Bıkkınlık veren para mevzusu

Bu sürekli olan bir şey değilse bu seferlik görmezden gelin, hesap kitap yaprığınız bir anda da "ailene destek olmaktan mutlu olduğunu biliyorum ama benim ücretsiz iznim bitene kadar bunu asgaride tutsan bizim iyiliğimize olur, biz borç batağına girersek değil onlara kendimize bile faydamız kalmaz" dedeniz.

Ben sizi cimri falan bulmadım, parayı böyşe zamanlarda dikkatli kullanmak gerekir. Sadece güvende ve istikrarlı olmak istiyorsunuz. Gayet de haklısınız

Size ev vermişler küçük olması bir şeyi değiştirmiyor. Bir ayakkabının lafını yapmanız çok yanlış. Sürekli para verse ve siz bu durumdan dolayı zor durumda kalsanız haklısınız

Eşin sorumluluğunu almadığını gösterir net bir yanıtı yok ki konu sahibesinin.

Altın yatırımı ortak birikimleri olduğuna göre onları satarak borcu kapatmak da pekala ekonomik plan sayılabilir. Ki bu altınlar banka altın hesabında mı onu da bilmiyoruz.

Konu tersten anlatılsa verilen yanıtlarınız aynı mı olur , en çok bunu merak ediyorum mesela.

Mesela 600 tlyi konu sahibesi harcasa da eşi onun düşündüklerini sayıp dökse , konuyu bu şekilde açsa konu sahibesi ne derdiniz ?

Her koşulda yanıtlarınız aynıysa hayata bu yönden bakıyor demek derim. Ancak erkeğin ailesi sözkonusu olunca verilen yanıtlarla kız tarafı için verilecek yanıtlar aynı mı merak ediyorum.

Görünmedi galiba tekrar atıyorum

O evi beğenmemiş satmışlar , hatta kız tarafının verdiği evi de satıp üstüne kredi çekip borçlanmışlar.

Allah kimseyi sağlığında evladına mal verip sonra evlat eline ve diline düşürecek kadar şaşırtmasın.

Arkadaşım sen niye hırslandın bu kadar günaydın bu arada, cevap verdim üstte toplu olarak

Bana söylese keşke ama harcama yaptığını söylemedi. Söyleseydi derdim elbette

tek maaşa düşeceğiniz önceden belliydi, ev kredisi de gökten düşmedi. hazır değilseniz çocuk yapmasaydınız o zaman? sizin anne babanız durumları yerinde belli, size yardım ediyorlar (ki asla kimse kimseye yardım etmek zorunda değil) ama o insanların durumu sıkışık ve daha geride ortaya çıkarmaya çalıştıkları çocukları var. Bencil ve düşüncesizsiniz.

Buraya yazdım. Okuyabilrsinz dilerseniz

Arkadaşım sen niye hırslandın bu kadar günaydın bu arada, cevap verdim üstte toplu olarak

Bu kadar uzun bir konuyu yazıp ; dipnotunuzda verilen evi belli belirsiz geçiştirip , eşinizin ailesini rencide etmenizi çok yakışıksız buldum.

O insanlar her ne kadar bu forumu okusa dahi : bak bu bizim gelin , diyemeyecek olsalar da evlatların anne babaları için bu denli acımasız yaklaşımlarını üzüntüyle okuyorum.

Şimdi söyleyeceğim ama 648740 tane beğenmedim gelmesinden korkuyorum

Erkek aileleri neden hep böyle ya , benim de ailem mesela hiç birşey istemez etmez 1 tane ekmek bile aldırmazlar bize ki eşiminde benim de aldığımız para standart üzeri, ona rağmen bebeğimin herşeyini yaptılar ettiler.
Ama kaynvalide ve kayınpeder sürekli bir şeyler isteme derdinde şunu alın, bunu alın, oğlum şunu beğendim bla bla bla..

Asla alınan da edilende değilim ama neden böyle bilmiyorum 10 kayın ailesinden 7 si böyle , kalan 3 için şükür namazı kılınabilir bence

Tamam bunu anladım zaten de niye sağa sola saldırıyorsun ya bişey yapmadım ben üyelere de saldırma lütfen gel barışalım en son yazdığıma bak lütfen oku. Sakin ol ben kimseyi sokağa falan atmış değilim, kimsenin elinden zorla para alıp zor duruma falan da düşürmedim. Bu ara maddi olarak sıkışık olduğumuz için biraz sinirlenmiş olabilirim doğru. Her şey ateş pahası ama söylememe de gerek yok sanırm. Bu aylarda herkes aynıdır. Evdeki hesap çarşıya uymuyor maalesef. Doğal gaz elektrik beklediğimzden çok çok fazla geliyor. İnkar edemeyiz. Ayrıca plansız da değilim bak anlattm. Lütfen o yazıma da cevap ver yorumun benim için değerli

Ahaha acaba kız aileleri kıyamıyor mu kızlarına, bizlere yani oğlan anneleri de el kızına yedirmesin derdinde mi

Ahaha acaba kız aileleri kıyamıyor mu kızlarına, bizlere yani oğlan anneleri de el kızına yedirmesin derdinde mi
Bak olabilir gerçekten.
Çünkü bir de görümcem var o da evli onunda eşininde maaşı iyi ama kızından hiç birşey istemiyor hep oğlundan , olsun ne yapalım

Her aile bir değil maalesef. Ben de arada sırada annemin ihtiyaçlarını görüyorum ve bunu eşime de söyledim. Hatta geçenlerde doğum günüydü abimle birlikte altın küpe aldık zor durumda olduğumuzda küçükken küplerini satmıştı ve sonra alamamıştı bir daha. Sizin ailenizin durumu iyi olduğu için beklentisi yok ama karşı taraf farklı. Mesela eşimin ailesi de bir şey istemez aksine yardımcı olur bize ne yapayım yani onların durumu iyi kötü olsa eminim eşimde yardımcı olurdu.

"Durumumuz cok iyi" soylemi ve 3 yilda toplam 20000tl ile sıkismak (3 yildir ucretsiz izinde degilsiniz), bi kere de toplam 600tl harcamanin lafini yapmak. Bana oldukca celiskili geldi, bu soylediginiz meblaglari aile icinde zikretmem bile 3 yilda ayda 1 kez ailece disarida yemege/kahvaltiya gitseniz verilecek bir para...
Duymak istediginiz, "ne muhtesem bir aileniz var, vay hain kayin aile" sanirim, ancak boyle bir cevaba pek rast gelmedim yorumlarda

Sizin için 20bin tl çok değil demekki, bizim için kenara atmalık iyi bir para. Çok şükür iyi görüyorum durumumuzu ne var bunda yahu. Kimi için de 100bn tl çok bi para değildir göreceli yani. Ben kazancımızı iyi görüp şükrediyorum. Bu da sorun oldu

Bana söylese keşke ama harcama yaptığını söylemedi. Söyleseydi derdim elbette
Yapacağınız ilk hesapta kuracağınız ilk cümle bu olsun. Ama dili iyi kullanmak suçlama ifadesine yer vermemek çok önemli yoksa buradaki cımbızcılarla yaşadığınızı evinizde de yaşarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…