- 21 Temmuz 2021
- 311
- 376
- 53
- Konu Sahibi Eskilerdivanii
-
Onlar durumumuzu çok iyi biliyorlar aslında ama bilemedm bendeKayınvalide ve peder size önceden ev vermiş. O yüzden evet haksızsınız. Sizi anlıyorum şu an durmunuz iyi değil vs ancak eşinizin bu durumda ailesine durumunu anlatması gerekiyor. Siz bu işe karışırsanız hoş karşılanmaz.
Benim ailem de ev verdi merak etmeyin
Siz cımbızla okuyorsunuz sanırımNe güzel varmış ki vermişler. Anlatım tarzınıza göre kendi ailenizin gelir düzeyi daha yüksek , eşinizin aile gelir düzeyi daha düşük. Ancak onlar da size 1 ev vermiş.
2 aile de bu kadar verici iken neden eşinizin ailesini yermeye çalışan bir konu açtınız ?
2 taraftan da 1 er ev alıp halen geçinemiyorsanız ve eşinizin annesine aldığı ayakkabı sizi bu kadar rahatsız ediyorsa pes diyebiliyorum sadece.
Sizin aileniz belli ki gelir durumu iyi olan bir aile ve tek çocuksunuz. Eşinizin ailesi ise muhtemelen tek emekli maaşıyla geçinen insanlar bir de çocuk okutuyorlar. Anlıyorum maddi anlamda zorlanıyorsunuz fakat bence bu kadar sorun yapmamalısınız iki ayakkabı almış mevzusunu. Biraz imkan meselesi. Bence eşinize de bu düşüncenizden bahsedip gönlünü kırmayın derimKızlar kızlar kızlar,
Abartıyor muyum, paragöz müyüm, cimri miyim diye size danışmaya geldim.
Evliyim ve küçük bir çocuğum var. Normalde çalışıyorum ama şu an bebekten dolayı ücretsiz izindeyim. Tek maaşız ev kredimiz var. Gelelim soruna
Tek maaş olduğumuz için zorlanıyoruz. Bi şeylerden kısarak ay sonunu getirmeye çalışıyorz. Kendimize yetiyoruz çok şükür. Annemle babamın durumu iyi ikisi de yıllarca çalışmış emekliler şu an fln. Bende tek çocuğum. Bı nedenle benimkiler ağzımdan ne çıksa alırlar. Maaşın yok derler ekstra öderler ihtiyacımızı fln. Ama ben hesabımı kitabımı bilerek büyüdüm. Üniversitede fln çalıştım hep harçlığımı çıkarttım. Onlar da verirdi ekstra iyi de harcarım ama yeri gelir ikinci el alışveriş yaparım kendime de çocuğuma da...
Neyse uzatmadan benm kayınvalideler böyle değiller ama. Açıktan istemezler ama bişey alınınca veya para verilince yok almayalım da demezler. Sırf bu ay onlara bir sürü harcama yaptık. Bu arada onlar tek maaş. Maaşı da çok değil, ortalama. Eşim de 3 kardeşler... Biri de okuyor.
Bugün de son noktama geldim artık. Sinir oldum. Kv ayakkabı ihtiyacı vardı. Eşim götüreym bakıtaym dedi. İyi dedm. Bunlar gittiler 2 tane almışlar 400e. Birini eşim almış ama bana söylemedi.(Artı bide 200 para yüklemiş otobüs kartlarına.) Laf ebeliği yaptım biraz, dedm paraları var mıydı zor durumda kalmasınlar fln bana var aldıkar diyo ama ödemiş. Kredi kartlarımız doldu asgarini ödeyerek bitirmeye çalışıyoruz. Arkadaşına da borcumuz var üstelik. Ben şuna üzülüyorum ki annem her durumda bize zor durumda kalmayın diye hiç bişet ödetmiyo kendi alıyo her şeyimizi. Ama onlar sizin çocuğunuz var bu kızın maaşı yok demiyolar.
Eşimin bana söylememesi de cabası yani. İçimde patlicağına sizinle paylaşmak istedim. Teşhisim nedir siz koyun
Dip not: düğünümüzden gelen altınların nerdeyse yarısını kv kp zor durumdalar diye eşim verelim dedi tamam demiştim. Şimdi çok pişmanım. Sağolsunlar küçük bir ev fln verdiler ama mesela eşimin abisine 2 3 yıl önce tofaş şahin edecek kadar bir miktar vermişlerdi. Onu tl olarak geri aldılar şu an hiç bir değeri kalmadı verdikleri paranın. Eper altın olarak fln alsalardı şu an epey kenarda paraları olacaktı
Bence biraz bekleyin. Bu işe kafa yormayın. Durumunuz düzelince rahatlayacak ve bunları düşünmeyeceksiniz. Sonuç olarak düşüp kalkmayan bir Allah. Verici bir eşe sahip olduğunuz için şanslısınız. Olumlu yanlarını görmeye çalışın durumun.Onlar durumumuzu çok iyi biliyorlar aslında ama bilemedm bende
Okuyan bir çocukları var ve böyle yaptıkları için o çocuğun ihtiyacı karşılanamıyor. Üstelik eşimin abisinin de dükkanları ve evleri vararamızda en iyi durumda olan o.
Siz cımbızla okuyorsunuz sanırımneyse teşekkürler yorumlarınız için
Sizin aileniz belli ki gelir durumu iyi olan bir aile ve tek çocuksunuz. Eşinizin ailesi ise muhtemelen tek emekli maaşıyla geçinen insanlar bir de çocuk okutuyorlar. Anlıyorum maddi anlamda zorlanıyorsunuz fakat bence bu kadar sorun yapmamalısınız iki ayakkabı almış mevzusunu. Biraz imkan meselesi. Bence eşinize de bu düşüncenizden bahsedip gönlünü kırmayın derim
Çok teşekkür ederim bu güzel yorumlar için haklısınız. Çocuğuma alacaklarımı biraz erteleyim ediyim derken bugün eşimin yaptığı harcama biraz gözüme battı sanırm. Arayı bozmaya gerek yok bunlar içinBence biraz bekleyin. Bu işe kafa yormayın. Durumunuz düzelince rahatlayacak ve bunları düşünmeyeceksiniz. Sonuç olarak düşüp kalkmayan bir Allah. Verici bir eşe sahip olduğunuz için şanslısınız. Olumlu yanlarını görmeye çalışın durumun.
Üstüne borçlanacağınıza çok verici aileniz tamamlasaydı kredi ödemezdiniz. Ev vermişler ama gözünüze görünmemiş. Bence ellerinden geleni yapmışlar, evi beğenip beğenmemek sizin sorununuz. Evi sattığınız paraya -üstelik bu kötü zamanlarda- geri alabilir misiniz? Kim bilir ne kadar artmıştır satılan evin fiyatı.Hayır oturulacak bir ev değildi. Satıp üstüne borçlandık
Olgunluğunuzu takdir ediyorum...Çok teşekkür ederim bu güzel yorumlar için haklısınız. Çocuğuma alacaklarımı biraz erteleyim ediyim derken bugün eşimin yaptığı harcama biraz gözüme battı sanırm. Arayı bozmaya gerek yok bunlar için
Dipnota keşke bunu da ekleseydiniz. Bu forumda yorumlara göre güncelleme yapılıyor nedense. İki adet ev var, biri oturulmaz denmiş satılmış krediyle yenisi alınmış. Peki ailenizin verdiği diğer ev? İki adet eviniz var ve geçinemiyor musunuz? Kira geliriniz yok mu diğer evden?Benim ailem de ev verdi merak etmeyin
Yani tabi ki yorumlara göre güncelleme yapılacak. Her şeyi nasıl anlatabilirim. Diper evde satıldı. Geçiniyorz normalde çok da iyi geçiniyorz. Ben şu an bebekten dolayı ücretsiz izindeym. Çocuğumun sağlık durumundan dolayı işe dönemiyorm şimdilikDipnota keşke bunu da ekleseydiniz. Bu forumda yorumlara göre güncelleme yapılıyor nedense. İki adet ev var, biri oturulmaz denmiş satılmış krediyle yenisi alınmış. Peki ailenizin verdiği diğer ev? İki adet eviniz var ve geçinemiyor musunuz? Kira geliriniz yok mu diğer evden?
Çalışmayabilirim bir süre deyin ki isterseniz de çalışmayın. İki ayakkabı alacak diye siz bebepinizi bırakmak zorunda değilsiniz. Resmen sizin paranıza güvenmiş. Ev almışsınız belki ama altınlardan olmuşsunuz. Zamanında vermeyecektiniz. Yukarda bir üye siz de harcayın minvalinde bir yorum yapmıştı. Direkt ona katılıyorum. Her şey siz plan yaptığınız için rahat. Bugünden itibaren bırakın ve kenardaki altına da asla dokundurtmayın. Hesabını siz tutmayınca ne kadar hediye alabilecekse o kadar alsın. Evin ihtiyaçlarını asla kısmayın.Ona göre ben çalışmaya başlayınca bikaç aya toparlanırmışız. Bir de kenarda 3 5 altınımız var onları bozdururz olmadı diyor. Ama zor günler için ben kenarda her zaman biraz birikim olması taraftayım. Mesela bebeğimn hastane işi oldu ona kullandık fln. Böyle etrafa saçalım olmadı bozdururuz gibi olsun istemiyorum.
Çalışmayabilirim bir süre deyin ki isterseniz de çalışmayın. İki ayakkabı alacak diye siz bebepinizi bırakmak zorunda değilsiniz. Resmen sizin paranıza güvenmiş. Ev almışsınız belki ama altınlardan olmuşsunuz. Zamanında vermeyecektiniz. Yukarda bir üye siz de harcayın minvalinde bir yorum yapmıştı. Direkt ona katılıyorum. Her şey siz plan yaptığınız için rahat. Bugünden itibaren bırakın ve kenardaki altına da asla dokundurtmayın. Hesabını siz tutmayınca ne kadar hediye alabilecekse o kadar alsın. Evin ihtiyaçlarını asla kısmayın.
Beğenilmeyince agresifleşecekseniz bu site sizlik değil.Keşke konuyu okusaydınız ve neden " beğenmedim" i işaretlediğimi anlasaydınız.
Mesajlarıma iade-i ziyaretleriniz için teşekkür ederim.
Beğenilmeyince agresifleşecekseniz bu site sizlik değil.
Mesele anne baba değil hanımefendi; etraftan " bu olay için" anlaşıması gereken, nafakasını sağlaman gereken ailenin dışındaki herkes sayılabilir. Çünkü konu sahibinin eşinin arkasını önünü çok da düşünmeden harcayabilecek durumu yok. Konu sahibi iktisadi önlemler almasa da bunları yapmaktan kendini çekerdi zaten. Ama onun planı bunları göz önünde bulundurmak değil, eşini işe başlatmak. Belki kadın çocuk üç dört yaşına grlene kadar çalışmayacak. Bu kadından çok çocuğun hakkıdır hatta. Hiçkimse beni doğursunlar diye yalvarmıyor, eğer çocuk sahibi olduysan çocuğun bulunduğu mevcut evin sıkıntıya düşmeyeceği bir plan yapmak zorundasındır.Beğenmemeniz sorun değil benim açımdan. Mesajları da okudunuz mu merak ettim. Mesela " Bir insanın anne babası nasıl etraf olur ? " sorumu beğenmemeniz ilgi mi çekti.
Mesele anne baba değil hanımefendi; etraftan " bu olay için" anlaşıması gereken, nafakasını sağlaman gereken ailenin dışındaki herkes sayılabilir. Çünkü konu sahibinin eşinin arkasını önünü çok da düşünmeden harcayabilecek durumu yok. Konu sahibi iktisadi önlemler almasa da bunları yapmaktan kendini çekerdi zaten. Ama onun planı bunları göz önünde bulundurmak değil, eşini işe başlatmak. Belki kadın çocuk üç dört yaşına grlene kadar çalışmayacak. Bu kadından çok çocuğun hakkıdır hatta. Hiçkimse beni doğursunlar diye yalvarmıyor, eğer çocuk sahibi olduysan çocuğun bulunduğu mevcut evin sıkıntıya düşmeyeceği bir plan yapmak zorundasındır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?