- 9 Şubat 2010
- 18.855
- En iyi cevaplar
- 1
- 43.107
- 1.123
- Konu Sahibi Eskilerdivanii
-
Bu sürekli olan bir şey değilse bu seferlik görmezden gelin, hesap kitap yaprığınız bir anda da "ailene destek olmaktan mutlu olduğunu biliyorum ama benim ücretsiz iznim bitene kadar bunu asgaride tutsan bizim iyiliğimize olur, biz borç batağına girersek değil onlara kendimize bile faydamız kalmaz" dedeniz.Kızlar kızlar kızlar,
Abartıyor muyum, paragöz müyüm, cimri miyim diye size danışmaya geldim.
Evliyim ve küçük bir çocuğum var. Normalde çalışıyorum ama şu an bebekten dolayı ücretsiz izindeyim. Tek maaşız ev kredimiz var. Gelelim soruna
Tek maaş olduğumuz için zorlanıyoruz. Bi şeylerden kısarak ay sonunu getirmeye çalışıyorz. Kendimize yetiyoruz çok şükür. Annemle babamın durumu iyi ikisi de yıllarca çalışmış emekliler şu an fln. Bende tek çocuğum. Bı nedenle benimkiler ağzımdan ne çıksa alırlar. Maaşın yok derler ekstra öderler ihtiyacımızı fln. Ama ben hesabımı kitabımı bilerek büyüdüm. Üniversitede fln çalıştım hep harçlığımı çıkarttım. Onlar da verirdi ekstra iyi de harcarım ama yeri gelir ikinci el alışveriş yaparım kendime de çocuğuma da...
Neyse uzatmadan benm kayınvalideler böyle değiller ama. Açıktan istemezler ama bişey alınınca veya para verilince yok almayalım da demezler. Sırf bu ay onlara bir sürü harcama yaptık. Bu arada onlar tek maaş. Maaşı da çok değil, ortalama. Eşim de 3 kardeşler... Biri de okuyor.
Bugün de son noktama geldim artık. Sinir oldum. Kv ayakkabı ihtiyacı vardı. Eşim götüreym bakıtaym dedi. İyi dedm. Bunlar gittiler 2 tane almışlar 400e. Birini eşim almış ama bana söylemedi.(Artı bide 200 para yüklemiş otobüs kartlarına.) Laf ebeliği yaptım biraz, dedm paraları var mıydı zor durumda kalmasınlar fln bana var aldıkar diyo ama ödemiş. Kredi kartlarımız doldu asgarini ödeyerek bitirmeye çalışıyoruz. Arkadaşına da borcumuz var üstelik. Ben şuna üzülüyorum ki annem her durumda bize zor durumda kalmayın diye hiç bişet ödetmiyo kendi alıyo her şeyimizi. Ama onlar sizin çocuğunuz var bu kızın maaşı yok demiyolar.
Eşimin bana söylememesi de cabası yani. İçimde patlicağına sizinle paylaşmak istedim. Teşhisim nedir siz koyun
Dip not: düğünümüzden gelen altınların nerdeyse yarısını kv kp zor durumdalar diye eşim verelim dedi tamam demiştim. Şimdi çok pişmanım. Sağolsunlar küçük bir ev fln verdiler ama mesela eşimin abisine 2 3 yıl önce tofaş şahin edecek kadar bir miktar vermişlerdi. Onu tl olarak geri aldılar şu an hiç bir değeri kalmadı verdikleri paranın. Eper altın olarak fln alsalardı şu an epey kenarda paraları olacaktı
Size ev vermişler küçük olması bir şeyi değiştirmiyor. Bir ayakkabının lafını yapmanız çok yanlış. Sürekli para verse ve siz bu durumdan dolayı zor durumda kalsanız haklısınızKızlar kızlar kızlar,
Evliyim ve küçük bir çocuğum var. Normalde çalışıyorum ama şu an bebekten dolayı ücretsiz izindeyim. Tek maaşız ev kredimiz var. Gelelim soruna
Tek maaş olduğumuz için zorlanıyoruz. Bi şeylerden kısarak ay sonunu getirmeye çalışıyorz. Kendimize yetiyoruz çok şükür. Annemle babamın durumu iyi ikisi de yıllarca çalışmış emekliler şu an fln. Bende tek çocuğum. Bı nedenle benimkiler ağzımdan ne çıksa alırlar. Maaşın yok derler ekstra öderler ihtiyacımızı fln. Ama ben hesabımı kitabımı bilerek büyüdüm. Üniversitede fln çalıştım hep harçlığımı çıkarttım. Onlar da verirdi ekstra iyi de harcarım ama yeri gelir ikinci el alışveriş yaparım kendime de çocuğuma da...
Neyse uzatmadan benm kayınvalideler böyle değiller ama. Açıktan istemezler ama bişey alınınca veya para verilince yok almayalım da demezler. Sırf bu ay onlara bir sürü harcama yaptık. Bu arada onlar tek maaş. Maaşı da çok değil, ortalama. Eşim de 3 kardeşler... Biri de okuyor.
Bugün de son noktama geldim artık. Sinir oldum. Kv ayakkabı ihtiyacı vardı. Eşim götüreym bakıtaym dedi. İyi dedm. Bunlar gittiler 2 tane almışlar 400e. Birini eşim almış ama bana söylemedi.(Artı bide 200 para yüklemiş otobüs kartlarına.) Laf ebeliği yaptım biraz, dedm paraları var mıydı zor durumda kalmasınlar fln bana var aldıkar diyo ama ödemiş. Kredi kartlarımız doldu asgarini ödeyerek bitirmeye çalışıyoruz. Arkadaşına da borcumuz var üstelik. Ben şuna üzülüyorum ki annem her durumda bize zor durumda kalmayın diye hiç bişet ödetmiyo kendi alıyo her şeyimizi. Ama onlar sizin çocuğunuz var bu kızın maaşı yok demiyolar.
Eşimin bana söylememesi de cabası yani. İçimde patlicağına sizinle paylaşmak istedim. Teşhisim nedir siz koyun
Dip not: düğünümüzden gelen altınların nerdeyse yarısını kv kp zor durumdalar diye eşim verelim dedi tamam demiştim. Şimdi çok pişmanım. Sağolsunlar küçük bir ev fln verdiler ama mesela eşimin abisine 2 3 yıl önce tofaş şahin edecek kadar bir miktar vermişlerdi. Onu tl olarak geri aldılar şu an hiç bir değeri kalmadı verdikleri paranın. Eper altın olarak fln alsalardı şu an epey kenarda paraları olacaktı
Ben de tam olarak olayın özünü kaçırmanızı beğenmemiştim zaten.
Yukardaki tüm paragraflara bir şekilde cevap vermişim.Tekrar etmedim.
Sanırım benim açıklamalarımda bahsettiğim mevzular sizi ilgilendirmiyor. Değinmekten kaçınıldığı ortada."Evlat" anneye yapmalı kadar "baba evinin dorumluluğunu üstlenmeli" kısmı da önemlidir. Hatta bu kısımdaki sorunlar giderilse "yakışıksız" durumlar hiç oluşmaz.
Görünmedi galiba tekrar atıyorumArkadaşlar çok teşekkür ediyorum ayrı ayrı hepinize,
Durum şu, bizim maaşımız da durumumuz da çok iyi normalde. Bebeği planlı yaptık her şeyimiz hazırdı. Ancak kayınvalidemin eşimin abisine düşüncesizce verdiği borçtan dolayı zor duruma düştüler ve 3 yıl içinde bizden hep borç aldılar yaklaşık 20bin tllik. Biz o yüzden sıkıştık. Geri ödeyemediler çünkü bir süre eşimin abisi borcunu ödemedi kayınvalidemlere.
2 ev satıp paramıza göre büyükçe bir ev aldık evet. Bu her iki ailenin ve eşimle bizin kararımızdı. Çünkü ev kredisini rahatça ödüyorduk. Ancak gerek bu süreçte kenardaki paramızı borç olarak vermemiz gerekse benim şu an çalışmıyor oluşumdan idare edemiyoruz. Yani 1 2 yıl sıkışık olacağız en fazla. Bu süre zarfında da 2 değil 1 ayakkabı alınsa da olurdu. Bu kadar harcanmasa da olurdu diye düşündüm hepsi bu. Yoksa tabi ki ayakkabıda gözüm yok. Zaman zaman çok daha fazlasını verdiğimiz de oldu. Ama şu an değil anlatabiliyor muyum. Kendimizi anca idare ediyoruz şu an.
Kaynana yerinde olsam çıkın o evden , para bana yetmiyor kiraya vericem derim. Bu zihniyet bunu hak ediyor kimse kusura bakmasın. Gitsin bakayım 400₺ kiralık ev bulabilecek mi ? :) Bu nankörlük yüzünden cidden kızıma hiç bir şey bırakmayı düşünmüyorum.
Arkadaşım sen niye hırslandın bu kadarO evi beğenmemiş satmışlar , hatta kız tarafının verdiği evi de satıp üstüne kredi çekip borçlanmışlar.
Allah kimseyi sağlığında evladına mal verip sonra evlat eline ve diline düşürecek kadar şaşırtmasın.
Bana söylese keşke ama harcama yaptığını söylemedi. Söyleseydi derdim elbetteBu sürekli olan bir şey değilse bu seferlik görmezden gelin, hesap kitap yaprığınız bir anda da "ailene destek olmaktan mutlu olduğunu biliyorum ama benim ücretsiz iznim bitene kadar bunu asgaride tutsan bizim iyiliğimize olur, biz borç batağına girersek değil onlara kendimize bile faydamız kalmaz" dedeniz.
Ben sizi cimri falan bulmadım, parayı böyşe zamanlarda dikkatli kullanmak gerekir. Sadece güvende ve istikrarlı olmak istiyorsunuz. Gayet de haklısınız
tek maaşa düşeceğiniz önceden belliydi, ev kredisi de gökten düşmedi. hazır değilseniz çocuk yapmasaydınız o zaman? sizin anne babanız durumları yerinde belli, size yardım ediyorlar (ki asla kimse kimseye yardım etmek zorunda değil) ama o insanların durumu sıkışık ve daha geride ortaya çıkarmaya çalıştıkları çocukları var. Bencil ve düşüncesizsiniz.Kızlar kızlar kızlar,
Buraya yazdım. Okuyabilrsinz dilersenizArkadaşlar çok teşekkür ediyorum ayrı ayrı hepinize,
Durum şu, bizim maaşımız da durumumuz da çok iyi normalde. Bebeği planlı yaptık her şeyimiz hazırdı. Ancak kayınvalidemin eşimin abisine düşüncesizce verdiği borçtan dolayı zor duruma düştüler ve 3 yıl içinde bizden hep borç aldılar yaklaşık 20bin tllik. Biz o yüzden sıkıştık. Geri ödeyemediler çünkü bir süre eşimin abisi borcunu ödemedi kayınvalidemlere.
2 ev satıp paramıza göre büyükçe bir ev aldık evet. Bu her iki ailenin ve eşimle bizin kararımızdı. Çünkü ev kredisini rahatça ödüyorduk. Ancak gerek bu süreçte kenardaki paramızı borç olarak vermemiz gerekse benim şu an çalışmıyor oluşumdan idare edemiyoruz. Yani 1 2 yıl sıkışık olacağız en fazla. Bu süre zarfında da 2 değil 1 ayakkabı alınsa da olurdu. Bu kadar harcanmasa da olurdu diye düşündüm hepsi bu. Yoksa tabi ki ayakkabıda gözüm yok. Zaman zaman çok daha fazlasını verdiğimiz de oldu. Ama şu an değil anlatabiliyor muyum. Kendimizi anca idare ediyoruz şu an.
tek maaşa düşeceğiniz önceden belliydi, ev kredisi de gökten düşmedi. hazır değilseniz çocuk yapmasaydınız o zaman? sizin anne babanız durumları yerinde belli, size yardım ediyorlar (ki asla kimse kimseye yardım etmek zorunda değil) ama o insanların durumu sıkışık ve daha geride ortaya çıkarmaya çalıştıkları çocukları var. Bencil ve düşüncesizsiniz.
Arkadaşım sen niye hırslandın bu kadargünaydın bu arada, cevap verdim üstte toplu olarak
Tamam bunu anladım zaten de niye sağa sola saldırıyorsun ya bişey yapmadım benBu kadar uzun bir konuyu yazıp ; dipnotunuzda verilen evi belli belirsiz geçiştirip , eşinizin ailesini rencide etmenizi çok yakışıksız buldum.
O insanlar her ne kadar bu forumu okusa dahi : bak bu bizim gelin , diyemeyecek olsalar da evlatların anne babaları için bu denli acımasız yaklaşımlarını üzüntüyle okuyorum.
Ahaha acaba kız aileleri kıyamıyor mu kızlarına, bizlere yaniŞimdi söyleyeceğim ama 648740 tane beğenmedim gelmesinden korkuyorum
Erkek aileleri neden hep böyle ya , benim de ailem mesela hiç birşey istemez etmez 1 tane ekmek bile aldırmazlar bize ki eşiminde benim de aldığımız para standart üzeri, ona rağmen bebeğimin herşeyini yaptılar ettiler.
Ama kaynvalide ve kayınpeder sürekli bir şeyler isteme derdinde şunu alın, bunu alın, oğlum şunu beğendim bla bla bla..
Asla alınan da edilende değilim ama neden böyle bilmiyorum 10 kayın ailesinden 7 si böyle , kalan 3 için şükür namazı kılınabilir bence
Bak olabilir gerçekten.Ahaha acaba kız aileleri kıyamıyor mu kızlarına, bizlere yanioğlan anneleri de el kızına yedirmesin derdinde mi
Ee zaten hep öyle olmaz mıBak olabilir gerçekten.
Çünkü bir de görümcem var o da evli onunda eşininde maaşı iyi ama kızından hiç birşey istemiyorhep oğlundan , olsun ne yapalım
Sizin için 20bin tl çok değil demekki, bizim için kenara atmalık iyi bir para. Çok şükür iyi görüyorum durumumuzu ne var bunda yahu. Kimi için de 100bn tl çok bi para değildir"Durumumuz cok iyi" soylemi ve 3 yilda toplam 20000tl ile sıkismak (3 yildir ucretsiz izinde degilsiniz), bi kere de toplam 600tl harcamanin lafini yapmak. Bana oldukca celiskili geldi, bu soylediginiz meblaglari aile icinde zikretmem bile 3 yilda ayda 1 kez ailece disarida yemege/kahvaltiya gitseniz verilecek bir para...
Duymak istediginiz, "ne muhtesem bir aileniz var, vay hain kayin aile" sanirim, ancak boyle bir cevaba pek rast gelmedim yorumlarda
Yapacağınız ilk hesapta kuracağınız ilk cümle bu olsun. Ama dili iyi kullanmak suçlama ifadesine yer vermemek çok önemli yoksa buradaki cımbızcılarla yaşadığınızı evinizde de yaşarsınızBana söylese keşke ama harcama yaptığını söylemedi. Söyleseydi derdim elbette
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?