ya şaka gibi aynisini yasadim ben de. Kayinvalide 2 tane kesiyor, bizden iki tane istemislerdi. Bir tane alalim demiştim. Her sene iki tane kesiyorum ben, oglu evlendi de bir tane kesti dedirtmem demişti kv.
Bunların bi diğer versiyonu da biz de var elini verince kolunu kaptırıyorsun hep daha fazlasını istiyorlar hiç vazgeçmiyorlar pes etmiyorlar. Baştan sınır çizmek lazım.Güzelim tabikide etmemeli ama inanıyorum ki konu sahibinin birikmişi var kendimden biliyorum. Eşi kötü değil elbette çok güzel bir şey parayı sonuçta kumarda yemiyor ama ben yinede dikkat edilmesi taraftarıyım. Bakın eşimin yiğenine oyuncak aldık. Sonra tekrar aldı eşim. Eyvallah. Süt aldık 3 5 kutu. Sonra ayakkabı bakmaya girince bunuda yiğenime alalım mı dedi dedim alalım nolcak 100 lira sonra ne oldu biliyormusunuz tekrar gidip 20 30 liraya oyuncak almış ve ben bi dursan mı artık diyince lafını yapıyor oldum. Bu arada tabi babasına aldığı uydu işte sonra alet edevat çıktı sonra ne dedi biliyormusun babama da bi forma alalım. Napıcak adam formayı? Laf edince ne oldu babaya alınana laf ediyorsun. Yahu bizde ilk başlarda bir şey demiyoruz da insanın bence dikkat etmesi gerekiyor sorumsuzluk bu bence eşime de söylüyorum. Dur bi diyorum onuda sonra al ne bu sürekli sürekli o zaman hadi bende alayım kredi kartı gelsin boy boy. Ay keşke anlasalar ya bi de bu yüzden gelin kötü oluyor ben çok üzülüyorum.
Müsait bir zamanımda buna cevap vericem, harikasınzBenim önceki durumların çoğu düzeldi bakın bazen abartıyorum ama gözüm korktu tavsiyem takıntı yapmayın çok göze batıyor. Önce annemden desteğimi kestim sonra eşimden sürekli para istedim ve harcadım. Etilerdeki bi kahvaltıya 250 lira vermiştik mesela. İcim acıdımı hayır benden çıkmayınca mutlaka çıkıyor. Alın o balığı mesela. Net olun lazım diyin kartla alın. Eşinize yüklenin çocuğa bunu almam lazım diyin. Çocuğu eğlenceye götürün harcatın para. O musluk size akmazsa mutlaka başka yere akar. Bakın ben yeni evliyken annemden 10 lirayı bile alırdım salaklık işte şimdi 200 liraya tansiyon aleti aldım. Abartmadan ayda yılda 1. Sadece çok sinir olmamaya ve eşinize lf etmemeye çalışın dolunca sabredemiyor insan ben cumartesi kavga çıkardım mesela.şimdide eşim hunharca harcamamdan korktuğu için sürekli yağ yapıyor geçti o kapı daha saçıma ombre yaptırıcam.
Tüm iyi niyetimi sömürdüler. Komşudan borç aldık dediler altın verdik kurban dediler para gönderdik maaş almadım vericez dediler avanstan çektik gönderdik vermediler harçlık dediler verdik sonra dedim bi dakka ya noluyor sen çalışıyorsun ve ortada suistimal var. Görümceme girmiyorum bile her ay düzenli istekleri tatlı ekler börek yemek çocuğuna kıyafet. Dayanamadım da patladım yeter diye. Mesela bende isterdim oğlum yeni evlendin ihtiyacımız yok niye paranı harcıyorsun demeyi. Abi çok pahalı ya sürekli sürekli alma demeyi ama alıcaksın diye baskı yaptılar. Bende işte abimden 20 lira istemem evi yuvası var diye. He geldiğinde alır mı alır normaldir o hediye almak ister mi alır ama hiç böyle görgüsüz olmadım o yüzden asla anlamayacağım.Bunların bi diğer versiyonu da biz de var elini verince kolunu kaptırıyorsun hep daha fazlasını istiyorlar hiç vazgeçmiyorlar pes etmiyorlar. Baştan sınır çizmek lazım.
Napayım güzelim başka çözüm bulamadım. He normalde lafta etmezdim ama forma alıcam diyince yuh dedim yani para biriktirelim diyorsan icraat yap savurma dedim. Forma 300 lira ne gerek var ? He yok aladabilir ama ben 300 liraya gider cilt bakımı yaptırır ayı zorlarım biz bilmiyoruz sanki erkekleri zora sokmayı bi kendileri akıllı ben bilmiyorum sanki babama anneme para yağdırmayı ama diyorum ki x daha çocuğun olucak biraz temkinli davran ihtiyaç değilse şuan gerek yok ama annem hastayken evine yicekte gönderdim vitaminde aldım aynı şekilde eşimin annesnede. Hurma aldık mesela annemede aldım kaynanamada lafını yapmam bunlar normal ama gidipte sürekli yiğenime hunharca almak evime ihanet gibi geliyor bana. Eşimde şimdi bana para veriyor sen harca ben gram alcam diyor dedim harcicam zaten hey yavrum hey sen o artisliği yapmicaktın banaMüsait bir zamanımda buna cevap vericem, harikasınz
Biz o yollari çoktan gectik.Benim önceki durumların çoğu düzeldi bakın bazen abartıyorum ama gözüm korktu tavsiyem takıntı yapmayın çok göze batıyor. Önce annemden desteğimi kestim sonra eşimden sürekli para istedim ve harcadım. Etilerdeki bi kahvaltıya 250 lira vermiştik mesela. İcim acıdımı hayır benden çıkmayınca mutlaka çıkıyor. Alın o balığı mesela. Net olun lazım diyin kartla alın. Eşinize yüklenin çocuğa bunu almam lazım diyin. Çocuğu eğlenceye götürün harcatın para. O musluk size akmazsa mutlaka başka yere akar. Bakın ben yeni evliyken annemden 10 lirayı bile alırdım salaklık işte şimdi 200 liraya tansiyon aleti aldım. Abartmadan ayda yılda 1. Sadece çok sinir olmamaya ve eşinize lf etmemeye çalışın dolunca sabredemiyor insan ben cumartesi kavga çıkardım mesela.şimdide eşim hunharca harcamamdan korktuğu için sürekli yağ yapıyor geçti o kapı daha saçıma ombre yaptırıcam.
Valla bizimkide o hesap, da ben buraya hepsini yazamadım tabi ki, ayakkabı konusu bardağı taşırdı sadeceNapayım güzelim başka çözüm bulamadım. He normalde lafta etmezdim ama forma alıcam diyince yuh dedim yani para biriktirelim diyorsan icraat yap savurma dedim. Forma 300 lira ne gerek var ? He yok aladabilir ama ben 300 liraya gider cilt bakımı yaptırır ayı zorlarım biz bilmiyoruz sanki erkekleri zora sokmayı bi kendileri akıllı ben bilmiyorum sanki babama anneme para yağdırmayı ama diyorum ki x daha çocuğun olucak biraz temkinli davran ihtiyaç değilse şuan gerek yok ama annem hastayken evine yicekte gönderdim vitaminde aldım aynı şekilde eşimin annesnede. Hurma aldık mesela annemede aldım kaynanamada lafını yapmam bunlar normal ama gidipte sürekli yiğenime hunharca almak evime ihanet gibi geliyor bana. Eşimde şimdi bana para veriyor sen harca ben gram alcam diyor dedim harcicam zaten hey yavrum hey sen o artisliği yapmicaktın bana
Biz o yollari çoktan gectik.
Ailesine harciyor diye kendi birikimime hiç dokunmadim yok dedim geçtim.
Ilk evlendigimiz 2 ay eşim eve her seyi aliyordu dugunden kalan taksitler vardi onlari da öduyordu kv nin faturalarini oduyordu, parasi da kaliyordu maasindan. Kv çekemedi surekli kavga cikariyordu niye bu kadar aliyorsunuz diye, getirin burda yiyelim diye tutturuyordu , hatta biz evde yokken kiziyla gelip yiyeceklerimizi vs tuvalet kagidina kadar defalarca toplayip goturmuslugu de var. Bazen gunluk bazen iki gune bir esime de mutfak listesi gonderiyordu lazim diye. Fazla fazla oluyordu gözumun önünde dondurucuya koyuyordu peynirinden sucuguna yogurduna sutune aklina ne gelirse iste. Gorumce hanimin da iki günde bir cekirdek kola çikolata sigara listesi vardi ha bir de telefon faturasinin ekran goruntusunu atiyordu son ödeme tarihi şu kardesim ödemeyi unutma diyordu.
Ben kendi telefon faturami internetimi kendim öduyordum kişisel ihtiyaclarimi da kendim karsiliyordum. Bunlarin faturalar bize kitlendi mutfak ihtiyaclari , 2 tane kurbanlik, bayram ikramliklari vs hepsi bizden. Bir defa bayram çikolatasini almayi unutmusuz bir surat yapti aldiklarmizi da posetle masaya firlatti alin goturun bunu istemiyorum dedi. Neymis cikolata almamisiz. Gezmeye gidilip yenilip icilecek bizden. Gezmeyi de cok seviyorlar ama bizim ustumuzden. Dügünden kalan taksitleri ödeyemez olduk kira birikmeye basladi. Bir kez tokezleyince üst üste geldi iyice battik. Kendileri gecindirdigimiz faturalarini odedigimiz yetmiyor gibi görumcenin yaptigi 54 binlik borcu bize kitlediler. Nasil yapmis diye sormayin mevzu uzun.
En son banka kredi kartini kapatti eşimin, maas kartina da el koydu.
Ne yapacagim diye dört döndu durdu. Müstehak hak etti. Annenden iste dedim teşvik ettim gitti istemeye, isteyememiş evi yeniliyorlardi( kv evi iç dis mobilyalarla birlikte yeniledi) soylesem evi yeniledik borca girdik paramiz yok derlerdi diyor.
Biraz süründü sonra ben borclarinin bir kismini ödedim maas karti açildi kredi kartini açmadilar borcunu odedigim halde bankaya gitti geldi olmadi. Maasi borclari ancak denkliyordu, evin butun ihtiyaclarini uzun suredir ben karsiliyorum, son iki aydir kendi maasindan bir seyler almaya basladi eve , şu an bile eşimin görumcenin borcuna cektigi kredinin taksidini öduyoruz cok şükur az kaldi. Bu ona ders oldu bir senedir ailesine kibrit çöpü bile almiyor. Kayinvalide de gelin oglumu yedi bitirdi borc batagina surukledi diye zirliyor.
Sorun olmaz mi oldu tabi ki .Eybah eyvah siz naptınız peki? Borca bişey dedinz mi eşimle aram bozulurdu herhalde benim öyle bi durumda, bizim de o kdr değil ama size yakın yani her ay gidiyor üç beş ne geçerse eline
Demekkı ıhtıyacı vardı .Çocugumun nıyetıne yapıorum de içinde buyutme.Hayat çok zor bılıorum .Ben kullanmaya calısanlara sınır oluorumKızlar kızlar kızlar,
Abartıyor muyum, paragöz müyüm, cimri miyim diye size danışmaya geldim.
Evliyim ve küçük bir çocuğum var. Normalde çalışıyorum ama şu an bebekten dolayı ücretsiz izindeyim. Tek maaşız ev kredimiz var. Gelelim soruna
Tek maaş olduğumuz için zorlanıyoruz. Bi şeylerden kısarak ay sonunu getirmeye çalışıyorz. Kendimize yetiyoruz çok şükür. Annemle babamın durumu iyi ikisi de yıllarca çalışmış emekliler şu an fln. Bende tek çocuğum. Bı nedenle benimkiler ağzımdan ne çıksa alırlar. Maaşın yok derler ekstra öderler ihtiyacımızı fln. Ama ben hesabımı kitabımı bilerek büyüdüm. Üniversitede fln çalıştım hep harçlığımı çıkarttım. Onlar da verirdi ekstra iyi de harcarım ama yeri gelir ikinci el alışveriş yaparım kendime de çocuğuma da...
Neyse uzatmadan benm kayınvalideler böyle değiller ama. Açıktan istemezler ama bişey alınınca veya para verilince yok almayalım da demezler. Sırf bu ay onlara bir sürü harcama yaptık. Bu arada onlar tek maaş. Maaşı da çok değil, ortalama. Eşim de 3 kardeşler... Biri de okuyor.
Bugün de son noktama geldim artık. Sinir oldum. Kv ayakkabı ihtiyacı vardı. Eşim götüreym bakıtaym dedi. İyi dedm. Bunlar gittiler 2 tane almışlar 400e. Birini eşim almış ama bana söylemedi.(Artı bide 200 para yüklemiş otobüs kartlarına.) Laf ebeliği yaptım biraz, dedm paraları var mıydı zor durumda kalmasınlar fln bana var aldıkar diyo ama ödemiş. Kredi kartlarımız doldu asgarini ödeyerek bitirmeye çalışıyoruz. Arkadaşına da borcumuz var üstelik. Ben şuna üzülüyorum ki annem her durumda bize zor durumda kalmayın diye hiç bişet ödetmiyo kendi alıyo her şeyimizi. Ama onlar sizin çocuğunuz var bu kızın maaşı yok demiyolar.
Eşimin bana söylememesi de cabası yani. İçimde patlicağına sizinle paylaşmak istedim. Teşhisim nedir siz koyun
Dip not: düğünümüzden gelen altınların nerdeyse yarısını kv kp zor durumdalar diye eşim verelim dedi tamam demiştim. Şimdi çok pişmanım. Sağolsunlar küçük bir ev fln verdiler ama mesela eşimin abisine 2 3 yıl önce tofaş şahin edecek kadar bir miktar vermişlerdi. Onu tl olarak geri aldılar şu an hiç bir değeri kalmadı verdikleri paranın. Eper altın olarak fln alsalardı şu an epey kenarda paraları olacaktı
Benim ailem de ev verdi merak etmeyin
İbretlik bir hikaye olmuş, paylaştığınız için kendi adıma teşekkür ederimBiz o yollari çoktan gectik.
Ailesine harciyor diye kendi birikimime hiç dokunmadim yok dedim geçtim.
Ilk evlendigimiz 2 ay eşim eve her seyi aliyordu dugunden kalan taksitler vardi onlari da öduyordu kv nin faturalarini oduyordu, parasi da kaliyordu maasindan. Kv çekemedi surekli kavga cikariyordu niye bu kadar aliyorsunuz diye, getirin burda yiyelim diye tutturuyordu , hatta biz evde yokken kiziyla gelip yiyeceklerimizi vs tuvalet kagidina kadar defalarca toplayip goturmuslugu de var. Bazen gunluk bazen iki gune bir esime de mutfak listesi gonderiyordu lazim diye. Fazla fazla oluyordu gözumun önünde dondurucuya koyuyordu peynirinden sucuguna yogurduna sutune aklina ne gelirse iste. Gorumce hanimin da iki günde bir cekirdek kola çikolata sigara listesi vardi ha bir de telefon faturasinin ekran goruntusunu atiyordu son ödeme tarihi şu kardesim ödemeyi unutma diyordu.
Ben kendi telefon faturami internetimi kendim öduyordum kişisel ihtiyaclarimi da kendim karsiliyordum. Bunlarin faturalar bize kitlendi mutfak ihtiyaclari , 2 tane kurbanlik, bayram ikramliklari vs hepsi bizden. Bir defa bayram çikolatasini almayi unutmusuz bir surat yapti aldiklarmizi da posetle masaya firlatti alin goturun bunu istemiyorum dedi. Neymis cikolata almamisiz. Gezmeye gidilip yenilip icilecek bizden. Gezmeyi de cok seviyorlar ama bizim ustumuzden. Dügünden kalan taksitleri ödeyemez olduk kira birikmeye basladi. Bir kez tokezleyince üst üste geldi iyice battik. Kendileri gecindirdigimiz faturalarini odedigimiz yetmiyor gibi görumcenin yaptigi 54 binlik borcu bize kitlediler. Nasil yapmis diye sormayin mevzu uzun.
En son banka kredi kartini kapatti eşimin, maas kartina da el koydu.
Ne yapacagim diye dört döndu durdu. Müstehak hak etti. Annenden iste dedim teşvik ettim gitti istemeye, isteyememiş evi yeniliyorlardi( kv evi iç dis mobilyalarla birlikte yeniledi) soylesem evi yeniledik borca girdik paramiz yok derlerdi diyor.
Biraz süründü sonra ben borclarinin bir kismini ödedim maas karti açildi kredi kartini açmadilar borcunu odedigim halde bankaya gitti geldi olmadi. Maasi borclari ancak denkliyordu, evin butun ihtiyaclarini uzun suredir ben karsiliyorum, son iki aydir kendi maasindan bir seyler almaya basladi eve , şu an bile eşimin görumcenin borcuna cektigi kredinin taksidini öduyoruz cok şükur az kaldi. Bu ona ders oldu bir senedir ailesine kibrit çöpü bile almiyor. Kayinvalide de gelin oglumu yedi bitirdi borc batagina surukledi diye zirliyor.
Sizin de mi benzer bir sorununuz var ?İbretlik bir hikaye olmuş, paylaştığınız için kendi adıma teşekkür ederim
Yok çok şükür benim kocam tutumludur, ailesi de kısmen gün görmüş insanlar. Fakat hikayeniz beni gerçekten etkiledi samimi olarak paylaştığınız için teşekkür ederim.Sizin de mi benzer bir sorununuz var ?
Konu sahibi ailesini övmeye gelmiş gibi :) sen git 2 evi sat 1 evi bile alama kredi çek, çok şuursuzca değil mi ya?tek maaşa düşeceğiniz önceden belliydi, ev kredisi de gökten düşmedi. hazır değilseniz çocuk yapmasaydınız o zaman? sizin anne babanız durumları yerinde belli, size yardım ediyorlar (ki asla kimse kimseye yardım etmek zorunda değil) ama o insanların durumu sıkışık ve daha geride ortaya çıkarmaya çalıştıkları çocukları var. Bencil ve düşüncesizsiniz.
Sizin adiniza sevindimYok çok şükür benim kocam tutumludur, ailesi de kısmen gün görmüş insanlar. Fakat hikayeniz beni gerçekten etkiledi samimi olarak paylaştığınız için teşekkür ederim.
Tüm bu olaylar sırasında kendi birikimlerinizi korumuş olmanızı takdir ettim belli ki akıllı bir kadinsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?