Bıkkınlık veren para mevzusu

Onlar durumumuzu çok iyi biliyorlar aslında ama bilemedm bende

Benim ailem de ev verdi merak etmeyin

Ne güzel varmış ki vermişler. Anlatım tarzınıza göre kendi ailenizin gelir düzeyi daha yüksek , eşinizin aile gelir düzeyi daha düşük. Ancak onlar da size 1 ev vermiş.

2 aile de bu kadar verici iken neden eşinizin ailesini yermeye çalışan bir konu açtınız ?

2 taraftan da 1 er ev alıp halen geçinemiyorsanız ve eşinizin annesine aldığı ayakkabı sizi bu kadar rahatsız ediyorsa pes diyebiliyorum sadece.

Siz cımbızla okuyorsunuz sanırım neyse teşekkürler yorumlarınız için

Sizin aileniz belli ki gelir durumu iyi olan bir aile ve tek çocuksunuz. Eşinizin ailesi ise muhtemelen tek emekli maaşıyla geçinen insanlar bir de çocuk okutuyorlar. Anlıyorum maddi anlamda zorlanıyorsunuz fakat bence bu kadar sorun yapmamalısınız iki ayakkabı almış mevzusunu. Biraz imkan meselesi. Bence eşinize de bu düşüncenizden bahsedip gönlünü kırmayın derim

Onlar durumumuzu çok iyi biliyorlar aslında ama bilemedm bende
Bence biraz bekleyin. Bu işe kafa yormayın. Durumunuz düzelince rahatlayacak ve bunları düşünmeyeceksiniz. Sonuç olarak düşüp kalkmayan bir Allah. Verici bir eşe sahip olduğunuz için şanslısınız. Olumlu yanlarını görmeye çalışın durumun.

Okuyan bir çocukları var ve böyle yaptıkları için o çocuğun ihtiyacı karşılanamıyor. Üstelik eşimin abisinin de dükkanları ve evleri var aramızda en iyi durumda olan o.

Sorduğum hiçbir soruya cevap vermemişsiniz yalnız Okuyan çocuklarını sizden daha çok düşünüyorlardır merak etmeyin. Ha çok düşünüyorsanız kardeşine yardım et diyebilirsiniz eşinize. Eşinizin abisi çok zengin bile olsa kalkıpta bir aile Türk lirası borç verdiği çocuğuna bana altın öde demez. Ha der demez zaten bu da sizi ilgilendirmez. Eş ailesini acaba nerden yerebilirim diye düşünüp buldunuz galiba bu fikri

Siz cımbızla okuyorsunuz sanırım neyse teşekkürler yorumlarınız için

Asla. Öyle olsa netleştirmeniz adına dipnotunuzu sormazdım.

Objektif olarak yazdıklarınızı okuyun. 2 aileden de 1 er ev aldığınızı siz yazdınız.

Kendi ailenizin ; eşinizin ailesinden daha yüksek gelir düzeyine sahip olduğunu da siz yazdınız.

Tüm bunlara rağmen eşinizin ailesini neredeyse alma ağacı altında büyümekle itham ediyorsunuz.

Şu yazdıklarınızı yazan eşiniz olsa ne hissederdiniz ?

Çok teşekkür ederim bu güzel yorumlar için haklısınız. Çocuğuma alacaklarımı biraz erteleyim ediyim derken bugün eşimin yaptığı harcama biraz gözüme battı sanırm. Arayı bozmaya gerek yok bunlar için

Hayır oturulacak bir ev değildi. Satıp üstüne borçlandık
Üstüne borçlanacağınıza çok verici aileniz tamamlasaydı kredi ödemezdiniz. Ev vermişler ama gözünüze görünmemiş. Bence ellerinden geleni yapmışlar, evi beğenip beğenmemek sizin sorununuz. Evi sattığınız paraya -üstelik bu kötü zamanlarda- geri alabilir misiniz? Kim bilir ne kadar artmıştır satılan evin fiyatı.

Annesine ayakkabı alması bana ters gelmedi. Hani lüks veya gereksiz bir şey ister, tutturur al diye haklısınız ama ayakkabı bir ihtiyaç. Evet kendi veya kocası gitsin alsın denebilir ama kendi çocukluğum, annemle bana ayakkabı almaya gittiğimiz zamanlar geldi aklıma. Ben olsam ben de eşiniz gibi alırdım.

Kendi ailenizi verici eşinizin ailesini yiyici olarak kodlamışsınız kafanızda ama belki de kendi imkanlarınızla o oturulmaz dediğiniz evi bile alamazdınız.

Benim ailem de ev verdi merak etmeyin
Dipnota keşke bunu da ekleseydiniz. Bu forumda yorumlara göre güncelleme yapılıyor nedense. İki adet ev var, biri oturulmaz denmiş satılmış krediyle yenisi alınmış. Peki ailenizin verdiği diğer ev? İki adet eviniz var ve geçinemiyor musunuz? Kira geliriniz yok mu diğer evden?

Yani tabi ki yorumlara göre güncelleme yapılacak. Her şeyi nasıl anlatabilirim. Diper evde satıldı. Geçiniyorz normalde çok da iyi geçiniyorz. Ben şu an bebekten dolayı ücretsiz izindeym. Çocuğumun sağlık durumundan dolayı işe dönemiyorm şimdilik

kayınvalidenizgile üzüldüm açıkçası, size sizin tabirinizle “küçük” bir ev bile vermişler. ailenizi satır satır yazmışsınız ama bu bilgiyi neden en sona bıraktınız? küçük de olsa türkiye’de kim kime ev verebilir şu devirde allah aşkına biraz objektif olun.

yok 400tl’ye ayakkabı almış yok 200 tl’ye akbil doldurmuş.bunlar anne baba için para mı ya?bunları geçin gerçekten diyorum manyak olursunuz. en basitinden aileniz siz evli olmanıza rağmen ihtiyaçlarınızı alıyor buna laf yok ama durum tam tersi olunca sorun var öyle mi? adamların tek emekli maaşı var ve evlat okutuyorlar. her zaman alınmıyorsa da bir zahmet üç kuruşluk ayakkabısına da laf etmeyin ya..

Çalışmayabilirim bir süre deyin ki isterseniz de çalışmayın. İki ayakkabı alacak diye siz bebepinizi bırakmak zorunda değilsiniz. Resmen sizin paranıza güvenmiş. Ev almışsınız belki ama altınlardan olmuşsunuz. Zamanında vermeyecektiniz. Yukarda bir üye siz de harcayın minvalinde bir yorum yapmıştı. Direkt ona katılıyorum. Her şey siz plan yaptığınız için rahat. Bugünden itibaren bırakın ve kenardaki altına da asla dokundurtmayın. Hesabını siz tutmayınca ne kadar hediye alabilecekse o kadar alsın. Evin ihtiyaçlarını asla kısmayın.

Keşke konuyu okusaydınız ve neden " beğenmedim" i işaretlediğimi anlasaydınız.

Mesajlarıma iade-i ziyaretleriniz için teşekkür ederim.

Beğenmemeniz sorun değil benim açımdan. Mesajları da okudunuz mu merak ettim. Mesela " Bir insanın anne babası nasıl etraf olur ? " sorumu beğenmemeniz ilgi mi çekti.
Mesele anne baba değil hanımefendi; etraftan " bu olay için" anlaşıması gereken, nafakasını sağlaman gereken ailenin dışındaki herkes sayılabilir. Çünkü konu sahibinin eşinin arkasını önünü çok da düşünmeden harcayabilecek durumu yok. Konu sahibi iktisadi önlemler almasa da bunları yapmaktan kendini çekerdi zaten. Ama onun planı bunları göz önünde bulundurmak değil, eşini işe başlatmak. Belki kadın çocuk üç dört yaşına grlene kadar çalışmayacak. Bu kadından çok çocuğun hakkıdır hatta. Hiçkimse beni doğursunlar diye yalvarmıyor, eğer çocuk sahibi olduysan çocuğun bulunduğu mevcut evin sıkıntıya düşmeyeceği bir plan yapmak zorundasındır.

Konu sahibesi sonradan eklemeler yaptı ; gördünüz mü ?

Ha : - annem babam olsa da evlenince gözüm görmez - de diyebilirsiniz , neticede kimse kimseyi değiştiremez.

Yalnız alma ağacı altında büyümüş gibi anlatılan insanlar ; oğullarına 1 ev vermişler. Evlatları için ellerinden geleni yapmamış mı saymalıyız mesela bu anne babayı ? Ki vermek zorunda da değiller.

Konu sahibesinin ailesi de 1 ev vermiş, onların da hakkını yemeyelim.

Bu durumda geçinemiyoruz noktasına gelinemez sanırım ki. Ya da eşinin annesi için harcadığı 400 tl ayakkabı , 200 tl akbil fakirlik seviyesine düşürmez herhalde insanı ? Sizce ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…